Şimdi Ara

BMW 5 SERiSi G30- (152. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6.561
Cevap
104
Favori
570.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 150151152153154
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 038poyraz kullanıcısına yanıt
    Arkadaşlar, Ümraniye’deki Caraudiosoul’a gitmeyin; uzak durmak gereken bir yer. Hele hele aracınızı asla gün aşırı bırakmayın; teslim etmeyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yazılım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba. Belki önceden konuşulmuştur bilemiyorum ama 2017 g30 520i aracıma yazılım yaptırmak istiyorum. Bu konu ile ilgili yardımcı olabilecek bilgisi olan arkadaş var mı. Tşk.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sevdiğin

    Arkadaşlar merhaba. Belki önceden konuşulmuştur bilemiyorum ama 2017 g30 520i aracıma yazılım yaptırmak istiyorum. Bu konu ile ilgili yardımcı olabilecek bilgisi olan arkadaş var mı. Tşk.
    Hemen bi önceki sayfada konu konuşuluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tanriseven T kullanıcısına yanıt
    390 bin tl nakit fiyati.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sevdiğin S kullanıcısına yanıt
    Maalesef uygulama kullanıyorum hem oradan baktım hemde Web den ama bulamadım. Neysennben yaptırmaya karar verim zaten yaptırmaya. 280 hp 370 nm tork alınabiliyormuş. Neden faydalanmayım ki.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sevdiğin S kullanıcısına yanıt
    Hocam nasıl yapıldığına ve nerede yaptırdığınıza bağlı olarak motorda zaman içerisinde yıpranma ve arızalar olabilir.

    BMW masrafı kısmak için TR pazarına sunduğu 1,6-litre motoru Almanya’daki 2,0-litre motorun turbo altyapısına
    BENZER bir konfigürasyonda sundu (silindirlerin dikeyde aldıkları yol olan strok mesafesini azaltarak motor hacmini düşürdü; muhtemelen uygun bir krank mili tasarladı) fakat tasarımında bilmediğimiz bir çok detay var. Turbo intercooler vb. yapısı AYNI diyenler var ama %100 emin değiliz. Turbo sistemde daha bir çok bileşen var; tasarımda başka farklar olabilir.

    Almanya’da 520i modeli 2,0-litre motor hacmine sahip ve gücü 184 PS. Almanya’da 530i modeli de 2,0-litre hacme sahip ve gücü 252 PS. Evet, ikisi de aynı motor hacmine sahip. Fakat aradaki tek farkın yazılım olduğunu düşünmüyorum. Turbo altyapısında farklar olmalı. Yoksa Almanlardan da uyanık olanları 520i aracını yazılım ile şakkadanak 530i gücüne çıkartır; hatta diyebilir ki “nasıl olsa 520i ve 530i modellerin motor hacmi 2,0-litre ve elde edeyim bakayım 252 PS güç”. Fakat kazın ayağı öyle değil. BMW garantisinin keleğe gelmesi bir yana; motor için ciddi sakıncaları olduğunu düşünüyorum. Kısaca Almanya’daki 2,0-litre hacimli 520i 184 PS gücündeki motoru yazılım ile 530i 2,0-litre 252 PS gücüne çıkarmak bile riskli.

    Şimdi TR pazarına motor hacmi 1,6-litre olarak sunulan 520i aracı yazılım ile 530i 2,0-litre 252 PS güç seviyesine çıkartmak da riskli. Hele bir de 270 PS gibi o seviyenin de üzerine çıkartmak daha da riskli.

    TR’de muhtemelen yazılım ile motorun turbo basıncını artırıyorlar. Sıcaklık tavana vuruyor herhalde. Turbo motorda sıcaklık ciddi bir olay. BMW tasarımının ötesine gitmek kanaatimce rizikosu yüksek bir durum. Şahsi görüşüm.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sk67a S kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler yorumunuz için.
    Sakinkullanımlarda da bu yıpranma geçerli ise değerli bir aracı risk etmeme bakımından dediğiniz gibi yaptırmamak daha iyi gibi. Çok şükür aracı 2 yıldır kullanıyorum, böyle bir araç sahibi olmak gerçekten bir ayrıcalık. Fakat araç içine bindiğinizde böyle bir gücü hissetmek istiyorsunuz hep.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar merhabalar
    Connected drive kapandıktan sonra aracı calıstırdıgımda bazen acil arama uyarısı verıyor ve kapatamıyorum...
    bunu nasıl kapatabılırız
  • 038poyraz kullanıcısına yanıt
    BMW'de ne kadar fark oluyor bir fikrim yok hocam açıkçası ama W205'de inanılmaz fark vardı. Egsoz patlamaya başlıyordu, 1 vites altta tutuyordu her zaman gazdan çekseniz bile büyültmüyordu gereken süre boyunca, gaz tepkisi telli araçlar gibiydi v.s. G30'da canımı en çok sıkan şey gaz tepkisi özellikle alt devirlerde. W205'teki gibi işleyecek bir S+ modu her şeyi değiştirir bu araçta
  • sk67a S kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam. Bu kodlama retrofit vs yapan çoğu yer zaten çalıntı çıkma parça kullanıyor. Orada değil araç bırakmak; aracı götürmek bile hedef haline gelmesine neden olur diye çekiniyorum ben açıkcası.
  • Gyepesto kullanıcısına yanıt
    Hocam Connected hizmeti kapatılmadan önce ben de BMW portal üzerinden indirmiştim ve versiyon 2018-2 idi. Araçta da o yüklüydü zaten. Ama connected hizmeti bitince harita indirme olayı nooldu bir fikrim yok. Dışarıda kodlama yapan yerler 2019-2 kuruyormuş ama. Bi portal üzerinden kontrol etmek lazım. 1-2 ay içinde nasıl 2 versiyon birden çıktı anlamadım ben de.
  • sevdiğin S kullanıcısına yanıt
    Hocam ECU için chip olayı cidden ne yaptığını bilmeyen insanların elinde tam bir katliama dönüşür. Ülkemizde de bu işi hakkıyla yapacak yer neredeyse yok. En makül çözüm yurtdışından bilindik markaların yazılımını kullanmak. Onu da yine cidden oradan satın alıp yükleyeceğine güvenebileceğiniz bir yere yaptırmak lazım.


    280 270 beygirlere çıkardığını söyleyen yerlerden de direkt koşarak uzaklaşın. Bu işi ciddi mühendislerle çalışarak yapan bir kaç firmanın linkini veriyorum aşağıda:

    RaceChip 1.6 156HP Mercedes motorlarında +50HP alabilen Alman bir firma ve motora v.s. bir zarar gelmesi durumunda da €10.000 gibi limitlerle sigortalıyorlar. 170'lik 5.20 motorunda ise ancak +38 HP (206HP)'ye garanti veriyor firma.
    https://www.racechip.com.tr/shop/chiptuning/4762/bmw/5serisi-g30-g31-2016-sonras-520i1-6-170-hp-125kw.html

    W205'te kullandım ve ücretsiz yeni araca aktarma hakkım var ama garanti bitmeden 38Hp için bile şu an G30'a takmayı düşünmüyorum, mercedeste duruyor cihaz.


    SuperChips İngiltere bazlı ve bu işin en köklü firmalarından biri. Onlar garanti vermiyor ama yine de piyasada güvenebileceğiniz en iyi firmalardan. Onların yazılımı ise max 69HP (237HP) veriyor ki Superchips yarış odaklı yazılımlar yapıyor yani günlük kullanım için limitlerde kullanıyor olacaksınız aracınızı.
    https://www.superchips.co.uk/search?make=3&fueltype=3&model=37&variant=3872


    Özet olarak bu firmalar bile daha üst güç değerlerini zorlamazlarken size 270HP yapıyoruz, Alman mühendisler de bir şeyden anlamaz, 2.0 motordan anca 252HP çıkarabilmişler biz 1.6 standart motordan 270 çıkarıyoruz hehehulee diyen adamlarla bence muhattab olmayın. Kaldı ki tam performans almak istiyorsanız bu işlemleri dinamo üzerinde aracın kullanılacağı şehirde işi cidden bilen birilerine yaptırmanız lazım ki piyasada ne yazik ki herkes bol keseden sallıyor.


    Naaptığı belli olmayan adamın attığı yazılım sizin motoru zorlamanıza bile gerek kalmadan en basiti yanlış AFR oranı yüzünden rolantide çalışırken bile motorun pek çok aksamını yiyip bitirir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ejlover -- 23 Eylül 2019; 13:54:25 >




  • ejlover kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler. Katkınız için.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • sevdiğin S kullanıcısına yanıt
    Bayağı kafam karıştı.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ejlover kullanıcısına yanıt
    Sağolun Hocam iyilik temennileriniz için. Şimdi Mert Elek.’teyim, an itibarı ile; daha önce meydana gelen hasarlar onarılıyor. Neler olmuş neler. Şu Eskişehir’deki Hotrodgarage ve Ümraniye’deki Caraudiosoul denen yerlerden uzak durun. Aman diyorum. Düşmanıma tavsiye etmem bu yerleri.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sk67a

    Sağolun Hocam iyilik temennileriniz için. Şimdi Mert Elek.’teyim, an itibarı ile; daha önce meydana gelen hasarlar onarılıyor. Neler olmuş neler. Şu Eskişehir’deki Hotrodgarage ve Ümraniye’deki Caraudiosoul denen yerlerden uzak durun. Aman diyorum. Düşmanıma tavsiye etmem bu yerleri.
    Hocam hazır ordayken bir sorarmısınız aşağıdaki paketleri orjinal BMW parçalarını kullanarak ekleyebiliyorlar mı araca:

    - Sürüş asistanı Plus (şerit takip ve mesafe kontrollü cruise). (Araçta zaten connected drive ve kör nokta uyarısı v.s. var. yalnızca öne radar, direksiyona buton ve kodlama eklenecek)

    - Alarm Sistemi,

    - 360 kamera,

    - Keyless giriş ve bagaj açma/kapama. (yan sanayi ürünlerle yapıyorlar orjinal BMW parçası lazım)

    - Bir de orjinal Wireless Şarj ünitesi


    Size zahmet bunları bir sorarup fiyat alabilirseniz çok sevinirim hazır orda beklerken Ankara'da MM Performance yapmıyor hiçbirini çünkü :(



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ejlover -- 23 Eylül 2019; 14:32:21 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: erdknt

    A’daki “Arttırılmış Gerçeklik” özelliğini test videosunda görmüştüm. Çok güzel bir özellik. Önümüzdeki 5 yıl içerisinde elektronik donanımlar daha da artacak ve böyle güzel özellikler birçok markada karşımıza çıkacak.
    Şahsım adına güvenli sürüş için en faydalı özelliğin “head-up display” olduğunu düşünüyorum. Bu özellik nedense bir türlü beklediğim kadar yaygınlaşmıyor.
    Benim araçta var mesela hocam ama bu sefer de ön gösterge panelinde ne radyo ne navigasyon hiçbir şey gösterilmiyor. Ona üzülüyorum ekranlı gösterge paneline çok heves ederdim şimdi normal gösterge gibi çalışıyor sadece :( Keşke Audi'lerdeki gibi ortadaki gereksiz boş kısıma harita v.s. açabilsek : ((((




  • ejlover kullanıcısına yanıt
    Tam olarak kafamdakileri yansıtan mesaj bu. BMW mühendisleri çok uzun sürelerde, çok değişik koşullarda yaptıkları testler sonrası belirli değerler elde ediyorlar. Bu değerler ile de modüler motorun parçalarının detayları ortaya çıkıyor. Adamların bu hacimde, bu beygirde sunduğu bir motor üstünde sadece mapping vs. ile performans artışı yapmak, bir şekilde ömründen götürecektir. Fizik sonuçta, yoktan var edilebilecek hiçbir şey söz konusu değil. Dolayısıyla ben güvenemiyorum.

    Bir de şu var, M ya da AMG araçları üretmek için onlarca yıllardır çalışılan teknolojileri bir excel dosyası ile ekarte ettiklerini düşünüyorlar, o da bana komik geliyor. :)
  • ejlover kullanıcısına yanıt
    Sonuçta radyo, navigasyon, telefon rehberi head-up displayde gösteriliyor. Tekrardan digital gösterge panelinde göstermeye gerek yok diye düşünmüşler herhalde.
    Head up display olunca kadrana bakmaya fazla gerek kalmıyor aslında.

    BMW’de digital kadranın kişiselleştirilmemesi çok kötü.
    Digital kadran süslü bir oyuncaktan fazlası değil bu durumda. Sadece moda bağlı olarak temanın değişmesi mantıksız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erdknt -- 23 Eylül 2019; 15:18:3 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 150151152153154
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.