Şimdi Ara

Bmw 5.20d Detailing Car M/// Garage (8 Günlük çalışmamız) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
1
Favori
2.742
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Mükemmel olmuş elinize sağlık
  • Elinize sağlık. Bu resimlere bakıp, iç geçirenler için uygulamanın reçetesini çıkartalım.

    100gr kil.. 1 uygulamada 25gr yeterli. Yılda 2 kez kil yapılsa 2 yıl yeter.http://erdemboya.ticiz.com/p124896-kilclay-baroto-boyasi.html -- 25TL

    Kili kaportada sürtmek için el sabunu -- evdeki olur.

    İnatçı çizikler için Meguiars 105 250ml -- Yılda 1 kez uygulansa yeter.. 5 uygulama rahat yeter --- 22tL ---http://erdemboya.ticiz.com/p41335-meguiarsm105ultra-cut-compound.html

    Hafif çizikler için ve güzel bir finish için M205 -- 22TL --http://erdemboya.ticiz.com/p41333-meguiarsm205ultra-finishing-polishhare.html

    Aracın showroomdaki gibi ıslak ıslak parlaması için glaze -- poorboys -- 38tlhttp://erdemboya.ticiz.com/p90660-poorboys-black-hole.html


    İşlem korumak için kaliteli bir katı wax -- Bu kutu oldukça büyük ve ömürlük denebilir.. 110TL --http://erdemboya.ticiz.com/p24090-collinite-915-waxkatiboya.html

    Buraya kadar en az 3 yıllık bakım malzemeleriniz 217TL tutuyor.. Ki bazı ürünlerin daha da ucuza bulabilirsiniz..

    Bunun dışında 200tlye bir makine 100tlye de çeşitl pad ve tablalar aldınız mı.. toplamda 500tl'ye tesisat hazır demektir..

    Cam cilası ve diğer koruma ürünleri de genelde bu civarda.. İsteyen, yeri olan, beline güvenen bu fiyata bir uygulamayı 50-100tlye halledebilirsiniz..

    zamanı, yeri olmayanlar ise işçiliği kuvvetli yerlere bakacak artık.

    Benim şahsi görüşüm bu tür br uygulama en fazla 300tl eder.. Daha fazlası için elinde detay fırçası ile her cm kareyi silmeleri, camlara Aquapek uygulama yapmaları.. Koruma olarak gerçek nano ürünler kullanmaları.. Aracın tüm döşemelerinin tornado uçla temizlenmesi, ıslak olarak yıkanması ve kurutulması gerekir..




  • synthesizer kullanıcısına yanıt
    Haklısınız ama zaten bu işlerde harcanan malzeme, en fazla 50 TL tutar. Asıl para işçiikte bildiğiniz üzere. Korkunç karlı bir iş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrebozkurt800

    Haklısınız ama zaten bu işlerde harcanan malzeme, en fazla 50 TL tutar. Asıl para işçiikte bildiğiniz üzere. Korkunç karlı bir iş.

    Mesajımda bunu belirttim zaten.. Oldukça yorucu bir iştir.. Her paneli 2ye 3e bölersiniz.. Çizik giderme sırasında her bölümde 10dk ürünü yedirirsiniz.. Özellikle dikey çalışırken kol, omuz ve bel çok ağrır..

    bir de uygulama sonrası spot ışıkla bakıp istediğini göremezseniz, hadi bir daha.. Gerçekten zor iş.. Ama bunun meraklıları bu işleri çok çok daha detaylı yapıyor.. Her aşındırıcı ürün sonrası yüzeydeki yağlanmayı yok etmek için izopropil alkol ile yüzeyi silenler bile var..

    İşin komiği bu tür klülere takıldığınız zaman size yardımcı oluyorlar ve belki de sırf dost çin 1000tl lik uygulamayı yapıyorlar.. Konuyu baltalamak gibi olmasa örnekler paylaşırdım.. Ücret almadan, 1 kutu tatlıya saatlerce araç üzerinde çalışanlar var..

    Dediğim gibi.. beline eline ve yerine güvenene reçete burada.. Yok ben almayayım diyenler için ise yukarıdaki gibi kendine ve ugulamasına güvenen yerler gerek..




  • synthesizer kullanıcısına yanıt
    evet zaten ben de bu işi yapıyorum, bir dükkan açmak üzereyim İPA gerçekten şart, yoksa çok yanılıyorsunuz. Tabii su ile karıştırmak şartı ile.

    Gerçekten çok yorucu bir iş, ben geçen kendi e39 aracımı yaptım, 2 gün sürdü. O yüzden verilen işçilik, hakkını veriyorsa gayet makul bence.. Kaldı ki, bir yer tutup, muhasebesi, gideri elemanı derken, o kar marjları iyice düşüyor.
  • İşçiliğiniz çok güzel, elinize sağlık
  • deri koltuğun bu kadar kirlenmesi kolay mı? biz bizim emektarın kumaş koltuğu kirlenmesin diye koltuk örtüsü koyuyoruz, pantolonu değiştiriyoruz, yapmadığımız kalmıyor, araç sahibi hiç ilgilenmemiş anlaşılan.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: extraordinariuss

    deri koltuğun bu kadar kirlenmesi kolay mı? biz bizim emektarın kumaş koltuğu kirlenmesin diye koltuk örtüsü koyuyoruz, pantolonu değiştiriyoruz, yapmadığımız kalmıyor, araç sahibi hiç ilgilenmemiş anlaşılan.

    aynen hocam içine etmiş aracın, kesin müteahit filandır sahibi,sigarada içilmiş zaten belli,valla yazık günah...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: guvenxoca

    quote:

    Orijinalden alıntı: extraordinariuss

    deri koltuğun bu kadar kirlenmesi kolay mı? biz bizim emektarın kumaş koltuğu kirlenmesin diye koltuk örtüsü koyuyoruz, pantolonu değiştiriyoruz, yapmadığımız kalmıyor, araç sahibi hiç ilgilenmemiş anlaşılan.

    aynen hocam içine etmiş aracın, kesin müteahit filandır sahibi,sigarada içilmiş zaten belli,valla yazık günah...

    Evet Mütahit aracın sahibi :)
  • Arkadaş istedigi kadar mütahit olsun insan arabasına bakmalı , kıymetini bilmeli . Benim babamda range rover var adam sıgarayı arabada içmiyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: tekno23

    Arkadaş istedigi kadar mütahit olsun insan arabasına bakmalı , kıymetini bilmeli . Benim babamda range rover var adam sıgarayı arabada içmiyor.

    Çok haklısınız
  • Yazık etmiş arabaya
  • O değilde, nisbeten bu kadar yeni bir aracın, böyle kısa sürede gerek iç, gerek dış böyle rezil edilebilmesi nasıl başarılabilmiş acaba. Sahibi mütahhit falan heralde..

    yukarıda yazılanları şimdi gördüm, müteahhitler yine şaşırtmadı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Sparhawk -- 26 Ocak 2014; 13:53:17 >
  • o paraya araba alınır yahu
  • Adam aracın içine etmiş. Müteahhit olduğuna hiç şaşırmadım :)
  • Sahibi yeniden almış gibi olmuştur aracı :)
  • Evet müşterimiz aracı çok beyendi ve onun referansı sayesinde yaklaşık 8 adet araç daha uygulamaya geldi
  • 8 gün nasıl oluyor.? :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hastayım aracını ilahi bir varlık gibi görmeyip ulaşım aracı olarak kullanan insanlara,helal olsun.
    Ayrıca temizleyenede helal olsun güzel iş çıkarmışlar.
  • Ben bu tür olaylara genellikle mesafeli yaklaşıyorum, dolayısıyla bu olayda da gordüğüm iki ihtimal var resimlere detaylı bakınca

    1- Kendi kullandığım 15 senelik arabalara bakınca, ya bu arabayı kullanan şahıslar aracı sürekli zımparayla yıkamış ve kömür madeninde çalıştıktan sonra üzerini değişmeden arabayı kullanmışlar.
    2- Ya da yapılan detaylı temizlikte bir anormallik var. Örneğin koltuklara sürülen kimyasal ve ilaçlarla aracın iç mekan rengi orijinalinden daha açık hale getirilmiş.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.