Şimdi Ara

Bluray sistem ile Pc arasında Ağ sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
871
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • arkadaşlar yeni bir Lg hb906ta Bluray sinema sistemi aldım.ADSL modemim vasıtasıyla kablolu olarak bluray sinema sistemi ile bilgisayarımı birbirine gösteremiyorum. Nero mediahome 4 essential programı cihazla birlikte geldi kurdum. Gene olmadı.Normal 2 pc gibi ağa bağlamaya çalıştığımta Bluray cihaz Cifs kullanıcı adı ve şifre istiyor. Pc açışlı şifresi ve kullanıcı adını giriyorum gene bişey yok. ip ayarlarını maunal otomatik olarak denedim olmadı. yardımcı olursanız sevinirim.



  • CIFS , windows'un paylasimindaki protokoldur, bahsi gecen bluray oynaticiyi bilmiyorum ama, tahminim PCde share ettiginiz klasordeki medya dosyalarini oynatma ozelligi olmali ki CIFS ayari istiyor. oncelikle pc de paylasima bir klasor acin, her isletim sistemi icin bu farkli sekilde yapiliyor, forumlarda bulabilirsiniz nasil yapacaginizi, paylastiginiz klasorun icine ornek bir video ve muzik dosyasi koyun, sonrasinda bluray uzerinde yine girirste kullandiginiz user/passwordu vererek klasoru gormeye calisin. statik IP vermeniz daha iyi olur ama sart degil.
  • onuda denedim olmadı.dinamik ip statik ip de de olmadı
  • basit dosya paylasimini etkinlestirmeyi deneyin, windows firewall varsa PC de kapatin. windows share nasil acilir dokumanlarina bakmaniz lazim.
  • basit dosya paylaşımı da açık. Dün akşam bi ara anlamadım ama kendiliğinden Nero mediahome essential 4 vasıtasyıla 2 cihaz birbirine bağlandı. nasıl oldu anlamadım. normal dosyaları izledim. açtım kapadım.tam düzeldi derken bugün yine açtım. yine sistem birbirini görmüyor. Routerli modemimn markası zyxel P-660HN-F1Z şimdi işin çinden hiç çıkamıyorum. çok garip
  • nero muhtemelen cifs ile degil upnp ya da dlna ozelligi ile calisiyordur.
    herhangi bir dlna media player ya da LG nin varsa onu kurup PC ye windows share'e alternatif olacak sekilde PCden player'a stream edebilirsiniz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.