Şimdi Ara

Blizzard forumlarında konu açılmıştır. Desteklemenizi bekliyoruz. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
127
Cevap
0
Favori
5.732
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Öncelikle kendi adıma yaptığınız eylem için size teşekkür ederim. Güzel bir hareket göstermişsiniz. Bizim insanlarımız çoğunlukla emek bilincinden yoksun olduğu için, bu hareketinize eleştiri getirmelerini doğal buluyorum. Sabit kur isteği gayet mantıklı ve yerinde. Bunun eleştirilmesi bence düpedüz salaklık. Blizzard kaleye almayabilir, gerekeni yapmayabilir bunlar ayrı. Ama üç kişi dahi bu oyunu oynuyor olsak yine aynı istek de bulunabiliriz, ben burada bir sıkıntı göremiyorum :) Geçmişe göre Türk oyuncu sayısı hayli düşmüşse ciddiye alabilirler.

    Ayrıca konu dışı biliyorum ama Türkiye Server'ının açılmasını da destekliyorum. Açıldı diye Metin 2, lol seviyesine düşecek hali yok. Bu konuda da bir çok kişi gereksiz yere burnu büyüklük gösteriyor. Saçma.
  • Schizophrenia kullanıcısına yanıt
    Rica ederim. Sonuçta alnımızda enayi yazmıyor. İsteyen istemeyen herkesin ilgilenmesi gereken bir konu.

    Bir başkasının ödediği bedelin 3 katını ödemeyi kendime ve sizlere yakıştıramam.
  • Türk oyuncu kitlesi az değil hele ki tn serverını düşünürsek.Blizz. eğer kaale almazsa daha çok oyuncu kaybedecek sadece bu değil çoğu blizz. oyunu için böyle ister eleştirin isterse eleştirmeyin.Konuyu açan arkadaş haklı.Oyundan çekilerek prostesto edilebilir.Zaten 2 gün sonra siz de bu şekilde bırakmak zorunda kalacaksınız.Unutmayın bu devirde para kolay kazanılmıyor.
    Kendi görüşümdür
  • Eledas kullanıcısına yanıt
    Kazanılmıyor ve üstüne insanların stresslerini atabilecekleri bir çok araç gereç maddi sebeplerden ötürü ortadan kalkıyor.

    Hayatın kendisi zaten pahalı, insanların keyifle yaptıkları hobi,uğraş vb şeylerin bulunduğumuz bu b.ktan dönemde lükse dönüşmesi çok acı verici.
    Can sıkıntısı hayatta ki en kötü şeydir.

    Sadece iş ve işe giderken kullandığımız yolda geçiyor hayatımız. En azından akşam eve geldiğimizde iş dışında yapabileceğimiz birşey olsun istiyor insan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Serkan Murat Yıldırım

    Kazanılmıyor ve üstüne insanların stresslerini atabilecekleri bir çok araç gereç maddi sebeplerden ötürü ortadan kalkıyor.

    Hayatın kendisi zaten pahalı, insanların keyifle yaptıkları hobi,uğraş vb şeylerin bulunduğumuz bu b.ktan dönemde lükse dönüşmesi çok acı verici.
    Can sıkıntısı hayatta ki en kötü şeydir.

    Sadece iş ve işe giderken kullandığımız yolda geçiyor hayatımız. En azından akşam eve geldiğimizde iş dışında yapabileceğimiz birşey olsun istiyor insan.
    Evet haklısın.
  • En son wodun baslarinda birakmistim oyunu. Bedava 1 hafta gametime vermis blizz. O kadar aradan sonra bi bakalim diye girdik ama turkiye standardlarinda cok pahali... 5 arkadas baslicaktik ama 250 tl legion+bfa bide aylik 60 tl gametime nedir ya ?



    Konuya girip yorumlara baktim. Yine nedeni belirsiz (?) Bir kuyruk acisi var turkler ile ilgili. Keske hic uraşmasaydin herkese acik konu acarak.



    Ama yinede wow oynayan turk oyuncular icin boyle birsey yaptigin icin tesekkur ederim. FPS devam mmo falan yok bize belli



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaybettiren -- 17 Mayıs 2018; 10:54:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşımızın açtığı konudaki yorumlara baktımda durum rezalet. Hani wow community olgun ve anlayışlıydı. Yazılanlara güleyim mi sinirleneyim mi bilemedim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kim demiş hocam wow komünü olgun ve anlayışlı diye? iyi olanda var kötü olanda var. Yukarıda biri "türk serverı açıldı diye Metin 2, lol seviyesine düşecek hali yok" yazmış. Twisting nether da oynamıyor herhalde. hatta silvermoon da dahil uzun süredir o seviyedeyiz zaten
  • kvo35 kullanıcısına yanıt
    Hocam şuan ana konumuz bu değil.

    Biz ne ile uğraşmaktayız ?. Şuan ki asıl amacımız nedir sizde forum başlığında görebiliyorsunuz. Siz bizim kalitemizden bahsediyorsunuz. Kimse bizler çok iyiyiz, bizler kusursusuz demiyor. Konuyu lütfen saptırmayalım.

    Sadece birlik olup postu güncel tutmamız gerekiyor. Lütfen birlik beraberlik kavramları içerisinde hareket edelim.

    Oyun sürem bittiği için açtığım konuya cevap dahii yazamıyorum bu kadar b.ktan bir sistem.

    Sevgiler.
  • "Stormpunch" olarak yazıyorum TL ile ödemeyememizin sebebini gerçekten merak ediyorum bu işten anlayan teknik bilgiye sahip birisi var mı burada?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mczaga -- 25 Nisan 2018; 17:34:26 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mczaga

    "Stormpunch" olarak yazıyorum TL ile ödemeyememizin sebebini gerçekten merak ediyorum bu işten anlayan teknik bilgiye sahip birisi var mı burada?
    Teknik bi bilgim yok. Düz mantık ile cevaplayacağım çünkü cevap çok basit. Benim hesabım ingiltereye kayıtlı ve aylık 10GBP veriyorum. Türk hesapları aylık 10TL ödeyecek olsa oyunda herkes VPN ile hesabını türkiye hesabına çevirir. Herkes keriz mi daha fazla ödesin? Ruslar kendi para birimleri ile ödüyor mesela ama kendilerine özel RU serverında oynuyorlar. BDO adlı oyun var mesela steam sunucusunda 10euro olan bir eşyanın aynısı TR sunucusunda 15-20TL bir şey. Kısacası global bir oyunda herkes kendi para birimine göre ödeyemez, kaos olur. WoW da 3 tane para birimini kabul ediyor zaten (gbp/eur/usd) ve dengelemek için ayar çekmiş örneğin ben 10gbp veriyorum, usd ile ödeyeceksen 14usd istiyor.

    Bizim ülkemizde alım gücünün bu kadar düşük olması bizden başka hiç bir kimsenin problemi değil. Konudaki yorumları okudum da bi arkadaş 10 euro = 50 TL = 50 euro gibisinden bir yazı yazmış vallaha bu nasıl bir kafa çok merak ediyorum. Türkiye'de 1.500TL(€300) asgari ücret, Almanya'da €1.500. Bunun sorumlusu ne blizzard ne almanya arkadaşlar Konuyu iyi ki kilitlemişler bence. Ülkemizin diğer ülkeler arasında pek bir itibarı kalmadı ama oyun forumlarında bile dışarıdan bakınca çok komik duruyor. Kısaca bizim ülkemiz 3. dünya ülkesi kazandığımız paranın hiç bir değeri yok bize indirim yapın ağlaması olmuş. Haliyle de hayırdır siz kimsiniz? gibisinden cevaplar gelmiş diğer kullanıcılardan.

    Sabit kur olayının neden imkansız olacağını da açıklayayım. En yakın örnek steam var. Steam çoğu oyunda sabit kur uyguluyor ( oyun içi alımlar/steam market hariç ) ama bunun da bir bedeli var. Sen ben TL ile aldığımız bir oyunu türkiye dışında bir hesaba alamıyoruz. Dolarla aldığın bir oyunu istediğin ülkedeki adama verebiliyorsun ama. Adamlar bildiğin region lock koyuyorlar yani. Steam gibi bir platformda bu işler, WoW'da işlemez. Sebebi gene üstte yazdığım nedenden dolayı. Doları 2den 3den alsalar, sırf bizim ülkemizin ekonomisi kötü diye diğer kullanıcılar biz neden fazla ödüyoruz der, vpn çekip tl üzerinden öderler. Ki zaten steamde atıyorum ESO'ya 1 aylık premium alıcaksın. Sabit kur diye bir şey yok. 10 euroysa 50TL çeker steam senden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blaze` -- 25 Nisan 2018; 20:31:23 >




  • Abicim güzel kardeşim bak lafı anlatamıyorum sanırım

    Ben oyunumu TL ile oynamak istiyorum bunu anlamak anlatabilmek bu kadar zor olmamalıydı.

    Bu meselenin benim ekonomik gücüm ile ne alakası var?

    Ben Euro mu basıyorum kendi bankamda da Euro ödüyorum Tüm halk Euro'yu bu ülkede Manipülasyon aracı ve yatırım aracı olarak kullanıyor dolayısıyla da Balon oluyor

    Ben bunlardan etkilenmek istemiyorum artık iniş-çıkış dalgalanmaları çok yüksek anormal derece Blizzard gibi devasa bir firma bunu çözmek istese çözer yanılıyor muyum?

    Kendi adına yapabileceğini yapsın desin ki bize " Ben üstüme düşeni yaptım sizin devletiniz izin vermiyor" ya da "zorluk çıkarıyor " desin.

    Banane ya Güney Afrikadan Israilden yeter ya altı üstü bir oyun oynucaz.

    Bu şekilde oyuncu kaybı olur millet LoL 'dü cart dı curt 'du SilkRoad 'dı böyle eciş bücüş oyunlar oynar

    Sonrada "Abi millet küfürbaz" küfürbaz kalır tabi dandik dundik alt yapısı olmayan işler olursa

    ve

    Burada "iyi ki kapanmış" "oh iyi yırttık rezil oluyorduk" derseniz sizin ne Türkçeniz kalır ne TL 'niz kalır ne de bir şeyiniz.

    Bir Ruslar kadar Bir İngilizler kadar olamıyoruz arkadaş delirecem ya.Daha adam içten tüketiyor toplumu dışarıdakileri bırakmadan geçin bu kafaları geçin alooooo

    ÇOK CAHİLİZ ÇOOOK özellikle hakkını talep etmeyi beceremeyenler aşırı cahil!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mczaga -- 25 Nisan 2018; 20:42:35 >




  • mczaga kullanıcısına yanıt
    Ben oyunumu TL ile oynamak istiyorum bunu anlamak anlatabilmek bu kadar zor olmamalıydı.

    Bu meselenin benim ekonomik gücüm ile ne alakası var?


    Tamam kendi WoW'unu yap sen istersen TL kabul et istersen Zimbabwe doları kabul et. Bence lafı anlamayan sensin. Hazır başlamışken Apple'a da bi mesaj at iphone X $999 ama ben 999TL vereyim çünkü ben telefonumu TL ile almak istiyorum bu meselenin ekonomik gücüm ile ne alakası var dersin. Ruslar biz kendimize server istiyoruz kendi paramızla ucuza ödemek istiyoruz dediklerini mi sanıyorsun? Blizzard/Activison public bir firma, adamlar karlı bir yatırımı kaçırmaz. Merak etme blizzardın elindeki istatisliklerle TR serverı açıp kar ediceklerini görseler 1 dakika durmazlardı. Onun dışında blizzard ne yapabilir gerçekten çok merak ediyorum? Şu yazdıklarından sonra senin önerin ne cidden çok merak ettim. Mesela wowa aylık kaç para verelim?




  • Blaze` kullanıcısına yanıt
    Bu kadar abartmana gerek yoktu steam nasıl aynı şeyi yapıyorsa blizz. de aynı şeyi yapacak bu kdar imkansız bir şey olsa steam nasıl yapıyor?Manüpüle etme bence olayı veya arkadaşımızın çabasını baltalama lütfen.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eledas

    Bu kadar abartmana gerek yoktu steam nasıl aynı şeyi yapıyorsa blizz. de aynı şeyi yapacak bu kdar imkansız bir şey olsa steam nasıl yapıyor?Manüpüle etme bence olayı veya arkadaşımızın çabasını baltalama lütfen.
    Public/private company nedir biliyor musun?
    Public = Activison Blizzard. Yatırımcıları vardır, kar etmeye odaklıdır, hisse senetleri herkese açıktır.
    Private = Valve(Steam). Hisse senetleri halka açık değildir. Gabe Newell ne derse o olur.

    Ayrıca bana steamde lütfen aylık ödemesi olan ve sabit kur çeken bir oyun gösterir misin? Benim bir şey baltalamaya çalıştığım yok. Üniversitede ekonomi dersi almış herhangi birisi şu konuşulanların ne kadar saçma olduğunu anlayabilir.
  • Ruslar için de zamanında dalga geçmiştik haha trollere bak diye sonra bir baktık adamların serverı var ve ucuza oynuyorlar.Nasıl yaptılar bilin bakalım seslerini bir şekilde duyurdular.Bu arada rus parasıda değersiz dolar ve euro karşısında.
    1 ABD Doları =
    62,3713591 Rus Rublesi
    1 Euro =
    75,9305807 Rus Rublesi
    1 Türk Lirası =
    15,2158673 Rus Rublesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Eledas -- 25 Nisan 2018; 21:59:20 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Eledas

    Ruslar için de zamanında dalga geçmiştik haha trollere bak diye sonra bir baktık adamların serverı var ve ucuza oynuyorlar.Nasıl yaptılar bilin bakalım seslerini bir şekilde duyurdular.Bu arada rus parasıda değersiz dolar ve euro karşısında.
    1 ABD Doları =
    62,3713591 Rus Rublesi
    1 Euro =
    75,9305807 Rus Rublesi
    1 Türk Lirası =
    15,2158673 Rus Rublesi
    Aynen hacı ruslar seslerini duyurmuş blizzarda rest çekmişler, blizzard da durun sarı saçlı mavi gözlü slav kardeşlerim ne yapıyorsunuz size özel server açalım demiş. 5 senedir zararına çalışıyormuş server ama Putin'in hatrı varmış kapatamıyorlarmış.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Blaze`

    Aynen hacı ruslar seslerini duyurmuş blizzarda rest çekmişler, blizzard da durun sarı saçlı mavi gözlü slav kardeşlerim ne yapıyorsunuz size özel server açalım demiş. 5 senedir zararına çalışıyormuş server ama Putin'in hatrı varmış kapatamıyorlarmış.

    Alıntıları Göster
    Türk oyuncuları oyunu bırakınca Public nasıl kâr edecek?Eğer senin mantığın ile Ticaret olsaydı bu ülkede yabancı bir tane firma olmazdı.




  • mczaga kullanıcısına yanıt
    Sen uçmuşsun kardeş. Duvara yazıyorum heralde. En iyisini sen biliyon ya gören de blizzard marketing departmanı müdürü sanacak. Adamların elinde terabaytlarca bilgi var. TR serverından kar edilip edilmeyeceği biliniyordur. Kar edilecek olsa 1 dakika durmazlardı diyorum. Demekki oyunu bırakan/bırakacak 30bin tane türk kullanıcısı özel server açık tutma masraflarını karşılamıyor. Ayrıca onu bunu geçtim TR serverı açılsa sanki tüm türkler orda oynayacak . Aklı olan twisting nether / dunemaul / burning legion gibi serverlardan çoktan kaçtı zaten. Benim ticaret mantığım neymiş bu arada çok merak ettim? Ayrıca yukarıda sorduğum soruya da cevap vermedin?
  • Neyin peşinde adam anlamadım.Tamam dediğin gibi olsun basalım aylık 50 60 tl oynayalım oyunumuzu bunu istiyor galiba.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.