Şimdi Ara

Bitti denilen Facebook, aylık 3 milyar aktif kullanıcıya ulaştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
282
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bitti denilen Facebook, aylık 3 milyar aktif kullanıcıya ulaştı
    Meta'nın son üç aylık raporuna göre, Facebook'un aylık aktif kullanıcı sayısı yüzde 3 oranında artış gördüğü ortaya çıktı. Bu etkileyici sayı, platformun hala dünya genelinde büyük bir etkiye sahip olduğunu gösteriyor. Facebook'un genç nesil arasındaki popülaritesinin azaldığı düşünülse de, günlük aktif kullanıcı sayısında yaşanan artış ve yeni özelliklerin başarısı, şirketin gelecekte de güçlü bir performans sergileme potansiyeline sahip olduğunu gösteriyor.



    Facebook, 3 milyar kullanıcıya ulaştı



    Meta’nın verilerine göre Facebook'un aylık 3 milyardan fazla aktif kullanıcısı var. Meta'nın WhatsApp, Instagram, Messenger ve şimdi de Threads'i içeren tüm uygulama ailesinde ise aylık 3,88 milyar aktif kullanıcı bulunuyor. Bu rakam dünya nüfusunun neredeyse yarısına denk geliyor.



    Bitti denilen Facebook, aylık 3 milyar aktif kullanıcıya ulaştı
    Meta ve yatırımcıları için belki de daha önemlisi, günlük aktif kullanıcıların da artmaya devam etmesi diyebiliriz. Facebook'un geçen çeyrekte 2,037 milyar olan günlük aktif kullanıcı sayısı 2,064 milyara ulaştı. Bu büyüme çok önemli, çünkü 2021'in son çeyreğinde Facebook günlük aktif kullanıcı sayısında ilk kez üç aylık bir düşüş bildirmişti. Bu büyüme kısmen Meta'nın Instagram ve Facebook'ta yoğun bir şekilde kullandığı TikTok taklitçisi Reels özelliğinden kaynaklanıyor olabilir. Meta CEO'su Mark Zuckerberg'e göre Reels, uygulama ailesi genelinde günde 200 milyar kez oynatılıyor.



    Ayrıca Bkz.Twitter Android uygulaması "X" olarak güncellendi



    Meta başarılı bir çeyrek geçirerek, büyük kısmı reklamlardan kaynaklanan  gelirinde yüzde 11'lik bir artış (32 milyar $) ve net gelirinde yüzde 16'lık bir iyileşme (7,8 milyar $) bildirdi. Mark Zuckerber, Twitter… X rakibi Threads hakkında şunları söyledi: "İlk günden itibaren eşi benzeri görülmemiş bir büyüme gördük ve daha da önemlisi, her gün beklediğimden daha fazla insanın geri geldiğini görüyoruz." Ancak Threads’in aktif kullanıcı sayısının büyük oranda düştüğü biliniyor.




    Kaynak:https://s21.q4cdn.com/399680738/files/doc_financials/2023/q2/Meta-06-30-2023-Exhibit-99-1-FINAL.pdf
    Kaynak:https://techcrunch.com/2023/07/26/facebook-3-billion-users/







  • Ben de hala kullanıyorum çünkü tüm haberleri orada takip ediyorum. Bir de birkaç grup var. İş ilanları ve housing gibi imkanları takip ediyorum. Bitti denilen Facebook, aylık 3 milyar aktif kullanıcıya ulaştı Arkadaş aktivitesi sıfır. Zaten kimse bir şey paylaşmıyor. Son üç işimi Facebook'tan buldum. O yüzden benim için değerli.

  • yahu bu kullanıcı sayısı nasıl ölçülüyor acaba? ben mesela bir siteye/appe facebook ile bağlan dediğimde kullanıcısı olmuş oluyor muyum? ortalama geçirilen süre ne kadar çok merak ediyorum. neredeyse dünyanın yarısı kullaniyor çok garip

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ayrı bir internet gibi oldu Facebook her tür çöp var içinde

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 3 milyar bot iyiymiş

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Türkiye'de Facebook kullanımının azalmış olması Facebook'u bitirmiyor. Geçen sene Avrupa'ya gitmiştim. Herkes neredeyse Facebook kullanıyor. WhatsApp'tan çok Messenger daha yaygın. Ev kira ilanları, araba satış ilanları hepsi Facebook'ta.

  • Gruplar çok iş görüyor. Yardımlaşma açısından çok faydalı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.