Şimdi Ara

Bisiklet ve toplu taşıma araçları.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
599
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhabalar. Bisiklet kullanımına yeni başlayan biriyim. Hasbelkader bir bisiklet aldık. Eksiklerimiz var ve bir şekilde sizler sayesinde öğrenmeye çalışıyoruz.Bugün başıma bir olay geldi. Bisikletimle bozuk ve tali bir yolda ilerlerken tekerleğim patladı. Mandal yayı girmiş.(nerden bulduysam :) ) Pompam ve yamam olmasına rağmen plastik levyemi evde unuttuğum için yama yapamadım. Zaten ortamda çamur olduğu için tamirata çok müsait değildi.Ben de dolmuş beklemeye başladım. Bu arada unutmadan bisikletimde kamera takılı. Çünkü yolda izde bir sürü tehlike mevcut; üzerimize kıran mı ararsınız,üzerime şişe atan mı , köpek salan mı....O yüzden ben de ne olur ne olmaz diye gidona kamera taktım.Dolmuş geldi bende hemen binmeye cüret ettim !!! Şoför arkadaş bisiklet ile alamayacağını belirtti. Bende tekerleğimin patlak olduğunu belirttim. Üstelik dolmuş müsait ve tekerlekli sandalye koyma kısmı olmasına rağmen. Doğru düzgün dinlemeden bastı gitti.Kameraya çektiğimi belirttim ama duyduğunu zannetmiyorum. Yolum uzun olmasa ve yaklaşık 1 km lik rampa olmasa sırtlar götürürüm bisikleti. Ki öyle yaptım hırsımdan.10 dakika götürdükten sonra bir dolmuş daha geldi. Umutsuzca el kaldırdım ve durdu o kadar sevindim ki anlatamam. İnerken de binerken de teşekkür üstüne teşekkür etmekten kendimi alıkoyamadım. Neyse çok uzattığımın farkındayım, şimdi sizlere bir kaç sorum var.


    VİDEO :https://youtu.be/zVlhuGOQY8c


    1- Toplu taşıma araçlarına bisiklet koyma veya koymama gibi bir durum var mı? Çünkü ilk şoförü şikayet edeceğim.
    2- Lastik patlamasına kısa vadeli bir çözüm var mı? Yani tamir yapamayacak bir pozisyonda isek köpük lastik tamir kiti veya jel tavsiyeniz var mı?
    3- Kron xc 100 29 jant md bisikletime uygun iç lastik veya tubeless lastik tavsiyesi verir misiniz?
    4-Ayrıca kask eldiven, tamir kiti, yama dışında tavsiye edebileceğiniz aksesuarlar nelerdir?

    Hepinize saygılarım sunar iyi forumlar dilerim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cotyora666 -- 21 Nisan 2018; 19:43:31 >







  • hocam koyup koymama işini en doğru hangi ildeysen oranın toplu taşıma merkezlerine sorarak alabilirsin.büyük şehirlerde otobüsün dışında bisiklet koymak için aparatları olan otobüsleri var onu biliyorum.

    lastik patlamasını önelemek için full diken korumalı bir dış lastik alabilirsin

    bence en pratik çözüm bir tane yedek iç lastik taşımak çok rahatça çıkartıp iç lastiği takıp yola devam edersin

    sana tavsiyem bir sele alt çanta al bendeki gibi.Ben bu ufak çantaya bir yedek iç lastik ve tamir kitimi koydum.iyiki de koyuyorum nerede lastik patlayacağı belli olmuyor özellikle ben şehirden çok uzak yerlere gidiyorum.

    aksesuar olarak far,alyan takımı,suluk kafesleri,gidon arası çanta yiyecek-atıştırma koymak için,telefon koymak için gidon aparatı alabilirsin,ayna alabilirsin

    Bisiklet ve toplu taşıma araçları.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.