Şimdi Ara

Biyoloji ne kadar etkiler?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Biyolojiden nefret ediyorum, sanırım çalışmadan giricem. Aklımda kalanlarla 9-10 yanlış çıkarıyorum genelde, bu durum beni ne kadar geri çeker?



  • 9-10 yanlıs cok iyi , 20 d 10 y yapsan 17.5 net.Ben 15 e razıyım.MF 4 den giriyorsan %5 etkliyor çünkü.Hiç çalışmıcam zaten.
  • Vallahi hedefine bağlı. Ben size şunu söyleyim. Önceden biyolojim çok kötüydü, hatta senin gibi biyolojiden yandığım için çok konu açmışlığım vardır. Daha sonra kitap aldım, çalıştım. Bir yere kadar oldu, yine tıkandım. Bir kaç değişik kitap daha denedim, yine eksiklerim oluyordu. Forumda @holyjohn arkadaşımız bana Esen Biyoloji YGS-LYS K.A önerdi. Gittim, aldım. Ben lise 3 öğrencisiyim, kitap yaklaşık 630 sayfa felan bunun lise 1-2-3 tüm konularını iyi şekilde bitirip, testlerini çözdüm. Şu an biyolojimin iyi olduğunu düşünüyorum, tabi unuttuğum şeyler var. Fakat bu dediklerim lise 4 isen işine pek yaramayacak, bu saatten sonra bu kadar çalışamazsın. Ancak ben bunları çok çok kısa sürede, hatta toplasan hepsini hayvan gibi çalışarak 1-1.5 haftada yaptım diyorum.


    Bunlar dışında MF-4'ten gireceğini düşünerek %5 etkiliyor. Bu yüzde hedefi yüksek olanlar için önemli. Hani amaç 450-460 civarı yapmaksa biyoloji son derece önemli bence. Hedefin bu kadar değilse 17-18 net yapsan yeterli gibi. Hani seni çok çok fazla uçurmaz ama sonuçta puan puandır. MF-4 tercih edersen biyolojide 15 net ile 25 net arasında 5 puan fark oynuyor. Yani seni pek sarsmaz. Ha yinede biyoloji yapayım diyorsan, Edam yayınları diye bir dergi gibi birşey var piyasada. YGS-LYS konularını hepsini özet şeklinde yazmış dergi. Belki faydası dokunur sana.




  • barman helal valla öss ye biz hazırlanıyoruz ama sen bizden cok calısıyorsun.o imzanda yazan yere cok rahat girersin sen.
    edit: bu arada bugun yaptıgım denemede biyoloji 6.25 geldi habertürkün gazte denemesini çözmüştüm 2-3 hafta önce , onda 17 net gelmişti.sınavda hedefi 12 ye düşürdüm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fermess -- 11 Haziran 2010; 17:39:49 >
  • Usta seninle aynı durumdayım. İlk 10bin hedefliyorum. Matematik Geometri 70-75 net geliyor. Fizik kimya 25er net, biyoloji 14-15 net geliyor. Ama lise1den bu yana abartmıyorum açıp da kendi isteğimle toplasan 50 biyoloji sorusu çözmüşlüğüm yoktur. Ödev verirdi hoca arkadan geçirirdim dönem ödevi aldım biyolojim düzelsin diye test kitabını bitircektim. Yine çözmedim koca 1 kitabı baştan sona arkadan geçirdim. Şimdi yumurtanın pozisyonu belli hocam, boş biyoloji test kitaplarından cevap anahtarından bakıp sorunun üzerine işaretliyorum cevabı, ondan sonra cevaba göre çözüyorum. Güzel gidiyor şimdilik. Soru tiplerini biliyosun öğreniyosun en azından. Ama benim amacım biyoloji dışındakileri fulle yakın yapmak biyolojiden 15 yapsam razıyım artık. YGS 13bin.dim Korusam yeter bu dereceyi. Zaten böyle olacağını bildiğim için edebiyattan da giriyorum sınava. TMciler benim kadar mat yapamıyor bende onlar kadar edebiyat yapamıyorum ama 80 soruda 45-50 net geliyor LYS3te. Benim ygsde yaptığım fen soruları yanıma kar kalıyor hocam edebiyattan da giriyosan sırtın yere gelmez rahat olalım yeter:)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Dark1n

    barman helal valla öss ye biz hazırlanıyoruz ama sen bizden cok calısıyorsun.o imzanda yazan yere cok rahat girersin sen.
    edit: bu arada bugun yaptıgım denemede biyoloji 6.25 geldi habertürkün gazte denemesini çözmüştüm 2-3 hafta önce , onda 17 net gelmişti.sınavda hedefi 12 ye düşürdüm


    O imzamdaki yeri düşünüyorum ama başka birşeyde düşünebilirim hatta biyolojiye çalışma sebeplerimden biri belki sağlık sektörüne kayabilirim. Ne yapacağımı kestiremedim henüz. Bu arada ben ne kadar öğrendiğimi düşünsemde mesela soru bankası alıyorsun eline 5-6 test var. Toplasan 60-70 soru. Seri seri hiç dönüp kontrol etmeden, dikkatsizliklerle beraber 10 yanlış felan çıkabiliyor. Belki dışardan az gibi gözüksede benim için biraz fazla geliyor. Yani ne kadar iyi öğrensen bile bazı şeyleri unuttuğu için insan yanlışlar yapabiliyor.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.