Şimdi Ara

Biz Dijital Platformlara Ne İçin Abone Oluyoruz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.063
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Evet Arkadaşlar Ne İçin Abone Oluyoruz Biz Dijital Platformlara ? Hangi Platform Sansürsüz Özgür Yayın Yapabiliyor ? Dijital Platform Özgürlük Değil mi ? Yoksa Ben mi Yanlış Anladım ? Neden Bir Araba Parasını Bağlıyoruz Biz Dijital Platformlara ?

    D-SMART ?
    DIGITURK ?
    FİLBOX ?
    TİVİBU ?
    TELEDÜNYA ?

    Peki Bu Platfomlardan Hangisine Abone Olunmalı Sizce ?

    Bana Hitap Eden Platform Hangisi ?

    Ben Kendi İsteğimi Açıkça Belirteyim Benim İstediğim Tüm Dizi Kanalları (FX, FOX CRIME, FOX LIFE) Hiçbir Platforma Gelmeyen ve Muhtemelen de Gelmeyecek Olan Diğer Popüler Dizi Kanallarını Yazmadım ve Saçma Sapan Logolarla Açılan Dizi Kanallarını Yani Platformların Kendi Açtıkları Dizi Kanalları Haricindeki Kanallar Türkçe Dublajlı Olsun. Tüm Belgesel Kanalları Türkçe Dublajlı Olsun. Hiçbir Platformun, Platformuna Ekleyemediği H2 Kanalı ki Ben Bu Kanalı Her Gün İzliyorum Ama Malesef İngilizce Olarak, ID ve ID XTRA'dan Daha Kaliteli İçeriğe Sahip Olan CRIME & INVESTIGATIONS Kanalı. Malesef Bu Kanalları Yazamıyorum Zaten. (Bu Yüzden Diğer İzlemediğim İçeriği Tarih ve Cinayet ile Suç Dosyaları Olan Belgesel Kanallarına İhtiyacımda Yok) Ben Spor Meraklısı Değilim Özellikle Futboldan Nefret Ederim Ancak NBA, Espn ve Box Nation Kanalları En Favori Kanalımdır Benim, Arada Bir İzlerim Bu Kanalları (arkadaşlar bu nba, espn ve box nation kanallarını farklı uydulardan izliyorum lütfen nba kanalını nasıl izliyorsun şifresini nasıl kırdın diye sormayın :) google amcaya sorun o size yardım eder :D) Tamam Futboluda Çıkardıktan Sonra Geriye Bir Tek Filmler Kalıyor E Onlarıda Sansürlendiği İçin İnternetten Yabancı Dilde İndirip İzliyorum Çünkü Ne Hikmetse Adamlar Türkçeye Çevirirken Bile Sansür Uygulamışlar Yani Repliklerdeki Söylenenlerin Anlamlarını Türkçeye Çevirirken Değiştirmişler Buna Neden İhtiyaç Duymuşlar O da Anlaşılır Değil Yani Tamam Futbolu ve Filmi Çıkardıktan Sonra Geriye Kalan Belgesel, Dizi, Diğer Sporlar, Reality Şovlar ve Çizgi Filmler Kalıyor Hadi Çizgi Filmleride Es Geçelim Geriye Kaldı Belgesel, Dizi, Diğer Sporlar ve Reality Şovlar Şimdi Söylermisiniz Bana Bunların Hepsini Türkçe Dublajlı Olarak Veren ve Aylık Fatura Fiyatı 10 TL'yi Geçmeyen Bir Platform Var mı ? Allah Aşkına







  • Ya sesimizi kim duyacakki. Bütün kanalları bölmüşler birini izlemek için diğerini, diğerini izlemek içinse diğer bir platformu almak gerekiyor böyle bir şeyede gücümüz yetmez.Mesala bütün tematik içerikli kannaları bütün platformlarda olmalı böyle bir şey olmasa bile hepsi aynı sistem üzerinden yayın vermeli ve bütün platformlar birleşip rtüke dijital platformlardaki sansürü bildirip para verdiğimiz kanalları hiç bir yeri kesilmeden sansürlenmeden izleyeceğimizi söyleyebilirler.O halde de filmlerde sansür olacağını düşünmüyorum normal ulusal kanallarda oynatacağı zaman sansürlesin ona zaten bir şey diyen yok.
    Mesala türksat üzerindeki hiç bir bedava kanalı bize ücretli yapmamaları lazım yani anlımızda keriz mi yazıyor.Ha yabancı kanallardaki dublaj sorunu ise tam bir saçmalık eğer sen o ülkeye yayın veriyorsan bari tam olsun dublajın yapacak bir ekip kur ondan sonra yayın ver.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sırf lig tv için dijitürk alıyorum. Yoksa türksat bana fazla fazla yetiyor. Belgeselmiş filmmiş vs vs hiç umrumda değil.
  • s.karasu02 kullanıcısına yanıt
    Yetkililer Sesimizi Duyamadılar ve Eminim Hiçbir Zamanda Duyamayacaklar Çünkü Duymak İstemiyorlar. Ama Nasıl ki Bu Gün Bir Zamanların Yıldızı Olan Şifreli Yayıncılığın Ağa Babaları Olan CINE5 ve TELEON Artık Yoksa Sesimizi Duymak İstemeyen Yetkililerin Platformları da Gün Gelecek Yok Olacak Hiç Unutmam Zamanında CINE5 ve TELEON Kanalları Analog Uyduda Şifreli Yayın Yaparken Discovery Channel ve Cnn International Karasal Yayınları Şifresiz Yayınlanırdı Yani Perde Anten Dediğimiz O Antenle İzlerdim Hatta Bizim Yükseltici Yanmıştı da Tv'nin Arkasına Bir Tornavida Yerleştirip Öyle İzlerdim Üstelik Discovery Channel Türkçe Dublajlı Yayın Yapardı O Yıllarda 1990'lı Yıllardan 2016'ya Pehh.
  • lig tv için dt kullanıyorum.lig maçları seneye yurtdışında yayınlanırsa(bein sport ) onuda iptal eder free izlerim.ayrıca film dizi vs. için para ödemem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • dizi ve film için platforma üye olunmaz bence.
    filmlere gece 12den önce çok sansür uygulanıyor.
    dsmart film aralarına reklam dolduruyor
    hatta fx bile dizi aralarına reklam koyuyor.
    kaç senedir dsmart kullanıyorum.dün fx te walking dead e bakıyım dedim. ilk kez dizi izlemişimdir belki dsmartta. 2 veya 3 kez reklama girdi.
    bu kanal dsmartın değil tabi fox grubunun.
    fox grubunun belgesel kanalları nat geolarda reklam arası belgesel izlersiniz.

    dün birde discovery grubunun yerel olmayan hd kanalları platformdan çıkarıldı yerine yerel kanalları hd kanalları getirildi.yerel kanalların amacı zaten reklam yayınlamak.

    reklam izlemek için para ödemiyoruz biz bu belgesel kanallarına.madem reklam verecekler şifresiz yayına geçsin.DMAX , TLC vs.gibi.



    ligtv ve spor organizayonları için platforma üye olunur.(dsmart onlarada reklam dolduruyor ama artık yasaklandı diye biliyorum top oyundayken reklam vermek yasak.)
    mesela digiturk salon kanallarında güncel filmler veriyor onlar için üye olunur.
    digiturk film ve dizi kanallarında reklam vermiyorsa onlar içinde üye olunur.

    ben belgesel ve ulusal kanalların hd leri var diye dsmart alıyordum.en son 2 senelik peşin aldım mart 2017de bitiyor.
    2017deki yeniliklere göre üyeliğimi devam ettiririm.
    2016daki yeniliklere bakarsak dsmartta durmazdım.ama peşin ödemeli aldığım için kullanıcaz mecbur.
    yeni belgesel kanallarına 8tl istiyor
    ulusal hd kanallar zaten şifresiz.
    discovery channelları hd leri tüm platformlarda var


    hiçbir avantajı kalmadı dsmartın bence



    şuan sıfırdan platforma üye olacak olsam.
    digiturkun n11 de 500tl ye satılan paketini alırdım (paketin satışı bitmiş 2016 itibariyle)

    yada filbox modül + kart paylaşımlı bir cihaz ile 1w-4.8e-13e-19e-23e uydularını kurup keyfime bakardım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi e_capkan -- 1 Ocak 2016; 1:47:24 >




  • Lig maçlarını digiden çıkart Digi çöp..Adam diğer ligleri sopcast ile 5000k izliyor zaten..Görüntü digiden daha net..Spiker varsın rus fila olsun ne önemi var..

    Aslında Ülkemizde AKK saçmalığı olmasa tüm maçlar netten izlenir.Ama 3mbit ile 5000k yayın izlenmiyor.NBA olsun,basketbol olsun adamlar gerçekten güzel yayın veriyor sopcast filan..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • e_capkan kullanıcısına yanıt
    thor uydusu olanlar için filbox a da gerek yok zaten.
    6-7 tane tr destekli belgesel kanalı var.;)

    http://tr.kingofsat.net/pos-0.8W_tur.php


    bizler için sadece lig maçları için paralı kanalara üye olunur.
    oda maç delisi olanlar ve ya internetten uğraşmayanlar için geçerli biraz.
  • Ben ve babam disarda maç izlemek icin aylik 40 lira para veriyorduk simdi 45 liraya turksat sampiyonlar paketi aldim.yaninda sd yayinda olsa belgesel ve filmde var yetiyor :) çayda bedeva :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oturupta hergün tematik kanal izleyen olduğunu sanmıyorum.ben deneyeyim dedim 2 gün sonra programlar tekrar etmeye başladı.farklı farklı kanalları denesen en çok 1 hafta sonra hepsinin tekrarını görmeye başlarsınız zaten.digitürk ligtv için dsmartta internetle birlikte uygun fiyat olduğu için alınıyo.yani maksat internet.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2009 yılında üyesi Olduğum bir dijital platformda yetişkin kanallarda bile türkçe dublaj vardı şimdi yıl oldu 2016 bırakın türkçe dublajı sansür bile yapılıyor bir zamanlar o türkçe dublajlı yayın yapan yetişkin kanalında yetişkin kanalı ve sansür ? aklınız alabiliyormu ? sayelerinde artık ulusal hd kanallara bile bakmıyorum. hergün tekrar eden tematik kanallar yerine her hafta yeni bir bölümle yayın yapan belgesel kanallarını tercih ediyorum yabancı uydularda. yabancı film izlemek istediğimde de yine yabancı uydularda sansürsüz olarak en güncel filmleri izliyorum. sen içerdeki parçaların yerlerini değiştirirsen sistem hata verir sonrada yeni sistem arayışına girersin! değerli bir büyüğümün de dediği gibi oğlunu kesene gökten koç gelmesi akılcı gerçekçi ve normal ama çatıdan hediye bırakması tuhaf. gerçekten de aklın, mantığın ve dini duyguların sömürülerek katledildiği tuhaf yıllardan geçiyoruz 2015 yılı çarşambaydı hepimiz için inşallah 2016 yılı salı, perşembe yada cuma olmaz. bir pazartesi iki cumartesi üç pazar olsun 2016




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sdesign

    2009 yılında üyesi Olduğum bir dijital platformda yetişkin kanallarda bile türkçe dublaj vardı şimdi yıl oldu 2016 bırakın türkçe dublajı sansür bile yapılıyor bir zamanlar o türkçe dublajlı yayın yapan yetişkin kanalında yetişkin kanalı ve sansür ? aklınız alabiliyormu ? sayelerinde artık ulusal hd kanallara bile bakmıyorum. hergün tekrar eden tematik kanallar yerine her hafta yeni bir bölümle yayın yapan belgesel kanallarını tercih ediyorum yabancı uydularda. yabancı film izlemek istediğimde de yine yabancı uydularda sansürsüz olarak en güncel filmleri izliyorum. sen içerdeki parçaların yerlerini değiştirirsen sistem hata verir sonrada yeni sistem arayışına girersin! değerli bir büyüğümün de dediği gibi oğlunu kesene gökten koç gelmesi akılcı gerçekçi ve normal ama çatıdan hediye bırakması tuhaf. gerçekten de aklın, mantığın ve dini duyguların sömürülerek katledildiği tuhaf yıllardan geçiyoruz 2015 yılı çarşambaydı hepimiz için inşallah 2016 yılı salı, perşembe yada cuma olmaz. bir pazartesi iki cumartesi üç pazar olsun 2016

    aslında tüm içerikler internet üzerinden verilmeli.
    ülkemizde iptv platfomlarında bile film ve dizi kanalları var.saçmalığa bakarmısın.

    uydu platformlarında kanal açıp içerik doldurmak gerekir.
    ama iptv de
    içeriği izleyici seçmesi lazım.

    amerikada vs bu sistem çok gelişti zaten.netflix hulu vs vs.

    yeni apple tv de bile filmleri veya dizileri istediğimiz firmadan kiralayabiliyoruz.

    ülkemizde henüz bu sistem yok.apple tv ile film kiralanabiliyor sadece bildiğim kadarıyla.

    ülkemizde internet altyapısının çoğu dsl teknolojisi üzerinden çalıştığı için
    4k vs imkansız zaten.
    o günleri ne zaman göreceğiz bakalım.

    2-3 tunerli kayıt özellikli uydu alıcısı almak lazım en iyisi :)




  • Netfilx, hulu, crunchyroll :D hocam bu ve buna benzer hizmetleri kullanabilmek için tüm ülkede altyapının çok güçlü olması gerekmektedir ki bu konuda da o kadar iyi değiliz ip tv belki işe yarayabilir ama onun içinde internet hızının YOURMOVE adlı arkadaşın birkaç mesaj üste de dediği gibi en düşük 5000 k'yı desteklemesi gerekmekte ayrıca şuan henüz yasallaşma aşamasında olan iptv'de bile dudak uçuklatacak dolaplar dönüyor insanları kazıklamak adına oysa dijital platformlar Video On Demond (VOD Yani D-smart'ın Blu, Digiturk'ün Seç İzle ve Play ve Tivibu'nun Tivibu Go Hizmetleri) yerine ip tv hizmeti vermiş olsalardı çok daha az masraf eder ve çok daha fazla para kazanırlardı. Ama... Ama Netflix'e bile giriş yapılamayan yayınlarına (yani ülkemize kapalı olan yayınlarına) giriş yapabildilerse ip tv'yi siz düşünün :D herşey bir kenara da hocam bu netflixmiş huluymuş vs vs bütün bunlar gelmesine gelirde içerik önemli hocam içerik izlenebilirliği önemli ilk etkiden o ilk anbiyanstan sonrası önemli yani içerikteki istikrar önemli birde dil seçeneği dublajı önemmli ben izlemek istediğim yayınların tamamını Sansürsüz ve Türkçe Dilinde İzlemek İsterim ve Öyle (Benim İçin) Saçma Sapan İçeriğe Sahip Olan Kanallarla Çıkmamalı Karşıma O Platform Onlara Abone Çok Bana da Uydu İptv ve Diğer Hizmetler Çok O Platform "Sözüm Meclisten Dışarı" Beni Yolunacak Kaz Gibi Görmeye Devam Ettikçe... Deve Kuşu Gibi Kafasını O Kumdan Dışarı Çıkarmadıkça... Bende Blurlaştırır, Flulaştırır, Pixelleştirir ve Çiçeklerim Sansürlerim O Platformu Gözlerimde Bende! Ha Birde Şöyle Bir Gerçek Var ki... Kendilerini Bulunmaz Hint Kumaşı Gibi Görerek Neredeyse 1 Yıl Boyunca Ulusal Kanallarını Şifreden Hiç Çıkarmayan Zihniyetten Anlayış Beklemek Deveye Hendek Atlatmak Demektir! İnternet Üzerinden 4K Yayın Pek Tabi Mümkündür Ama Bizim Ülkemizde Mümkün Değildir :D Gerçekten Yazık Ediyorlar Kendilerine bu platformlar harcıyorlar resmen kendilerini Film, Dizi, Belgesel ve Çizgi Filmlere Yapılan Sansürlere Amaan Bana Ne Ya Diyen Arkadaş Gibi Bende Amaan Bana Ne Ya Diyorum bu platformlar için kafayı yedirtir bu platformlar insana valla




  • Uydu yayını iyi bence.

    Platformlar İnternet + Full paketi 50 Liraya verse herkez alır ama fiyatlandırma politikaları çok kötü.

    Yeni kanal ekliyor izletmek için para istiyor bence çok mantıksız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sdesign

    Netfilx, hulu, crunchyroll :D hocam bu ve buna benzer hizmetleri kullanabilmek için tüm ülkede altyapının çok güçlü olması gerekmektedir ki bu konuda da o kadar iyi değiliz ip tv belki işe yarayabilir ama onun içinde internet hızının YOURMOVE adlı arkadaşın birkaç mesaj üste de dediği gibi en düşük 5000 k'yı desteklemesi gerekmekte ayrıca şuan henüz yasallaşma aşamasında olan iptv'de bile dudak uçuklatacak dolaplar dönüyor insanları kazıklamak adına oysa dijital platformlar Video On Demond (VOD Yani D-smart'ın Blu, Digiturk'ün Seç İzle ve Play ve Tivibu'nun Tivibu Go Hizmetleri) yerine ip tv hizmeti vermiş olsalardı çok daha az masraf eder ve çok daha fazla para kazanırlardı. Ama... Ama Netflix'e bile giriş yapılamayan yayınlarına (yani ülkemize kapalı olan yayınlarına) giriş yapabildilerse ip tv'yi siz düşünün :D herşey bir kenara da hocam bu netflixmiş huluymuş vs vs bütün bunlar gelmesine gelirde içerik önemli hocam içerik izlenebilirliği önemli ilk etkiden o ilk anbiyanstan sonrası önemli yani içerikteki istikrar önemli birde dil seçeneği dublajı önemmli ben izlemek istediğim yayınların tamamını Sansürsüz ve Türkçe Dilinde İzlemek İsterim ve Öyle (Benim İçin) Saçma Sapan İçeriğe Sahip Olan Kanallarla Çıkmamalı Karşıma O Platform Onlara Abone Çok Bana da Uydu İptv ve Diğer Hizmetler Çok O Platform "Sözüm Meclisten Dışarı" Beni Yolunacak Kaz Gibi Görmeye Devam Ettikçe... Deve Kuşu Gibi Kafasını O Kumdan Dışarı Çıkarmadıkça... Bende Blurlaştırır, Flulaştırır, Pixelleştirir ve Çiçeklerim Sansürlerim O Platformu Gözlerimde Bende! Ha Birde Şöyle Bir Gerçek Var ki... Kendilerini Bulunmaz Hint Kumaşı Gibi Görerek Neredeyse 1 Yıl Boyunca Ulusal Kanallarını Şifreden Hiç Çıkarmayan Zihniyetten Anlayış Beklemek Deveye Hendek Atlatmak Demektir! İnternet Üzerinden 4K Yayın Pek Tabi Mümkündür Ama Bizim Ülkemizde Mümkün Değildir :D Gerçekten Yazık Ediyorlar Kendilerine bu platformlar harcıyorlar resmen kendilerini Film, Dizi, Belgesel ve Çizgi Filmlere Yapılan Sansürlere Amaan Bana Ne Ya Diyen Arkadaş Gibi Bende Amaan Bana Ne Ya Diyorum bu platformlar için kafayı yedirtir bu platformlar insana valla

    arkadaşım...iptv üzerinden dünyanın çeşitli ülkelerinin şifresiz ve şifreli kanallarını seyredebiliyorum sana açık şekilde söyleyim amerika ve avrupa kıtasındaki ülkelerin televizyonları sinema ve dizi filimlerindeki sevişme sahnelerini kameraların orijinal çekimleriyle yani sansürsüz yayınlıyorlar misal geçen gün hbo üzerinden erotik-korku filimi seyrettim lezbiyen görüntüleri bile kesintisiz yayınlanıyor...ülkemizde rtük kanunu yüzünden eşcinsel ve lezbiyen görüntülerini televizyon kanalları yasak olduğu için yayınlayamıyorlar...dünya üzerindeki pek çok ülkelerinde sevişme sahneleri bütünüyle televizyonlarında yayınlanıyor...ülkemizdeki televizyonların sansürlü yayınlarından nefret ediyorum...avrupa birliğine abone olacak türkiye üzerine sansür yakışmıyor...avrupa birliğine topluca şikayet etmek gerekir sansürü forumdaşım...2020 yılında abone olabileceğimizi hayal edip sansürün sonlanabileceğini umarım...amerika ve avrupa ülkelerinde internet yayını bizden pek daha fazla süratli olduğundan dolayı 5000 hızında yayın şahane şekilde izlenebilir...




  • evet doğru diyorsunuz hocam hatta ip tv'de ülkemizde 4-5 metrelik çanaklarla alınan sky ingiltere yayınları yani astra 28.2e uydusundaki şifreli yayınları şifresiz olarak ip tv'de izlenebiliyor ama hocam türkçe dil seçeneği yok filbox hala takip ediyormuş en çok istenilen kanal taleplerini BENDE BURADAN YAZIYORUM FİLBOX'A... FİLBOX BEN A&E NETWORK'E AİT H2 VE CRIME&INVESTIGATIONS KANALLARINI VE ONUN DIŞINDA DA SADECE BOX YAYINLARINI VEREN BOX NATION, ESPN KANALLARINI TÜRKÇE DİLDE VE SANSÜRSÜZ BİR ŞEKİLDE İZLEMEK İSTİYORUM yazdıklarımı daha rahat bir şekilde okuyabilmeniz için belirgin hale getirmeye çalıştım umarım okuyabilmişsinizdir sayın filbox yetkilileri çünkü d-smart okuyamadı digiturk zaten okuma yazma bilmiyor...

    neyse kartilkisi hocam sizin ve sayın e_capkan hocamın istediklerinizi bende çok istiyorum avrupa birliği ise artık Güzel Ülkem Türkiye'yi Kiracısı olarak görüyor sadece avrupa birliğine geçici olarak kiralıyor bu durumda da şikayet bana biraz ters neden mi ? işte nedeni çok basit kiracı olarak asansörlü bir binanın ikinci katında x dairesinde yaşıyorsunuz ama bina 10 katlı ve bu binanın çok uğursuz bir yöneticisi var kim o yöneticiye kötü bir şey söylese yönetici kapıcıyı işe çıkarmıyor, asansörü kapatıyor ve apartman temizliğini yaptırmıyor bu durumda yöneticiye gidip niye böyle yapıyorsunuz diye soru soruyorsunuz yönetici sizinle muhattap bile olmuyor yan binanın yöneticisiyle konuşuyor kahpece sırıtarak ve sizde olanları o binanın dairesinde yaşayan bir kişiden duyuyorsunuz şimdi diyeceksiniz ki bunun avrupa birliği ile ne alakası var şu alakası var avrupa birliği yönetici Türkiye ise diğer ülkelerin dışında sadece kiracı biz Rtük'ü avrupa birliğine şikayet edersek Türkiye'yi şikayet etmiş oluruz Düşüncesizce yapılan hataların sonucuna dayanarak Rtük'ü avrupa birliğine şikayet etmek hiçte akılcı ve mantıklı değil :(




  • 12 sene flan oldu digitürk abonesıyım bizim lig için almıstık dogal olarak ama genel olarak neden kullanıyorum bizim lig + avrupanın iyi ligleri ingiltere zaten yıllardır digideydi artık la liga serie a flanda geldi + eurolig spor bana hayli hayli yetiyor daha baska bişey aramıyorum acıkcası ve tabiki belgesel..belgesel kanallarındanda çok memnunum belkı bi kaç tane daha gelse iyi olur..discovery kanalları id flan süper kanallar zaten burdada çok seveni var biliyorum..spor takip etmeyen biri olsam sanırım belgesel kanalları fazlalıgı yüzünden teledünya üst paket alırdım ama onlarında abuk subuk kanalları sürekli eklemeleri ve begenılen kanalları aniden çıkartma gibi şeyleri olumsuz yönleri.
  • Dijitali geçtim, ek paketli kanallar şeklinde olursa ihtiyacımızı karşılar, ekonomik anlamda da boş zarara sokmaz. Ek paketler mevcut zaten, daha da ekonomik ve alternatifi bol olmalı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım Ek Paket'e Ödediğin Paradan Ekstra Para Ödediğini Biliyormusun Peki?
  • Bilmiyorum, yardımcı olursan sonra sevinirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.