Şimdi Ara

BMW 530İA ya Kıyas VOLVO T5 ve T6 da (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
283
Cevap
1
Favori
34.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Ya Görele senin Volvo ile alıp veremediğin ne. Sanki daha önce Volvo'da çalışıyordun da işten kovuldun filan gibi yazıyorsun. Geçen de arkadaş "Neden Volvo?" diye topic açtı orada da Saab propagandası yapıyordun. Emniyet kemerini ilk icat edenin ve kullananın Volvo olduğu konusunda verilmedik link bırakmadık; patentini alan Volvo mühendisi 100 yılın icatcısı olarak geçiyor, adı tarihe geçmiş, sen ısrarla ilk Saab kullandı diye tutturuyordun. Saab Türkiye'nin veb sayfası yalan söylemez filan diyordun. Şimdi lütfen bana Avrupa'daki Saab sayfalarını gezerek cevap yetiştirmeye çalışma ben hepsini gezdim. Saab'ın söylediği, araçlarında bir kemer kullanıldığı ancak bugün bizlerin kullandığı üç noktalı emniyet kemeri değil bu.
    Yukarıda linkini verdiğim koltuk güvenliği raporuna da henüz yorum alamadık. Tıklamamış olma ihtimaline karşı ben şuraya sıralayayım:
    Bu testte araçlardaki koltukların çarpma anındaki kamçı etkisine karşı yolcuları ne kadar koruduğu ölçülmüştü. Araçlar POOR, MARGINAL, ACCEPTABLE, GOOD olarak sınıflandırıldı. İşte BMW ve Volvo listesi:

    BMW 1 series: MARGINAL
    BMW 3 series: POOR
    BMW 5 series: POOR (kumaş koltuk)
    BMW 5 series: ACCEPTABLE (deri koltuk)
    BMW 7 series: ACCEPTABLE
    BMW X3: POOR
    BMW X5: POOR

    Bu da Volvo koltukları:

    VOLVO S40: GOOD
    VOLVO V50: GOOD
    VOLVO S60: GOOD
    VOLVO V70: GOOD
    VOLVO S80: GOOD
    VOLVO XC90: GOOD
    Araçların tümü 2006 modeldir.

    Seni yormamak için ekleyeyim Saabların da tümü Volvo gibi tam not almış. Ama bu topiğin konusu Saab değil, o yüzden sıralamadım. Teste dair kişisel yorumum BMW lükste sınır tanımayarak fiyatı yüksek araçlarla cazibe yaratmakta ama hayatınızı Volvo kadar koruyamamaktadır. Dev X5 bile S40 kadar güvenli bir koltuğa sahip değildir.

    EuroNCAP ve S60 testi konusunda da yazabilirim ama sabredip okur musun emin değilim.

    Değ: imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hesheit -- 17 Kasım 2006; 17:00:47 >




  • Birakin arkadaslar Volvocular arabalarini tankla carpistira dursun. Biz kendi arabalarimiza binmeye devam edelim. Saglamlikta saglamlik diyorlar Gorende diger araclar tenekeden uretiliyor zannedecek.
  • arkadaşlar yazdığınız mesajları fazla okumadım kusura bakmayın. çünkü kişisel sataşmalardan birkaç önemli yer dışında okumaya değer birşey görmedim.

    öncelikle aralarında şirketsel mantalite, yapı ve odaklandırkları noktaları çok farklı iki markayı karşılaştırıyorsunuz. (ki konu zaten kopmuş nerlerden nerelre gelmiş) burda BMW klasik sportiftir, Volvo konforlu güvenlidir lafı etmeyeceğim merak etmeyin. ama iki markanın ayrıldıkları noktalar, önem verdikleri detaylar kendi özel kullancı kitleleri ve teknolojileri varki, bir rakibin çok fazla üzerine eğilmeye gerek görmediği birşeyde diğer markayı öne çıkarmak veya diğer markaya da aynı şeyi yapmak haksızlıktır bu ilk yazacağım şey. burda iki firmayı karşılaştırmadan bashettim, sadece ayrı ayrı düşünerek konuştum.

    diğer nokta;

    ben 2006 model bir Volvo S40 kullanıyorum. arabamı severek beğenrek aldım ve hala çok beğeniyorum, ayrıca Volvo markasını da çok seviyorum, sitedeki Volvo grubuna da üyeyim. bu adamlar gerçekten özgün çalışıyorlar, nerdeyse dünya üzerinde hiçbir markanın önem vermediği kadar çevre, kalite ve onu harmanyabilme, stil değerlerine çok önem veriyorlar. Volvo şimdiye kadar penta grubuda dahil binlerce teknoloji geliştirmişti ve patentini satmıştır. otomobilleri hep belli bir seviyenin üzerindedir, tarz sahibidir, değer kaybetmez, kullanıcı kitlesi genel olarak oldukça kültürlüdür (avrupada da volvo bu konuda çok takdir edilir zaten), güvenlik teknolojileri olarak N-Cap'le kavgalı olacak düzeyde ünlüdür, test ve özellikle bu tip konulardaki Ar-Ge labaratuvarları çok gelişmiştir.

    kısacası Volvo tabiki tartışılmaz ve premium bir markadır.


    ancak gördüğüm kadarıyla burdaki çoğu fanatik Volvo kullancısı, Volvo'nun başarısından gaz alarak malesef BMW ile Volvo'yu seviye olarak "tam aynıdır" demeye getirmişlerdir. malesef buna katılamayacağım çünkü böyle birşey yok.


    öncelikle BMW tamamen bağımsız bir markadır. yani Volvo, geliştirirken çok maliyet getidiği halde o derece başarılı olmayan parçaları kendileri üretip tasarlamazken BMW herşeyi sıfırdan ve "kendisi üretir". Volvo ise orta ölçekte bir grup markası olduğu için ve klasman olarakda BMW kadar üst seviye olmadığı için bu tip şeyleri kendileri üretemezler. tıpkı yeni Ford eucd platformunda yeni S80'de veya C1'in gelişmişi P1 platformundaki S40 V50 veya C30 gibi modellerde görebilirsiniz. yani herşeyi kendileri geliştiremezler, çünkü böyle bir güçleri yoktur. Ford iel birleşmeden öncede renault'dan faydalanırlardı motor şanz. olarak, sadece ünlü turbo motorlarını kendileri üretirlerdi. ha Ford şasisi kullanmanın ne zararı olabilir ki diyebilirsiniz, elbette hiçbir zararı yok ki askine fayadı var çünkü Volvo modelleri artık hiç olmadığı kadar dinamik ve sürüş keyfi veren otomobiller ama malesef bu şekilde özel ve özgün yapılarını BMW kadar iyi korumaları imkansız. yani S40'ın kendine has bir sürüşü yok örneğin, daha çok focusa benziyor sürüş kalitesi bakımından, keza eski S40da Ned-carda birlikte üretildiği carisma ila aynı özellikleri sergiliyor genel olarak (ve tabi çok daha düşük bir seviyede). aynı şey yeni S80'de de biraz geçerli olacak ama yinede Volvo tabiki arabalarına kendi tatlarını katıyor yani hiçbirisi gelişmiş bir Ford değildir asla, burdan böyle bir anlam çıkmasın. ama marka olarak düşündüğümüzde bu Volvo'ya bir -1'dir "eğer BMW ile karşılaştırırsak".

    peki BMW napar, BMW arkadaşlar dünyanın en büyük mühendislik firmalarından biridir ve Ar-GE'ye verdiği önemle ün yapmıştır. BMW örneğin bir 5 serisini geliştirken herşeyi baştan ve özel olarak ele alır, özel çalışır. grup içerisndeki bir markadan tüm herşeyi hazırlanmış ayarlanmış bir motoru bir şasiyi, elektronik ekipmanı veya görnmeyen pek çok parçayı satın almaktansa binlerce teste sokarak kendi mantalitesine göre geliştirir, tasarımını herşeyin birebir uyumlu ayarına uygun yapar ve bu sayede yabancı bir ürünü kendi özellikleriyle kombine etmeye uğraşmaz. çünkü zaten herşeyi kendi projelerine göre geliştirirler, maliyetten fazla kaçınmazlar. böylece satın aldığınız 5 serisindeki veya herhangi bir seri farketmez, tüm detaylar ve kullanılan teknolojiler, motorlar o arabaya özgüdür, tekniğini ve parçalarını başka alt düzeydeki otomobillerle paylaşmaz. kısacası BMW özel otomobiller üreten bir markadır, Volvo bu konuda zaten BMW düzeyinde değildir, eskiden de değildi.

    bir 3.16i ile S40 1.6'ın fiyatına bakın. görünüşte yakın birbirlerine rakip gibi duran ve gerçekten ikiside oldukça iyi otomobiller ama BMW arabayı tamamen özel ürettiği için, arkadan itişinden tutunda, kökten tasarlanan motor, şasi, sürüş, süspansiyon, teknik ve elektronik sistemlere sahip olduğu için S40dan çok daha maliyetli ve üstün bir otomobildir, bu yüzden de çok daha pahalıdır. ha asıl BMW 3'ün rakibi S60'da diyebilirsiniz ama Volvo artık S40'ı rakip olarak sunduğunu hem açıkladı, hemde zaten Volvo modelleri tam sınıf kalıplarına oturmadığı için belli bir rakipde sunamayız ki ancak genel olarak daha pahaldır diyebiliriz BMW için



    salt olarak ürettikleri otomobilere bakarsak ise Volvo'nun model adedi, gövde tipi, motor seçenekleri, sürüş teknolojileri ve altyapısı olarak BMW'ye rakip olması çok mümkün değildir, çünkü BMW 1.6lt 115HP'lik motorlarda üretir, 5.0lt'lik F1 teknolojili muhteşem V10 motorlarda üretir, F1'de de yarışır, M motorsports adlı "çok çok" özel ve mühendislik harikası otomobiller üreten ve McLaren gibi dünya üstü otomobillere motor verebilen departmanları da vardır, model ve motor seçenekleri Volvo'nun hayal edemeyeceği kadar yüksek seviyelere de ulaşır, top modelleri ve onların prestiji olarak da ele aldığımız zaman gerçekten Volvo'ya fark atmakta pek zorlanmaz. yani örneğin Volvo daha yeni yeni 300HP'nin üstündeki güçlerde otomobil üretmeye başlamışken, BMW 20 yıldır 300HP+ çalışıyor, böyle otomobiller üretiyor. daha buraya o kadar çok yazılır ki bu yüzden bu konuda çok fazla yazıp çizmeye gerek yok ki zaten gerekli olan demirbaşları yukarıda belirttim.

    genel olarak zaten otomobilere de bakıldığında BMW çok daha dinamik, keskin hisli, sürücü dostu, sportif, uyumlu ve üst seviye otmobiller ürettiğini görebiliriz.


    son olarak şunu söyleyeyim, Volvo'da kesinlikle çok iyi ve klas otomobiller üreten bir markadır. ancak karşılaştırmak istedeğiniz marka gerçekten dünyanın şuan en çok kar eden üreticilerinden ve otomobilleri en çok arzulanan markalarından. bu yüzden haliyle BMW karşısında zayıf bir görüntü çiziyor.

    tıpkı BMW'nin Porsche karşısında çizebileceği gibi, Porsche'nin de örneğin bir Lamborgihini karşısında. bu işler hep seviye seviye gider, hiçkimse her zaman en iyisine sahip olamaz.


    okuduğunuz için teşekkür ederim, eleştiri veya sorularınız olursa seve seve yanıtlamaya hazırım.




  • N-cap konusuna gelince, size daha önce yazmış olduğum bir mesajdan alıntı yapmak istiyorum, umarım faydası olur:



    quote:

    N-Cap güvenlik meslesine aslında hiç girmemek lazım, beyler, euro N-Cap otomobillerin "kabul edilebilir" güvenlik seviyelerini ölçer. yani mesele testi geçme meslesidir, 4 yıldız alan araba 5 yıldız alandan daha güvenliksiz değildir. bu ikisininde önceden belrilenmiş yüzde 40 örtüşmeli bariyere çarpma testinden geçtiği anlatır, sadece birisi daha yüksek puan almıştır. bunun dışında hemen bir senaryo yazalım, S40 güvenlik testlerinden 5 yıldız almış bir otomobil, aynı şekilde megane II'de öyle siz megane ile kaza yaparsınızi neyse araba sizi gayet iyi korudu diyelim. ancak araba ters dönüp yakıt hortumundan sızıntı alıp yanmaya başaldığı zaman ve siz o sırada içerde yanıp kül olurken, Volvo tamamen tutuşmaz koltuk ve kokpit mazlemeriyle size gerçek güvenliği ve değeri sağlar. böyle özel ekstralar N-Capde ölçülmez. orda otomobilleri her yönden teste tabi tutmazlar, arkadan çarpmalara veya takla durumlarına karşı sınamazlar. onlar sadece istediklerini alır, ve otomobillerin trafikte yeterli güvenliği sunup sunmadıklarına bakarlar. geri düzenleme ise markaların işidir ve şüphesizki dünyanın güvenliğe en fazla AR-GE ayıran markaları MB, Volvo ve Saabdır. bu firmalar güvenlik teknolojisi gerliştiriler, ürünlerin kullanırlar milyonlarca euroluk labaratuvarlar açarlar (bkz isveç Volvo güvenlik merkezi, dünyada "tek") ve patant satar kar ederler. hepsinin belli bir kalite ve güvenlik imajı vardır.




    genel olarakda bakarsak,

    Volvo Saab'dan daha güvenli otomobiller üreten bir markadır, kabul gören tez budur, bunun sebebi de Volvo'nun yüze yakın güvenlik teknolojisini geliştirmesine ve patantini satmasına karşın, Saab'da böyle bir durum yoktur. onlar mevcut güvenliği iyileştirirler, Volvo ise başlı başına yeni bir pencere yaratır. 50milyon pound'a kurdukları dünyanın en büyük araç güvenlik merkezinden bile sadece 1 yılda 108 farklı yeni güvenlik detayını iyileştirdiklerini açıkladılar resmi olarak.

    ayrıca sadece aktif/pasif güvenlik değil, sosyal ve sportif faaliyetlerde de güvenliğe ve bunun tanıtımına çok önem verirler, para harcarlar. kaldı ki Saab da Volvo seviyesinde bir marka değildir ki öyle bir iddiaları da yoktur zaten.

    ancak Saab'ında dünyada güvenliğe en fazla önem veren markalardan biri olduğu da tartışılmaz tabiki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi giriş? -- 17 Kasım 2006; 22:11:45 >




  • Ya su gorele2000 sıkmaya basladı artık ha
  • @giriş?
    Bu topikte yazdığın ilk mesajdaki ifadelerinin hemen hemen tümüne katılıyorum. Volvo'nun çapı BMW ile yarışacak kadar büyük değildir. BMW gibi herşeyi kendi üretmesi için BMW kadar araç satması gereki ki ben bunun hiçbir zaman olabileceğine inanmıyorum. Çoğu kişinin bir otomobildeki ilk tercihi güvenlik ve sağlamlık değil dizayn, çekicilik, sportiflik ve lüks olmaktadır.
    Bizim itirazımız şunlara idi:
    Görele2000: "BMW nerede, Volvo nerede??? Volvo'nun daha çok fırın ekmek yemesi lazım"
    (Nedense hangi alanlarda daha çok fırın ekmek yemesi gerektiği henüz anlaşılamadı, BMW güvenlik ve sağlamlık hariç hep bir adım önde çıktı ve bu da "çok fırın" ve "nerede nerede" ifadesine denk düşmüyor. Yazarı da bunu görmüş olacak ki şimdi de Volvo-Saab karşılaştırmasına başladık)
    attractivegpsy: "Volvo sahipleri hep kompleks yapar"
    (Evet çevremde çok kompleksli bir tip olarak tanınırım , atamatık şu kompleksi üzerimizden gitti )
    BMWE39: "Volvo da neymiş daha düne kadar kamyon tır üretiyordu herifler"
    (Arkadaşın aşağılamaya çalıştığı marka kendi beğendi markadan daha önce otomobil üretmiştir)

    Bu foruma üye olduğumda da yazmıştım. Size Volvo'yu tanıtacağım çünkü ölümcül kazaların çok sık olduğu ve yollarımızın çukur ve tümsek yuvası olduğu ülkemizde güvenli ve sağlam araçların daha fazla tercih edilmesi gerektiğine inanıyorum, demiştim. Tabii kimseyi kendi isteğine rağmen zorla korumaya çalışamayız. Benim DH'deki Volvo yazılarımın sebebi bundan ibarettir.

    Değ: imla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hesheit -- 17 Kasım 2006; 22:36:02 >




  • Okuma , zorla okutan mı var sana, blokla...

    Adam yazmış işte BMW bağımsız ve kendi parçasını kendisi üretir diye, maliyet hesabını girip aynı grubun başka markasından parça almaz...

    Bugün gazete ile tam 4 sayfa BMW rekla eki vardı orada da aynısı yazıyordu...
    quote:

    Orjinalden alıntı: Rockford Fosgate

    Ya su gorele2000 sıkmaya basladı artık ha
  • BMW bazı modellerinin motorlarını PSA ile ortak geliştiriyor.. Bazılarını ise direk PSA dan alıyor.. 207 GT deki 1.6T 150hp motor (Mini mk2 de de kullanılıyor) bu ortaklığın ürünü..

    Artık rekabet o düzeydeki ittifak kurmadan yarışmak neredeyse imkansız
    quote:

    Orjinalden alıntı: gorele2000

    Okuma , zorla okutan mı var sana, blokla...

    Adam yazmış işte BMW bağımsız ve kendi parçasını kendisi üretir diye, maliyet hesabını girip aynı grubun başka markasından parça almaz...

    Bugün gazete ile tam 4 sayfa BMW rekla eki vardı orada da aynısı yazıyordu...
    quote:

    Orjinalden alıntı: Rockford Fosgate

    Ya su gorele2000 sıkmaya basladı artık ha






  • quote:

    Orjinalden alıntı: gorele2000

    Okuma , zorla okutan mı var sana, blokla...

    Adam yazmış işte BMW bağımsız ve kendi parçasını kendisi üretir diye, maliyet hesabını girip aynı grubun başka markasından parça almaz...

    Bugün gazete ile tam 4 sayfa BMW rekla eki vardı orada da aynısı yazıyordu...
    quote:

    Orjinalden alıntı: Rockford Fosgate

    Ya su gorele2000 sıkmaya basladı artık ha



    koru korune bazı seylere ınat etmen bu forumun kalıtesnı dusuruyor ortamı gerıyor
  • Ortada koskoca hezeyan var, komiksin, inat etme diyorsun.

    Ne yani bizde bu hezayan dalgasına takılıp volvo , BMW den daha mı iyi diyelim...


    quote:

    Orjinalden alıntı: Rockford Fosgate


    quote:

    Orjinalden alıntı: gorele2000

    Okuma , zorla okutan mı var sana, blokla...

    Adam yazmış işte BMW bağımsız ve kendi parçasını kendisi üretir diye, maliyet hesabını girip aynı grubun başka markasından parça almaz...

    Bugün gazete ile tam 4 sayfa BMW rekla eki vardı orada da aynısı yazıyordu...
    quote:

    Orjinalden alıntı: Rockford Fosgate

    Ya su gorele2000 sıkmaya basladı artık ha



    koru korune bazı seylere ınat etmen bu forumun kalıtesnı dusuruyor ortamı gerıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorele2000 -- 17 Kasım 2006; 23:08:23 >




  • bu konu sadece ornek ozellıkle opel konularında yada opel adı gecen her yerde gozlerın kararıyor
  • Ne yapmaya çalıştığını ve ne demeye getirdiğini bir de kendin anlayabilsen!!!

    Bu konuyla ne alakası var...
    quote:

    Orjinalden alıntı: Rockford Fosgate

    bu konu sadece ornek ozellıkle opel konularında yada opel adı gecen her yerde gozlerın kararıyor
  • volvo'yu nerdeyse tata yapmıssınız!!!
    sanki Ford Motor.'dan cok bılıyorsunuzz,
    Madem okdr kotuydu neden ford aldı neden bu markaya guvendı ....

    Eyy BMW'yi yere gore sıgdıramayanlar,
    Bmw'nın oyle ahım sahım araba olmadıgını ne zaman anlayacagınızz ,
    TR'de pahalı olması hıc bir sekılde onun sınıfında en ıyı ve ya verilen
    parayı kuruşu kuruşuna hak ettigini gostermez!!
    BMW sudan ucuz halk arabasından baska bır sey degıldır!
    Bakın ebay'a fıyatları gorun 750-760 b7'ler fıyatları nerede!
    3,5 seriesleri falan filan onları kendınız gordugunuzde neden dıyeceksınızz zten..

    Birde volvo'nun ıcıne laf etmıssınızz ıı ozmn bide Cadıllac'ların Lincoln'lerin ıcıne bakarsanızz belkı bwm'nin mersonun'kadar ıı gelmeye bılır gozunuze fkat ne merso nede bmw vs.. abd'nin PREMIUM arabalarının yanında adı gecmezz , hos fiyatlarıda cok uygundur ama halk ıcın oldukca pahaldır!

    Bu ulkede petrol krızınden once avrupa arabaları vs .yoktu tabii bmw vs'DE yoktu... ne zaman(petrol) krizini yedik,ozmn bmw vs.. geldi! ve pesinden abzurt arabalarda ozellıkle ılk nesil bmwler!!

    Tamam araba almanya'da doğdu, fransada olgunlastı ama bu at arabasını henry ford gercek kımlıgı olan araba formatına soktu/kavusturdu .. bunu daha ıyı anlamak ıcın halan ortalıkda dolasan hotroadlara bakarsanızz goreceksınızz , nerdeyse 100 yasına gelmıs arabaların nasil bir tasarım şaheseri oldugunu halan kullanımında zorluk/farklılık gerektırmedıgını görürsünüz ... ilk jip,suv,aile arabası,picup vs..vs. hep oradan gelme ....VE burları yapan/yapanlardan bir firma VOLVO'ya yatırım yapıyorsa anlayın kı sadece ınkandinav ulkerinde satmak ıcın yapmayacagını anlamak ıcın kahin olmaya gerek yok! (tabiki her sey zamanla)
    Bunuda hatırladırım ...




  • İnanamıyorum, BMW ile mercedesi halk arabasıda yaptınız...ABD 'de bu iki araba direkt prestij nedenidir.

    ^Yukarıdaki arkadaşın sözleri:::aşağıda:::

    ^^^^Birde volvo'nun ıcıne laf etmıssınızz ıı ozmn bide Cadıllac'ların Lincoln'lerin ıcıne bakarsanızz belkı bwm'nin mersonun'kadar ıı gelmeye bılır gozunuze fkat ne merso nede bmw vs.. abd'nin PREMIUM arabalarının yanında adı gecmezz , hos fiyatlarıda cok uygundur ama halk ıcın oldukca pahaldır! '^^
  • tartışmaya sebebiyet vereceğini düşündüğüm için mesajımı editledim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alysentr -- 18 Kasım 2006; 1:44:38 >
  • bana göre 10 yıl önceye kadar bmw ve mercedes vardı
    uzun yıllardan beri audide artık bu ikilinin arasında
    yani üç büyük var
    audi bmw ve mercedes
    eğer bir dördüncü gerekiyorsa bu araç volvodur
    çok az kaldı
    artık volvonunda adı 3 büyüklerle anılacak.

    bu gidişat onu gösteriyor.
  • quote:


    Birde volvo'nun ıcıne laf etmıssınızz ıı ozmn bide Cadıllac'ların Lincoln'lerin ıcıne bakarsanızz belkı bwm'nin mersonun'kadar ıı gelmeye bılır gozunuze fkat ne merso nede bmw vs.. abd'nin PREMIUM arabalarının yanında adı gecmezz , hos fiyatlarıda cok uygundur ama halk ıcın oldukca pahaldır!



    Amerika'nın A'sını bilmeden, filmlerden tanıyınca böyle yanlış bilgi veriliyor işte.


    ABD'nin "premium arabası" dediğiniz arabaları afederseniz Amerikan'ın tutucuları ve "kıro" tüketicileri premium yapmıştır, bunların en kalitelisinin kullandığı plastik lastik top kıvamındadır. Gelgelelim zengin redneck kesim amerikalılar avrupa arabalarına eurotrash diyerek kendilerince küçümserler. Gemiye benzeyen devasa Cadillac SUV'ların kaporta boşluklarına parmakları girer de farkında değildirler.

    Amerika'da Avrupa arabası her zaman görgülü ve eğitimli kesimin gözünde daha kaliteli ve prestijlidir... Mercedes ve BMW'nin kalite ve imaj olarak bu Lincoln vs. markaların yanında yazılması bile ayıptır.

    ABD'nin premium arabaları tamamen "fıs", içine her arabada olan dev V8'i koyup dışına da yalan dolan bir devasa gövde koyup, rüzgarda sallanan kamyonlar gibi dolaştırırlar.




  • Tartısmaya girmeden cok naçizane bir iki sey söylemek istiyorum. 91 senesinde Amerikada okurken 3.25i cabrio satınalmıstım. Görenler sadece what a car diyordu. Amerikada BMW veya Mercedes almak o kadar kolay degil. Insanlar bizler gibi tüm parasını arabaya baglamıyor. Japon arabaları cok daha uygun ve ucuz oldugu icin alt kesim bu modellere üst kesimde yakıt problem olmadıgı icin büyük motorlu modellere yöneliyor. Sadece erkezde yasayan yönetici kesimi fark yaratmak icin bu iki modelin üst segment arabalarını tercih ediyorlar. Su anda bildigim kadarıyla Japon markaları ABD yi istila etmekte. Orada bulundugum süre icerisinde Usd 5000 e 2 yasında mazda mx-5 almıstı bir arkadasım. O nedenle ABD yi bir kıstas kabul etmeyin.

    Ben gecen sene yeni kasa 3 serisi alırken verdigim paraya daha güclü motorlu arabalar, 4x4 ler, hatta impreza alabilecek durumdaydım. Ama BMW icinde olmanın BMW sahibi olmanın insana verdigi hazzı diger arabalardan alamayacagımı düsündüm. Su anda bakıyorum en dogru kararı vermisim KENDİME göre. 1300 kg mı 1600 motorla yerinden kaldırmak cok zor bu nedenle BMW AT bile koymuyor bu motorlara ama o gümüş rengin yollarda süzülmesini hicbirseye degismem.

    Bu nedenle aracları kıyaslarken mekanik, konfor gibi seyler dısında sadece bazı markalara özgü sahiplerine verdigi keyfide düsünmelisiniz.

    Bu kadar masraf ve emek harcanarak üretilen araclara bence haksızlık yapmamalıyız.

    Selamlar




  • Ki kocaman V8lerden de dandik dandik beygir güçleri alırlar..

    quote:

    Orjinalden alıntı: Eveready

    quote:


    Birde volvo'nun ıcıne laf etmıssınızz ıı ozmn bide Cadıllac'ların Lincoln'lerin ıcıne bakarsanızz belkı bwm'nin mersonun'kadar ıı gelmeye bılır gozunuze fkat ne merso nede bmw vs.. abd'nin PREMIUM arabalarının yanında adı gecmezz , hos fiyatlarıda cok uygundur ama halk ıcın oldukca pahaldır!



    Amerika'nın A'sını bilmeden, filmlerden tanıyınca böyle yanlış bilgi veriliyor işte.


    ABD'nin "premium arabası" dediğiniz arabaları afederseniz Amerikan'ın tutucuları ve "kıro" tüketicileri premium yapmıştır, bunların en kalitelisinin kullandığı plastik lastik top kıvamındadır. Gelgelelim zengin redneck kesim amerikalılar avrupa arabalarına eurotrash diyerek kendilerince küçümserler. Gemiye benzeyen devasa Cadillac SUV'ların kaporta boşluklarına parmakları girer de farkında değildirler.

    Amerika'da Avrupa arabası her zaman görgülü ve eğitimli kesimin gözünde daha kaliteli ve prestijlidir... Mercedes ve BMW'nin kalite ve imaj olarak bu Lincoln vs. markaların yanında yazılması bile ayıptır.

    ABD'nin premium arabaları tamamen "fıs", içine her arabada olan dev V8'i koyup dışına da yalan dolan bir devasa gövde koyup, rüzgarda sallanan kamyonlar gibi dolaştırırlar.






  • quote:

    Orjinalden alıntı: Eveready

    quote:


    Birde volvo'nun ıcıne laf etmıssınızz ıı ozmn bide Cadıllac'ların Lincoln'lerin ıcıne bakarsanızz belkı bwm'nin mersonun'kadar ıı gelmeye bılır gozunuze fkat ne merso nede bmw vs.. abd'nin PREMIUM arabalarının yanında adı gecmezz , hos fiyatlarıda cok uygundur ama halk ıcın oldukca pahaldır!



    Amerika'nın A'sını bilmeden, filmlerden tanıyınca böyle yanlış bilgi veriliyor işte.


    ABD'nin "premium arabası" dediğiniz arabaları afederseniz Amerikan'ın tutucuları ve "kıro" tüketicileri premium yapmıştır, bunların en kalitelisinin kullandığı plastik lastik top kıvamındadır. Gelgelelim zengin redneck kesim amerikalılar avrupa arabalarına eurotrash diyerek kendilerince küçümserler. Gemiye benzeyen devasa Cadillac SUV'ların kaporta boşluklarına parmakları girer de farkında değildirler.

    Amerika'da Avrupa arabası her zaman görgülü ve eğitimli kesimin gözünde daha kaliteli ve prestijlidir... Mercedes ve BMW'nin kalite ve imaj olarak bu Lincoln vs. markaların yanında yazılması bile ayıptır.

    ABD'nin premium arabaları tamamen "fıs", içine her arabada olan dev V8'i koyup dışına da yalan dolan bir devasa gövde koyup, rüzgarda sallanan kamyonlar gibi dolaştırırlar.



    ewet cok dogru malzeme ve ıscılık kalıtesı 0 a yakın begenmedıgınız o megane astra nın bıle ıcı bır cok aractan daha kalıtelı




  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.