Şimdi Ara

Bisiklet ve Aksesuarları sıcak fırsatları (80. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.898
Cevap
230
Favori
163.368
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hlksnrr

    quote:

    Orijinalden alıntı: furkaan35

    Merhaba arkadaşlar :) okul içinde kampüste kullanmak için sizden 300 liraya kadar çıkabileceğim bir bisiklet önerisi istiyorum :) çok fazla özelliğine ihtiyacım yok ayağımı yerden kessin yeter :)

    Hocam o fiyata sıfır bisiklet çok zor ikinci elde temiz bisiklet kovalamanız gerek.

    Teşekkür ederim önerin için hocam :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Carraro Sportive 224 almayı düşünüyorum öneriyor musunuz?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hlksnrr

    Hocam size önerdiğim modeller önem sırası ile şu şekilde :

    1-http://www.bikeandoutdoor.com/scott-sub-speed-40-sehir-ve-tur-bisikleti

    Bu bisikletin detaylı fotoğrafları var :http://www.choosemybicycle.com/in/en/bicycle-reviews/scott-sub-speed-40-2015-review/

    http://www.motoroids.com/news/new-scott-sub-speed-40-review-city-slicker/

    Rengini beğenirseniz çok güzel ve kaliteli bir bisiklet ayrıca herkeste olmayan sıradışı bir model renkten dolayı.

    2-http://www.erdoganlarbisiklet.com/bisiklet/sehir-bisikletleri/cube-2015-touring-bisiklet-buz-mavi-siyah.html?___SID=U

    Güzel,kaliteli bir Alman markası.Üzerinde Dinamolu set var ve arka bağajı var.

    3-https://www.aktifpedal.com/sirrus-2015-yesil-siyah-gri-l-p4920.html

    Çok güzel kadro kalitesine ve kadro geometrisine sahip bir model.

    Ben de çok teşekkür ederim.




  • Eğer maksimum ayırdığınız bütçe 1000 liraysa kesinlikleöneriyorum, yok bütçem daha fazla diyorsanız belirtirseniz yeni önerilerde bulunmaya çalışırım.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hlksnrr

    Eğer maksimum ayırdığınız bütçe 1000 liraysa kesinlikleöneriyorum, yok bütçem daha fazla diyorsanız belirtirseniz yeni önerilerde bulunmaya çalışırım.

    yukarıdaki mesajlarda arkadaşlara tavsiye ettiğiniz bisikletleri inceledim (cube, scott, Sirrus Specialized) açıkçası yaşadığım şehirde servisleri yok. daha doğrusu iyi bisiklet tamircisi bile yok. bisiklet konusunda okuduğum ve tavsiye edilen modellerden sedona 410, carraro sportive 224, salcano city sport 30 aklıma yattı. Bunların dışında bütçeyi biraz daha zorlasam önerebileceğiniz bisiklet var mı? servis sorun olur mu? fikrinizi almak istiyorum.
  • Hocam yaşadığınız yerde servis olmadığı için cube,specialized gibi markalar yerine sedona alsanız ne olacak.

    Servis konusu hiç sıkıntı değil,zaten ne servisi?

    Siz bisikleti alın yavaş yavaş herşeyini öğrenirsiniz ve kendiniz yaparsınız zaten.

    Ben bilgisayara geçince detaylı bir cevap yazacağım ama bütçeniz maksimum 1000 liraysa sedona,carraro olur ama daha üstüyse kesinlikle büyük dünya markalarına yönelirim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hlksnrr -- 9 Haziran 2016; 22:31:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İyi günler kolay gelsin, 700tl ye kadar dağ bisikleti bakıyorum, yardımcı olabilirmisiniz?
    Not: Boy: 1.90
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mutevaziadam

    Arkadaşlar uzun süredir zincirleri yağlamadım; wd40, würth gibi markaların sattıkları ürünleri öneriyorlar lakin bi müddet önce yaşlı bi bisiklet tamircisi modern zamanın hileleri diyip yağı bandırmıştı zincirlerime. Tabi cok anlamıyordum o zaman. Şimdi hangisini almak makul?

    Ayrıca bisikleti köpükle yıkayanlar da gördüm, bunu yapmak iyi bir fikir mi? Yağmur yüzünden disklerde de hafif paslanma var. Bunun için ne kullanılır? Aynı wd 40 falan mı?

    Videolara bakmadım, illa anlatılıyordur.

    Bisiklet modeli ; carraro sportive 227.

    Son olarak bi suluk ve matara kafesi istiyorum. Ne pahalı ne ucuz, 20 ila 50 TL arası fiyatlar dönüyor, şekil şemaline mi bakalım yani.


    http://www.hepsiburada.com/wurth-hhs-2000-zincir-yagi-p-SPORSEP2317

    http://www.hepsiburada.com/wurth-multi-cok-amacli-sprey-naturel-p-SPORBS404989823291

    http://www.hepsiburada.com/wurth-pas-sokucu-sprey-p-SPORSPTTD2312

    Hangisini alacağımı şaşırdım. Tek ürünle hem zincirleri yağlama, hem disklerdeki hafif paslanmayı atan cok amaclı olan mı acaba? Bi de bu işlemleri zincirleri cıkarmadan yapmak mümkün mü? Elim yatkın değildir pek.

    Sorun devam etmekte arkadaşlar.




  • Arkadaşlar bisiklet ve aksesuar önerilerini başka bir konuda mı isteseniz daha iyi olmaz mı? Konunun sıcak fırsatlarda olmasından dolayı birçok kişi indirimli ürünler için takip ediyor konuyu.
  • mutevaziadam kullanıcısına yanıt
    bisikletçi doğrusunu demiş. WD40 ve benzeri yağlayıcılar zincir, ruble, attırıcı setine sıkılmamalı bunlarda gres veya orta viskoziteli yağlayıcılar kullanılmalıdır. Bisikletine dikkat etmediğin için paslanmalar oluşmuş, bu tür yerler önce orta ince zımpara ile temizlenip pası alındıktan sonra yağla teması olan her yer mazotla temizlenmeli sonrasında ise uygun yağlayıcı ile yağlanmalı. Suluk ve matara kafesi dağlık uzun yol sürmüyorsan gereksizdir, benimkini ücretsiz verdim. 1.5-2 kglık hem ağırlık hem de hareket kısıtı yapmaktan başka bir işe yaramayan zamazingo. Dağ başında değilsen plastik kokan suyu içmek için o kadar para baymanın esprisi yok.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
  • sayims S kullanıcısına yanıt
    Bu yağ konusunda ben de çok sıkıntılıyım. Bisikletimi yazlık yerde kullanıyorum, deniz kenarı olduğundan sahile yakın akşam üstü rüzgar eserken sürdüğümden denizden rüzgarla gelen kum zincire sürekli yapışıyor. Makine yağı olmuyor bütün kumu topluyor, wd40 türevi kullanayım dedim onlarda da zincir kuru kaldı sıcakta buharlaşıp gidiyor. Kısa süreli ve kapalı yerleri yağlıyor bu spreyler. Şimdi aklımda sıvı gress olarak satılan spreyler var BERNER markasının falan görmüştüm. Acaba nasıldır merak ettim sıvı gress kullanan oldu mu zincirde, bir de şu kir toz toplanmasına çözümünüz nedir ?

    Bir de shimano arka göbek var benim bisiklette ve boşta gitmesini sağlayan 3 zımbırtıdan biri kırılmış. Pedal çevirmiyorken zaman zaman arka lastikle birlikte dişli de dönmek istiyor. Bunun iç parçaları satılır mı yoksa komple göbek mi almak gerekiyor. Artık ismi ne diye geçiyor bilmiyorum ben göbek dedim.




  • mutevaziadam kullanıcısına yanıt
    WD40 esasen temizleyicidir.Bisikleti 300 km'de bir kaliteli bir yağ ile yağlamak gerekir.

    Fransa'da üretilen Zefal yağların 125 ml'si 24 lira'dır damlama ucuna sahip plastik şişede satılır.

    Benimde kullanmakta olduğum Shimano'nun spreyide bulunmakta 200 ml 30 lira.

    Başta biraz pahalı gelebilir fakat öyle çabuk biten şeyler değil bunlar zaten bisiklete çok sık binip senede çok fazla km yapmıyorsanız ne zaman aldığınızı bile unutursunuz.Bisiklet konusunda bu yağlardan alırsanız bir problem kalmaz.Sadece WD40 gibi malzemeler kullanmayın zincirin , rublenin ve aynakolun ömrünü azaltırsınız.Faydanm olsun diye zarar vermeyin.

    Köpükle yıkayanlar var ama genelde araziye girmiş ve çamura batmış dağ bisikletleri köpükle yıkanır çünkü çamur silmeyle geçmez ve silerek temizlemeye kalkasanız boyaya zarar verir bu sebeble köpükle yıkanır fakat siz tur bisikletinizi ıslak bezle silerek temizleyin.Jantlarıda bisikletten sökerek temizlersiniz.Ama göbeklere dikkat edin basınçlı su falan tutmayın.

    Sizin gibi tur bisikleti sahiplerinin bisikleti çok kirlenip çamura bulanmayacağından buna gerek yok.Siz her yağıda kullanmayın bisiklette, bisiklet için özel üretilen güvenilir yağlar probleminizi çözecektir.Eğer çok toz,toprak yolda gezip rubleyi kirletirseniz WD40 sıkıp diş fırçası ile temizlersiniz ama onun haricinde WD40'a gerek yok.WD40 ise tek başına zinciri yağlamaz öyle hatalar yapmayın.

    Disk mevzusuna gelince sakın bisiklet üzerinde diske müdahalede bulunmayın balatalarada yanlışlıkla müdahale ederseniz bu sefer balatalarıda mahvetmiş olursunuz ve birde balata masrafı açılır.Zaten balatının diske sürttiği yerler pastan arınacaktır ve geri kalan kısımlar paslı kalacaktır.Bana kalırsa müdahale etme aynısı arabalardada oluyor sadece pek hoş durmaz ama zaten sürekli oraya bakmadığın için seni rahatsız etmiyorsa önemli değil.

    Eğer rahatsız eder diyorsan jantı söküp diske bir dizi işlem uygulamak gerekecek buna karar verirsen tekrar konuşuruz.

    Matara konusunda gelince yukarıdaki arkadaş olaya farklı açıdan bakmış ama bana göre yanlış düşünüyor.

    Matara sadece dağda sürene değil bisiklete binen herkese lazımdır.İnsan vücudu bisiklete binerken kaybettiği suyu geri almak ister ve bisiklette matara ile ara ara bu ihtiyacı gidermek önemli ve sağlıklıdır.Ayrıca matara hareketi kısıtlamaz bunu arkadaş neye istinaden söyledi anlamak zor.Ağırlık yapacaktır doğru ama bisiklette taşıyacağınız 1 litre su sizi o kadarda etkilemez.

    Mataraların şekline bakmana gerek yok önemli olan sağlam olması,Yani bütçen çoksa karbon matara kafesi eğer bütçen azsa Alüminyum matara kafesi.Bence karbona gerel yok zaten karbon parçalar ağırlıktan tasarruf için kullanılır tur bisikleti kullanan adamın 300-500 gr hesabı olmaz zaten.

    Size önerim alüminyum matara kafesi almanızdır.

    Yine yukarıdaki arkadaş plastik kokulu su demiş ama sanıyorum en kalitesiz matarayı kullandıda böyle bir kanıya vardı yada abartıyor. Öncelikle kaliteli bir mataradan plastik tadı almazsınız ve öyle arkadaşın belirttiği gibi kötü kokmaz.Bu konuda kaliteli plastik kullanan Avrupa üretimi olan mataralar var ve gayet güzeller, öyle suyuda plastik kokutup abuk subuk şeylere benzetmiyorlar.

    Matara ve matara kafesiyle ilgili bir özel mesaj atıyorum ayrıca yağları temin edebileceğiniz linkleride göndereceğim.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: isyanimvar

    İyi günler kolay gelsin, 700tl ye kadar dağ bisikleti bakıyorum, yardımcı olabilirmisiniz?
    Not: Boy: 1.90

    Hocam buyurun bu ikisinde XL kadro var :

    http://www.decathlon.com.tr/26-rockrider-340-da-bisikleti--id_8351519.html

    http://www.decathlon.com.tr/26-rockrider-340-da-bisikleti-id_8321326.html

    Bu fiyata daha iyisi yok.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Yazılımcı Online

    Bu yağ konusunda ben de çok sıkıntılıyım. Bisikletimi yazlık yerde kullanıyorum, deniz kenarı olduğundan sahile yakın akşam üstü rüzgar eserken sürdüğümden denizden rüzgarla gelen kum zincire sürekli yapışıyor. Makine yağı olmuyor bütün kumu topluyor, wd40 türevi kullanayım dedim onlarda da zincir kuru kaldı sıcakta buharlaşıp gidiyor. Kısa süreli ve kapalı yerleri yağlıyor bu spreyler. Şimdi aklımda sıvı gress olarak satılan spreyler var BERNER markasının falan görmüştüm. Acaba nasıldır merak ettim sıvı gress kullanan oldu mu zincirde, bir de şu kir toz toplanmasına çözümünüz nedir ?

    Bir de shimano arka göbek var benim bisiklette ve boşta gitmesini sağlayan 3 zımbırtıdan biri kırılmış. Pedal çevirmiyorken zaman zaman arka lastikle birlikte dişli de dönmek istiyor. Bunun iç parçaları satılır mı yoksa komple göbek mi almak gerekiyor. Artık ismi ne diye geçiyor bilmiyorum ben göbek dedim.



    Buyurun hocam sizin kullanmanız gereken yağ bu , kuru hava koşullarında tozdan kirden koruyan yağ :http://www.ozceylanbisiklet.com/Zefal-Zincir-Yagi-Dry-Lube-125-ml,PR-1469.html

    Zaten WD40 temelde temizleyici olarak kullanılır tek başına olmaz.Siz sıvı gres falan gibi şeyler değil özellikle bisiklet için üretilenleri kullanın zaten sürekli alacağınız birşey olmadığından düzgünü ve uyumlusu olsun.

    Göbekte sorun varsa doğrudan yeni göbek almanız gerekecek.Kaç delikli olduğunu vs. söylerseniz yardımcı olmaya çalışırım.Fotoğraf varsa iyi olur.




  • Yazılımcı Online kullanıcısına yanıt
    Zincire makina yağı sürülmez, orta viskoziteli gres yağı ideal. Bisikleti korumak lazım, sık sık bakımını yapmak lazım yoksa çürür gider her mekanik cihaz gibi. Zincir kum tutuyorsa, zincir koruma plastikleri var onları alacaksınız. Benim hiç kir, toz sorunum olmadı ki ağırlıklı deniz kenarı ve orman tipi yerlerde sürerim. 2 haftada bir bakım yaparım sürdüğüm zaman.
    WD40 çok iyi bir yağlayıcı değildir, esprisi suyu itmesidir ve her işe yaramasıdır. Yağlar, suyu uzak durar, korozyona karşı korur, pas ve kir söker. Ama bunların hepsini yapabilmesi, hepsini en iyi şekilde yaptığı anlamına gelmiyor.
    Bahsettiğiniz kısım ruble, sadece onu alacaksınız. Tabii rubleler kaset ve vidalı ruble olarak ikiye ayrılıyor. Hangi ruble sizinkisi ile uyumlu ona bakıp öyle alacaksınız. Sizde sökme takma anahtarı yoktur o yüzden onu tek başınıza siz yapamazsınız.
  • İlk olarak yukarıdaki tartışmanın içine çekmeye çalışmayın ikinizin arasındaki tartışmayla ilgilenmiyorum.

    Değerli arkadaşlar,
    Bisiklet derin mevzu.
    Yolu var, dağı var cyclocrossu var, şehir bisikleti var oğlu var...
    Bisiklet özelinde ancak spor genelinde su vazgeçilmezdir. Güvenlik ekipmanı vazgeçilmezdir.
    Su susayınca marketten alınıp içilecek bir şey değildir. Su susamdan içilmelidir. Yazın İzmir gibi yerde 4 saat bisiklet kullanırken market görmeden bir saat geçiyor.
    Kısaca matarasız olmaz.
    Ha markete pazara gidiyorsan zaten mevzu dışı kalır..
    Ancak ben işe bisikletl giden biri olarak her daim suluk kullanırım.
    Plastik suluk kokar. Doğru ama metal suluk ta kokar.
    Kokunun sebebi kullandıktan sonra çalkalayıp ağzını açık bırakmamaktır.
  • @sayims @hlksnrr


    Teşekkürler arkadaşlar. Göbek dediğim bu, umarım anlaşabilmişizdir Sağ üstteki çay tabağında 2 tane mıknatısa benzer dikdörtgen eleman var aynı tabakta bir tane de siyah var yarım. İşte normalde öyle parlak bütün olması gerekirken kırılmış içerde. Ve dişliyi kitleyen mekanizmayı çalıştırmaz duruma getiriyordu. Geçen sene açtım kırılan parçayı çıkarttım, topladım bir süre idare etti ama 3 tane yerine 2 tane olduğu için zaman zaman yine takılmalar yaşanıyor tabi. Bisiklet şu an yanımda olmadığı için net ayrıntı veremiyorum. :)




    Bisikletim baya eski benim ama iyi bakmaya çalışıyorum 96 yılında almıştım bakımlarını yaparım. Şimdiki süper markalarla karşılaştırılamaz elbette teknoloji gelişti ama marketlerdeki su borusu bisikletlerden kat kat iyi diyebilirim, hafiflik ve sürüş rahatlığı bakımından. İşte bilye ve böyle ıvır zıvır parçalar eskiyor zamanla. Bir de sanırım furş takımı diye geçiyor, haliyle bendeki eski klasik tip ve 2 bilye eskiyip kırılmıştı onu da değiştirdim fakat bilyenin oturduğu metal aksam da eskimiş sanırım bolluk var direksiyonda bir türlü dikiş tutturamadım. Beceremedim desem çok sık sök tak yapmıştım hiç böyle olmamıştı. Zamanla böyle durum oluşması normal mi ?




  • hlksnrr kullanıcısına yanıt
    Hocam cevap için teşekkürler ancak decathlon'daki bisikletlerden pek olumlu şeyler duymadım. Salcano dağ bisikletlerinden önermezmisiniz..
    Gördüğüm kadarıyla bu iş hakkında baya bilgilisiniz.. Eğer ki bu bisiklet gerçekten hakkını verir internetteki o yorumları dikkate alma dersen yorumunu tabiki ciddiye alacağım.
    Bilmiyorum bütçeyi 700tl değilde 800 yaparsak daha fark yaratabilecek bir bisiklet alabilirmiyiz, yoksa bu seçim ideal ve uygun olur mu dersiniz ?
  • çok çok ahım şahım bişey değil ama f/p hk.da yorum yapabilirseniz memnun olurum.
    http://www.sanalmarket.com.tr/kweb/prview/40335223-33005-belderia-kings-amorti̇sorlu-26-jant-21-vi̇tes-d-kadro



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dj.trust.06 -- 11 Haziran 2016; 16:23:25 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dj.trust.06

    çok çok ahım şahım bişey değil ama f/p hk.da yorum yapabilirseniz memnun olurum.
    http://www.sanalmarket.com.tr/kweb/prview/40335223-33005-belderia-kings-amorti̇sorlu-26-jant-21-vi̇tes-d-kadro

    Hocam geçen istanbulda bir alışveriş merkezi bu bisikletlerden 1000 liralık alışverişe bedava veriyordu fiyat olarak sıcak değil.

    Ama bu market bisikletleri her anlamda kalitesiz ve hantaldır fakat bütçeniz bu kadarsa bence ikinci ele yönelmelisiniz.

    Ama sıfır almak isterseniz alınır binilir ayrıca bu market bisikletiyle 120 km'lik tur yapan bile mevcut.

    Link :http://www.bisikletforum.com/konu/apaci-bisikleti-nekadar-gider-denemesi.140302/




  • 
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.