Şimdi Ara

BMW 3 serisi (G20) (1060. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
7 Misafir - 7 Masaüstü
5 sn
21.785
Cevap
311
Favori
1.683.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
100. Sırada  bugün en iyi #25
Sayfa: önceki 10581059106010611062
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • divandelen1905 kullanıcısına yanıt

    Çok geçmiş olsun. Kaskoyu bence de bozmaya gerek yok. Düzgün bir usta ile rahat birşekilde yapılacak bir işlem olarak görünüyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Abdullah Yurtoğlu A kullanıcısına yanıt
    Bence bu araçlarda otomatik fren diye durum yok, geçen park ederken dalgınlığıma geldi diğer araca hafif dokundum fren filan yapmadı araç. Giderken yaya gördüğü zaman filan uyarı veriyor ekranda filan ama kendi fren yapmadı benim araç bu zamana kadar

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • C0nfess0r C kullanıcısına yanıt
    Gecen hafta bir yaya park halindeki araçların arasından hızlıca yola çıktı. Araç her zamanki uyari verdi önce. Yaya beni görünce durdu kenarda ben de devam edecektim. Birden otomatik fren yapti. Yolun ortasinda sert bir şekilde durdu. Yaya da bakiyor bu ne yapıyor acemi galiba gibi :) bunun haricinde klasik ondeki araca yaklaşınca uyari veriyor ama daha hiç fren yapmadi. Bazen uyari da vermiyor kafasına gore takılıyor :) çok sağlıklı çalışmıyor gibi geliyor bana

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Abdullah Yurtoğlu A kullanıcısına yanıt

    Otomatik durdurma freni geri ve ileri giderken de çalışıyor fakat yan sensörlerde aynı şey geçerli değil . Zaten yan sensörlerde de çalışsa çok dar yerlerden geçmemize veya buralara parketmemize müsaade edemezdi araç. Bu nedenle bu sistemlerin davranışlarını iyi anlamak gerekiyor. Yoksa yersiz bir güven hissi de yaratabiliyor.


    Yaya algılama ve otomatik ön çarpışma freni de en son anda devreye giriyor ve onun da değişik senaryolara göre bir yazılımı var. Eğer çok sakin ve yavaş gitmiyorsanız şehir içi dar sokaklarda ve bol yaya olan yerlerde sıklıkla devreye girdiğine şahit oluyorum. Direksiyon açı sensöründen kaldırımdaki yayanın pozisyonuna ve yakınlığına bakıp siz yarım saniye sonra direksiyonu çevireceğinizi bildiğiniz halde araç kaldırımdaki yayaya çok yakın olduğunuzu düşünüp fren yapabiliyor. Gaz pedalına basma hızınızdan, aracın hızından vs bir çok veriyi kullanıyor belli ki.


    Ben çok dik rampadan durmaya yakın ana yola dönecekken önümden geçen yayaya çarpma ihtimalim olmamasına rağmen fren yapmasına birkaç kez şahit olmuştum. Muhtemelen çok dik rampada hareket etmek için gaza daha fazla yüklendiğim için gaz pedalının o konumu ile yayaya çarpacağımı düşündü araç.


    Yanılma ihtimalleri olsa da bu sistemlerin çok faydalı olduğunu düşünüyorum. Arka çarpraz trafik freni eşimi basit tampon çizilmesi ile sonuçlanan çok daha büyük bir kazadan kurtarmıştı bir süre önce. Sokaktan caddeye geri geri çıkarken caddeden hızla gelen araca otomatik fren yapıp gelen aracın arka tamponu sıyırıp geçmesini ve sadece derin çiziklerle kazanın atlatılmasını sağlamıştı ve tam çarpışmayı önlemişti. Eğer araç kendi kendine fren yapmasaydı aynı çarpışma bizim aracın sol arka kapısı ile arka tamponu arasından gerçekleşecekti ki kıyaslanamaz bir hasar olacaktı.


    O nedenle sınırlamaları olsa da bu sistemlerin çok faydalı olduğuna inananlardanım. Sadece sistemin davranışını biraz çalışmak ve anlamak gerekiyor. Ondan sonra genellikle araçla iyi geçiniyorsunuz : )





  • aspava17 kullanıcısına yanıt

    Araç geri manevra sırasında hem arkadan hem yandan olası tehlikeli engelleri algılayıp otomatik fren yapıyor, sistem kusursuz ve iyi çalışıyor. Yalnız bazen rampa inerken ya da paralel park halinde iken hiç olmayan nesneleri de engel olarak algılayıp otomatik fren yaptı, ama geri sürüş esnasında çalışıyor sistem yalnızca.


    yaya ve araçlar için de müdahale şekli farklı, özellikle yaya için çok daha iyi ayarlanmış olduğunu düşünüyorum mesela aktif ve seri sürüş esnasında şayet aniden yaya çıktıysa sistem hemen uyarı ile birlikte mesafeye göre frenleme yapıyor, ayrıca siz de fren pedalına dokunursanız frenlemede etki gücü bir hayli güçleniyor, buna karşılık öndeki araçlar için sürate ve mesafeye göre hemen otomatik frenliyor. (Siz fren ve gaz pedalına basarsanız ya da kaçış yaparsanız elbette çalışmaz ki zaten doğrusu da bu)


    Geçen sene kırmızı ışıklarda hareket edip dikkatsizce dolmuşun dibine girmiştim yavaşça frenledi ve durdu. Benim aracım otonom sürüşe sahip olmamasına rağmen sistemin bu kadar güzel çalışacağını hiç düşünmemiştim. Sadece eylem prensibi bir çok farklı senaryoya göre ayarlanmış olduğu için bazen sistemin çalışmıyor olduğunu düşünmemiz normal, bunun yanında ön camdaki kamera ve araç sezicilerinin temizliği de önemli.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dreamkid12 -- 20 Nisan 2024; 9:59:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • divandelen1905 kullanıcısına yanıt

    Bu aracın en sevmediğim yanı ön sensörlerin algılama mesafesi ve ekranda belirme zamanı. Kesinlikle çok kötü çalışıyor.

  • sercos kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum. Ben bu aralar sese değilde ekrandaki park mesafe renklerine bakıyorum. Sanki o daha hızlı tepki veriyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • sensörler en kötü özelliklerden haklısınız. maalesef bunu iyileştirecek bir kodlama da göremedim.

  • Hanım arabayı kullanırken şerefsiz bir belediye otobüsü aynaya sürtmüş ve kapağını çıkartmış yerinden. Otobüsün Ön tekerleğin üstünden başlıyor geriye doğru sondaki çıkıntıya kadar sürtüyor neredeyse 2 metre. Gittim, abi kör noktadaydı sizin araç görmedim afedersiniz diyor. Tamam geçmiş olsun olur böyle şeyler dedim ama bizim aynanın siyah parlak kısmında hasar var. O ve diğer işaretlediğim yere bir uygulama yapılıp parlatılıyor mu acaba ?

    BMW 3 serisi (G20)

    BMW 3 serisi (G20)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • ladinkayin L kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun kardeş ama şerefsizlik bir şey yapmamış



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dEsPeRaDo's -- 20 Nisan 2024; 16:52:44 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Teşekkürler ama bizim araç durur haldeyken 2 metre boyunca koca otobüsü aynaya sürterek gitmek şerefsizlik değilse nedir? Dar yola gireceğim diye zorlamış. Aynaya baksa görecek kör noktada değil bizim araba. Ayrıca eşim de korna çalmış öyle durmuş yoksa sürtüp gidecekmiş.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ladinkayin -- 20 Nisan 2024; 17:9:39 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ladinkayin L kullanıcısına yanıt
    Plastik pastası var pamukla ovun çıkar hepsihttps://www.hepsiburada.com/plastx-far-ve-saydam-plastik-temizleyici-ve-cila-pm-othrzg-12310

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Emekkk kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler 👍😊

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hakisalapaki H kullanıcısına yanıt

    Alıcının ayağına gidilmez...

  • Sensor ve oto frenleme muhabbeti geçmişken söylemiş olayım geçen gün sol bariyere bir tık yakın gittim diye araç çok sert bir şekilde kendi sağa kırdı, hiç beklemediğim bir şeydi. Şerit takip falan da kapalıydı. Neredeyse düz yolda kaza yaptıracaktı banaBMW 3 serisi (G20)  Araçta böyle bir özelliğin varlığından haberdar bile değildim. Kapatmanın bir yolu var mı yoksa oto frenleme gibi arka planda çalışan bir şey mi

  • siteamsorunsali S kullanıcısına yanıt

    Sanırım asistan sistemler içerisinde Road Edge Detection isimli bir banket algılama da standart olarak var. Sağda solda yazmasa da EuroNCAP testlerinde böyle bir sistemden bahsediliyor ve test ediliyor. 2AT için EuroNCAP resmi videosunda görmüştüm. Videoyu izlerseniz, 3:05 saniyede bu sistem test ediliyor. Şerit algılamadan farklı birşey sanırım zira videodaki örnekte şeritsiz bir zeminde düşük banketi algılıyor. Muhtemelen sizin başınıza gelen de budur diye düşünüyorum.



    BMW 3 serisi (G20)Euro NCAPyoutube
    Euro NCAP performs a series of crash and safety tests on car models: - a frontal impact test, 50% of the width of the car is striking an oncoming deformable barrier, also travelling at 50 km/h - a frontal impact test, the car impacts a rigid full width barrier - a side impact test, a mobile deformable barrier impacts the driver's door - a pole test, the tested car is propelled sideways into a rigid pole and the robustness of the centre airbag is evaluated. A series of pedestrian tests are conducted with different impactors, adult and child head form, lower and upper leg form and whiplash tests are performed on a sled as well as AEB pedestrian and cyclist tests. Active safety is tested based on the car’s equipment: autonomous emergency braking car-to-car scenarios, occupant status monitoring (including seatbelt reminders), lane support and speed assistance technologies. All details on the Euro NCAP Website: BMW 2 Series Active Tourer 2022 test information https://www.euroncap.com/en/results/bmw/2-series-active-tourer/47127 Euro NCAP October 2022 Press release https://www.euroncap.com/en/press-media/press-releases/
    https://www.youtube.com/watch?v=OSswBLQ5qM8&feature=youtu.be
  • Konuyla bi tık alakasız olarak bugün Borusan Samandıra'ya gittim 2024 MINI Countryman için. Showroom'da yoktu, 23 Nisan'da gelecek dedi.

    2024 MINI Cooper ise daha üretilmeye başlanmadı bile dedi. O daha sonra gelecekmiş. Önümüzdeki hafta eğitimlerini alacaklarmış.

    Mayıs başında bayilerde kurcalanabilir gibi duruyor.


    i4 M50, i5, iX vs. vardı. Hazırda hiç G20 göremedim.

  • zalımınsado Z kullanıcısına yanıt

    Uzatılmış garanti " BMW TÜRKİYE uygulaması >>> My Bmw >> Garanti+ Güvence Paketi " kısmında gözükmesi gerekiyor. Orayı kontrol ettiniz mi ?

  • C0nfess0r C kullanıcısına yanıt

    2020 model agustos cıkıslı araç sahibiyim. Benim araçta oto fren var. tüm güvenlik sistemleri kapalıyken bile, tehlikeli durumlarda oto fren yapıyor. benim 2 kere oto fren yaparak ciğerimi söktü. Birinde ciddi kazadan kurtardı.

  • Merhabalar. Taba deri bakımı için ne önerirsiniz. İkinci el aldım da. Hafif siyahlaşmış. Nası bi yöntemle temizleyebilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 10581059106010611062
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.