Şimdi Ara

Bitcoin 42.000 dolara çıktı, ekran kartı fiyatları yine yükselecek mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bitcoin 42.000 dolara çıktı, ekran kartı fiyatları yine yükselecek mi?
    Bitcoin bir hafta içerisinde %12 yükselerek 42.000 dolara ulaştı. Bitcoin daha önce Nisan 2022'de bu seviyeye ulaşmıştı. Uzmanlara göre bu yükselişin iki ana sebebi var. Bitcoin borsa yatırım fonunun (ETF) onaylanacağına dair artan güven ve ABD'de faiz indirimi beklentisi.



    Bitcoin 42.000 dolara çıktı, ekran kartı fiyatları yine yükselecek mi?



    Ekran kartı ile madencilik artık kârlı değil



    Bitcoin'in artması oyuncularda ekran kartı fiyatlarının tekrardan artacağı endişesi yaratmış durumda. Ancak öyle birşeyin olması mümkün değil. GPU madenciliği eskisi gibi kârlı bir iş değil. Şuanda RTX 4090 ile madencilik yaparak enerji maliyetini düştükten sonra günde 1 dolardan fazla kazanmak mümkün. Ancak kartın maliyetini çıkarmak için yıllarca madencilik yapılması gerekiyor. 



    ABD'nin yaptırımları fiyatları arttırıyor



    Şuanda ekran kartları için asıl tehdit, ABD'nin yapay zeka işlemcilerine yönelik Çin'e yaptırım uygulaması olarak görülüyor. Ekran kartları kaçakçılar tarafından el altından Çin'e sokulmaya çalışıldığı için fiyatlar artış trendine girdi. Aynı zamanda GPU üreticileri yapay zeka merkezli GPU'lara öncelik vermeye başladı. Bu durum da fiyatları arttıran bir gelişme olabilir.



    Ayrıca Bkz.Bitcoin fiyatı 41500$ oldu, 2 yıllık set yıkıldı



    Bitcoin'in son olarak 42.000 dolar yükseldiği Nisan 2022'de Ethereum birleşmesi henüz gerçekleşmemişti. Dolayısıyla kripto para madenciliği oyuncu ekran kartlarıyla yapılabiliyordu. Bu nedenle ekran kartı fiyatları 3-4 katına çıkmıştı. Günümüzde ise Bitcoin ve diğer kripto para madenciliği büyük ölçüde ASIC'ler ve diğer özelleşmiş işlemciler ile yapılıyor. GPU ile madencilik hala kısıtlı olarak yapılsa da eskisi kadar kârlı bir iş değil.




    Kaynak:https://www.tomshardware.com/tech-industry/cryptocurrency/bitcoin-comes-roaring-back-as-it-hits-2023-high-but-gaming-gpus-are-safe-from-miners-for-now-ai-remains-the-largest-threat-to-gpu-pricing







  • Enerji maliyetleri yüksek bundan sonra bu işi herkes yapamaz.

  • Fiyatların bizde yükseleceği kesin zaten. Herhangi bir elektronik cihazı ne kadar erken alırsanız o kadar ucuza gelir.

  • Kazma işi bitti coinin fiyatı artıyor gpu ile coin fiyatının artışının şuan alakası yok

    Boş haber geç

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Btc iki katına ulaşıp 40 bini geçti ama Eth hala 2200 lerde dolanıyor. Bela mıdır nedir ?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • btc kazma işi bitti daha beter bir sorun var yapay zeka şu an tüm madencilerin aklı yapay zekada. yani kısacası yine nvidia 4090 kıtlığı var yine fiyatlar yükselir. her durumda nvidia kazanıyor

  • Mining'in önceki sezonlara göre karlı olmadığını biliyorum.

  • bitcoin'e gerek yok bütün 4090'lar çin'e gidiyor zaten. kart fiyatları fırladı daha da arz azalır hem nvidia hem ati tarafından çünkü sadece 4090 değil 7900xtx'ler de kapış kapış gidiyormuş. bizim hedef aralığımız 4070 4070ti 7800xt gibi kartlar. bu aralar kart almayı düşünenler ocakta çıkacak nvidia super serisini bekliyor bakalım neler olacak?

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.