Şimdi Ara

BMW 4.20d ( f32 ) tahrik hatası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
952
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam arkadaşlar, bu hafta 47.000’de bi m paket 2015 model 190bg, B47 kodlu bir 4 serisi aldım. Araç 2018’de alınmış önceki sahibi tarafından ve nerdeyse hiç kullanılmamış. Ben alır almaz yıllık bakımı yaptırdım, 2019’dan beri yapılmamıştı zira ve bakımdan sonra arabayı çalıştırır çalıştırmaz tahrik hatası verdi. Kapat aç düzelir öylesine demiş olabilir dendi bakım sırasında neyse kapadım açtım gitti sorun gerçekten ama aracı kullanırken ara ara tekliyor gibiydi düşük viteste. 300km kullandım bu sorun çok azaldı ama şimdi yine bu hatayı aldım. Araba gidiyor ama çekişi inanılmaz düştü. 10 dakika önce ok gibi fırlayan araç şimdi gaz almıyor. Araştırdığımda herkes benzinli arabada bunu yaşamış, B47’de bu sorunu yaşayan oldu mu acaba? Problem neyden kaynaklanıyordur? Başından bu durum geçen varsa anlatırsa çok sevinirim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • bmw orjinal programı ista'ya bağlatıp sorunu görebilirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 3 senedir bakım yapılmayan bir BMW alarak zaten pimi çekmişsin. Km'ye kanmışsınız ama keşke 147.000'de ama her sene yetkili serviste bakımları yapılmış bir araç alsaydınız inanın daha az riskli olurdu.


    Şimdi muhtemelen bakımı da dışarıda yaptırdınız, kapat aç düzelir dediklerine göre:) Bu saatten sonra maalesef BMW size binmeye başlar acı ama gerçek.

  • Aynen zaten motoru hassas bı de 3 yıldır bakım yapilmamis artık yağ ne hale gelmiştir çok zor günler bekliyo zincirden tut kartere kadar deli mesarifler Meshur laf ikinci sahibine BMW çok binecek bayagi 




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi defiant82 -- 20 Haziran 2022; 9:16:33 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turbo basınç valfi olabilir. Bir ara 3 kasalarda da yazanlar vardı.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Abartmayın hocam tahrik hatasının bir sürü sebebi oluyor çoğu masrafsız


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Turbo orlinglerinden dahi yapabilir, aracınız hayırlı olsun burada yok pimi çekilmiş tarzı konuşanları ciddiye alıp moralinizi bozmayın iyi bir bmw servisinde sorunu rahatca çözebilirsiniz muhtamelen

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşların dediği gibi çoğu masrafsız basit hatalardan ötürü bu arıza olabiliyor. Tam teşekküllü ve düzgün bir BMW arıza tespit cihazına bağlatmadan kaputu bile açtırmayın. Sakın deneme yanılma yoluna gitmeyin. Usta ne kadar iyi olursa olsun tam tespit yapmadan anahtar değdirmeyin.

  • [Solenoidler, partikül filtresi veyahut turbo basınç valfi olabilir. Bu arıza için yakın bir akrabam 50.000 TL üzerinde masraf etti, sorunun en son gittiği ustada katalizörde olduğu anlaşıldı ve 1.750 TL'ye çözüldü. İşin özü ustanızı iyi seçerseniz büyük masraf etmeden kurtulursunuz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Podgoritsa -- 20 Haziran 2022; 21:28:16 >
  • hocam bende 320i ed var aynı sorunu bende yaşadım. bir anda dip gaz yapınca silkelenerek gidiyordu araç ve ekranda tahrik arızası yazıyordu.. hiç maliyetli ve önemli bir sıkıntı dğl için rahat olsun.. ankarada bir bmw ustasına gittim makinaya bağladı ismini hatırlayamadığım bir kaç parça değiştirdi sorun çözüldü..

  • Millete bak adamın canı yansın diye salak saçma konuşuyor. Sebebi bende yoksa başkası da keyif almasın sürünsün

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araca ne yağ koydunuz? Tüm filtreler değişti mi yakıt filtresi dahil? Değiştiyse markaları biliyor musnuz?

  • Konu çözümden çok kedi ciğer muhabbetine dönüş, Size tavsiyem BMW konusunda uzman bi servis ile görüşüp arıza kodlarını görüp ona göre ilerlemenizdir. Forumdan pek bu konuda destek zor olucaktır.

  • Deniz kullanıcısına yanıt

    Yav he he


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • defiant82 kullanıcısına yanıt

    B47 kodlu motor hiç hassas değil. Bu güne kadar bu motordan şikayet eden kimseyi duymadım. N47 olsa belki derdim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Engine flush koyup tekrar yag degisimi yapmanizi tavsiye ederim, yag olarakta LL04’ten baska kullanmayin, tercihen Motul veya Shell olsun.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.