Şimdi Ara

Bitcoin 37 bin doları da geçti: Sırada ne var?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
405
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bitcoin 37 bin doları da geçti: Sırada ne var?
    Uzun süren bir düşüş trendinin ardından yılın başlarında yavaş yavaş toparlanmaya başlayan Bitcoin beraberinde tüm piyasayı da sürüklüyor. Bitcoin fiyatı Mayıs 2022 döneminden bu yana en yüksek noktasına ulaştı.



    Bitcoin yükselişini sürdürüyor



    Ekim ayında hızlı bir yükselişe başlayan Bitcoin ardı ardına önemli dirençleri kırarak yoluna devam ediyor. Bugün 37 bin dolar seviyesini de geçerek yüzde 35 civarında bir yükselişe imza atmış oldu. Piyasa da rahat bir nefes aldı.



    Ayrıca Bkz.Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kripto paralara el atıyor



    Özellikle Bitcoin spot ETF başvuruları için SEC kurumunun görüşmelere başladığı haberi kripto para piyasasına ilaç oldu. Ethereum fiyatı 1910$ seviyesine yükselirken bu yılın en büyük artışını ise 5 kat artarak 48$ seviyelerine gelen SOL kaydetti.



    Pazarın toplam değeri 1.38 trilyon dolar olurken 24 saatlik hacim de 60 milyar dolara çıktı. Kripto para borsalarının günlük hacimlerinde de gözle görülür bir artış var. Spot ETF başvurularının kabul edilmesi ile birlikte daha fazla kurumsal yatırımcının kripto para piyasasına gireceği beklentisi mevcut.




    Kaynak:https://coinmarketcap.com/







  • Bitcoin düştüğünde ponzi diye bağıran deli yükseldiğinde kayiplara karışıyor :)

  • ocz O kullanıcısına yanıt
    Yoo ben hala ponzi olduğunu söylüyorum.

  • Zamanında Eth veya bitcoin almadığım için çok pişmanım.

  • ocz O kullanıcısına yanıt
    Fiziki karşılığı olmayan, fiktif şeylere asla güvenmiyorum. Kripto esasında şu an spekülatif eylemler adına kullanılıyor, ponzi tamamen. Ayrıca değeri çok istikrarsız, ticarette kullanılması çok zor.
    Bir ara Metaverse üzerinden arsa veya NFT alanlar vardı, tamamen sanal üzerinden para kazanmaya oynuyorlar. Şimdi ise NFT ve Metaverse unutuldu, konuşan var mı ki? Bu sistemler bir gün çöker.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulduren -- 9 Kasım 2023; 22:55:16 >
  • Coin gel gel yapıyor 😅

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • bulduren B kullanıcısına yanıt
    Elinizdeki nakitin, telefondan girdiğiniz bankacılık uygulamasında gördüğünüz dijital bakiyenizin bir fiziki karşılığı var mı? Elinizdeki nakit paranın bile altın vb. fiziki karşılığı yok. Enflasyonun sebebi de bu.

  • Halving öncesi motor ısıtıyor.

  • Halilowich kullanıcısına yanıt

    Altının fiziki karşılığı var, yüzyıllardır neden kullanıldı? BW sisteminin merkezinde neden altın vardı? Piyasadaki değerinden bağımsız olarak altının külçe değeri vardır. Yarın 3. Dünya Savaşı çıksa herkes altına geçer, tarih boyunca böyle olmuştur. Çünkü altın, fiziki karşılığı olan ve arzı da kısıtlı olan bir varlıktır.


    Günümüzde kullandığımız kağıt paralar ise fiat-itibari paradır evet, onun güvencesini de devlet sağlamaktadır. Piyasada bir karşılığı yoksa o parayı atın çöpe, işe yaramaz. Devlet de mevzuatlarla onun karşılığını garanti altına alıyor ve vergisini o para birimi cinsinden alıyor.

    Enflasyonun en büyük sebeplerinin de evet itibari paranın kullanılmasıdır, altın-gümüş gibi arzı sınırlı olan bir varlığa sabitlense enflasyonu ciddi şekilde düşürebiliriz.


    Kripto varlıklar ise ulusal para birimleri gibi değil, bir otoritesi ve istikrarını koruyan Merkez Bankası gibi bağımsız bir kurum yok. Kim güvence altına alıyor? Ona yatırım yapan çoğu insan spekülasyon amacıyla yaptığı için istikrarsız bir seyir izliyor, 2 yıl önce 60 bin dolar olan Bitcoin şu an 35 bin dolar civarında. Aradaki fark devasa. Asıl olayı merkeziyetsiz olması diyorlar hiçbir devlet bu önemli yetkiyi devretmek istemez. Hele de ABD. Tamamen merkeziyetsiz, serbest olan bir para birimi yoktur.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bulduren -- 10 Kasım 2023; 17:17:38 >




  • bulduren B kullanıcısına yanıt

    Bitcoin kendi başına bir merkez bankası gibi çalışır, algoritması, emisyonu ve çalışma düzeni programlanmıştır ve FED veya bizim merkez bankamız gibi öngörülemez veya politik değildir. Parayı para yapan devlet değil, konsensustur. Altını değerli kılan insanın kendisidir. Devlet olsa da olmasa da altın altındır. Bitcoin ise dijital bir altındır, arzı kısıtlıdır. Güvencesi açık kaynak kodlu ve konsensus üzerine çalışan karşılığı enerji olan (madencilik) bir yazılım olmasıdır.


    Günümüzde altını para olarak kullanamadığımız için gerçek paraya şu an en yakın şey altından sonra bitcoin gibi arzı kısıtlı, taşınması kolay ve açık kaynak kodlu dijital paralardır.


    Bu arada bitcoini ABD'nin resmi olmasa bile kendisinin ortaya çıkardığını düşünüyorum. Piyasadaki risk iştahını regüle eden, piyasanın tansiyonunu hafifleten bir güvenlik sibobu gibi işlem görüyor şuan.





  • Ben nasıl olsa bana çıkmaz diye hava maksatlı kuraya giriyordum bu gelişme bana yaramadı

  • bulduren B kullanıcısına yanıt

    boş yorum..böyle düşünüyorsan kripto bölümünde işin ne

  • agzına saglık :)

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.