Şimdi Ara

Bitcoin ETF bir onaylandı, bir onaylanmadı, koskoca kurum güvenliği sağlayamadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
277
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bitcoin ETF bir onaylandı, bir onaylanmadı, koskoca kurum güvenliği sağlayamadı
    15 yıllık kripto para dünyasında belki de en önemli dönüm noktası olarak gösterilen Bitcoin spot ETF başvurularında kritik sürece girilirken ilginç bir olay yaşandı. ABD Menkul Kıymetler Komisyonu – SEC sosyal medya hesabı hacklendi ve manipülasyon yapıldı.



    Bitcoin’de büyük manipülasyon



    Kripto paraların manipülasyona açık ve güvensiz olduğundan sıkça dem vuran SEC kurumunun Twitter hesabı dün gece geç saatlerde hacklendi. Resmi bir açıklama gibi hazırlanmış sahte metin ile Bitcoin ETF başvurularının onaylandığı paylaşıldı.



    Ayrıca Bkz.Bitcoin ETF için kritik süreç başladı!



    Bu haber ile birlikte Bitcoin fiyatı bir anda 48 bin dolara kadar sıçrama yaptı. Ne var ki kısa süre içerisinde SEC başkanı kendi hesabından SEC hesabının ele geçirildiğini ve ETF başvurularının onaylandığı haberinin yalan olduğunu bildirdi. Bitcoin fiyatı ise çöküş yaşayarak 44700$ seviyelerine iğne attı.



    Çok kısa bir süre içerisinde gerçekleşen bu olayla 100 milyon doların üzerinde uzun ve kısa poz tasfiye edildi. Eğer siber saldırganlar ETF onaylanmadı şeklinde bir paylaşım yapsaydı muhtemelen tarihin en büyük çöküşünü görebilirdik. Twitter güvenlik merkezi de bir çalışanın akıllı telefonu üzerinden SEC hesabının şifresinin ele geçirildiğini duyurdu.









  • Asıl artış dün (8 ocak pzt) yaşanmıştı, 43k'dan 47k'ya çıkmıştı.
  • Ne ETF'miş sakız ettiler artık onaylayacaklarsa onaylasınlar kurtulalım. SEC coin piyasası ile kedinin yumakla oynadığı gibi oynuyor.

  • kesin hacklenmiştir (yersen)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alemburda34 -- 10 Ocak 2024; 9:25:19 >
  • Daha önce hep reddetmişlerdi şimdi neden onaylasınlar? Btc aynı btc, reddetmelerine sebep olan nedenler ortadan kalkmadı. Blackrock, fidelity, vaneck gibi devasa fonların şirketlerin başvurması kararlarını olumlu yönde değiştiriyorsa SEC de sıkıntılı şaibeli bir kurumdur o zaman.
  • Yani yersen hack
  • Perturbator kullanıcısına yanıt
    Son vade günü 10 Ocak, ya red ya kabul olacak. Amerika'da yoğun bir kamuoyu baskısı var. Özellikle senatörler Gensler'i fazla zorluyor onaylaması için. Çünkü net bir gerekçe sunamıyor. Bugün onaylanır akşam saatlerinde.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.