Şimdi Ara

BMW 3 SERİSİ E90 (782. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
15.713
Cevap
105
Favori
1.277.978
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 780781782783784
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ahbecan kullanıcısına yanıt
    Hayır şanzıman da hiçbir sıkıntı yoktu cihaz girmiyor 3-4 tane cihaz denediler bağlanıp silemiyorlar :)
  • Şanzımanı resetleyin. Belki düzelir.

    1. Anahtarı takın ve frene basmadan start butonuna basın.

    2. Motor çalışmayacak ama tüm gösterge ışıkları yanacak.

    3. Bu durumda gaz pedalına sonuna kadar basın ve 30 saniye basılı tutun.

    4. 30 saniye sonra ayağınızı çekin. Anahtarı çıkarın. Gösterge ışıkları sönsün.

    5. Sonra anahtarı takarak her zaman yaptığınız gibi aracı çalıştırın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ahbecan -- 5 Şubat 2021; 23:28:23 >
  • Zayıf akü de bu tür sorunlar yapabiliyor. Akünüzü ölçtürün.
  • Herkese merhaba arkadaslar 2021 itibari ile 2007 model 320i ile araniza katıldım. Tecrübelerinize dayanarak Bir kaç sorum var yardımcı olabilirseniz memnun olurum. (240k km 150ps auto)

    İlk sorum araçta ilk calistirdigimda lamba isareti cikiyor ama tum lambaları kontrol etmeme ragmen bir sorun yok. Hangi lamba dan olabilir?

    İkinci sorim aracın kolçağının altında aux girişi var teyp te aux modu yok teyp buseness bu arada hicbir sekikde geçmiyor

    Uçüncu sorum klimayı 4 ve 5. Seviyede calistirinca ugulduyor bul klima kompresoru yada motorudur heralde?

    Dörduncu sorum aracta deri döseme olmasina karşın ne bir bardak tutucu koktuk arkası cep vs hic bisi yok bu bos bir model sanırım?

    Aracta giderken gazı bıraktıgımda iceri ses geliyor ama gaza bastiğımda kesiliyor tam tersi olması gerekirken boyle bir durum var tecrübe eden oldumu?

    Son sorum ise giderken ara ara bir ses geliyor rın rın rın bisey bi yere surtuyo gibi, servis o ses kronik sorun hicbir zararı yok tamiri icin hersey sokuluyor 7binlira maliyeti var hic gerek yok seklinde bir yorum yapti bunu tecrube eden varmi?


    Şimdiden tesekkür ederim mutlu pazarlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ersintnt -- 31 Ocak 2021; 15:36:0 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: MrPinkFloyd

    iwis iyidir. orginal iwis kullanıyolar diye biliyorum



    Alıntıları Göster

    Arkadaşlar merhaba.


    Benim de araç 170bine geldi ama zincirde ses mes yok.


    Ustam degistir dedi.


    Illa ses gelmesini beklemek mi gerekiyor? Bu zinciri degistirelim mi?


    Benim mantigim genelde birşeyin tanimlanmis resmi bir ömrü yoksa değiştirme şeklinde ama çok yorum var , bilemiyorum napalim?


    Değiştirelim mi?


    Orjinal kullanmak istiyorum ben de


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • OBD kapakları mevcut arkadaşlar internette 250TL ben 50TL'den gönderiyorum


     BMW 3 SERİSİ E90
  • zincir değiştirme serviste ne kadara yapılıyordur. Servis dışında ankarada zincir değiştirdikten sonra işin arkasında durucak usta var mı

  • 1-2 gun once bmw e90 sayfansinda kampanyalarini gormustum. Belki isinize yarar

     BMW 3 SERİSİ E90
  • Arkadaşlar bu e90 320d’lerde 2012 yılında gelenlerin hepsi idrive multimedya sistemli sanırım. Bunun hakkında bilgi sahibi olan var mı? Ve bu ekranlı olanlarda ses sistemi farklılığı var mı normal ekransız e90lara kıyasla. Yani idrive ekranı olanda mutlaka logic 7 mi geliyor acaba?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1.6 düz motor çok hantal kalıyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • oguzhandemirell kullanıcısına yanıt

    E90'ların 2010 ~ 2012 modellerinde yeni nesil iDrive mevcut ve bu donanım hep opsiyon olarak sunuldu. Sadece E90'ın son döneminde Borusan Otomotiv'in ithal ettiği araçları dolu dolu getirdi ve neredeyse hepsine ekran koydu. Ama tekrar söylüyorum her 2012 model ekranlıdır diye bir durum yok.


    8 Yıllık E90 kullanıcısıyım, iDrive Professional oldukça kullanışlı bir multimedya sistemidir. Ancak bazı eksikleri vardır, USB üzerinden video oynatamaz (Sadece DVD Video oynatır). Haritasına halen güncel sürümler çıkıyor. Ben Road Map Turkey 2021 Premium kullanıyordum. Eğer bu iDrive sisteme ek olarak Combox donanımınızda var ve aktif ise Bluetooth Konuşma ve Bluetooth Müzik Dinleme içinde ekranı kullanabilirsiniz. (Ben bu özellik için sonradan Combox taktırmıştım)


    Ses sisteminize gelince Logic 7 çok nadir bulunan bir donanımdır, araç ilanlarına her önüne gelen Logic 7 yazıyor ama özellikle makyajlı kasada gerçekten çok az sayıda Logic 7 sahibi araç var. Olanların bir çoğuda sistemi çıkma edip arabasına taktıranlardan oluşuyor.


    Standart iDrive ünitede Logic 7 yoktur hatta Hi-Fi de yoktur. Bunu aracın kapı direklerinde ve göğüsün orta kısmındaki bölümde hoparlör olup olmamasından anlayabilirsiniz.





  • e90 2012 320d ekran navigasyonlu aracımda bugün şöyle bir sorun yaşadım, normalde orta kol dayama altında usb ve aux girişi mevcut, öncesinde usb girişinden iphone telefonumu usb ile bağlayıp müzik dinleyebiliyorum lakin bugün bunu yapamadım, telefon bağlanıyor müziği seçiyorum ama radyo çalmaya devam ediyor. aux girişiyle denedim yine aynı sorun, başka telefon ve kabloyla denedim yine aynı sorun devam ediyor yaklaşık 1.5 yıldır kullanıyorum ilk defa böyle bir sorunla karşılaştım çözümü nedir acaba?

  • Fuhre kullanıcısına yanıt
    Idrive kapatma tuşuna (ses tekerleği) 30 saniye basılı tutarak reset atmayı denediniz mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Do It Yourself -- 21 Nisan 2021; 10:29:19 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Do It Yourself D kullanıcısına yanıt

    Hayır denemedim ama usbden olan müzikleri çalışıtırıyor. bu işlemi hangi konumda yapmalıyım? Radyo bölümündeykenmi veya usb bölümündeyken mi? Bu işlem kayıtlı radyo istasyonları vs sıfırlıyormu? Kaş yaparken göz çıkarmayalım.


    bugün şunuda farkettim aracı çalıştırmadan telefondan müzik çalıyor aracı çalıştırınca müzik kesiliyor radyoya geçiyor. Bugün 1-2 defa takılıyken kendi kendine bağlandı ve müzik dinledim kopma kesilme vs olmadı.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fuhre -- 21 Nisan 2021; 16:44:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fuhre kullanıcısına yanıt
    Hangi konumda olduğunun bir önemi yok, sürüş esnasında bile yapılabir. Hiçbir bilgi silinmez. Hard reset işlemidir bu, sistemi yeniden başlatır sadece. Yazılımsal bir bug olmuş ise bu şekilde geçici olarak çözülür. Kalıcı çözüm var ise yazılım güncellemesidir.

    Gerçi bmw yetkili servisi artık ücreti mukabilinde F serisine bile yazılım güncellemesi yapamıyor, o ayrı konu. Güncelleme sırasında herhangi bir sorun olursa müşteri olarak siz ödersiniz diyorlar, sebep olarak şunu söylüyorlar “yeni gelen firmwareler sorunlu olduğu için çok fazla modül çökmesi yaşanıyormuş ve bir modül 9-10 bin liraları bulabiliyormuş”. Almanya da sorunu düzeltmek yerine “sorumluluğu müşteriye yıkın geçin” diyormuş Türkiyedeki yetkili servisler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Do It Yourself -- 23 Nisan 2021; 2:43:56 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Do It Yourself D kullanıcısına yanıt

    Anladım, teşekkür ederim.


    dediğiniz işlemi yapmadım ama kendi kendine bir süre usbden müzik dinleyiğ telefonu takınca sorun düzeldi. Sanırım uzun süre telefondan dinleyince telefon arabayı şarj aleti olarakmı algılıyor çözmüş değilim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaslar SOS failure hatasi aliyorum, hata kodlarini temizlemek ise yaramiyor. Bu sistemi kodlamayla iptal etmenin bir yolu varmi? Kablo ve yazilim var ama cok anlamiyorum sadece aku degisiminden sonra yeni aku kaydi icin kullandim.

  • Manyetizma kullanıcısına yanıt
    Devir daim hortumları turbo hortumları motor üst kapak contaları değişirseniz iyi olur. Bunun haricinde paranız varsa bence yağ pompasını da değiştirin bir zincir kadar masrafı olur pompanın ama km 200k üzerindeyse ilerleyen zamanlarda komple motor yaptırmaktan iyidir.
  • godbolt G kullanıcısına yanıt

    Eski bir soru ama yanıt vermek gerektiğini düşündüm. Çünkü aynı fikirdeyim. Dünkü 40 bin TL lik 2010 doblo olmuş 80-90 bin. 50 binlik e46 100 bin. Adam 2006 e90 320d ye yazmış 120 bin-130 bin. :) E90 ların özellikle 320d lerin düşük kalmasının iki temel nedeni var. İlki galericilerin neredeyse ölü fiyata kapattıkları özellikle de leş gibi araçları elden çıkarmak için çektikleri düşük fiyatlar. İkincisi de araç kasko listesine ve sitedeki o fiyatlara bakıp "demek ki ederi bu" diye fiyatları kopyalayan kullanıcılar...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi scoupman -- 13 Mayıs 2021; 16:15:9 >
  • DEVRİMCİ-SOL D kullanıcısına yanıt

    yağ pompası hangi marka önerirsiniz. Orjinalleri 4-5bin tl civarı fiyatı fazla geldi

  • 
Sayfa: önceki 780781782783784
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.