Şimdi Ara

BMW bisikletçiler için özel bir gözlük geliştirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
266
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • BMW bisikletçiler için özel bir gözlük geliştirdi
    Son dönemde gündemde fazlaca yer almaya başlayan akıllı gözlük trendine BMW de farklı bir açıdan yaklaşıyor. BMW ConnectedRide gözlüğü bisiklet sürücülerine eller serbest bir araç içi bilgi ekranı sunuyor.



    BMW ConnectedRide nedir?



    BMW ConnectedRide akıllı gözlük temel anlamda bir projeksiyon cihazı gibi çalışıyor. Bluetooth üzerinden akıllı telefonlara bağlanan gözlük, BMW Motorrad Connected mobil uygulaması üzerinden de gerekli verileri alıyor.



    Ayrıca Bkz.BMW Mini elektrikli bisikletler satışa çıkıyor



    Uygulama navigasyon verilerini gözlük ekranına yansıtırken hız ve ekipman bilgilerini de gösterebiliyor. Özel bir ışık sensörü ile parlaklık ayarlanırken kullanıcılar uygulamada farklı ayarlara da erişebiliyor. Uygulamanın kontrolcüsü gidon üzerine de entegre edilebiliyor.



    Tek şarj ile 10 saate kadar kullanılabilen gözlük farklı kask türlerine uyacak şekilde imal edilmiş. Yine farklı durumlar için lens seçenekleri mevcut. Ayrıca gözlük kullanan kişiler için de bir RX adaptörü sunuluyor. BMW ConnectedRide akıllı gözlük 690 Euro fiyat etiketi ile satılacak.




    Kaynak:https://www.arenaev.com/eyes_on_the_road_bmw_unveils_connectedride_smartglasses_for_bikers-news-2081.php







  • Böyle donanimlarda ağırlık çok önemli belirli bir süre sonra rahatsız edebiliyor.
  • tilsimtr kullanıcısına yanıt
    Bu gözlük anında rahatsız eder bence.
  • Bence aşırı abartıyorsunuz , mesela şuanda normal bir gözlük çerçevesi ortalama 20-30 gram(camsız hali). Ben çocukluğumdan beri gözlük kullanıyorum, eskiden cam gözlük kullanırdım ucuz olduğu için ve cidden ağırdı ama bisiklete falan da binerdik o halde(Tahminime göre 150-200 gram falandı). Şuan gözlük camları muhtemelen 20-50 gram civarıdır. TCL NXTWEAR S XR Glasses XRGF68 adlı gözlük toplamda 82 gramdır, INMOLENS INMO Air AR gözlük 79 gram, Nreal Ar 79 gram. Yani bence gayet kullanışşlı ve rahat gözlükler gibi duruyorlar. Ayrıca BMW yapıyorsa güneş gözlükleri ayarına çekmeyi de başarır. Bence gayet kullanışlı cihazlar ve bazılarında GPS yanısıra, Google çeviri gibi özellikler de oluyor. Yurt dışında seyahate çıktığınızda çok faydalı olabilir ve ben şahsen böyle bir cihaz almayı kesinlikle istiyorum , ayrıca şunu da belirteyim ayarlı gözlük kullananlar için gözlükçüye gidip çerçeve taktırabiliyorsunuz(ekstra gramaj oluyor diyebilirsiniz ama gerçek cam olmadığı sürece ve inceliğine bağlı olarak bayağı hafifler artık , şuan gözlüğümü elimle tarttım kaç gram emin değilim ama en fazla 60-70 gram gibi duruyor ama güneş gözlüğüm 80-90 gram gibi).




  • Çok başarılı görünüyor
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.