Şimdi Ara

Bmw 2 serisi Active Tourer (F45) (74. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.023
Cevap
55
Favori
159.940
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Serviste başka işlem de yaptıracaksanız ya da bi tanıdığınız varsa yanınızda getirdiğiniz filtreyi ücretsiz takabilirler ama sadece filtreyi götürüp serviste taktırayım derseniz işçilik ucreti talep edebilirler ya da biz dışarıdan getirdiğiniz parçayı takamiyoruz da diyebilirler.. tabi bu benim tahminim:)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • AED26 A kullanıcısına yanıt
    Mann marka olan filtreleri aldım ve servise yağ değişimi için gittiğimde değiştirttim. Sadece işçilik aldılar, müşterinin getirdiği parçalar diye not düşüp değiştirdiler. 100tl'yi geçmedi işçilik. Yağ değişimi (2 farklı yağ konuyor galiba) pahalı oluyormuş esas. Bu arada çıkan filtrelere baktım, hava filtresinde birkaç iri çerçöp parçası vardı ve kirliydi. Polen filtresi zaten karbonlu olduğundan siyah renk ama çok kirli değil gibiydi. Servis normalde 2 bakımda bir kontrol ediyoruz dedi.

    Webden gördüğüm kadarı ile de hava filtresi 50000 km üstü (aracı kullandığınız çevreye göre değişken bir de) diyen de var, 2-3 bakıma diyen de var, kontrol edip değerlendirin diyen de var. Aynı durum polen filtresi için de geçerli, aşırı tozlu, dumanlı bir şehirde iseniz muhtemelen daha çabuk filtre kirlenecek, işlevini kaybedecek. Bu da klima performansı açısından anlaşılabilir deniyor.

    Ben soğutma kabiliyetinde bir değişiklik veya içeri koku almada bir değişiklik var mı gözlemleyeceğim, ona göre değerlendireceğim. 2.5 yıldır aynı filtrelerdi, bakalım eğer bir değişiklik yok ise yılda bir değişim gerekli değil diyeceğim.




  • Arkadaşlar merhaba.

    Ön ve arka balata değiştirdim.bilgi vereyim.
    aracın üstünden çıkan orjinal balata TEXTAR ön 2218701 375.tl arka 2533101 240 tl. tabii euro patlamadan önceydi.Maslak AK OTO da buldum.öztürk oto artık textar satmıyormuş.

    sanayide frencide değiştirdim.ayrıca ön fren aynalarını da taşlattırdım.150tl.işçilik verdim.
  • SanalNot kullanıcısına yanıt
    merhaba

    hava filtresini kendiniz çok kolay değiştirebilirsiniz.polen filtresinide elektrikçiler değiştiriyor bilginiz olsun.yağ konusunda 2 farklı yağ diye bir şey yok.dizelse dizel partikül filtreli, benzinli ise katalatik konvektöre uygun yağ kullanmaları lazım.bu iki özellik aynı yağlarda mevcut.bazıları şunlar:
    mobil 1 esp 5w30
    castrol edge 5w30
    motul x clean + 5w30
    divinol dpf 5w30
    shell ect 5w30
    bu gibi kaliteli yağları kullanmak lazım.ben şahsen motul kullanıyorum çok memnunum.ayrıca yetkili servise yağımıda kendim götürüyorum çok daha ucuza geliyor.
    hava filrelerini 10-15 binde değiştirmek gerek.tabii bu göreceli bir şey.ben arada bir bakarım.az kirlenmişse hava tutup temizlerim.çok kirliyse değiştiririm.bu aracınızın bulunduğu yere yani havanın kirliliğine göre değişen birşey.İsviçre alplerin de iseniz 50.000 km de gider.Polen filtresini ise yılda 1 kez değişmek lazım.2 senede değiştiriseniz ne olur?bir şey olmaz.sadece araç içine giren havanın gücü ve kalitesi azalır.yazın klimadan çok iyi verim almazsınız.




  • Arkadaslar iyi bayramlar. Arabam 1 haftadir servis uyarisi veriyor. Yol bilgisayarindan baktigimda on fren balatalari oldugunu gordum. Geriye sayilan km'ye baktigimda 34bin kusur bir km olacak. Merak ettigim araba bu km'yi hafizasindaki bir rakama goremi hesapliyor yoksa balatalardan guncel durumu takip edebildigi bir altyapimi var? Balatalarla birlikte degistirilmesi gereken bir kablo vardi. Bu isemi yariyor acaba? Bir de online servis randevusu icin Borusan sitesine girdigimde bu kontrol ile ilgili servis cagrisi ve tahmini fiyatlandirma gordum. Aractaki acil durum iletisim sisteminin bazi verileri merkez'e iletmesi mumkun olabilirmi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: uisbul

    Arkadaşlar merhaba,

    Aracımda(218i AT) durmaya yakın örneğin; frene hafif basıp, sonra ayağımı frenden çekip ardından tekrar frene basıp durduğumda bir titreme oluyor stop edecekmiş gibi. Örnekte bahsettiğim gibi kadelemi frenleme yapmayıp direkt frene hafif basarak durduğumda titreme vs olmuyor.
    Birde Kalkışlarda da gaza basmadan aracın kendi gaz vermesiyle olan hafif kalkışlarda da aynı problem yani stop edecekmiş gibi bir titreme oluyor.

    inanın araca binen insanlarında dikkatini cekiyor sinir bozucu bir durum.

    Özel serviste motor takozuna baktırdım sağ kulakçık yıpranmış dediler orjinal parça ile yenilendi fakat %30 ancak kesmiştir bu titreme problemini.

    Hareket halinde hiç bir problem yok.

    Kavrama sorunu olabilir mi? Şanzıman kulağı vs?
    Neden olabilir acaba? Böyle bir problem yaşayan oldu mu?

    Sevgiler.
    Hocam merhaba, vibrasyon-titreme-silkeleme konusu genel olarak 3 silindirli motora sahip otomobillerde gözlendiği belirtiliyor. Küçük hacimli turbo motorlarda otomobil firmaları 3 silindirli motor kullanmaya başladı. Bu motorların özellikle rolanti sırasında titreme yaptığı söyleniyor. Sürül esanasında bu sorunlar gözlenmiyormuş. Bu da rolantide silindirlerden bir tanesi kapanıyormuş bu da sisteme yapıyormuş. Sizin konu da buna benziyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sierre34 kullanıcısına yanıt
    Balata ile birlikte satılan ve "balata fişi" diye adlandırılan ikaz sensörü kablosu, balata aşınıp metal ile temas edince devreyi tamamlayarak uyarı veriyor. Dolayısıyla tamamen kullanıma göre değişken bir uyarı zamanı olabilir bu zaman.
    Araçta bulunan Teleservice altyapısı aslında tam da dediğiniz şeyi yapıp servis zamanı yaklaşırken servise haber vererek gerekli parça değişimi için bilgiyi de servise veriyor. Ancak Türkiye'de bu ne kadar uygulanıyor emin değilim. Zira ben aracı ilk bakıma soktuktan 2-3 gün sonra Teleservice'de kayıtlı olan başka servisten arayıp "servis zamanı geldi buyrun gelin" demişlerdi. Sistem çalışıyor o belli fakat sistemden sonraki aşamalar çalışmıyordu benim anladığım.
  • mekatu M kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim. Sali gunu gidecegim. Uyari vermesi cok guzel bir detaymis. Ama bunu servise bildirmese iyiydi. Balata gibi basit bir malzeme disarida cok rahat degistirilebilirdi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dun frenler sebebiyle servisteydim. Tahmin ettiginiz gibi bir cay icip cikamadim maalesef. On fren balatalari icin 1600TL odedim. Reno'dan sonra bu rakamlar adama koyuyor gercekten. Neyse arabadan cok memnunum yapacak birsey yok.
    Beklerken showroom'daki makyajli active tourer'i inceledim. Bildiginiz gibi ufak birkac dokunus var. Benim en cok dikkatimi ceken direksiyonun biraz asagida konunlandirilmasi. Yol bilgisayarinin rahat gorulmesi icin sanirim direksiyon asagiya indirilmis. Ne kadar yukarida kaldirsamda rahat edemedim. Gostergelerin tam gorulmesi acisindan iyi olmus ama benim gibi uzun boylular icin rahatsiz edici bir sikisiklik yaratmis. Fiyatida 281 bin TL'cik.
    Arabalarimiz guzel iyi bakmaliyiz bence.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sierre34 kullanıcısına yanıt
    Balataları dışarıdan daha ucuza alıp serviste işçilik ödeyerek değiştirebilirsiniz. Filtreleri öyle yapmıştım ben. Makyaj dışında yeni AT'de vites de çift kavramalı olmuş sanırım. DSG ve EDC viteste yaşanan sorunları düşününce iyi ki önceden almışım diyorum, iki kere daha düşünürdüm yoksa...
  • Disaridan almak hic aklima gelmedi dogrusu. Servislerin yaklasimi ne olur bilemiyorum. Bir dahaki sefere sorayim bari.
    Bizim 6 ileri tam otomatikler tam kivaminda bence. Kararliligi,yumusakligi,yeri geldiginde sportif kullanimi desteklemesi tam kivaminda ayarlanmis. Daha onceki servis ziyaretinde oldugu gibi bu seferde yeni 5 kasa ikame araba verdiler. Cok sevilen 8 ileri tam otomatigi vardi bildiginiz gibi. Ama kullanimi cok hosuma gitmedi. Devamli vites yukseltip alcaltiyordu. Kendimi pek rahat hissedemedim. Tabi bunda gemi gibi araba olmasinin da etkisi vardir muhakkak.
    Insallah Bmw'nin cift kavramasi bahsettiginiz muadilleri gibi problemli cikmaz. Bundan sonraki arabam icin x1 hayalim var ve sanziman yuzunden vazgecmek istemem.
  • Merhabalar,
    Ben de active tourer ailesine katılmak için gün sayıyorum :) 2. El bakıyorum ama paket konusunda kararsızım. Luxury line’ın farkına değer mi sizce, ya da ne kadar fark verilmeli?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taylan7 T kullanıcısına yanıt
    Ben zamanında bakıp sport line almaya karar vermiştim. İkisi arasında özellikten ziyade farklar genelde görünümde idi diye hatırlıyorum. En temelde deri koltuk oluyor ki tercih etmiyordum zaten. Opsiyonel donanımlar (önde park sensörü, comfort access gibi) daha faydalı oluyor, varsa tercih sebebi olabilir.
    Ben 2 yıl önce aldığımdan son artışlardan sonra ne kadar fark anlamlı değerlendiremiyorum.

    Aşağıda luxury-sport kıyaslaması var, dediğim gibi pek fark yok gibi görünüm ve deri koltuk dışında sanki.

     Bmw 2 serisi Active Tourer (F45)




  • Luxury line'larin en onemli fiziksel farki eger opsiyonel olarak hakiki deri alinmadiysa(Bmw'deki ismi dakota) suni deri(sensetic gibi birseydi) koltuk ile gelmesi. Bir de yine opsiyonel spor koltuk alinmadiysa baldir destegi olmayan kucuk on koltuklarin bulunmasi. Disarida da sport line'lardaki piano black cita ve kaplamalar yerine krom gorunumlu malzeneler bulunmakta. Arkadasin da dedigi gibi donanimsal olarak fark yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sierre34 -- 31 Ağustos 2018; 12:20:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkürler arkadaşlar peki bazı ilanlarda elektikli direksiyon isitma,koltuk isitma var sportline’larda bazılarında yok. Bundan emin olamadim sizlerin nasil?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taylan7 T kullanıcısına yanıt
    Direksin isitmali model hic gormedim. Bence seceneklerden yanlis isaretlemislerdir. Isitmali koltuk opsiyonu ise bulunabiliyor. Bir de yanlis hatirlamiyorsam elektrikli koltuk pakedi olanlarda isitma da standartdi.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burada satmayı düşünen var mıdır ?

    40.000 km altı temiz birşeyler bakıyorum çok içime sinen bir ilan yok gibi tavsiyeniz var mıdır? Bir de benzinli istiyorum ama artık gelmemesi ileride sorun oluşturur mu sizce?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar bugün denedim, ilk defa bu tarz vitesli araç kullandım. Geçişler biraz sert geldi normal midir?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Taylan7 T kullanıcısına yanıt
    Hangi arabayla kiyasladiginizda size sert geldi acaba? Tahminimce showroom'daki araci test ettiniz. Active tourer yakin zamanda makyajlandi ve artik cift kavramali yari otomatik ile geliyor. Ben x1'i bu sanzimanla test etmistim. Ve gayet yumusak bir sistemdi. Eger test ettiginiz makyajsiz kasa ise piyasada cok iyi anilan "eat 6" isimli tam otomatik sanziman vardir. Bu da degisik firmalarda kendini ispatlamis cok basarili bir tam otomatik. Daha uzun zaman ve km'dir kullanan arkadaslar deneyimlerini paylasacaktir pektabi ama ben 5 aylik bir kullanici olarak gayet memnunum. Hani sport mod'da kullanmis olsaniz yine de motoru bagirtmak haricinde sert bir tavir gostermiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Taylan7

    Arkadaşlar bugün denedim, ilk defa bu tarz vitesli araç kullandım. Geçişler biraz sert geldi normal midir?
    Bu arabaya bir bakin isterseniz. Km'yi gozonune alirsak sifir gibi. Ekstra olarak spor deri koltuklar ve 17inch jantlar var. Fiyatida gayet uygun. Eger iddia edilen gibi temiz bir araba ise iyi bir tercih olabilir.



    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-sifirdan-farksiz-591754711/detay

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.