Şimdi Ara

Bitcoin madenciliğinde jeotermal enerji dönemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
214
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bitcoin madenciliğinde jeotermal enerji dönemi



    Bugün kripto para çeşitlerini kazabilmek için ekran kartı ağırlıklı kaslı sistemler gerekiyor ve enerji tüketimi haliyle tavan yapıyor. Dünyada madencilerin elektrik tüketimi birkaç ülkenin toplamından fazla hale gelmiş durumda. 



    El Salvador temiz enerjiden yana



    Elon Musk da bu duruma dikkat çekmiş ve Bitcoin sert düşüş yaşamıştı. Bazı girişimler temiz enerji ile Bitcoin madenciliği yapıyor ancak ilk kez devlet bazında temiz Bitcoin üretimi için harekete geçildi.



    Ayrıca Bkz.Resident Evil Village'ın yeni bir oynanış videosu paylaşıldı



    Bitcoin’i resmi ödeme birimleri arasına ekleyen ilk ülke El Salvador’un devlet başkanı Nayib Bukele, devlete bağlı jeotermal enerji üretimi firması LaGeo’nun tamamen temiz Bitcoin madenciliği için girişimcilere gerekli ortamı sağlayacağını duyurdu. LaGeo volkanlardan enerji üretiyor ve geçtiğimiz günlerde 95MW gücünde yeni bir volkan kaynağı bulmuştu. Bitcoin üretim tesisleri bu kaynağın etrafına inşa edilecek. 



    Hükümet seviyesinde atılan bu adım ile birlikte kripto paralarda temiz enerji döneminin öne çıkması bekleniyor. Küresel ısınmanın da şiddetli bir şekilde hissedildiği bu günlerde zengin olma hayalleri işi daha da kötüye götürebilir.






     









  • bizim kiler ise gider akar suları hes yapar !

  • bu ülke bunu tek başına düşünmemiştir bazı güçlerin taşeronu olarak görev yapıyordur

  • Marmara denizindeki kirliliği göründe işin ciddiyetini anlayın. bu daha fragman. Para için geleceği çöpe atıyoruz



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CleanCoders -- 10 Haziran 2021; 11:55:31 >
  • ülkede volkan vardıda bizmi tesis kurmadık derler :) nükler enerji (hayır) fosil yakıt (hayır) hes (hayır) rüzgar ve güneş enerjisi ülke için yeterli değil bir şekilde enerji üretilmesi gerekiyor

  • Herkes alay etti şu El Salvadorla ama bu teoride Bretton Woods 3.0 yani ilk Bretton Woods’u hatırlatmak gerekirse basılan her doların altın karşılığı bulunmaktaydı yani dolardaki dayanak varlık altındı bu harika elbette ama daha sonra bu sistem çöktü Nixon şokuyla beraber tabi sonra doların altın karşılığı kaldırıldı ama rezerv para olmaya devam etti bu sefer altta yatan varlık Abd’nin siyasi ekonomik askeri iktisadi içtimai gücü yatıyordu özellikle devletler tasarruf fazlalarını Abd hazine tahvillerine yatırdığı dönemdi 2.0 yani bir anlamda tüm dünya Abd’nin refahı için çalıştığı bir dönem özellikle sömürülen ülkeler için mesela Çin buna dahil.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt
    Marmara kıyısında oturanlar zengin. Para ile geleceği satın alıyorlar zaten. Boğaz ın iki kıyısında fakir vatandas mı oturuyor sanıyorsun!?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: eg2077

    Marmara kıyısında oturanlar zengin. Para ile geleceği satın alıyorlar zaten. Boğaz ın iki kıyısında fakir vatandas mı oturuyor sanıyorsun!?

    doğru diyorsun da neyi kast ettiğini anlamadım. Para için çevreyi kirletelim mi yani.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: NoCommand

    ülkede volkan vardıda bizmi tesis kurmadık derler :) nükler enerji (hayır) fosil yakıt (hayır) hes (hayır) rüzgar ve güneş enerjisi ülke için yeterli değil bir şekilde enerji üretilmesi gerekiyor

    ulkede volkan olmadigini kim soyledi. agri, nemrut, erciyes, hasan dag, suphan, tendurek... liste uzar gider. sonmus volkanlar olduklarini dusunmekde yanilgi, agri 1840da ufak bir patlama yapmis, nemrut 1692 patlamis, gecmisten cok buyuk patlama izleride mevcut. bugun bile bu daglardan hala sicak gazlar buharlar cikmakda. bunun yaninda egede marmarada sicak su cikislari olan buyuk fay hatlari mevcut, ulkenin her yeri sicak su, termal, kaplica dolu. istanbulun icinde tuzlada bile termal kaplica var. bunlarin hepsi potansiyel jeotermal enerji kaynaklari. turkiye jeotermal enerji olarak cok zengin bir ulke ama kullanacak vizyon yok cunku niyet baska, illaki buyuk bir insaat projesi olacakki birilerinin cebi dolsun, 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkaura -- 10 Haziran 2021; 14:51:42 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.