Şimdi Ara

Blackberry curve 3g (9300) ve vodafone kampanyası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
96
Cevap
0
Favori
17.948
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Blackberry nin 8520 ye 3g eklemiş ve bazı özelliklerini biraz daha geliştirmiş versiyonu olarak görünüyor. Uygun fiyatlı Blackberry arayanlar için ideal gibi duruyor. Daha dün Vodafone un kampanyasıyla satışa sunuldu. 24 ay BIS üyeliği dahil 48tl. Bana mantıklı gibi duruyor arkadaşlar ama fikrinizi sormak istedim. Zaten Vodafone BIS aylık 30.5 tl değil mi. 17.5x24e gelmiş gibi olmayacak mı bu cihaz? Şimdiden teşekkürler.

    http://www.vodafone.com.tr/Kampanyalar/blackberry-kampanyasi.php#

    edit: imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tissue -- 7 Eylül 2010; 12:08:44 >



  • ben de düşünüyorum ama vodafone hattım yok.
    taşımak da işime gelmiyor şu anda. özellikleri güzel bence alınır.


    ama divx oynatamıyoruz sanırım?
  • Bu telefonla 9700 arasında kaldım. En son telefon aldığımda yine böyle fiyatına aldandım ve elimde kaldı telefon diyebilirim. Bu nedenle en güncel ve sağlam olanı almak istiyorum ancak karar veremiyorum. 9300 ile 9700 arasında baya bi fiyat farkı var. O yüzden biraz kararsızım.
  • Ben bu kampanyayı düşünüyorum da şimdi aklıma takılan 3 soru var, internette aradım aslında ama yeterince cevap bulamadım, yardımcı olabilcek varsa sevinirim.

    9300'de office editor var mı yok mu ?

    Vodafone'un sitesinde sınırsız e-mail ve internet diyor, şimdi 3gden mail dışında internete girmek bedava mı oluyor? Yoksa diyelim ki haber sitelerinde vs gezmek için ayrıca bir internet paketi almam lazım mı? Çünkü bb apn üzerinden yapılan internet diyor?

    arkadaşın 9700'ünde müzik dinlemiştim, hoşuma gitmişti bu telefonunda müzik kalitesi yeterli olur değil mi ?
  • Haber sitelerinde vs gezmek için kullanabiliyorsun hatta tüm sitelere girebiliyorsun anladığım kadarıyla. Sadece bilgisayara bağlayıp modem olarak kullanamazsın o zaman yazıyor işte. Bide vodafone live denen bir program var onu kullanınca yazıyormuş sanırım.
    Ses kalitesi hepsinin aynı görüğüm kadarıyla. Yani 8520 ve 9700 ı test ettim ve ikiside güzeldi. Ben last.fm hesabı alıp telefonla kullanmak istiyorum ama hadi bakalım hayırlsı.....

    Office tüm blackberry lerde olması lazım. Yoksa bile yükleyebilirsin zaten. Ama zaten yeni çıkan bir model. Koymamaları anlamsız olur.
  • @FirstClass

    Bilgiler için çok teşekkür ederim. Bu haliyle benim için güzel bir seçim olacaktır. Çünkü hepsiburada fiyatı ile karşılaştırıldığında sınırsız bis servisi vs ayda 14 liraya geliyor ve kredi kartsız alınabiliyor. Blackberry'nin kasa ve işletim sistemi kalitesine şahit olmadım ama okuduklarıma göre herhalde nokia ve symbiandan sonra baya güzel gelecekmiş gibi duruyor :)
  • Turkcell de geç kalmadan BB curve 3g yi türkiye'ye getirmiş. Ayrıntılar aşağıdaki makalede.

    http://shiftdelete.net/blackberry-curve-3g-turkiyede-23539.html

    488 dolar olarak belirlenmiş satışı. Kontratlı satış ayrıntıları henüz beli değil sanırım. Turkcell 'inde şartlarını bekleyip görmek lazım. 9300 orta sınıf bir BB kabul ediyorum ama benim için bu fiyatına göre yeterli özelliklere sahip. BB os 6 ile çalışabilecek olması bile güzel bir ayrıntı gibi duruyor.
  • Şu 1-2 hafta içinde almayı düşünüyorum vodafone ile. Turkcell'den daha umudum kesildi zaten. Kontratlı bile getirse konuşma tarifeleri vs. bu fiyatlardayken kalınmaz Turkcell'de. Aldığım zaman detaylı bir incelemesini yapıp foruma eklerim.
  • Detaylı incelemenizi bekliyor olacağız. Sadece telefon ile ilgili ayrıntılardan ziyade kontrat ve vodafone 3g ile ilgili ayrıntılarada yer verirseniz çok seviniriz. Şimdiden hayırlı olsun.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tissue -- 14 Eylül 2010; 10:59:23 >
  • Kontrat hakkında çok detaylı bir bilgim yok. Ancak 24 ay taahhütle ayda 48TL, 18 ay taahhütle ayda 59TL ve 12 ay taahhütle ayda 82TL'ye denk geliyor. Bu fiyatların içinde BIS ve telefonun fiyatı bulunuyor. Telefon varsa ve BIS almak isterseniz aylık 30.5TL ye denk geliyor(12 ay taahhüt verirseniz). 1 aylık yada 2 aylık vs. alırsanız ne kadar veriyorsunuz o konu hakkında bir bilgim yok. Yani kısacası 24 aylık ödemeyi kabul ederseniz 24 ay boyunca BIS'e sahip olacaksınız. Yani aylık 18 lira vermiş olacaksınız telefona sadece. Blackberry'ler BIS olmadan pek bir işe yaramıyor zaten. Aylık 18 liradan da 432 liraya geliyor 24 ayda. Telefona sadece 432 lira vermiş olacaksınız 24 ayın sonunda. 720 lira ise BIS'e vermiş olacaksınız. İnşallah şu 1-2 hafta içinde alabilirsem hepsiyle ilgili güzel bir inceleme yapıcam.




  • Usta bekliyoruz incelemeni. Bende heran gidip alabilirim 6 ayı geçtim kredi kartı olmadan alabilmem bile benim için güzel bir ayrıntı ayrıca içinde bis ve sınırsız net varsa aylık net paketimide rahatlıkla iptal edebilirim. Bence güzel bi kampanya olmuş. Ben 24 ayda almayı düşünüyorum. Siz ne dersiniz beyler.
  • Bende 24 ay düşünüyorum. Fatura kesim tarihim 25'i. 25'i gelmeden alıcam inşallah. Bide mesaj paketiyle konuşma paketi düşünüyorum yanına. Artık bakalım. Turkcell ile vodafone arasında inşallah kalite farkı yoktur. Bazı kişiler vodafone'un müşteri hizmetlerinin pek çalışmadığını belirtmiş bazı yerlerde. Sadece cihazı satana kadar ilgileniyorlar vs. denmiş. Umarım böyle bir olayla karşılaşmam.

    Yeni telefon alırken hep böyle bi heyecan oluyo bende . İnşallah beklediğim gibi çıkar telefon. . Bugün curve 8520'yi karıştırdım baya. Şekil açısından falan baya benziyolar. İşletim sistemleride aynı zaten. Baya hoşuma gitti. Herkes ekran kalitesinden yakınıyor ancak bence gayet yeterli. Hatta fazla bile şuanki telefonuma göre. En çok istediğim şey ise push-mail özelliği. Sırf onun için bile blackberry alınır ya. Forumdan gelen mailleri bile okumak ayrı bir zevk olur.

    Bu arada alırsanız pin'leri pm leyin. 9300'lerden muhabbet ederiz artık



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FirstClass -- 15 Eylül 2010; 21:23:21 >




  • :) . Bende kısmetse yarın çıkıp alıcam ekran çözünürlügü dert degil bana hiç sorunsuz bir işletim sistemi ve güzel bi web deneyimi vaadetsin yeter. Şimdiden hayırşı olsun alacaklara. Artık sizden güzel paylaşımlar bekliyoruz ilginüz fazla galiba bb.ye. Bu arada vodafone mh ye bb9300 ü sordum bulamadılar. Adam öyle birşey gözükmüyor dedi. Artık yorum size kalmış.
  • Ben aldım yaklaşık 1 hafta kullanmadan bir şeyler yazmak istemedim ama.

    Öncelikle eski curve'ü de görmüştüm, ona göre malzeme kalitesi gerçekten çok üstün. Bold kadar olmasa da üst sınıf bir telefon kullandığınızı hissediyorsunuz. Curve 3g için şu ana kadar doğru düzgün tema indiremedim. Çünkü yeni bir telefon olduğu için pek uygun tema bulamadım, uygun olduğunu söyleyen temalar da sapıttırdı telefonu. Bir süre beklemek gerekli belli ki.

    Hafif, şık ve sorunsuz bir telefon. Yüklediğiniz uygulamaların uyumsuzluk sorunu varsa hemen kaldırın ama bir köşede bıraktıklarım telefonun arada takılmasına sebep oldular sonradan farkettim. Ama onları kaldırdıktan sonra tıkır tıkır devam ediyor şimdi.

    Hızı süper, 624 MHz CPU ve 256 MB of RAM'li ki bunun sayesinde ne videolarda ne uygulamalarda ne de başka bir şekilde en ufak bir takılma yaşamadım. Flag ve ogg gibi gelişmiş müzik formatlarını desteklemesi çok güzel.

    Ekran kalitesi mükemmel vs değil ama bu büyüklükte bir ekran için yeterli çözünürlükte, gayet Donnie Darko filmini attım, izledim ve gayet tatmin ediciydi.

    Müzik kalitesi gerçekten çok iyi, ipod touch'ımı bir kenara koymama sebep oldu. Ayrıca önermediği yüksek ses biçimi de var ki ilk kez bir aletten en son seste dinleyememe sebep oldu.

    Kamera'dan çok bir şey beklemeyin, en başta flaş yok. Ama gece ışıklı ortamlarda ve gündüzleri çekimleri yeterli. Arkadaşımın Nokia telefonunun 3.2 si kadar iyi bir çekim kalitesi var. Üstüne denilene göre OS6 ile birlikte kamera geliştirmeleri de gelecekmiş.

    Şu ana kadar karşılaştığım tek negatif yön arka kapaktaki ufak bi gıcırdama... Onun dışında işletim sistemi sorunsuzluğu ve bağlantı özellikleriyle parasını sonuna kadar hakkeden bir ürün.




  • Telefonunuz hayırlı olsun. Vodafone ile mi aldınız. BIS hızı nasıl acaba? Ayrıca her siteye sınırsız olarak girilebiliyor mu? Benim asıl kafama taktığım bölüm bu

    Hocam kart taktınız mı? Ben 16gb lık kart almayı düşünüyorum ama yavaşlamasından korkuyorum biraz. Tabi önce cihazı almam lazım .

    İnceleme için teşekkürler. Telefona 8520'nin uygulamaları oluyordur büyük ihtimalle. Onları deneyin bence.
  • Uygulamalarda da ufak sorunlar çıkıyor ama 8520 temaları uymadı. Uygularken hata veriyor.

    Vodafone ile aldım evet. İçinden 2 gb sandisk kart çıktı ki, kısa vadede bana yetecek, uzun vadede 16 gb bir şeyler bakmak gerek :)

    BIS konusunda çok hızlı gelmedi bana. Ama ilk BB deneyimim, beni bi referans almamak lazım bu konuda :) Ama uygulama vs indirirken yeterli duruyor, video streaming vs olaylarına hala bakamadım malum flash sorunu yüzünden.

    Aklıma takılan aslında ufak bir mesele var sizin sorunuza da bir cevap olabilir : Vodafone online'dan baktığımda genelde gprs kullanımlarım 0.00 ücret gözükürken bazen 0.01 gibi komik ücretler yansımış, toplamı 1 lira falan ediyor ama bu oran ilerde büyürse diye buna ne yol açıyor bilmek istiyorum aslında. Vodafone 360 browser'ı kullanmıyorum, telefonu modem olarak da kullanmıyorum. Sadece telefonun kendi browser'ı ve uygulamalarını (facebook twitter vs ) kullanıyorum. Nerden kaynaklanıyor hala çözemedim. Sağlıklı olması için yarın öğlene doğru müşteri hizmetlerini arayacağım bir :)




  • 780e ereyondada satılıyor. Ben galiba 24 ay baglı kalmamak için kontratsız alıcam fiyatta uygun geldi zaten. Acaba bis olmadan sınırsız net paketimle heryere girebilir miyiö ekstra ücret olmadan. Ayrıca alacagım için bide bise para vermek istemiyorum. Bu arada inceleme için teşekkürler.
  • Kontratlı fiyatı 24 aylık pakette 1152 liraya geliyor. Aylık 48 lira ki bis ücreti tek başına 40 lira. Telefon fiyatı 756 lira olarak belirtilmiş ki bu telefonla birlikte aldığınızda bis ücreti ve sınırsız internet 16.5 lira oluyor demek. Bis harici bir sınırsız internet paketi ile her yere girebilirsiniz evet ama push mail özelliğini kullanamazsınız sadece webde dolaşabilirsiniz diye biliyorum. Bu da blackberry'nin en büyük özelliklerinden birini harcamak olur bence gibi geliyor. Daha detaylı inceleme yapmak isterdim ama gece gece bu kadar çıktı, yine sorularınız olursa cevap vermeye çalışırım. Ancak os6 ve flash desteği de gelirse alet kusursuz olacaktır. Yoksa gerçekten web üzerinden multimedia konusunda çıldırtabilir :)
  • Push maile ihtiyacım yok bu yüzden kontratlı almak bana makul gelmiyor.Aradıgım sorunsuz bi sistem güzel bi web deneyimi ve iyi bi kulaklık sesi bunları göz önüne alınca önerir misiniz? flash desteginin olmadıgınıda sizden ögrenmis oldum. Benim için web deneyimi önemli şu an için surf olayı çokmu kötü.
  • 3. parti browserlar var flash destekleyen. Kendi browser'ı ile Flash video dışında açamadığım site vs olmadı, hızı ve kullanımı fena değil. Ama aslında push mail özelliği sizin için önemli değilse ve peşin alacaksanız iphone 3gs'de sizin için iyi olabilir. sonuçta ekranı 2 katı internet hızı ve kalitesi açısından da bir uçurum yok. Ama blackberry birkaç ay içinde flash ( flash lite değil, bildiğimiz harbi flash) desteği gelecek. OS6 ile birlikte her şeyin daha güzel olacağı da söyleniyor. RIM bu konuda ciddi bir firma, nokia gibi ben piyasaya süreyim olmazsa geri çeker başka bir kılıf bulurum demez yazılımlara. Dolayısı ile güncellemenin çok daha öteye götüreceğinden eminim.

    Müzik kalitesi çok güzel, kendi kulaklığı ile kullanmıyorum ben Koss portapro ile dinliyorum ve ipod touch'ımdan aldığım sesi alıyorum diyebilirim. Sonuç olarak sorunsuz bir sistem, iyi bir web deneyimi ve müzik kalitesini bulabileceğinizi düşünüyorum. Sadece (kendiliğinden) flash video desteği için sanırım birkaç ay daha beklemek gerekli .




  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.