Şimdi Ara

BlueRay için PS3?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
1
Favori
5.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    42PFL8404 mkv dosyaları oynatmadığından ve alt yazı desteklemediğinden,
    Blue Ray film izlemek için PS3 düşünüyorum.
    Zaten internet hattım da olduğundan PS3 ile internete girerek de bir çok film ve diziyi TV den de izleyebilirim
    Oyunlar da oğlum için kar olur..
    Kullananlar ve bilenlerden yorum alabilir miyim?



  • Bende araştırmalarıma bu mantıkla başlamıştım sebebide yurtdışı forumlarında Media Center olarak PS3'ün amiyane tabirle "yere göğe sığdırılamaması"ydı...

    Fakat bir kaç PS3 üzerine LCD tavsiyemizde bir arkadaş çıktı "MKV için şunu, şunu v.s. PS3 te yapında görelim" dercesine bu konuda olumsuz bir şeylerin olduğunu ama tam neyin olumsuz olduğunu açıklamadan bir serzenişte bulundu...

    Ben bu konuyu daha araştıramadım fakat bunu yazmamın sebebi bu başlık altında benimde detayları öğrenmek ve paylaşanların daha detaylı yorumlarda bulunmasını istemem...

    Mesela en basit soru 1080p (1920x1080 @ 9556kbps) fimleri altyazı ile sorunsuz izleniyor mu?

    Bekliyoruz, paylaşan herkese teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi T-una -- 26 Nisan 2010; 12:13:03 >
  • PS3 ile MKV ler izlenebiliyor muydu ki?
  • Arkadaşımda gözümle gördüm.

    PS3 ünü HDMI ile TV sine bağlamış Blue Ray cd yi taktı ve Beyonce konseri izletti.(Hatun müthişti)
    Yine internet üzerinden Dizi net'e girerek oradan istediği diziyi izledi.Görüntü yine çok güzeldi.
    Ayrıca PS3 1080 de dahil bir çok görüntüyü destekliyordu ve görüntüden önce de size 720 - 1080 vb olarak kalitesini veriyordu.
    TV si samsung du.Tek endişem bu.Çünkü benim ki Phill.
    Alt yazı da nasıl bir sorun çıkabilir yorumlarmısınız?
  • ben bluray film izlemek icin ps3 slim kullaniyorum. performansindan cok memnunum. 2 tane bluray filmim var cloverfield ve 2012. eger bluray filmlerinde turkce altyazi varsa (ki hepsinde olmuyor) hicbi sorun cikmaz. eger benim gibi ps3 u de bluray filmleride turkiyeden alirsan en ufak bi sorun yasamazsin altyazi konusunda cunki turkiyede bandrollu olarak satilan filmlerin nerdeyse hepsinde turkce altyaz vardir ve ps3 unde bluray filmlerinde bolge kodu 2 yani pal dir.

    ama dersenki mkv rip mip vs o tur kopya korsan olaylarina hic girmem o yuzden o olaylari bilmiyorum benim bahsettigim orjinal bluray filmler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 26 Nisan 2010; 19:30:43 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: .:BBR:.

    ben bluray film izlemek icin ps3 slim kullaniyorum. performansindan cok memnunum. 2 tane bluray filmim var cloverfield ve 2012. eger bluray filmlerinde turkce altyazi varsa (ki hepsinde olmuyor) hicbi sorun cikmaz. eger benim gibi ps3 u de bluray filmleride turkiyeden alirsan en ufak bi sorun yasamazsin altyazi konusunda cunki turkiyede bandrollu olarak satilan filmlerin nerdeyse hepsinde turkce altyaz vardir ve ps3 unde bluray filmlerinde bolge kodu 2 yani pal dir.


    PS3 Slim bana da cazip gelen..

    Haklısınız PS3 de pal olanları almamız gerektiğini bir yerde okumuştum.

    Bildiğimiz film satıcılarından 5 -10 TL ye aldığı blue rayleri bile sorunsuz ve gayet güzel izledik.
  • Yalnız o tarz kalitesiz diskler PS3 ün ömrünü kısaltır ve lens ile ilgili sorun çıkarabilir. PS3 te orjinal disk kullanmaya özen gösterin bence.

    ayrıca PS3 de mkv izlenebildiğini bende bilmiyordum. MKV lerde altyazılı izlemeniz için ne olursa olsun dosya adı ve altyazı dosya adı aynı olmalı. Aksi takdirde playerler altyazıları göremiyor. Bunun dışında herhangi bir sorun yaşamadım.
  • Ps3 .mkv uzantılı filmleri açmıyor. Bunu aşmak için forumda da konusu açılan server kurma gibi işlemler varsa da pek pratik sayılmaz. Ayrıca hd dosyalar pc'de çözüleceğinden güçlü bir pc'ye ihtiyacınız olacak.

    Divx filmleri ise fazla sorun çıkarmadan seyredebilirsiniz. Yalnız altyazıları yardımcı bir program aracılığı ile öncesinde filme gömmeniz lazım.

    Video sitelerinde bir ara fash desteği olmadığından sorun oluyordu ama sanırım son güncellemeler ile bu giderildi.

    Fakat fazlaca nette dolaşmayı planlıyorsanız oyun kolu ile sıkıcı ve zahmetli olabiliyor. ps3'e uygun bir klavye mouse seti almanız büyük kolaylık sağlar.

    Velhasılı ps3 bir medya üssü olarak dört dörtlük değil. Eksiklikleri var. Ama biraz uğraşla aşılabiliyor. Bu yüzden uğraşırım derseniz olabilir. Yoksa en azından mkv ve divx filmler için ucuz yolluda olsa popcorn, western hd tv gibi nmt denen cihazlardan edinmek en mantıklısı olacaktır. Ps3'ü de oyun ve orijinal blu-ray seyretmeye ayırabilirsiniz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: kyran

    Yalnız o tarz kalitesiz diskler PS3 ün ömrünü kısaltır ve lens ile ilgili sorun çıkarabilir. PS3 te orjinal disk kullanmaya özen gösterin bence.

    ayrıca PS3 de mkv izlenebildiğini bende bilmiyordum. MKV lerde altyazılı izlemeniz için ne olursa olsun dosya adı ve altyazı dosya adı aynı olmalı. Aksi takdirde playerler altyazıları göremiyor. Bunun dışında herhangi bir sorun yaşamadım.




    Benim merak ettiğim;

    PS3 ile internete bağlanıp TV den izlediğimiz MKV filmi,alt yazı ile şu bizim Philips tvlerde izleyebilir miyiz??
    Usb den izlediğimiz filmlerde alt yazı desteklemiyor ama PS3 HDMI bağlantısı ile gelen görüntüde sorun çıkarır mı?
    Mantıken çıkarmamalı diye düşünüyorum ama??




  • PS3 OYUN OYNARKEN ÖNCE CD Yİ YÜKLER SONRA OYUN OYNAR YANİ HDD DOSYALARINI KULLANIR
    CD GÖZÜ YORULMAZ FAKAT FİLM SEYREDERSENİZ GÖZÜ KISA ZAMANDA ESKİTİRSİNİZ
    200 TL CİVARI VERİP BLUE RAY PLAYER ALMAK DAHA UYGUNDUR DİYORUM
    SAYGILAR
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bayipram

    PS3 OYUN OYNARKEN ÖNCE CD Yİ YÜKLER SONRA OYUN OYNAR YANİ HDD DOSYALARINI KULLANIR
    CD GÖZÜ YORULMAZ FAKAT FİLM SEYREDERSENİZ GÖZÜ KISA ZAMANDA ESKİTİRSİNİZ
    200 TL CİVARI VERİP BLUE RAY PLAYER ALMAK DAHA UYGUNDUR DİYORUM
    SAYGILAR

    Bir çok oyun HDD'ye yüklenmeden oynanıyor. Örneğin Fifa.
  • TERCİH TABİKİ SAYGI DUYMAK GEREKİYOR TEŞEKKÜRLER
  • hem ps3 slim hemde sony bd player kullanıyorum. kesinlikle bd player tercih edin. ps3 ün fan sesi bile tercih edilmemesi için yeterli.
  • Ps3 ün media destegi gerçekten mükembel full hd filimleri cd üzerinden yada kendi hdd sinden hiç takılmadan inanılmaz bir şekilde izliyor, xbox 360 gibi değil xbox sadece hd divx izleye biliyor onu bile tekleyerek çalıştırıyor, fakat xbox ın bir kusuru var xbox 360 a 320 ve 500 lük hdd takdığımda içinde çok hızlı bir şekilde gezine biliyorum fakat ps 3 de malesef 4 gb dan fazlasını görmüyor 8 gb bazen açıyor açsa bile içinde gezinemiyorsunuz kolay gelsin...
  • İnternetten flash belleğe attığım mkv filmleri ps3 usb girişinden izleyebilir miyim?
    (Kimileri evet kimileri hayır diyor kafam karıştı)
    Ayrıca ps3 internet bağlantı özelliğiyle direkt tv ye bağlayarak filmi izlemeyi düşünüyorum.Nasıldır??

    Aslında ilk tercihim cd alarak izlemek.(maliyetinden dolayı sıklıkla orjinal olmayan)

    Oyun oynamak 2.tercihim.
  • PS3de direk MKV destegi yok bazi programlarla sikici convert islemleri yapman gerek ama PS3de DivX destegi var ama kucuk bir guncelleme yapman gerek bunun icin PS3unde bir kod var bilgisayarina DivX player programini indiriyorsun sonra o playera PS3undeki kodu giriyorsun daha sonra 1MBlik bir video iniyor o videoyu PS3unde oynattigin zaman PS3un DivX destegi kazaniyor

    daha sonra MKVleri cok aratmayan DivX HD ve XviD HD filmleri izleyebilirsin altyazilari da gomersen en ufak bir kalite kaybi yasamadan PS3unde gorursun

    ama adam akilli rahat rahat MKV izlemek istiyorsan WDtv Popcorn tarzi playerlardan almani oneririm
  • Dostum sen mkv oynatmak istiyorsan WDtv ,Popcorn tarzı cihaz alıcaksın uzatmaya gerek yok.PS3 mkv oynatmaz.Oynatsa da çok zahmetli ne gereği var. Tutmuşlar blu-ray anlatmışlar adam mkv oynatıcam diyor.Orjinal blu-ray demiyor.Al 250 liraya bir wd tak harddiski sessiz sedasız hızlı bir biçimde sorunsuz film seyret.
  • Bak kardeşim ps3 mkv dosyalarını kesinlikle açmaktadır fakat örnegin mkv uzantısını silip ts yapar isen acıyor bunu tartişmanıza gerek yok ts bir format degil sadece uzantı olarak degiştireceksin konu bukadar basit ben 3 yıldır kullanıyorum.
    örnegin bir videoyu cd dekini ps 3 ün kendi hdd sine kopyalayabiliyorsun tabi makinan güncelli olacak okadar sahsen benim abimde var ps3 bende xbox var bende ps 3 olsa idi emin ol wd gibi abuk subuk makinayla uğraşmazdım yap dene gör hak vereceksin hatta orjinal buluray ı 50,000 bitratede çalıştırabildi wd çalıştırsında bende göreyim onu
    Birde usbden çalıştıramazsın istersen mantıklı acıklamasınıda anlatayım yada sen sor ben söyleyeyim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thevahsi -- 1 Mayıs 2010; 12:21:38 >
  • selam...bende tam bu başlıklı bi konu açacaktım isabet oldu...bende ikilem arasında kaldım,şöyleki;amerikaya gidecek olan kuzenimden ps3 mü yoksa popcorn hour c200 mü sipariş edim ona bi türlü karar veremedim...bende yaklaşık olarak 100 tane bluray film var internetten indirdiğim..bunları yine amerikadan sipariş vereceğim 50 gb lık bluray disclere yazacam...biyerlerden duymuştum ps3 sadece orjinal bluray oynatıyo die,fakat yukarılarda okuduğum kadarıyla durum pek böyle değilmiş..yada net olarak sorayım kaliteli bluray disce yazılmış orjinal olmayan bluray filmleri oynatmada sorun yaşarmıyım ps3 slim de..son olarak ps3 mü popcorn hour mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: thevahsi

    Bak kardeşim ps3 mkv dosyalarını kesinlikle açmaktadır fakat örnegin mkv uzantısını silip ts yapar isen acıyor bunu tartişmanıza gerek yok ts bir format degil sadece uzantı olarak degiştireceksin konu bukadar basit ben 3 yıldır kullanıyorum.
    örnegin bir videoyu cd dekini ps 3 ün kendi hdd sine kopyalayabiliyorsun tabi makinan güncelli olacak okadar sahsen benim abimde var ps3 bende xbox var bende ps 3 olsa idi emin ol wd gibi abuk subuk makinayla uğraşmazdım yap dene gör hak vereceksin hatta orjinal buluray ı 50,000 bitratede çalıştırabildi wd çalıştırsında bende göreyim onu
    Birde usbden çalıştıramazsın istersen mantıklı acıklamasınıda anlatayım yada sen sor ben söyleyeyim.

    bu doğru mu konvert etmeden sadece formatını .ts yaparsam calışacak mı bende wd de var ps3 de ama wd ilk cıkardıgı ürün dts desteklemiyor bu yüzden sesi için cok uğrasıyorum eğer böyle bi olay varsa çok iyi olur ...




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.