Şimdi Ara

Bitcoin ETF onaylandı, tarihin en ilginç anları yaşandı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bitcoin ETF onaylandı, tarihin en ilginç anları yaşandı
    Neredeyse 10 yıldan fazla bir süredir kripto para topluluğu, Bitcoin ve diğer kripto varlıkların alınıp-satılabilir borsa fonu olarak kabul edilmesi için çaba gösteriyor. ABD Menkul Kıymetler Komisyonu – SEC, dolandırıcılık ve manipülasyon aracı olduğu gerekçesiyle bugüne kadar başvuruları görmezden gelmişti ancak sonunda tarihi bir olaya tanıklık ettik.



    SEC eline yüzüne bulaştırdı



    Kurumsal firmaların artık varlığını ve işlevselliğini kabul edeceği, daha geniş bir tabana yayılacağı için Bitcoin ETF başvurusu büyük önem taşıyordu. Geçen yıl Blackrock gibi trilyon dolarlık finansal kuruluşlar da devreye girince SEC geri adım atmak zorunda kaldı. Dün gece tarihin en ilginç anları yaşandı.



    Ayrıca Bkz.Bitcoin ETF bir onaylandı, bir onaylanmadı, koskoca kurum güvenliği sağlayamadı



    10 Ocak 2024 itibariyle SEC kurumunun başvuruculara kesin bir açıklama yapması bekleniyordu. Büyük piyasalar buna kilitlenmişti. Başvurucu kuruluşlar, ticaret esnasında alınacak komisyonu bile belirlemiş durumdaydı.



    Bitcoin ETF onaylandı, tarihin en ilginç anları yaşandı



    Ne var ki 9 Ocak gecesi SEC kurumsal X hesabı ele geçirildi ve ETF onayının verildiği paylaşıldı. Kısa süre sonra SEC başkanı Gary Gensler kendi hesabından bir hacker saldırısı olduğunu ve haberin yalan olduğunu duyurdu. Bu esnada Bitcoin fiyatı bir aşağı bir yukarı yaparak sayısız yatırımcıyı mağdur etti.



    Dün akşam saatlerinde ise başvurucuların ETF onaylarının, SEC web sitesinde birer birer yayınlanmaya başladığı haberi geldi. İlgili borsalar da spot ETF fonlarını listelemeye başladı. Ne var ki bir anda ETF listelemeleri iptal edildi ve SEC duyurusunun bekleneceği ifade edildi.



    Bitcoin ETF onaylandı, tarihin en ilginç anları yaşandı



    Sonrasında beklenen duyuru geldi ve SEC sayfasında ETF başvurularının onaylandığı resmen açıklandı. Kripto camiası sevinç içerisindeyken bu kez SEC duyuru sayfası ortadan kayboldu. Bir süre yatırımcılar siber saldırı endişesi yaşadı ancak korkulan olmadı. SEC başkanı kendi hesabından resmi açıklamayı yaparak ETF onaylarının Bitcoin varlığını destekledikleri anlamına gelmediğini ve aynı yaklaşımı sürdüreceklerini duyurdu.



    Kripto para dünyasının en önemli açıklamasının ardından Bitcoin büyük hareketler yapmadı ancak asıl hareket Ethereum cephesinden geldi. ETH/BTC paritesinde büyük bir atak yapan Ethereum yüzde 10 civarında yükseldi ve 2600$ civarına geldi.









  • Adamların hesabı hacklendi ve sahte haber paylaşıldı. Sonradan da bir onay göremedim ama hazır kaynak da belirtilmemişken dezenformasyondan şikayet etmek istediğim haberi buldum sanırım.
  • Hayırlı uğurlu olsun.
  • Sarper Yasin Mutlubay kullanıcısına yanıt

    Kriptoda çok fazla manipülatör var malesef, balinalar pozisyon açıp pozisyonlarını destekleyecek haberlerle kar ediyorlar.

    Fiyatlar çok fazla oynak olduğu için lastik gibi oynatıyorlar fiyatı

  • Artık ABD'de herkes bankaları üzerinden veya aracı kuruluşlardan Bitcoin yatırımı yapabilecek. Hükümet resmen tanımış ve onaylamış oldu. Önümüzdeki süreçte Bitcoin 100.000 doları geçer rahatlıkla 1-2 yıl içinde.
  • Bunun üstüne XRP davası da düşer sonra gelsin boğa sezunu  

  • fractal design kullanıcısına yanıt

    dostum 3 aydır boğadayız :)

  • ETF onayı da geldiğine göre,


    BTC, bu yıl 250 Bin dolardan daha yüksek olacaktır bence.

  • Yıl 2017 başı. Bu forumda her gün BTC alın diyen bi arkadaş vardı. O zaman 1000 dolardı galiba. Şuan 45.000$. Keşke dinleseydim. Öylesine anlatayım dedim.
  • Asıl altların boğası için ETH'nin 3000 üstünde olması lazım.

    Bir de XRP davası düşerse 2021 boğası gibi olur tüm altlar.

    Bir kaç alt dışında 2x yapamadı daha çoğu altcoin.

  • BlackGhost12 kullanıcısına yanıt

    kardeşim yine 1000 dolarlık bir BTC alabilirsin. 10 katına çıkacaktır.


    gerçi küçük yatırımcı 10 Bin dolara / yada 10 Bin TL'ye BTC alacağına, 20-30 parçaya bölüp güzel altkoinlerden alsa ort boyada 15 x yapsa = 150 Bin dolar / 150 Bin TL yapar.


    Bu yıl mega boğa olacak inşallah. Beklentimiz bu yönde. Halen kimse geç kalmadı.

  • Domi şişince altcoinlere hiç bir faydası olmayan bire süreç yaşandı. Altcoinler halen 16 bin seviyesindeki btc kafasını yaşıyor.

    Bu süreçte en güzelini Sol yaptı ve beni şaşırtmadı, ihya etti.

    Sırada Eth var.

    Ve tahminim Ftm, Rad, Lrc gibi sağlam altlarda hareket olacak. Yıl sonuna kadar bunlarda en az x3 bekliyorum.

  • İyi oldu.

  • por favor kullanıcısına yanıt

    olsun bekliyoruz :)) yolun çok başındayız, bu seviyelerin en az 10X yukarısını da göreceğiz inşallah.


    ben 10-15x lerden sonra kademeleri olarak çıkacağım zaten.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.