Şimdi Ara

Biz Şimdi Napcaz? Teknolojik Ürün Fiyatları Uçtu. (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
406
Cevap
4
Favori
25.602
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
70 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar dikkat;



    Aman, telefonunuza, tabletinize, PC'nize, MAC'inize, LCD televizyonunuza, kameranıza, fotoğraf makinenize ve bilumum teknolojik cihazlarınıza sahip çıkın. Düşürüp kırmayın, bir şey dökmeyin, fazla ısındırmayın, çaldırmayın, küçük çocukların eline vermeyin, vs.



    Bozulursa, aynısı bi daha zor alırsınız. Alsanız bile, fiyatı içinize oturur.



    Elektronik cihazlarınızı koruyun, kollayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GranTurismo

    Ve taa dünyanın bir ucundan kapımıza kadar ürünleri buradan daha ucuza getirebiliyorduk. Şimdi onu da yapamayacağız gümrük sınırı yüzünden

    Dolar boyle giderse yurtdisindan almanin mantigida kalmicak
  • KaramelizeYogurt K kullanıcısına yanıt
    Troll yapan adami ciddiye alıp cevap verenlere bitiyorum
  • Bazıları hep 50 liralık dolar aldığı için keyifler yerinde..
  • "Biz Şimdi Napcaz? Teknolojik Ürün Fiyatları Uçtu.."

    Makarna yiyip oyu ak partiye vermeye devam edeceğiz dostum, sonuçta onlar arttırmadı doları kılışdaroğlu arttırdı dış mihraklar arttırdı, dolar bazında köprüleri onlara başkaları yaptırdı, pkk kandırdı kılışdarı, terör örgütleriyle masaya oturuldu , hep bu cehape, hep.
  • Vestelden alınan vergileri düşürüp üretime teşvik etmektense, vestel hariç diğer tüm ithal telefonlara ek vergi getiren, "bilişime fazla kafa yormayın, sıyırırsınız" diye ülke yöneten bir zihniyet var kaşınızda. Soruyorum ya nolacaktı?

    Ciddi soruyorum ne bekliyodunuz??? Fiyatlar düşecek mi sanıyordunuz? Kendi PC bileşenlerimizi mi üretecektik? Tekonoloji üreten büyük firmalara kolaylıklar sağlanıp ülkeye yatırım yapmasının sağlanacağını falan mı sanıyordunuz? Neydi yani beklentiniz?????

    Bunlar iyi günlerimiz. Daha kötüye gidiyoruz. Daha karanlık günler bekliyor bizi... Aynı şeyi bundan 3 sene öncede söyledik, bu günkü duruma bakın haklı çıktık. Ondan 3 sene öncede aynı şeyi söyledik yine haklı çıktık. Bundan 3 sene sonra dönün bu güne bakın yine haklı çıktığımızı göreceksiniz. Açık konuşuyorum şimdi burun kırdığın bileşenleri eski diye lölö yaptığın telefonu, anakartı, işlemciyi, ekran kartını bundan 3 sene sonra keşke o zaman alsaymışız diyeceğin günler gelecek. Adam 1600 dolar asgari ücret alıp 600 doları ile iphone alıyorken sen adamla aynı işte çalışmana rağmen 1300 TL asgari ücret alıyorsun telefon ise 4000 TL. Bu 4000'ide mumla arayacaksın o ayrı....

    Öte yandan şu piyasadaki en iyi pcyi toplıycam diye bankadan kredi çekip ödeyemeyince ailesinin huzurunu bozanlara, tv 1" daha büyük olsun misafire hava basıyım diye çoluğunun çocuğunun yemeğinden içmesinden kesenlere, kıçında delik donla gezip iphonela hava yapmaya çalışan insan parçacıklarına çok iyi oluyor. Şu telefonun işlemcisi 640 mhz imiş çok kötüymüş, bu 650 mhz çok süper telefon 0.001 saniye daha erken açılıyormuş diye ortada dolaşan, firmaların iti köpeği olan işsiz boşboğazlara sekte vurması açısından çok iyi olmuş. İnsanlar elindekinin değerini bilmeli.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 9 Ocak 2017; 18:6:18 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: 5150 III

    Öte yandan şu piyasadaki en iyi pcyi toplıycam diye bankadan kredi çekip ödeyemeyince ailesinin huzurunu bozanlara, tv 1" daha büyük olsun misafire hava basıyım diye çoluğunun çocuğunun yemeğinden içmesinden kesenlere, kıçında delik donla gezip iphonela hava yapmaya çalışan insan parçacıklarına çok iyi oluyor. Şu telefonun işlemcisi 640 mhz imiş çok kötüymüş, bu 650 mhz çok süper telefon 0.001 saniye daha erken açılıyormuş diye ortada dolaşan, firmaların iti köpeği olan işsiz boşboğazlara sekte vurması açısından çok iyi olmuş. İnsanlar elindekinin değerini bilmeli.





    insanların paralarını nasıl harcayacağı seni ilgilendirmez...ister 3000 e iphone alır ister 2000 e saat alır..sanane arkadaşım sanane !



    kapitalizm ve sınıf toplumu olmanın gereği olarak fakirler iphone almasın diye düşünüyorsun...pahallı mallar ile statü belirleniyor bizim toplumumuzda ne de olsa değil mi ...

    insanların çoluğunun çocuğunun rızkından kısarak pahallı mal satın almaları statü kaygısından dolayı oluyor ..bu tabiki yanlış...ancak buna karşı geliştirdiğiniz saldırgan eleştirilerde yine statü kaygısından dolayı oluyor...bu da ikinci bir yanlış...

    bu kadar zorunuza gidiyorsa, insanların insani çalışma şartlarında çalışmaları için eylem yapın kampanyalar düzenleyin.. o zaman bu eleştiride samimi olduğunu düşünebilirim..aksi takdirde, zaten zor ve insanlık dışı şartlarda çalışan bu insanların birde nasıl para harcayacaklarına karışmayın



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lazer__ -- 9 Ocak 2017; 18:19:48 >




  • hd7850 2 gb 256 bit ekran akrtı şuan 750 tl satılyıor vatanda. ben 2 sene önce ikinci el 280 tl vermiştim düşünün o zaman sıfırı 450 500 tl di iuan 750 tl hemde 4 senelik kart olmuş aldığımdada 2 senelikti
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ercan_wrc


    quote:

    Orijinalden alıntı: Stand Alone


    quote:

    Orijinalden alıntı: ercan_wrc

    İşini bilen derken?

    Kazanan kazanıyor yani.

    tabi tabi öyledir. sıradan bir adam nasıl kazanacak? asgari ücretle neyi kazanacak?

    Sıradan adam neden kazansın ki? Kazanacak adam donanımlı olacak. Bedavaya ekmek devri kapandı.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hyasing40

    Almayın beter olun ürettiğiniz kadar tüketin inşallah 5 lira olur dolar

    İnşallah yakın zamanda bi telefon yada pc almak zorunda kalırsın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hem dolardan bize ne diyorsunuz. Hemde fiyatlar artinca isyan ediyorsunuz. Bu ne perhiz bu ne lahana tursusu.
  • Düz 5 lira yapıp liraya çeviriyi matematiksel olarak daha kolay hale getirmeyi hedefliyor reis.
  • Elinizdeki telefonların, bilgisayarlarin değerini bilin. Bu saatten sonra yenisi alınmaz.
  • Yaw tamda yeni pc alacaktim ya
  • ben hep 50 dolarlık alıyorum.
  • Anlaşılan e8400 işlemci ve gt 730 ekran kartı ile sürünücem sıfır almak hayal artık zaten peki ikinci el ?!

    İkinci ele bile zam var
  • İyide alışverişleri ihtiyaç haline getiriyorsanız piyasayıda iyi takip etmek anlamak zorundasınız.

    2014 sonundan beri bankalar uyarıyordu, bankanın bize sağladığı firma yatırım danışmanımız doların yükseleceğini bize 2 yıldır belirtti. Biz buna yönelik önlemimizi aldık. Şimdi ne önlemi aldın diye sorarsan, paranın bir kısmını dolarda tuttuk, 15 temmuzdan sonrada yeni yatırımlarımızı başlattık.

    Örnek gerekirse inşaat sektörüne yeni girdik demirinin tonunu 1400 liradan bağladım. Bugün demir navlonuyla beraber 1900 lira'nın üstünde. site yapacağım diye açığa oynamadım, 10 daire yapıyorum, ticaretim kitlenmiyor.

    Başka müteahidler gibi açığa oynayıp bugün demiri vadeli 2100 liradan alıp batış fermanımı çekmeye ne gerek var ? Özellikle size net bir uyarı sakın topraktan ev almayın arsanızı vermeyin şu dönemde. Dolar böyle giderse inşaat sektörünün %40 ı yok olacak...

    Size bir uyarı daha eğer 3.75'i görürse dolar siz onu 4 olarak kabul edin. Trump geldiğinde çekilme hareketi olmazsa 4.2 tl. Uzun vadede 4.5 tl. Elimdeki en güncel veriler bunlar.

    Eğer oldu ki çekilme hareketi başladı 3.5'in altı imkansız... Yine 3.5-3.7 arası bir seviye bekleyin...








  • Araba almıştım tekrar satacam, 1200 tl sigorta, 225 tl mtv geldi. Mazot 4.60 Tl, vergiler baydi, Herşey lüks oldu, geçinmek zor bu zamanda, gıda dışında yeni bir şey almam artık. Kendimi ve ailemi korumak zorundayım kabuğuma çekilecem.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kilicoglu


    quote:

    Orijinalden alıntı: Dethagorf


    quote:

    Orijinalden alıntı: kilicoglu

    cok mecbur degilsen almayacaksin cozum bu.



    avrupada domatesi taneyle satiyorlar edebiyati yapmayacagim. ama bizdeki gibi israf olmadigina da emin ol.



    aldigin arabayi 5-10 yil kullan, telefonu 3-5 yil kullan, bilgisayari 5-6 yil kullan bak bakalim fiyatlar dusecek mi dusmeyecek mi.

    Mantık fenaymiş kardeş.

    sen ne oneriyorsun? ne yapsin tuketiciler?

    Tüketici ne yapabilir üretici, distribütörler ve devlet bir şey yapmadıktan sonra beklesek te fiyatları düşecek mi sanıyorsunuz cidden?




  • 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.