Şimdi Ara

Bluetooth DAC + Kulak içi kulaklık hakkında.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
510
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhabalar. Öncelikle herkese mutlu günler dilerim.

    Uzun uzun araştırmalar yaptım forumlarda, fakat tam olarak aradığım cevabı bulamadığım için konu açmayı uygun gördüm. Umarım deneyimli arkadaşlar fikirleri ile yardımcı olacaklardır. Yaklaşık 20 yıldır müzik dinlemek benim için ayrı bir zevk olmuştur. Şu anda ise hiç tv izlemeyen, arada kaliteli filmler izleyen, boş zamanlarımın %90'ı müzik dinlemekle geçen birisiyim. 2011 ortasında başlayan stereo kablosuz kulaklık ile başlayan günlük müzik dinleme ekipmanları sırasıyla; Sony Ericsson MW600 ile başlayıp, Sony MW1 ile devam etti. Bu ürünleri uzunca bir süre kullandım. Daha sonrasında kafaüstü normal birkaç kulaklık ile kafaüstü kullanma deneyimi edindikten sonra, Sony MDR1A kablolu, Sony MDR1ABT bluetooth olarak devam ettim. MDR1ABT tek başına yetersiz kalmaya başladıktan sonra, araştırmalarım neticesinde, Fiio Q1 DAC alarak MDR1ABT ile kullandım. Fiio Q1, PCye usb ile SPDIF arabirim olarak kullanıldığı zaman çok ciddi performans verdi. Fakat her zaman PC ile dinleyemediğim için, Bluetooth DAC araştırmasına girdim. Araştırmalarım sırasında, Bluewave ürününü bulmuştum. Tam alım aşamalarında ise Fiio BTR1 duyurulmuştu. Birkaç ay sabırla satışa çıkmasını bekledikten sonra, Fiio BTR1 aldım. BTR1 ürününü, Sony Mw1 zamanından memnun olduğum için, BTR1 ile kullanmaya devam ediyorum halen. Normal kullanımda memnunum, fakat seste biraz daha kalite ve her ortamda kullanım kolaylığı istiyorum. Kullanım kolaylığı dememin sebebi ise;

    1: Günlük olarak : Fiio Btr1 + Sony MH750.
    2: Evde:
    A: Sony mdr1abt bluetooth ile
    B: Sony mdr1abt + Fiio Q1 (Usb DAC olarak).

    Telefonumda Spotify premium kullanıyorum. Ayrıca kullandığım cihazda Viper4Android olup, ince ayarlar sonrasında iyi bir kalite yakalıyorum.

    Şu anda ise bu donanım karmaşasından kurtulup, iyi bir Bluetooth DAC ile kombine edilmiş bir kulak içi kulaklık kullanarak ihtiyaçlarımı karşılamayı düşünüyorum. Düşündüğüm Bluetooth DAC: Fiio BTR3. Sebebi ise, ürün hem Bluetooth DAC, hemde USB DAC olarak çalışabilmesi. Kulak içi kulaklık kısmında ise çok kararsızım (bu arada kulaklık kablosu mmcx tarzı konnektorlu olmalı, Btr3 ile short versiyon kablolar ile kullanacağım.). Sebebi, kablosu kulak üzerinden dolaşan kulakiçi kulaklık kullanabilirmiyim bilmiyorum, çünkü daimi gözlük kullanıyorum. Bu rahatsız edici bir durum olurmu? Kıyaslama açısından, Fiio F5 - Fiio F9pro arasında kaldım.

    Düşünülen donanım;

    1: DAC http://fiio.net/en/products/98

    2: Kulaklıkhttp://fiio.net/en/products/69 veya http://fiio.net/en/products/74#F9PRO

    3: Kablohttp://fiio.net/en/products/70

    Çoğunlukla dinlediğim müzik tarzı; R&B, techno, techno house, deep house, arada psychedelic'te takılırım.

    Bu kombinasyon için değerli düşünceniz nedir?

    Neden Fiio? İlk Q1 aldığımda, kargo gelmedi. Alışveriş süresi dolduğu için, firmaya yazdım ve alışverişi iptal etmemi istemediler. Ek süre yapıp yeniden ürün gönderdiler. Ürünüm gelip siparişi onayladıktan sonra, İlk aldığım gelmeyen üründe ulaştı bana. Firmaya yazdım ürün geldi, özel ilan açın bana ödemesini yapayım diye. Aldığım cevap, önemli değil, güle güle kullanın yazdılar. Bende ürünü Çin'e geri gönderdim. Satış sırası ve sonrası ilgileri mükemmeldi. Ürünlerinden şimdiye kadar hiç sıkıntı yaşamadım ve F/P olarak benim için iyidi. Ayrıca, piyasada 500-600$ rakamlara bile çok kolay kulakiçi kulaklık var. Ama ben şahsen, kulaklık için o kadar bütçe ayıramam.

    Satın alma zamanına yakın; Fiio Btr1, Sony mdr1abt, Fiio Q1 ürünleri satılacaktır. Ürünler kondisyon olarak her yönden %95 ayardadır.


    Mesaj çok uzun oldu. Kusura bakmayın lütfen.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fehmiturk -- 14 Temmuz 2019; 21:39:2 >







  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.