Şimdi Ara

Bisikletcilerin Korkulu Rüyası Köpekler

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
783
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba :)

    Forumda bisiklet bölümünü görünce okudum biraz. Bende bisiklet severim öyle profesyonel bisikletlerim olmadı ama uzun yol yaptım 40-50 km.. bisikletin güzel yanı temiz hava. Ama malumunuz üzere Karadenizde yaşadığım için köpek çok oluyor. Geçenlerde yürürken 6 köpek saldırdı ve burada köpekler bisiklet, araba vs ye saldırıyor :)

    Bu konuda özel önlem alan var mı? Dağın başında ki anayolda köpek saldırırsa neler yaparsınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Bisikletten inip kopeklerle arana bisikleti koyman gerek. Yavas hareket et, sakin hizli hareket edip sinirlendiri davranislarda bulunma. Sakinlestirici ses tonuyla konus. Biber gazi vb sakin sikma, birinin cani ynarsa otekiler daha cok sinirlilenirler. Yavas yavas bolgeden yuruyerek bisikleti kopeklerle aranda tutarak uzaklas.
  • Köpeklerle mutlaka konuş. Sakin bir şekilde konuşursan genellikle sakinleşiyorlar. Ben römork bağlandığımda nedense römorku gören geliyor. Konuşunca genelde geri dönüyorlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben çoğu zaman onları görünce sakin oğlum bişey yok gibisinden konuşuyorum ama biraz saldırgan tavır sergiliyorsa bağırıyorum o da bakıyor herif deli herhal deyip pusuyor ama bu taktikler asla bi çoban köpeğine sökmez ...
  • Stratejini köpeğe göre belirlemelisin. Öncelikle asla köpeği gördüğün ya da duyduğun gibi panikleme. Sakin olmaya çalış. Korkup paniklersen köpek bunu anlar ve daha çok üstünen gider. Göreceğin köpeklerin çoğu sana ciddi zarar vermeyecek köpeklerdir. Hatta şu tatlı şey bile. :D

    Sakince dostça konuş, naber falan hal hatır sor, havlasın geç. Havlamasından korkma. Baktın çok yakınına geliyor ve biraz ciddi takılıyor, şiddetli bir ses tonu ile bağır. Yavaşla, dur ve hatta onun üzerine git. Bazısı üstüne gidince hemen kaçmaya başlıyor.
    Çok nadir de olsa kahraman köpekler müdahalede bulunabilir ki, yine hemen korkma. Bunu düşünerek sana yaklaşırsa tekmeyi suratına yapıştırmaya hazırlıklı ol. Önce tatlı konuşma ve şiddetli bağırma kozlarını kullandıktan sonra tabi. Yol bisikleti ayakkabıları biraz sert yapıda olduğu için bunlar daha ideal.
    Büyük bir sürü ise bisikletten inip yaya geçmeyi düşünebilirsin. Çünkü yapacakları saçma hareketler sürüş güvenliğini etkileyebilir.

    Genel olarak karşılaşacağın çoğu köpek sana bir zarar vermeyecektir. Ancak en tehlikelisi önüne birden fırlayan köpeklerdir. Çünkü yüksek hızda önüne çıktığında köpeğe çarpman ve havada taklalar atman ile sonuçlanabilir bu. Esas bunlara karşı dikkatli ol. Bulundukları bölgeleri kafanda belle ve burada dikkatli ol. Bende mesela şuradaki virajdan sonra karşıma çıkarlar. Virajdan sonra evin arkasında beni görürler ve koşarak evin diğer tarafından önüme çıkarlar. Ben de onları görürsem yavaşlarım ya da görmesem de fırlayacaklarını düşünerek yavaş geçerim oradan. Çünkü bir gece bir fırladılar önüme ki, sağlam fren yaptım. Yoksa patlatabilirdim birine.

    Üstteki fotoğraftaki köpek de genelde oralarda olur ama hep uzaktan kovalardı. Bu seferinde ise onu yola çıktığını farkettim ve hazırdım. Sonrasında durup bağırdım da köpeğe. Sahibi orada olmasa daha sağlam bağıracaktım. Bazen bazı yerlerde böyle köpekleri durup bir taş ve sopa ile üstüne gidip ürkütmek gerekebiliyor. Hiç böyle bir şey yapmadım ama düşüp orasını burasını kıranların düşüncelerinden biri hani bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sis651 -- 3 Mayıs 2019; 4:18:51 >




  • Sakin olmalısın insan korkunca köpeklerin ve birkaç hayvanın daha duyabildiği bir koku salgılar ve köpekler bu kokuyu adam bana saldırıyor gibi algılar o yüzden sakin olmalısın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.