Şimdi Ara

BMW Akustik Motor Kapağı Takozu Sorunu ve Çözümü

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
192
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar BMW'nin bir çok aracında kullandığı "11127614138" parça numaralı akustik motor kapağı takozları ilgili yaşadığım sorun ve bulduğumdan çözümden bahsedeceğim.

    Eşimin F20 LCI B37 aracında bu takozlardan 4 adet var ve kısa sürede deforme oluyor ve parçalanıyorlar. 1 kez yetkili servisten 1 kez internetten 4'er adet toplamda 8 adet orijinal takoz aldım ve 1 seneden önce parçalandılar. 2 kez internetten 1 kez de sanayiden yan sanayi takoz aldım internetten aldıklarım 3-5 ayda parçalandı sanayiden aldıklarım 1-2 ay içinde parçalandı. Ayrıca orijinalleri de yan sanayileri de kalite olarak çok kötüydü. ilk taktığımda bile kapak tam olarak sabit durmuyor. Hem orijinaller hem de yan sanayiler uçuk bir fiyata satıldığından farklı bir şey denemek için 4U markasını buldum ve aldım. 4U olanın malzeme kalitesi fena değildi, en azından orijinalden daha uzun süre dayanacağı kesindi ama onların da boyutunu doğru ayarlayamamışlar, maalesef kullanamadım. Aldığım yere durumu bildirdim, umarım üreticiyle irtibata geçip durumu düzeltirler.


    Gelelim bulduğum çözüme. Daha önce başka bir mesajda da yazmıştım aslında. Bir Rus forumundan edindiğim bilgiye göre BMW "11127614138" parça numaralı takoz yerine Mercedes "A0009980742" numaralı takozu kullanmayı önermişler. Hem kalite hem fiyat avantajından dolayı. Bu takozu da Febi markası "40837" parça numarasıyla üretiyor, Ben Baysal Otomotiv (sanalyedekparca) sitesinden tanesini 40₺ gibi bir fiyata aldım. Aldıktan hemen sonra fiyatı iki katına çıktı. Febi'ye bu parçayı online olarak nereden bulacağımı sorduğumda ise bana Parbulo.com sitesinin bayileri ile çalıştığını ve buraya sormamı önerdiler. Biliyorum bu konu sonrasında talebi artacağı için fiyatı da artacak ama benim tavsiyem uçuk fiyatlara satın almayın. Yurtdışında satış fiyatı 1€ olan bir ürün sonuçta.


    Kalitesine ise gerçekten iyi, yerine sıkı sıkı oturuyor, kauçuk kalitesi orijinalden kat kat daha iyi, fiyatı da çok iyi. Orijinal "11127614138" kodlu parçayı BMW 2010'dan beri kullanıyor ve revizyon yapmamış. Malzeme kalitesi kötü, ömrü 1 yıldan kısa. Ne orijinal ne de yan sanayilere para vermenizi tavsiye etmem. Mümkünse, bulabiliyorsanız Febi "40837" numaralı parçayı şiddetle tavsiye ederim. Bu parçanın Hangi BMW araçlara ve hangi motorlara uyumlu olduğuyla ilgili linki de paylaştım. Eğer emin olmak isterseniz de realoem.com ya da bimmercat.com dan VIN numaranızı girerek Engine>Engine acoustics altından parça numarasını kontrol edebilirsiniz.



    Uyumlu olduğu Araçlar ve Motorlar




    BMW Akustik Motor Kapağı Takozu Sorunu ve Çözümü
    BMW Akustik Motor Kapağı Takozu Sorunu ve Çözümü



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Do It Yourself -- 28 Şubat 2023; 1:49:52 >







  • Çok faydalı bir konu, taktığınızdan bu yana takozların durumu nedir? Uzun kullanıma dayanıyor mu?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.