Şimdi Ara

Bize gösterilen ev ile Satılan evin aynı olduğunu nasıl anlarız?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bu aralar ev alma telaşındayım ilk evim olucak :) Hiç anlamıyorum tapu işlerinden. Bana bir ev gösterdiler 2 kat çıktık yani altında 2 kat var. Fakat tapuya baktım bilgilerde kat olarak zemin yazıyor. Emlakçı yan yol yokuş olduğu için kot 1 kot 2 olarak geçiyor alt katlar ve bu zemin dedi. Ama baktığımda hiç kot 1 kot 2 gibi değil alttakinler yerin altında değil açıkta.


    Ayrıca bağımsız bölüm olarak 5 yazıyor yani 5 nolu daire mi demek bu? Eğer öyle ise her katta 4 daire var başka yer gösterip başka yer mi satmaya çalışıyorlar anlamadım gitti. İnsanalra güvensizlik var nedense :)


    Peki bana satış yapılan tapu ile evi görmeye gittiğimde gördüğüm evin aynı olduğunu nasıl anlarım?




  • Selam hocam eğer kredi kullanacaksanız ilgili banka size eksper gönderecektir.Gerek tapu üzerinden gerek ilgili belediyeden tüm incelemeleri yapacaktır.Eğer nakit olarak alacaksanız ve kafanızda soru işareti varsa;Eksper firmaları ile görüşerek sizin için aynı işlemi adınıza tüm araştırmaları yaparak rapor halinde size sunacaktır.Ortlama1.000 ile 2.000 tl arası bir maliyeti vardır.Ancak kafanızda ki tüm soru işaretlerini netleştirecektir.Bence kafanız bulanmasın o işlemi yaptırmanızı tavsiye ederim.

  • Antalya.Gayrimenkul kullanıcısına yanıt

    Merhaba hocam nakit olarak alacağım. Yani ev 3. katta altta 2 kat daha var fakat daire numarası 5 olarak geçiyor. her katta 4 daire var nasıl oluyor anlamadım üsttekini gösterip bana alttakini mi satcaklar tiplerde acaip geldi :)


    Hem şunu söyleyeceğim ev fiyatı 600 bin satış bedeli 320 bin olarka gösterebiliriz dedi satıcı. Sizce 600 binin hepsini poşete koyup nakit vermek mi mantıklı yoksa 320 bini eft yapıp üzerini nakit vermek mi?

  • mKEE M kullanıcısına yanıt

    Hocam size hangi daireyi gösterdiler ,tapuda ne yazıyor orada olmadığım için bir şey söylemem doğru olmaz aksi halde yanıltıcı olacaktır.O konuya o yüzden hiç girmedim doğrusu :) Sadece kafanızda böyle soru işaretleri varsa çözüm yolu konusunda fikir vermek istedim.Evet rayiç bedeli genelde düşük gösterilerek satış yapılıyor.O konuda sıkıntı yaşayacağınızı düşünmüyorum.


    Ödeme konusunda en güvenli yöntem elbette eft olacaktır.Burada en önemli husus gönderdiğiniz kişi ile tapu sahibi yada vekalet sahibini aynı kişi olmalı.Açıklama da kalem kalem tüm detaylar yazılmalı.Para o kişinin hesabında görününce imzalar atılır(parayı aldığına dair) sonrası hayırlı olsun :))


    Nakitte olabilir burada 2 tarafın anlaşması önemli. Nakit çekilecekse ilgili şubeye en az 2-3 gün önceden bilgi vermeniz gerekiyor sizin paranızı ayıracaktırlar.Eft konusunda limit varmı onuda mutlaka sorgulayın bazen banka şubeleri limit konusunda problem yaratabiliyor.


    Geçen gün ben arkadaşımın arabasını vekalet ile satmıştım aynı gün 200 bin tl den fazla gönderemem biraz uğraştırdı ama çözmüştüm.





  • Antalya.Gayrimenkul kullanıcısına yanıt

    Bugün emlakçıya gittim ev için kapora verdim sözleşme yaptık fakat ev sahibi yoktu ve imzasınıda alamadık. Bu yapılan sözleşmenin önemi nedir hocam? Emlakçı dedi istersen ev sahibine imzalatayım ben dedim gerek yok.


    Emlak satış sözleşmesinin bir önemi var mıdır acaba? Ben tapuyu aldıktan sonra bir önemi kalıyor mu?

  • mKEE M kullanıcısına yanıt

    Normal'de 2 tarafında imzalaması gerekiyor.Sistem kısaca şöyle işliyor aslında..Alıcı satıcı emlak ofisinde buluşur tanışma fastı çay kahve sonrası pazarlık süreci diyebiliriz.Pazarlık bittikten sonra imzalar atılır ancak neden ev sahibi orada yoktu orasını tam kavrayamadım.Atılan imzanın bu günde satış sonrasında da aslında hiç bir geçerliliği yok maalesef.Yasalar diyor ki sözleşmeyi sade ve sadece noter huzurunda yapabilirsiniz aksi sözleşmeler geçerli sayılmaz.Sorun olacağını düşünmüyorum.Emlakcınızdan bu süreci tapu takipciden yaptırmasını isteyin süreç çok daha kısa sürecektir.

  • Antalya.Gayrimenkul kullanıcısına yanıt

    Satıcı balıkesirdeydi hocam haftaiçi gelecek dedi emlakçı pazarlık bile yapamadım. Yüksek fiyattan alıyorum :/ İlk ev olduğu için dolandırılma korkusu çok var nedense.

  • mKEE M kullanıcısına yanıt

    Anladım hocam..Tedirgin olmanızı gerektirecek husus oldugunu düşünmüyorum.. Siz yinede takıldığınız husus olursa 0532 795 15 39 buradan ulaşabilirsiniz.Telefonum 7/24 açık buradan direk ulaşabilirsiniz.

  • Antalya.Gayrimenkul kullanıcısına yanıt

    Teşekkürler hocam Allah razı olsun

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.