Şimdi Ara

Bitcoin fiyatı 71 bin dolar ile yeni bir rekor kırdı: Bitcoin neden yükseliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bitcoin fiyatı 71 bin dolar ile yeni bir rekor kırdı: Bitcoin neden yükseliyor?
    Bitcoin ilk kez 71.000 doları aşarak kesintisiz yükselişini sürdürdü. Bitcoin fiyatı bu yılın başından bu yana yüzde 70 oranında artarken sadece son 24 saatte yüzde 2,5 oranında yükseliş gösterdi. Kripto para piyasasında Bitcoin dışında Ether, Solana ve Avalanche gibi daha küçük tokenler de yükseliş kaydetti.



    Bitcoin fiyatı 71 bin dolar oldu



    Bitcoin fiyatı 71 bin dolar ile yeni bir rekor kırdı: Bitcoin neden yükseliyor?
    Bitcoin fiyatı Türkiye saatiyle 11:39’da 71.330 dolar (2.283.033 TL)ile tarihi zirvesine ulaştı. Dünyanın en büyük kripto parası olan Bitcoin, yıl başından bu yana değerini yüzde 70 artırırken son bir yıldaki yükselişi ise yüzde 254 oldu. Bununla birlikte Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri 24 saatte yüzde 1,79 artarak 2,68 trilyon dolar oldu.



    Bitcoin neden yükseliyor?



    Bitcoin fiyatı 71 bin dolar ile yeni bir rekor kırdı: Bitcoin neden yükseliyor?
    Moneycontrol tarafından hazırlanan rapora göre, Bitcoin'e olan talep, ABD Spot borsasında işlem gören yeni kripto ürünleri ve küresel faiz oranlarının düşeceği beklentileri nedeniyle arttı. ABD’de FED’in faiz indirmesi beklenirken genel olarak bu yıl büyük merkez bankalarının faiz oranlarını düşürmesi bekleniyor. Faizlerin düşeceği yönündeki beklenti de Bitcoin’deki ve genel kripto paralardaki artışı destekliyor.



    Ayrıca Bkz.Kripto para düzenlemesinin TBMM'ye ne zaman sunulacağı belli oldu



    Analistler, nisanda gerçekleşecek ve yeni Bitcoin arzını azaltacak halving (yarılanma) süreci nedeniyle kripto paranın fiyatındaki yukarı yönlü ivmenin sürebileceğine işaret ediyor. Piyasa değeri bakımından 2. sırada yer alan Ethereum da son 24 saatte yüzde 1,27 değer kazanarak 3.997 dolar seviyesine ulaştı. Bu vesileyle Ethereum da 2021’deki 4.891 dolar zirvesine daha da yaklaşmış oldu.




    Kaynak:https://coinmarketcap.com/







  • Alan oldukça fiyat artıyor işte. 60 bini aşınca ulan yükseliyor bu ben de alayım diyenler arttı. Öyle analiz falan yapan yok. Birkaç gün sonra bir söylenti çıkar yine dibi görür.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DburakKoc -- 11 Mart 2024; 13:9:7 >
  • 15 bine geldiginde bu iş artık bitti hepiniz dolandırıldınız diyenler seri üzgün.

    22k'dan 3x pozisyon girip 68k'da satan ben = :=))))))))))))))))
  • Girmek isteyenler şu süreçte alım yapılan miktarları ve alım yapan cüzdanları nasıl araştıracaklarını bilmeden bulmadan girmesinler, şuan piyasaya para girişi nereden oluyor? BTC'yi nereden alıyorlar alan cüzdanlar neler?
    BTC'nin doğal yükselmesi kripto piyasası için olması gereken hamlelere bakıyor oysa hiç birisi yok, hala katakullilerin döndüğü bir alan, LUNA aktörleri piyasada, binance'ın devrik patronu yok, sahada kimler dolanıyor yine patlacak sonra şundan oldu bunda oldu deyip yavaşça indirmeye indirirken de hem satıp hemde almaya bakacaklar. olan zorla kazanılan paralara olacak.

    Yatırdığınızı keçi misali elinizde tutup satmayacaksanız girin yoksa yazık ya gidip o parayı güzel bir yerde yiyin en azından tatlı bir hatırası olur.:))))



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmet_clk -- 11 Mart 2024; 13:35:44 >
  • Hedef 120-180k. Dönemsel düşüşler gelebilir ancak hedef yukarı.
  • Yıllardır hep böyle. 2 yıl düşer. Sonra eski zirvesinin kat kat üzerine çıkar... Sanal bir şeye değer atfedilemez diyen arkadaşların para dediği şey banka hesaplarındaki 1 ve 0'lardan ibaret. Sanal paranın karşılığı yok deseniz, karşılığı olan para 1980lerde ABD, doların dünyada rezerv para olarak kabul görmesinden sonra altın olarak karşılığını tutmayı bıraktı. Zaten öyle bir altın rezervi de hiç olmadı. Parayı değerli kılan kabul görmesi ki dünya çapında geçerli, tedavülü ve serbest dolaşımı ki hepsi Bitcoin'de ziyadesiyle mevcut. Bazı ülkelerin rezerv para olarak Bitcoin kullanmaya başlamasıyla artık önü de açıldı. Hele ki Türkiye gibi parası mevcut iktidar tarafından itibarsızlaştırılmış, yüksek enflasyon karşısında pula dönmüş bir ülkede yaşıyorsanız, o yüzden ülkemizde büyük rağbet var. Sürekli değer kazanan bir para birimi ile her yıl değerinin yarısını kaybeden TL arasında seçim yapmak güç değil.


    Bitcoin fiyatı 71 bin dolar ile yeni bir rekor kırdı: Bitcoin neden yükseliyor?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tahir40 -- 11 Mart 2024; 16:53:34 >




  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt

    Adamsın hocam Bitcoin fiyatı 71 bin dolar ile yeni bir rekor kırdı: Bitcoin neden yükseliyor? 

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.