Şimdi Ara

Bluray filmlerde dil değiştirme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
6.857
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bende 10 15 tane 720p 1080p film var. Led Tv de izlemek istiyorum ama filmi açtığımda ingilizce olarak geliyor ki ben türkçe izlemek istiyorum. Audio ayarlarından Tr yi seçiyorum pc de ama kapatıp açınca tekrar ingilizce yani otomatikemn 1. dil oluyor.Bunu ayarlamanın belli bir programı var mı acaba? Bluray da seçtiğimiz dili sabitlemek gibi bişey oluyor .Bi ayarladığımızda bir daha uraşmayacağımız bi çözüm.İlgilnen olursa sevinirim



  • http://www.ledtvinceleme.com/index.php?option=com_content&view=article&id=24:mkv-sorunu&catid=10:lcd-led-puf-noktasi&Itemid=5 konuyu incele mkvmerge GUI ile ayarlanıyor senin durumun. ses dosyalarının sıralaması değiştirilebiliyordu, hatta ingilizce ses dosyalarını bile çıkartabilirsin.
  • teşekkürler.uzun zamandır arıyordum bunu
  • konu ile ilgili az daha açıklama yapma ihtiyacı duydum. ben indirdiğim filmleri pc de izleyebiliyordum ama led tv de ses/video desteklenmiyor gibi uyarılar alıyordum ya görüntü geliyordu ses yoktu ya görüntü yoktu ses vardı. internette gezinirken o verdiğim linkteki sayfaya ulaştım ve yazılanları uyguladım daha önce led tv de izleyemediğim filmleri izler hale geldim. o linkte anlatılan mkvtoolnix 5.2.0 ama şimdi yeni sürümü 6.2.0 var. eğer eski sürümü 5.2.0 kullanıyorsan linkteki adımları uygula, eski sürümü bulamadıysan windows içinhttp://www.downloadbestsoft.com/MKVToolNix.html adresinden yeni sürüm indir ve kur.. şimdi sana yeni sürümden birkaç resim göstereyim deneme amaçlı bir filmi nasıl düzenleyeceğini anlayabilirsin. resimleri nasıl koyacağımı bulamadım link vererek göstereyim.


    http://t1306.hizliresim.com/1b/b/nzmnv.png ekle ile filmi açıyoruz.
    http://m1306.hizliresim.com/1b/b/nzmrd.png 1. V ile başlıyor bu video// 2 ve 3 A ile başlıyor A:Audio ses dosyaları //4 S:Subtitles altyazılar

    simdi 2 ve 3 tekilere tıklıyarak ses izlerinin neler olduğunu film oynatılırken önceliğin hangisinde olduğunu anlayalım.
    http://s1306.hizliresim.com/1b/b/nzn5q.png
    http://t1306.hizliresim.com/1b/b/nznd3.png

    varsayılan iz işareti ingilizce olarak işaretlendiği için pc de yada tv de filmi açtığımızda ses ingilizce olarak gelir ve türkçeye çevirmek için türkçe dilini seçmemiz gerekiyor. Bunu değiştirmek için Türkçe ses dosyalarını ''varsayılan iz işaretinde'' ''evet'' olarak belirtmemiz gerekiyor. ingilizce ses dosyasında iken de varsayılan iz işaretini hayır seçersek filmi açtığımızda türkçe ses ile başlar...Filmimiz türkçe ses ile başlayacağı için altyazınında varsayılan iz işaretinide 'hayır' olarak işaretliyoruz. Çoklamayı Başlat diyerek işlemimizi başlatıyoruz filmin boyutuna göre çoklama süresi değişiyor..

    Yukarıda anlattığım şekilde film Türkçe ile başlar, ingilizce ses ve altyazı istersek seçeneklerden gene yapabiliriz. Ben orjinalliği bozulmasın diye bu şekilde yapıyorum.

    Başka bir seçeneğimizde 'Ben türkçe izliyorum ingilizce ses ve altyazı ile işim olmaz' dersen de http://s1306.hizliresim.com/1b/b/nzny8.png ingilizce ve altyazının işaret tiklerini kaldır ve çoklama başlat..


    Birde not düşeceğim.. eğer mkv filmleri izlemede ses/video oynatılamıyor gibi uyarılar çıkıpta filmi izleyemiyorsanız yukarıdakilere ilaveten ekstra seçeneklerinden 'sıkıştırma' 'yok' olarak işaretleyip çoklamayı başlatın..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.g.r.e.s.i.f -- 10 Haziran 2013; 14:25:24 >




  • dostum ne kadar teşekkür etsem az sana. Valla kafayı yiyecektim bu DUAL filmlerde sesi ayarlayamamaktan çok saol.. Sormak istediğim bir şey daha var aslında.Mesela Led de TR altyazılı izlemek istiyorsam o altyazıyı da bu programla ekleyebiliyormuyuz yoksa başka bir programmı lazım.? (ALtyazıyı filme gömmk için)
  • evde olmadığım için konuna ancak şimdi cevap verebiliyorum. altyazıyı filme gömme işleminin nasıl yapılacağını sormuşsun. daha önce bende yapmamıştım ama soruna cevap vermek için deneme amaçlı altyazısı ve filmi ayrı olan bir dosya üzerinde işlem yaptım ve altyazı gömme işlemi başarılı oldu. aynı program ile yapabiliyorsun. ilk önce ekle kısmından filmi seçiyoruz, filmin özellikleri çıkıyor, sonra tekrar ekle kısmından bu sefer altyazıyı seçiyoruz. altyazının üstüne tıklayıp aşağıdan (Genel İz Seçenekleri) altyazı dilini tur (Turkish) olarak belirtip varsayılan iz işareti olarak ta 'varsayılan' yada 'evet' diyerek çoklama işlemine başlıyoruz.. İyi seyirler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a.g.r.e.s.i.f -- 14 Haziran 2013; 12:31:03 >
  • evet denedim bende de oldu teşekkür ederim çok yararlı oldun
  • bende blue ray film indirip TV den izliyorum ama bazı filmler yarısı ingilizce yarısı hindice oynuyor.mkvmerge den dil çıkarıp ekliyorum ama gene aynı..buna çözüm bulan varmı acaba?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.