Şimdi Ara

Bizimkiler in konusu nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
0
Favori
3.232
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 465+5 bölümde anca biten konu nedir çok merak ettim



  • o zamanlar daha bebeydim ama hatırlıyorum o zamanki diziler şimdi ki gibi değildi tabi ve izlenecek bir çok kanalda yoktu aileden gibiydi bizimkiler yaşı daha büyük olanlar varsa daha iyi anlatır.
  • konu yok aslında.bir apartmandakilerin yaşamı anlatılıyor.ama gerçekten müthiş bir diziydi
  • hiç bir bölümünü kaçırmadım zamanında. Aslında olay şöyle: Bir apartmandakilerin hayatı gibi basit bir konuyu çekici kılan, oyuncuların rol yapmadan oynayışı. Yani sanki gerçekten yaşıyorlar rollerini. O dizi, karakterleri için izlenen bir dizi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bir çocuğun anıları gibi bir şeydi. bölüm bitince şu şöyle oldu diye açıklıyordu. apartman yaşamı tabi genel olarak.
  • apartman yasami ama muthis bir diziydi zamaninda bizimkiler dizisi basladiginda tv ye kitlenirdik.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rahmetli Kemal Sunal'ın meşhur Kapıcılar Kralı filminin dizi versiyonudur bir nevi. Çocukluğum onu izleyerek geçti adeta. Her pazar Bizimkileri beklerdik. İzler sonra yatardık. Tabi o dönemde ne bu kadar özel kanal vardı ne de şuan olduğu gibi haftalık ortalama 100'e yakın dizi. Tek seçenek Bizimkiler dizisiydi. Mesela bugün aynı konsept de bir dizi çekilse tutacağını hiç sanmıyorum.
  •  Bizimkiler in konusu nedir ?


    Çocukken ne izlerdik be
  • hersey zamaninda ve ywrinde guzel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Bizimkiler in konusu nedir ?
  • Pazar günleri tek eğlencemizdi. Ara sıra veriliyor günümüz kanallarinda.
  • Biraz büyü anlarsın.

    Yanlış hatırlamıyorsam 11-12 yaşında felan olman lazım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Barbar

    Rahmetli Kemal Sunal'ın meşhur Kapıcılar Kralı filminin dizi versiyonudur bir nevi. Çocukluğum onu izleyerek geçti adeta. Her pazar Bizimkileri beklerdik. İzler sonra yatardık. Tabi o dönemde ne bu kadar özel kanal vardı ne de şuan olduğu gibi haftalık ortalama 100'e yakın dizi. Tek seçenek Bizimkiler dizisiydi. Mesela bugün aynı konsept de bir dizi çekilse tutacağını hiç sanmıyorum.

    Filmin senaristi Umur Bugay yazıyordu zaten Bizimkiler'i de.
    Bence gayet doğal bir diziydi, espriler hep aynı laflar üzerinden yapılsa da güldürüyordu.
  • Apartman yöneticisi Sabri bey, muhasebe müdürü Ergun bey, katil Yavuz, Şükrü bey, yengeç Hüseyin, tahta kafa Raşit gibi bir çok oyuncusu hayatını kaybetmiştir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redunay -- 2 Nisan 2013; 14:25:51 >
  • Kırarım Boynuzunu İblis

    Al sana Nick Mesaj Konu uyumu
  • Harika bir diziydi bir apartmanda yaşayan ilginç karakterlerin yaşamı...
  • Konuyu görünce birkaç birşey yazmak istedim. Zira o yılların bizzat canlı şahidiyim..

    Dizi 1989 yılında Trt'de ilk başladığında tv'de izlediğimiz günü çok net hatırlamaktayım. Rahmetli dedem ve babaannem de bizdelerdi o akşam.. Annem, babam, ablam ve ben maale tv'nin başındaydık.. Aslında zannedilmesin ki "Bizimkiler" dizisi başlayacak ve biz o akşam toplandık.. Yalnızca o akşam tv'de Bizimkiler dizisinin ilk bölümü yayınlanacaktı ve o güne denk gelmişti. Ama dizinin o ilk bölümünün yayınlandığı o akşam, benim aklımda bunca yıl geçmesine rağmen hala silinmedi..

    Şükrü ve karısı Nazan, kızları Bilge ve oğulları Ali.. Almanya'dan dönüyorlardı ilk bölümde. Hatta trenle dönüyorlardı.. Şükrü Almanya'da yıllarca çalıştıktan sonra artık yurda kesin dönüş yapıyordu. Ve satın aldıkları apartman dairesi yıllarca aynı apartmanda çekilen apartmanın dairesiydi.. Apartman yöneticisi huysuz Sabri bey henüz evli değildi. Katil Yavuz henüz Kabzımal değil horoz dövüştüren aşırı sinirli bir adamdı. Tak tak Sedat falan yoktu daha.. Şükrü'nün abisini ilk yıllarda Cihat Tamer canlandırıyordu. Daha sonraları ise Engin Şenkan canlandırmaya başlamıştı. Zaten Şükrü bey'i oynayan Erdal Özyağcılar'da zannedersem 1997 yılına kadar dizideydi. Daha sonra onun yerini rahmetli Savaş Dinçel almıştı.. İlk bölümlerde Nazan'ın Abisini oynayan rahmetli Yaman Okay'da vardı dizide. Ve onun arkadaşını oynayan rahmetli Yavuzer Çetinkaya'da vardı.. Yaman Okay'ı izlemek dizide ayrı bir keyifti.. Sanki Bilge ve Ali ile birlikte benim de dayımdı. Öldüğünde çok üzülmüştüm..

    Bizimkiler dizisi aslında sadece bir apartmanda yaşayanların öyküsü değildi elbette. Apartmandakilerin diğer akrabalarının da öykülerini izlerdik. Örneğin kapıcı Cafer'in kayınbabası "Yandan çarklı Halil" ya da diğer adıyla "Halil Pazarlama" ve karısı Sultan'ın hikayeleri de yer alırdı dizide. Aynı zamanda Şükrü'nün abisinin oğlu Cem'in kafadan kontak kaynanası Nimet Hanım ve yine en az onun kadar eserekli kocası Tahtakafa Raşit'in de öykülerini izlerdik..

    Yıllar içinde o kadar çok kayıp verdi ki bu dizi, zannedersem toplarsak dünyada 80'lerde başlayıp 2000'lerin başına kadar devam eden tüm diziler arasında en çok kayıp veren dizi rekorudur bu..

    İlk olarak az önce de dediğim gibi Yaman Okay ayrıldı aramızdan.Hemen ardından Yavuzer Çetinkaya. Sırasıyla devam edersek; Dizide Şükrü ve Şevket'in babasını canlandıran;

    Orhan Çağman ve onun eşini oynayan Güzin Özipek hayatını kaybetti. Apartman yöneticisi Sabri bey'in kayınvalidesini canlandıran Latife Saruhan 2001’de hayatını kaybetti.Yandan çarklı Halil'in karısı Sultan’ın abisi Yengeç Hüseyin yani Savaş Yurttaş 2002’de kansere yenik düştü. Cafer’in kayınpederi Yandan çarklı Halil'i canlandıran Oktay Sözbir ise 2006 da aramızdan ayrıldı. Yine aynı yıl apartman yöneticisi Sabri bey yani Mehmet Akan da aramızdan ayrıldı.

    2007 yılında ise Şükrü bey rolünü Erdal Özyağcılar'dan devralan Savaş Dinçel’i kaybettik. Katil Yavuz rolünü canlandıran Aykut Oray da 2009’da Köyceğiz’de hayatını kaybetti.

    Muhasebeci Ergun rolünü 14 yıl süreyle canlandıran Erdinç Dinçer de siroz hastalığı yüzünden 2010 yılında hayatını kaybetti. Yine 2010 da hayatını kaybeden bir diğer oyuncu ise Sadık Türken'di. Dizide Yandan çarklı Halil'in büyük oğlu, kapıcı Cafer'in kayınbiraderi Asım karakterini canladırıyordu.

    Bizimkiler 2012 yılında da iki kayıp verdi. İlk olarak Tahtakafa Raşit'in eşi Nimet Hanım Güngör Erbayık, sonra da onun eşini canlandıran Tahtakafa Raşit, yani Erdoğan Tuncel aramızda ayrıldı..

    Şöyle bir saydım da, 1992 yılından bu yana dizinin tam 14 oyuncusu hayatını kaybetmiş.. Hepsinin ruhu şad, mekanları Cennet olsun...


    Dizi her ne kadar 2002 yılında yayın hayatına veda etmiş olsa da, bir çok insanın nezdinde hala sevilip sayılmaktadır. Dizinin senaryo yazarı Umur Bugay bu dizinin senaryosunu yine kendisine ait olan "Kapıcılar Kralı" filminden uyarlamış olsa da dizi, filmden çok daha fazla izleyiciye ulaşmış ve izlenmiştir. Bir ara diziyi yepyeni bir kadro ile tekrar çekeceğini okumuştum gazetede ama sanırsam sonradan vazgeçti. İyiki de vazgeçti çünkü "Bizimkiler" artık eski bir fotoğraf gibi tozlu raflardaki yerini aldı ve öylede kalmalı...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: maviyolcu

    Apartman yöneticisi Sabri bey, muhasebe müdürü Ergun bey, katil Yavuz, Şükrü bey, yengeç Hüseyin, tahta kafa Raşit gibi bir çok oyuncusu hayatını kaybetmiştir.

    inan bu yazıyı görünce ağladım ama benim adım cemil hala kocaelide yaşıyormuş. Görmek isterdim onun repliğiyle büyüdüm kızdığımda benim adım cemil kızdırmayın beni derdimneyse şuan ağlamaya gidiyorum....

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bizimkiler candır can Herhangi bir konu yoktu yönetici caferi fırcalar cemil cafee içki aldırır almancı anne tombul oglunu babasından korur.
    Bildigin gündelik olayşları daha samimi daha içten anşlattıkları için o kadar uzun süreli oldu
  • zamanimizin tek dizisiydi belki de
    onunla buyuduk :)
    babacim katil
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.