Şimdi Ara

Bitcoin ETF piyasaya yaramadı: Bitcoin fiyatı yüzde 20 düştü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bitcoin ETF piyasaya yaramadı: Bitcoin fiyatı yüzde 20 düştü
    Kripto para piyasasının yıllardır beklediği ve peşinde koştuğu Bitcoin spot ETF onayı nihayet geçtiğimiz haftalarda ABD Menkul Kıymetler Komisyonu tarafından verildi ve finans kuruluşları da Bitcoin fonları ticaretine başladı. Bu gelişmenin Bitcoin fiyatını uçurması bekleniyordu ancak tam tersi oldu.



    Bitcoin fiyatı neden düşüyor?



    Geçen yıl başlarından itibaren global ekonominin de düzelme işaretleri ile birlikte Bitcoin fiyatı da yükseliş trendine girmişti. Bitcoin ETF başvurusu yapan finans kuruluşları arasında Blackrock gibi devlerin de yer alması yükselişi alevlendirdi.



    Ayrıca Bkz.Bitcoin ETF onaylandı, tarihin en ilginç anları yaşandı



    14 bin dolar seviyelerinden 3 kat gibi bir artışla 42 bin dolar seviyelerine çıkan Bitcoin fiyatı, yeni yıla ETF onayı ihtimali ile girdi. Yeni yatırımcıların da katılması ile ETF onayının verildiği hafta Bitcoin fiyatı 49 bin dolar seviyelerine kadar yükseldi.



    Ne var ki Bitcoin ETF ticaretinin resmi olarak başladığı günlerde şok bir düşüş geldi. Bitcoin ETF ticaretinin 20 milyar dolar üzerine çıkmasına rağmen serbest piyasada Bitcoin fiyatı yüzde 20 düşüşle 40 bin dolar seviyelerine kadar indi.



    Bitcoin ETF onayı ile birlikte pek çok kurumsal oyuncunun kripto para piyasasına dahil olacağı ve devasa likidite akışı olacağı düşünülüyordu ancak görünüş bunun tam tersi. Özellikle beklentiyi satın alan yatırımcıların resmi haber ile birlikte kâr satışı yaptıkları tahmin ediliyor. Diğer taraftan Bitcoin ETF onayı alan kurumların elinde de devasa Bitcoin rezervi var ve bunların satış ihtimali de yatırımcıyı korkutuyor.



     









  • Klasik değişmez.

    Beklenti sürecinde pozisyon alınır, daha sonra gerçekler satılır.

    48 binden 40300'e kadar değdirdiler.

    Elbette Eft çok pozitif gelişme, tekrar 26 bine kadar olmasa da bu düzeltme süreci zaten beklenen bir şeydi.

    Domi halen eziyor ve genelde altcoinlere yansıyan bir şey olmadı.

    Umarım 40 üzerinde kalır (sanmıyorum) biraz paralele bağlar ve alt coinler boğasını yaşarız.

  • Yazık oldu. Dünyadaki dolara meydan okumak için geldi ama yenildi. Merkeziyetsiz diyemicez artık. Tüm kapılar amerikaya açılıyor. Bizde onun babasız çocuklarıyız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.