Şimdi Ara

Biyoloji ile ilgili bir kaç detay(soru)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
615
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar ders çalışırken kafam bir şeylere takıldı,



    1) BÜTÜN arkelerin hücre duvarı var mı? Tamam bakterilerden farklı yani peptidoglikan yapıda değil ama bütün arkelerin hücre duvarı var mı? Kitap pek kullanmıyorum internette ise bazılarının var diyen üni makalelerine rastladım ama bizim için önemli olan meb/ösym nin ne aldığı. 2011 de bu konu hakkında bir arkadaş hepsinin var demiş (daha doğrusu tüm prokaryot canlıların hücre duvarı var diye)

    2) Hücre çeberini golgi sentezliyor olarak alıyoruz değil mi?

    3) Genelde protein sentezini AUG meltiyonin başlar, bakterilerinki formilmetionin ile başlar. Ama biz hepsi metiyonin ile başlar mı alıyoruz?

    4) Bitkilerin eşey hücrelerinin hücre duvarı yoktur diye biliniyor. Ama "bitkinin tüm hücrelerinde hücre duvarı vardır" öncülü çıkarsa doğru mu alacağız?

    Bu arada tüm bakterilerin hücre duvarı vardı değil mi? Çalıştıkça bilgiler karışıyor :/

    Şimdiden teşekkürler.







  • hocam sana bir örnek verecem şmdi.

    soruda sana dese ki bitkiler için hangisi doğrudur?
    A) fotosentez yaparlar

    bu seçenek doğru demi.ama tam parazit bitkiler düşünürsen yanlış olur. özel bir durum.

    soru sana eğer bunu soruyorsa üstte yapacağı açıklama ile belli ettirir.mesela derki yarı parazit ve tam parazit bitki türleri düşünüldüğünde aşağıdakilerin hangisi doğrudur?

    belirtmediği takdirde sen uç istisnaları katma.eğer katman gerekiyorsa o soruda anlaşılıyodur zaten gerek şıklardan gerekse de üstteki açıklamadan.
  • Tum arkelerin ve bakterilerin h.duvari vardır.evet hepsini metiyonin alicaksiniz ve tum bitki hucreleri ceperlidir diye alicaksiniz.molekuler bio ve genetik 1.siniftayim bizde bile bu kadar detaya girmediler daha o yuzden hic kasma derim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ikinize de çok teşekkürler,


    İnan TheReedS tüm bitkiler fotosentez yapar derse hele hele kesinlikle diye belirtmişse resmen donakalıyorum. Diyorum "ulan acaba parazitleri düşüneyim mi unutayım mı?" Böyle süre harcıyorum. Bazen şıklar kötü oluyor direkt cevabı işaretliyorum da dediğim gibi şıklar iyise kalıyorum.


    darylina kasmaktan değil de video anlatımda ya da okurken "arkelerin de hücre duvarı olabilir." tarzı ifadeyle karşılaşınca bocalıyorum. Aklım orada kalıyor :)

    Tamam bundan sonra genel olarak alırım teşekkürler tekrardan.
  • Bu arada yine buraya sorayım hücre çePerini golgi mi sentezliyor?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.