Şimdi Ara

Bmw 2 serisi Active Tourer (F45) (99. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.023
Cevap
56
Favori
160.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Swordfish35 kullanıcısına yanıt

    Bugün eşim gelir gelmez kontrol edicem bakalım durum nedir ne değildir yazarum size hemen


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Swordfish35 kullanıcısına yanıt

    Kontrol ettim farlar 2015 sıkıntı gözükmüyor şuanlık ayrıca bimmerwork ten de baktım sadece arka pdc olarak görünüyor yani mantıken opsiyon olarak alınmamış yoksa götürürdü diye düşünüyorum.Sonradan mı takmaya çalıştılar veya ne olabılır bilmiyorum


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok ilginç gerçekten, sarı ilan sitesinde tüm 2 el araçlara baktım, bir başka örneği yok sizin aracın.. peki menude otomatik park etme seceneği var mı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Hanımın arabanın sağ arka far sizlere ömür, su almış ve yanmıyor. Var mı başına gelen?

     Bmw 2 serisi Active Tourer (F45)

     Bmw 2 serisi Active Tourer (F45)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • Swordfish35 kullanıcısına yanıt

    İlk fırsatta bakıcam hatırladığım kadarı ile yok ama detaylı bi göz gezdireyim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba, kış lastiği için şehir içi kullanımda run flat olmayan lastik kullanan var mı?

    Başka modellerde kullananlar ve memnun olanlar var diye gördüm ama bizim araç için kullanan var mı, lastik önerisi olan var mı merak ettim.

    Tamir kiti gerekecek onu biliyorum.

  • Merhaba, bu araçla ilgileniyorum. Kronik arızaları var mıdır? Ufak tefek bilgilerini paylaşacak olanlar varsa çok sevinirim.

    Mesela bir kaç yerde şanzuman arızası ve tavan perdesi sorununu okudum. Bunlar sizce münferit midir yoksa kronik midir?

    Tavan perdesini gözle görürüm. Ama şanzumanda ufak bir şüphe bile varsa yaklaşmak istemiyorum bu araca. Çünkü dsg'den geçeceğim. Senelerdir dsg ha patladı ha patlayacak diye düşünmekten, ağız tadıyla araba kullanamamayı çok iyi biliyorum.

  • EriadoR_ kullanıcısına yanıt
    Hocam perde sakat , şanzıman allison tam otomatik , sıkıntı yapmaz si, hele dsg den sonra no problem

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • EriadoR_ kullanıcısına yanıt
    Tavan perdesi genellikle sorunlu gibi 50-60 bin km’lerden sonra. Geçe sene 4000 tl’ye değiştirdim ben. Şanzımanla ilgili hiçbir sıkıntı yok, çok başarılı olduğunu düşünüyorum nazar değmesin. Orada x1 ve bu arabalarda olan ufak bir tel kırılma sorunu olabiliyor şanzıman içinde bi yerde. Mandal teli gibi bir tel, kırılınca araba şanzımanla ilgili bir uyarı verebiliyor bir sensöre ileti gitmediği için. O da düzeltiliyor sorun olmadan.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • EriadoR_ kullanıcısına yanıt

    Aracım 90000km'de. Tavan perdesi veya şanzumanda sorun yaşamadım. Perde genelde içeride ışık istemediğimden kapalı duruyor.

    Şu an için bendeki kronik sorun, yakında da değiştireceğim paslanmış krank kasnağı ve bu pasın V kayışına zarar vermesi. Özel servis bu sorun 80000-90000 km civarı oluyor demişti. Bir de değişik ses sorunları yaşayanlar olmuştu, 3 silindirli motordan kaynaklı diyen oldu ama beni rahatsız eden bir durum yok. Bunun dışında ve RFT sert lastik dışında araçtan memnunum, sürüşü keyifli.

  • Krank kasnağı bende 66.000'de patladı. Tavan perdesi ise 75.000'de gümledi, henüz değiştirmedim. Şanzıman Japon Aikin ve şimdiye kadar oldukça memnunum. Genel olarak memnun olduğum bir otomobil. Elbette bir Japon kadar sorunsuz değil ama onlara kıyasla da performans ve kalite üstünlüğü mevcut.

  • Herkese merhaba, bende yakın zamanda F46 (216d b37 motor kodlu) aldım. Anladığım kadarıyla çoğu parça ortak olduğu için hem bilgi edinmek hem deneyimlerimi paylaşmak adına konuya ilk mesajımı atayım dedim. İlk öğrendiğim akünün tanıtılması gerekliliği, aracı aldıktan sonra aküsünü değiştirip tanıtmayı yapmamıştım.
    Onun haricinde araç ilgili hevesimi kursağımda bırakan bir sıkıntı yaşıyorum; aracı İstanbul’da aldım, doğuda görev yaptığım için aracı doğuya getirdim. Araç burada -10 derecede sabaha kadar kalırsa sabah çalışmıyor. Bir şekilde çalıştı diyelim o zaman da her şey normal. Aklıma akünün tanıtılmaması geldi onu tanıtacağım ama araç serviste; bujiler değişti, ısıtma modülü test edildi, yakıtın donma ihtimaline karşı yakıt donma engelleyici eklendi, egr-emme manifoldu-dpf kurum doluymuş onları temizlettim, hava filtresini ve yakıt filtresini değiştirttim. Aracı dışarı bıraktık yarın sabah deneyeceğiz bakalım umarım çalışır.
    Sizin de aklınıza gelen şeyler varsa ve paylaşırsanız sevinirim. Herkese iyi günler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • -escanor- - kullanıcısına yanıt
    Hayırlı olsun hocam güzel günlerde kullanın.
    Ben de iki yıl önce en soğuk illerimizden birinde F20 1.16d ED kullandım. Hiç çalışmamazlık yapmadı ama bir iki kez akü zayıf uyarısı aldım şiddetli soğuklarda ama hiç çalışmamazlık yapmamıştı. Aslında aklıma gelen ilk şey değiştirdiğiniz akünün özellikleri birebir orijinali ile aynı mıydı? (Veya üzerinden çıkan akü orijinal miydi?) Akünün zayıf kalması geliyor aklıma. Normalde marşa bastığınızda yakıtı ön ısıtma ile uygun hale getirene kadar motor çalışmaz.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • lieut_gkhn kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim.

    Hocam çıkan akü orijinal, varta üretimi agm 70 amperlik aküydü. ( Orijinal akü ile bu zamana kadar kalmasına şaşırdım hatta.) Bende varta agm 70 amperlik akü taktırdım. Aracı direk çalıştırmıyorum ısıtma buji ikazının sönmesini bekliyorum ama yine de ‘gıv gıv gıv’ ardından stop. Anlamadım gitti. Eşim de 30 haftalık hamile buranın şartlarını benden iyi biliyorsunuzdur, araç olmayınca büyük sıkıntıya girdim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -escanor- - kullanıcısına yanıt
    Valla hocam yakıt ve hava filtresini değiştirmişsiniz. Akü zayıf gelse uyarı verir benim gördüğüm gibi. Akü tanıtma işi de genelde farklı özellikli (amper, start stop uyumlu vs olması) akü takıldığında gerekli diye biliyorum (yanlış olabilirim bilemiyorum). Mazot normal şartlarda -10dan daha düşük değerlerde donar.

    Aracın ısıtma bujisi uyarısı bittiğinde marşa basmadan iki üç kez gaza basıp bırakın, sonra frene basılıyken marşa basın deneme amaçlı. Servis mutlaka hata kodlarına da bakacaktır. İnşallah yarın çözülmüş olur problem.

    Bu arada şu sitede 80 amper gördüm uyumlu aküyü. İlk aracımda (Mini Cooper S) orijinal akü bmw üretimiydi (üstündeki etiketler vs BMW idi). Sizde de çıkan BMW etiketlidir diye düşünüyorum.
    İsterseniz siteye de bir bakabilirsiniz.
    https://bmwbatteryfinder.com/best-battery-for-bmw-2-gran-tourer-f46/



     Bmw 2 serisi Active Tourer (F45)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • lieut_gkhn kullanıcısına yanıt

    Çıkan akü üzerinde bmw logosu mevcuttu hocam. Açıkçası üzerinden çıkanın aynısını takayım dedim, keşke 80lik taktırsaydım. Demek ki bmw zaman içerisinde güncellemeye gitmiş.

    İşin ilginç yönlerinden birisi orijinal aküsü hiç uyarı vermemişti aracın.

    Peki çalıştırmadan önce 2-3 kere gaza basmamın mantığı nedir? Denediğimde birşeyler farkederse diye soruyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • -escanor- - kullanıcısına yanıt
    Araca yakıt gönderme amacıyla. Yakıt donmasa bile yoğunlaşıyor olabilir. Ama çalıştırırken değil öncesinde. Çok fazla da basarsanız araç çiğ yakıtla boğulabilir.

    Umarım yarın sorun kalmamış olur hocam. Gelişme olursa başkalarına fikir verebilmek için buraya da yazarsanız sevinirim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • lieut_gkhn kullanıcısına yanıt

    Deneyeceğim hocam, gelişmeleri de bildiririm. Yardımınız için çok teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EriadoR_ kullanıcısına yanıt

    Merhaba,


    Cevap veren arkadaşların değerli yorumları sayesinde ben de bu araçtan aldım, 1 ayı geçti. Şimdilik çok memnunum. Herkese çok teşekkürler.


    Aracı alınca lastikleri de değiştireyim dedim. Ancak biliyorsunuz rft olması nedeniyle çok pahalı.


    Ben de uzun araştırmalar sonucunda (biraz da uygun fiyata düşürdüm diyebilirim), 3 adet sıfır bridgestone hp dueler rft buldum. (stokta 3 adetti)

    4.Lastiği de sonradan bulurum diyerekten bu üç lastiği aldım.


    Elimdeki lastiklerden ikisini taktırdım. Sonuncuyu ise dördüncü lastiği bulmak üzere evde bekletiyorum. Ancak şimdi düşününce dördüncüye çok da ihtiyacım olmadığını düşünüyorum kullandıkça.


    O yüzden elimdeki bu lastiği aldığım fiyata vereceğim. Lastiği yarılan, yarılmak üzere olan vs. tek lastik ihtiyacı olan varsa yazabilir. En azından ihtiyacı olan biri kullanır.


    Biraz karışık oldu:) Kısacası elimde bir tane 205/55/17 bridgestone hp dueler rft lastik var. Aldığım fiyata vereceğim. Bmw 2 serisi Active Tourer (F45) 





  • Merhaba.

    ebay'den polonya'daki bir satıcıdan hız sabitleyici aldım. Çıkma parça. Gayet iyi duruyor kondisyonu. Fiyatı Türkiye'ye göre çok çok iyi. Satıcı bmw parçacısı, yorum ve puanları çok iyi.


    Bir arkadaşım ay başında dönecek polonyadan. İstanbulda taktırabileceğim yer varmıdır acaba bilen var mı? Ankarada bir yer 500tl'ye takarız dedi ama ankara'ya senede bir kez anca gidiyorum.


    bu arada linki aşağıya bırakayım. buradan isteyen olursa, bu sefere yetişmese bile sonraki gelişine getirtebiliriz.


    https://www.ebay.com/itm/266042168876


    *bu arada polonyalılar da bizim gibi pazarlığa açıklar. kargo vs dahil 90dolara geldi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EriadoR_ -- 29 Mart 2023; 16:40:32 >




  • 
Sayfa: önceki 979899100101
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.