Şimdi Ara

bluray yazmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
1
Favori
3.927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • selam..öncelikle herkese kolay gelsin..sorum şu...iyi bir download hızına sahibim bununla beraber..hazır böyle bir hıza sahipken kendime bluray film arşivi yapmaya karar verdim..ve yaklaşık 20 adet orjinal film indirdim ve indirmeye de devam edicem:)(tabi orjinalden kasıt mkv değil..film klasörünün altında bdmv/stream/0012.m2ts tarzı biton dosya olan filmler ve zannedersem ki bunlar orjinal bluray filmlerdir,doğrumudur?...zaten boyutları 35 gb ın üstünde en küçüğü dahi...ben bunları bluray yazıcı ile blu ray e yazmak istesem herhangi bi problemle karşılaşırmıyım..diske yazmak istememim nedeni yedeklemek, kutulu bir şekilde kendime arşiv oluşturmak istememhd lerden daha güvenli olur böylece..bunları yazdığım takdirde herhangi bir bluray playerda yada ps3 te menülü olarak seste herhangi bir problem yaşamadan orjinal bluray gibi izleyebilirmiyim...maalesef bildiğiniz gibi iyi bir bluray film şuan 50lira..büyük para bizim için..yardımlarınız için şimdiden teşekkürler..







  • Evet bdmv ve onun altındaki stream klasöründeki dosyalar BluRay Filmdir. Ortalama 20GB ile 45GB arasında boyutlarda olabiliyor tabii film uzunluğuna bağlı. BluRay'larınızı en güvenli arşivleme biçimi bencede medyalara basmaktır fakat ülkemiz koşullarında bu medyalar ve playerler hala belirli bir fiyat seviyesine gelememiştir. Bu Dünyadada böyledir bahsettiğiniz filmleri boş BluRay medyaya rahatlıkla yazabilirsiniz (IMGBurn) Programı rahatlıkla işinizi görür. Ve yazdığınız filmi PS3 başta olmak üzere BluRay Playerlerde izleyebilirsiniz.
  • dostum teşekkür ederim cevabın için...sanırım en azından 1-2 yıl daha hard diskte yedeklemeye devam etmek zorundayız..şuan zaten bluray film dolu bir 1 tb lık hd var elimde yatıyo..sanırım hd almaya devam edicez...bluray yazıcılar uzuclasa da bari yedeklesek...aslında dediğim gibi koleksiyon amaçlı...tekrar teşekkürler..
  • peki ben bu indirdiğim bluray filmlerin hangi region olduğunu nerden öğrenebilirim..sitesine baktım region yazmıyo...onun dışında bilgisayarda izleyebiliyorum fakat ilerde bluray e yazdığımda problem yaşarmıyım..bildiğim kadarıyla region olayı mevcut bunlarda...indirdiğim site bi rus sitesi..zannedersem aynı bölgede olmamız gerek..yada film all region olmalı..

    son olarak bu orjinal filmlere tr altyazı ekleyebilirmiyim...
  • Boş 50gblık medyalar lazım bunları yazdırabilmek için..Dışarda satılan ürünlerin hemen hemen hepsi 25gblık medyalardan oluşmakta..

    Bende böyle orjinal filmleri biriktiriyorum yaklaşık 150 civarı filmim var ancak disklerde biriktiriyorum..1tblık disklerin 2.elde 120lıra olduğunu varsayarsak bence daha mantıklı böyle biriktirmek..1tb diske yaklaşık 25 film sığmakta,yani tanesi filmin 5liraya falan gelmekte (:
  • 242 liraya LG bluray yazıcı aldım bikaç ay önce . full hd kamera çekimlerim çok yer kaplıyor.çözünürlük 1920x1080 kayıt olduğu için videolarım baya 20-30 gb lık oluyor birkaç saatlik videolar.

    işte bunları pcde barındıramam başına birşey gelirse hatıralar uçar gider. manevi değeri büyük yani. neyse bu yazıcıyı aldım. denemelik bir siteden verbatim 25 gblık boş disk aldım. elimde bolca hd-demolar var bu sony olsun başka tv firmalarının görüntü demoları var. onlardan birini yazdırdım. ps3e taktım harika gösterdi ses de çok güzeldi.

    evet cihaz pahalı olabilir ama bana zaten lazım bu kameradan dolayı.

    geri kalan amacı da film oluşturuyor.bluray filmler senin de dediğin gibi en az 30 gb 48gb arası boyutlarda.

    Türkiyede bunların boş diskleri çok pahalı öyleki filmin orjinalini gidip alsanız bundan ucuza denk geliyor

    Ama artık yurtdışı alışveriş imkanlarımız var. ebay ingiltere sitesinde yani ebay.co.uk sitesinde tanesi 5 sterline 20 tane alabilmek mümkün üstelik kargosuyla birlikte tane fiyatı taş çatlasın 7 sterline gelir.

    Bunların haricinde alınan keyif bambaşka.




  • peki arkadaşlar bu region olayı ve tr altyazı ekleme durumları nolcak..neticede herkes yabacı dil bilmiyo..vede kimse filmi tek başına izlemek istemez tabiki..bu nedenle altyazı eklemem gerek bluray disklere yazmadan önce..gerçi bunların altyazısını nerden bulcaksam..diğer taraftan ben altyazı dosyası oluşturmak istesem 1 film 1 hafta sürer benm için..belki daha fazla...imkansız yani..biyerlerden tr altyazı bulup ekleyebilmem gerek..
  • @serwet TR Altyazı olayı abartılacak bir olay değil zira genelde yeni filmlerin hemen hemen hepsinde TR altyazı çabuk geliyor. Ben bazen çok eski filmlerde bulmakta zorlanıyorum oda çok azınlıkta birde Belgeseller zor yapılıyor. Altyazıyı BluRay'ın içine eklemek olayıda başlı başına ayrı bir konu fakat hiçte zor değil yapılıyor esas mesele, yukardada bahsedilmiş boş medyaların hala yaygınlaşıp istenilen fiyat düzeyine gelmeyişi. Bu bizi beklemeye itiyor mecburen tabii bu bekleme zamanlarında HDD'lerin de gazabına uğrama riskide var tabii ki muhakkak dikkatli olmak lazım ve hemen yedeklemek gerekir. Saygılar.
  • dostum cevabın için saol..örneğin elimde "I_AM_LEGEND_B5_SILUHD" isimli bi bluray var klasör halinde..bunun tr altyazısını nerden bulabilirim..aradım nette ama bitürlü bulamadım...senin bi kaynağın varmı..dediğin gibi mutlaka hdd lerin gazabına uğrayacaktır ama yinede disc olayı yedekleme açısından vazgeçilmezdir...
  • Elimizde bluray film var fakat harddiskte yatıyor diyelim. Bunu nerede yazdırabiliriz? Kim yapar mesela İstanbul'da? Kaça patlar bu iş?
  • daha düne kadar dvd lerin çıkışını hatırlıyorum ve bu medyalar bize çok yabancı idi yurt dışından gelenler.ve o zmanlar dvd ler de yaygındeğildi ve film olduğu gibi syret mek zorunda kalırdık...ama şimdi phantom of the opera dvd sine orjinal türkçe altyazısını ekledim ve bunula birlikte menüsünü değiştirip kendime orjinal menü ve arayüz yaptım..gereken yerlere kendime düblaj ve gereken yerlerin altyazsını kendim değiştirdim..demek istediğim artık işler kolaylaştı..altyazı sorununu kafaya takma medyaların yaygınlaşmasıyla altyazıda ekler düblaj da eklersin....sadece zaman...

    ama altyazıyı içine değil altyazılı olarak izlicem dersen MPCHC ile m2ts dosyasını gösterip altyazıyı dahil et izlersin...ulead video studi x2 bu programın ultimate sürümü blue ray düzenleyip yazabiliyor ve subtitle import seçemneğide var..

    ama asıl sorun ble rayi nasıl import edecek inan bilmiyorum...dvd için şhifte basılı tutuyorsun istediğn aynı şekilde sana altyzıyı dahil ediyor..blue ray olmadığı için deneyemedim.. sen deneyip söylermisin..

    deneme sürümünü corel.com dan indir..ultimate sürümünü..ve haber ve lütfen..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nevalçeyir -- 29 Ocak 2010; 16:27:38 >




  • reklam ypmak istediğim falan diil ama ardınız bi kaynak sanırım burada var...


    dediği yöntem mantıklı aslında ...blue rayin kendisine ait olan altyazıyı çıkarıp yerine isim ve özellikleri aynı kalacak şekilde tr altyazı koyuyor ve imajını alıyor.özellik ve ayrlar aynı olduğğu içinde makina altyazıyı değil ayrları önemsiyor..aslında denemeye değer

    http://forum.divxplanet.com/index.php?showtopic=132641&st=0



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nevalçeyir -- 29 Ocak 2010; 16:36:46 >
  • evt bende okudum elemanın yöntemi denemek gerek..ki olmuycak bişe değil....fakat maalesef şuan için ben deneyemem zannedersem..şuan oturduğum evde eskiden kalma laptop ım var onunla indiriyorum filmleri...henüz kendime şöyle sağlam bi makina toplamadım..tayin falan olaylarım var onları bi halledim...şuan elimde bulunan cihazla daha filmleri açamıyorum:) altyazıyı hayatta ekleyemem sanırım...

    ama dostum cevapların çok yardımcı oldu teşekkürler...

    ayrıca bildiğin bi site varmı arena.bg haricende bluray indirebileceğim...(mkv değil)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nevalçeyir

    reklam ypmak istediğim falan diil ama ardınız bi kaynak sanırım burada var...


    dediği yöntem mantıklı aslında ...blue rayin kendisine ait olan altyazıyı çıkarıp yerine isim ve özellikleri aynı kalacak şekilde tr altyazı koyuyor ve imajını alıyor.özellik ve ayrlar aynı olduğğu içinde makina altyazıyı değil ayrları önemsiyor..aslında denemeye değer

    http://forum.divxplanet.com/index.php?showtopic=132641&st=0



    Evet dediğiniz gibi verdiğiniz kaynaktaki şekilde epey zaman önceleri ben TR altyazıyı ekliyordum oluyordu fakat Medyalar hala istediğimiz fiyat düzeyine gelmediğinden açıkçası alamıyorum. Yalnız her zamanki gibi aynı Program ile yapmama rağmen (tsMuxerGUI) son yaptıklarımda ne hikmetse BluRay Filmi PC'de normal oynatıyorum fakat son 10dak'sını oynatmıyor (TotalMedia) ve direk program stop yapıyor. Bunun kontrolunu yaptım ne yaptıysam olmadı. Orjinalini sonuna kadar oynatıyor sorun yok programda hatta aynı usülle TR ses dosyasıda eklemiştim (Planet Earth BD) gayet güzel olmuştu ama dediğim gibi son 10dak. da kapanıyor. Ben daha öncede bu konuyu bahsetmiştim epey bi zaman oldu elemanın biride hatta yazmıştı aynı dertten muzdarip olarak. Tabii artık üzerinde durmuyorum ve uğraşmıyorum zira medyalarda çok pahalı ve yabancı Formlarda başka şekilde nasıl yapıldığı usüller var bunları incelemek lazım. Saygılar.




  • Arkadaşlar laptobumda bluray yazıcı olmadan bu filmleri bd diske yazabilir miyim? DVD yazıcı bu işi görür mü?
  • BD-R Medyayı tanımaz.
  • 3TB lık arşivim hdd bozulması sonrası çöp olması sonucu bluray'a yöneldim .
    Kadıköyde DMS in mağzası var cd.com.tr adında siteleri var 80 Liraya 50 adet 25gb DMS marka bluray alabilirsiniz sorunsuz sıfır hata ile yazıyor. 50gb lık olanındanda 1 adet denedim sorunsuz yazdı tavsiye ederim.
  • Konu güzel konu ama pek rağbet görmemiş. Dizüstü bilgisayarlara takılan Bluray disk sürücüler var. Malum yabancı sitelerde çok pahalı sayılmaz. Bunlardan alsam acaba bilgisayarın kaldırmama görmeme durumu olur mu? Sonra 3D iso blurayları diske yazdırıp izlemek gibi bir hayalim var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu güzel konu ama pek rağbet görmemiş. Dizüstü bilgisayarlara takılan Bluray disk sürücüler var. Malum yabancı sitelerde çok pahalı sayılmaz. Bunlardan alsam acaba bilgisayarın kaldırmama görmeme durumu olur mu? Sonra 3D iso blurayları diske yazdırıp izlemek gibi bir hayalim var. 10 adet BD50 şuan gördüğüm 73 lira en ucuzu alide.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncelleme her şey ne kadar pahalılaştı ya örnek olsun diye yazıyorum.6 yıl önce arkadaşın biri 50GB BD disk 10 adet 73 TL diye yazmış ,şimdi ise 25GB 10 adet Traxdata en ucuz bunu bulabiliyorsun 210 TL.50 GB lik 10 adet alsan yaklaşık fiyatı 400 tl nin üzerinde olur Yani tanesi 6 yıl önce 7 TL ye satılırken şimdi tanesi en az 40 TL gelir. Boş medya fiyatları günümüzde 6 yıl önceye oranla 7-8 kat arttı .Artık filmlerinizi fiziksel medya üzerinde saklamak bile çok pahalıya geliyor. Yeni bir örnek veriyim 50 GB BD Verbatim 10 Lu paket 741 TL., tanesi 74 TL ye geliyor. Herşeyimizi ,eğlencemizi ,hobimizi elimizden alıyorlar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cunkurd -- 23 Eylül 2023; 15:41:48 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.