Şimdi Ara

Bisikletime Çarpıp Kaçtılar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle hayırlı forumlar. Bundan 1 ay önce tam olarak 20 kasım 2016 günü kpss sınavından çıkıp eve doğru gidiyordum(yer Konya sınava da İstanbul yolunda girdim) koyuncu petrolü henüz geçmişken Dikilitaş polis lojmanlarının tam karşısında ne olduğunu anlamadan takla attım ve sürüklendiğimi fark ettim. Sürüklenme yuvarlanma karışık 20 25 metre böyle devam ettim. Daha sonra durduğumda birkaç saniye yerden kalkamadım ve baktım ki bana arkadan çarpan bir motor ve oda sürüklenmiş. Yerden kalktım ufak sıyrıklarım vardı ve kıyafetlerim zedelenmişti bisikletime baktığımda ise(Giant SCR 2) arka jantın yamuk olduğunu ve kullanılamaz hale geldiğini gördüm. ayrıntılı incelediğimde arka artırıcı sağ pedalın ve sol vites-fren kolunu çalışmaz hale geldiğini gördüm. çarpan kişiler tek motorlu değildi 4-5 motor içinde tek plakalı motor bana çarpmıştı iki kişi binmişlerdi ve kaskları yoktu. Bisikletimde masraf olduğunu anlaşmamız halinde polisi aramıyacağımı söyledim. İşte olay burada kopuyor.
    Elamana bisikletimde masraf olduğunu söyleyince ne masrafın var diye sordu. Bende arka jantım kullanılamaz durumda dedim. Bi Jant değil mi yarın ben sana alıyım dedi. jantın fiyatını söylediğimde kaçmaya çalıştı.Tabi ki numaralarını aldım isminin ekrem olduğunu söyleyen motoru kullanandı.
    Bunların numarasını aldıktan sonra dedim ki gene de bekleyin polisi aradım gelcek ya biz kaçcak insan değiliz öderiz falan yaptılar ve gittiler(çok kişi olduklarından birşey diyemedim) ve tek başıma polisi beklemeye başladım. Tam 2.5 saat polisi bekledim. Yakın bir akrabamı aradım ve beni almasını rica ettim koyuncu petrolün karşısındaki polis karakoluna gittik ve polisi aradığımı gelmediğini söylediğimde cevap çok ilginçti bana dedi ki sen gidip bekle orda yoğunluk var o yüzden gelemediler gidip hava kararana kadar bekledikten sonra tekrar karakola gidip ifademi verdim çarpan motorun plakasını aldılar numara falan aldılar sorguladıklarında motorun sigorta vize vs. olmadığını öğrendim. Motor trafikten men ve son sahibi Ekrem Akman. ifademi verip evime geçtim ertesi gün bisikletimi karakolda görmek istediler götürdüm gördüler daha sonra Ekrem Akmanı ifade vermeye çağırmışlar ve bisikletiyle gelip benim önüme düştü diye ifade vermiş olaydan bir hafta sonra aradığımda masrafımı ödemiyeceğini nereye şikayet edersem etmemi söyledi
    Burda sizden konu hakkında yorum istiyorum. Ve polisin yaptığı sizce doğru mu elemanı geçen gördüm hala motoruyla dolanıyor en basitinden polis bu elemanı tarfikten men motor kullanmaktan motorunu almalıydı hiç birşey olmadı. Ekrem Akmanın ifadisini aldıktan sonra polis beni hiç bir şekilde aramadı ve ifade vermeye çağırmadı
    Şuan bisikletime 1500 tl masraf ettim ve daha da ediyorum hal tam bir düzen tutmadı sizce ne yapmalıyım size soruyorum







  • Çok geçmiş olsun hocam, umarım sizde bir sorun yoktur?

    Bunlar trafik magandası. İyikide bıçak filan çekmemişler.

    Polisin hiçbir şey yapmamasına bir şey demiyorum. Çünkü burası Türkiye. Polis işini yapacak olsaydı memleket şuan bu hale gelmezdi.

    İşini hakkıyla yapan polisler olsaydı muhtemelen o motoru çekerler trafikten men ederlerdi.
  • Çok geçmiş olsun, sizin adınıza üzüldüm. Daha bilgili arkadaşlar konuya uğrasın lütfen, yanlışım varsa düzeltin ama yasalarımıza göre motorlu araçlara ait yollarda gerçekleşecek herhangi bir vakada biz bisiklet sürücülerinin haklı çıkma olasılığı yok.
    Polis diyince zihnimde bilgisayar koltuğuna g.. göbek yayılmış, susam taneleri ile dolu masasından eksik olmayan çayıyla, bir eli ensesinde diğeri mouseta zuma oynayan adam görüntüsü canlandığı için hiç şaşırmıyorum yazdıklarınıza. Trafik şubeye de uğrasaydınız keşke onlar motorlu hakkında işlem yaparlardı büyük ihtimalle.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güvenlik kamerası falan yokmu çevrede.
  • adalet herkese lazım, umarım bulabilirsiniz.
    velevki motorcunun ifadesi doğru siz seyir halindeyken önünde düştünüz; arkanızdan gelen aracın güvenli takip mesafesine uymadığını göstermez mi
  • Mesajlariniz icin tesekkur ediyorum polis lojmaninda bir tane bile guvenlik kamerasi yok benim de yaralarim iyilesti bu ulkedeki adaletin adalet degil esitlik oldugunu anladim. Aynen yukarida arkadasin soyledigi gibi zuma candy crash vs. Oynayan bir polis vardi ve hic yardimci olmadi hayir madem ifade vermeye cagirdiniz elemani ulan akilsizlar adam her turlu durumda trafikten men motoru trafikte kullanmis iste neden islem yapmiyosun
  • Bu durumda hakkını poliste değil savcılıkta arayacaksın. Sana vurduğunu kabul etmiş trafikten men edilmiş motor kullandığı için yüzde Yüz sen haklısın. İstersen gökten doğru önüne düş. Dava aç iyi bir avukatla güzel para kazanırsın avukatla paylaşırsınız en azından bisikletin tamir olmuş olur ve için rahatlar
  • Öncelikle geçmiş olsun küçük çaplı trafik kazası malesefki mala zarar verme suçunun unsurlarını oluşturmaz. çünkü kaza taksirle işlenen bir durum olduğundan ötürü. Şu pozisyon takip edebileceğiniz iki yol var;

    1.yol savcılığa suç duyurusunda bulunacaksınız (her ne kadar suçun unsurlarının oluşmasa da) TCK 151 maddesi kapsamında değerlendirilmesi yönelik dilekçe yazıp zararınızın faturasını da ekleyip zararınızın tazminine yönelik uzlaşmak istediğinizi talep edeceksiniz. savcı soruşturma dosyasını uzlaşma bürosuna havale ederse şahısa ulaşırlar durumu izah edip aranızı bulmanızı sağlarlar. tabiki bu durumda adli raporunuz (yaralanmaya yönelik) varsa şahıs adli süreci bilmiyorsa çekinip uzlaşmak isteyebilir. sonrasında evrakınız takipsizlik alacaktır. bu yol en hızlı çözüm alacağınız yoldur.
    2.yol hukuk mahkemelerine hasarınızın tazminine karşı tazminat davası açacaksınız avukat tutacaksınız bilirkişi tarafından incelenecek gerekirse duruşması yapılacak falan filan..

    2.yol biraz meşakatli ve uzun soluklu olacaktır.
    Geçmiş olsun. hayırlı akşamlar dilerim...




  • Bu ülke de bisiklet ile orda ne ısınız var diye bile suçlu çıkabilirsiniz. Cok gecmis olsun. Diyecek cok şey var ama ban yememek icin susuyorum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bisiklete yaptiginiz masraflarin faturasi, carpma aninin kamera goruntuleri ile savciliga basvurmaktan baska care kalmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gecmis olsun, cana gelecegine mala gelsin. Sakatlik veya bir suru can sikici durum da olabilirdi...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Savcılığa şikayet et zararın giderilirse şikayetini çekeceğini söyle ve masrafın giderilmeden de şikayetini çekme. Ben uzlaştırma ile böyle aldım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.