Şimdi Ara

BMW 1 SERİSİ F20 (2180. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir (1 Mobil) - 5 Masaüstü1 Mobil
5 sn
43.608
Cevap
311
Favori
2.867.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 21772178217921802181
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    2017 1.18 için özel servis önerisi alabilir miyim?

    İlla Bostancıya mı gitmek lazım yoksa Tuzla/Gebze civarı iyi bir yer var mıdır

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • fatality_ kullanıcısına yanıt

    Oraya yakın kartal mami garaja gidebilirsin.

  • International kullanıcısına yanıt

    CLA nın tavanı coupe formlu geldiği için baş kısmından darlaşıyor kafa tavana değiyor 175cm üstünün

  • onurarmutcuoglu kullanıcısına yanıt

    Kısaca f20 kasanın arkası cla ya göre genel olarak daha geniş diyebilir miyiz?

  • İyi forumlar herkese, bu konuyu baya bir okudum sizlerden fikir almak istiyorum.


    F36 420d xdrive aracım vardı 5 sene kullandım, akabinde ise mesleğim gereği biraz dikkat çektiği için ve de kilometresi ilerlediği için ilginç bir değişiklik ile 208 GT'ye geçtim.


    208 GT'den de gayet memnunum fakat içimde hep bir arkadan itiş kullanma isteği var.


    Bu minvalde 1 serisi aşırı da fazla dikkat çekici olmamakla beraber gayet de tatminkar ve de tam biri sürücü arabası olduğunu düşünüyorum.


    Fakat sizlerin tavsiyelerini almak istiyorum, 116d ve 118i arasında kalıyorum evet bu tartışma yılların dizel vs benzinli tartışması aslında çok da cevabı yok gibi, 118i bana yakın geliyor ama bu 3 silindirli motorun bazı sorunlarını okudum ve şaşırdım çünkü benim zihnimde kalan şey 3 silindirli bu motorların aslında çok sorun çıkarmadığı idi fakat buna biraz şaşırdım.


    Özetle genel olarak fikirlerinizi almak isterim. Bu arada istediğim model ise LCI olanlar ayrıca 116d'lerde 2017'den sonra olması lazım AdBlue eklentisi var onu da istemiyorum açıkçası öyle olunca 2015-2017 gibi bir aralık oluyor 116d için, yanlışım varsa affola.





  • International kullanıcısına yanıt

    diz mesafesi eşit

    baş mesafesinde F20 bariz büyük

    bir uçtan bir uca genişlikte ise ya eşittir ya CLA çok az geniş olabilir

  • Merhaba


    Tespit ve araştırmalarınız doğru. Aslında her markanın 3 silindirinden uzak durmak lazım. BMW 3 kez güncelledi o motoru. 2023 sonrası olanlar belki daha sorunsuz olabilir henüz sorun duymadık çok yol yapmadıkları için.


    420d ve 208'den sonra dizelin 116d'nin performansı can sıkar.


    Ben olsam ya düşük km 2012-2015 arası makyajsız 4 silindirli F20 116i 136hp ya da 118i 177hp bakardım. Eskiden F20 116i vardı çok çok memnundum. Alırken dikkat edilecek şeylerin videosu birkaç mesaj yukarıda olsa gerek.


    İlla makyajlı olsun 2015'ten yüksek olsun isterseniz de F20 4 silindirli 120i 177hp bakardım. Pert olmayanı bulursanız :)

  • 2016 üç silindirli dizel aracımın hem performansından çok memnunum hem de hiçbir sorun yaşamadım tavsiye edebilirim. Başka markaların üç silindirli motorları ile mukayese edilmesinin doğru olmadığını düşünüyorum, bu mukayese sonucunda kroniği bol benzinli motor tavsiyelerini de hiç anlayamıyorum.
    Enteresan olan almadan önce de sonra da birçok yazı okudum birçok inceleme izledim, 3 silindirli dizel motorda v kayışı sesi ve krank kasnağı yıpranması dışında hiçbir kronik sorundan bahseden duymadım, görmedim.
    V kayışı sesini orijinal BMW kayışı takarak bizzat kendim çözdüm, araç 100 bine yaklaştı krank kasnağıyla ilgili bir sorun da henüz yaşamadım.
    Aman aman üç silindir diyenler hangi yaşanmışlıkla bunu söylüyor anlayamıyorum. Galiba 3 rakamını sevmediklerinden :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • EKE58 kullanıcısına yanıt

    Anladım teşekkür ederim, bakalım şeytan gıdıklıyor bir yandan, arkadan itiş sevdası :)


    Mevcut aracım da 3 silindir benzinli motor, motordan memnunum bir sorununu görmedim.


    Yalnız işte BMW özelinde konuşursak sizin tavsiyeniz 118i yerine 116d mi yani?


    Bir de dizel alırsam, Adblue katkısı ile uğraşmak istemiyorum, sizinki 2016 olduğu için Adblue yok değil mi?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nstbdmn -- 27 Mart 2024; 23:39:44 >
  • Bende birşeyler yazayım. Yaklaşık 6 sene / 50.000km dir 1.16d kullanıyorum. Araçtan çok memnunum. Üstteki arkadaşın dediği gibi tek kronik sorun krank kasnak ve v kayışı idi onuda iyi niyet garantisinden değiştim. Yakıt konusunda üzmez. Araç bana aile gereği küçük geliyor ama çok sevdiğimden ve de arkadaş itiş konforundan birde plakam özel olduğu işin değiştiremiyorum:) sorunuz olursa seve seve cevaplarım. İyi forumlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mmtgs kullanıcısına yanıt

    sağ olun teşekkür ederim.


    yakıt ortalamanız nedir bir de İstanbul'da mısınız şehir içi olarak İstanbul'u kıyaslamak istiyorum o yüzden.


    bir de bu dediğiniz krank kasnak ve v kayışını ileride ben değiştirmek istesem, Borusan, Kosifler gibi değil de özel bir serviste değiştirtebilir miyim, çok yüksek rakamlara çıkmadan.

  • Rica ederim. Aracı %90 istanbul içi kullanıyorum. Yakıt ortalamam 6-7 arası. Ama günlük hep kısa mesafe kullanıyorum. Yakıt üzmez.

    Kran kasnak ve v kayışı bu araçların çoğunda sonradan değişmiştir. Değişmediyse eğer ses geliyorsa öyle uçuk fiyatlara değil de ortalama bir fiyata değişir. Tahminimce 3-5 falan gibi.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Benimkinde adblue yok. Benzinlinin performansı daha iyi orada soru işareti yok. Ama ben alacak olsam çok çok düşük km bulmaya çalışırdım sorun yaşama ihtimalini azaltmak için. Çünkü az da olsa turbo manifold çatlama durumlarından yakınanlar oluyor burada da okuyoruz.
    Dizelin performansı bana yetiyor. Yakıtı uzun yolda çok iyi. (Daha önce 320 nm torklu dizel aracım vardı, 140 hp turbo benzinli aracım da oldu, ikisine de yazılım yaptırmıştım; şu anki aracım bu saydıklarımdan iyi yürüyor, yazılım yok)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • onurarmutcuoglu kullanıcısına yanıt
    Ben, 2017 den beri 3 silindirli motor kullanıyorum ve her iki ( 2017 1.18 i, 2023 1.18 i ) aracımda da sıfır sıkıntı yaşadım . Üstüne üstlük hiçbir zaman sahibi olamayacağım 8 silindirli motor sesini de her sabah işitme keyfi extrası..Ben hakikaten anlamıyorum, zamanında 60 beygirlik bir opel corsayı bile zevkle sürmüş biri olarak, 140 beygirlik araçlara at arabası muamelesi yapmak çok abartı geliyor bana..Allah aşkına siz önceki yaşamınızda chevrolet camaro filan mı kullanıyordunuz ki 140 beygirlik bir araca burun kıvırıyorsunuz?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Archi33tect -- 14 Nisan 2024; 17:29:12 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Keşke şu yazdıklarınızı evvelce okumuş olsaydım, size Borusan Avcılar'daki takasa verdiğim 2017 model, 1.18 i aracımı önerirdim. 57.300 civarında ve estoril mavisi m plus bir araçtı.. Bir iki kez tamponunu sürtmüşlüğüm dışında görebileceğin en temiz araçlardan biriydi. Umarım siz de dilediğiniz aracı, en kısa zamanda alırsınız..

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 3 silindirlinin sesi gerçekten güzel, mevcut aracımda 3 silindir.

    Bakalım bir arkadan itiş sevdası ve BMW özlemi sardı bacayı.

    Dizel araçların sonu geldi geliyor gibiydi ama son gelişmelerden sonra zannediyorum daha baya devam edecek en azından ülkemiz şartlarında.

    Hz.Allah’tan herkese kazasız belasız sürüşler dilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mmtgs kullanıcısına yanıt

    Anladım sağ olun.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Archi33tect kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim nasip değilmiş :)


    Ayrıca zevkler ve renkler tartışılmaz fakat M paket, M sport, Sport line gibi paketler ve Estoril blue rengini tercih etmiyorum tabi zevk meselesi herkesin.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nstbdmn kullanıcısına yanıt

    Yakın zamanda krank kasnak v kayışı ve bilya değişimi yaptırdığım için cevaplamak istedim ki 3-5bine artık bakım bile yapmıyorlar bu parçaların değişimine 2023 yılında 10bin civarı ödeme yapmıştım. İstanbulda küçük rakamlarla bir iş halledilmiyor ne yazık ki. İst şehir içi trafiğini de hesaba katarsak ort tüketim 8 lt çıkıyor bende.

    Eğer gerçekten istiyorsanız bu araçları hiç düşünmeyin bence. Düşük km temiz bakılmış bir araç üzmüyor. Ekstralar çıkıyor elbette ama canı sağolsun diyip geçiyorsunuz. Ben de capturdan geçiş yapmıştım. En doğru kararı vermişim. 😄🫶🏼


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • onurarmutcuoglu kullanıcısına yanıt

    Yakıt tüketimi ile ilgili yorumumu güncelleyeyim. 4000 devirde çevreyolunda araç biraz temizlendi galiba. Çıkmadan önce tüketim 9.7 ltyi görmüştü. Şuan normale döndük 7-8 arası görünüyor. Bu zorlama turboya zarar verir mi bunu da merak ediyorum?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 21772178217921802181
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.