Şimdi Ara

BMW Ciddi Derecede Yağ Eksiltme

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
7.205
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, Bmw e60 2005 model aracımda son günlerde yağ ciddi oranda azalıyor. Yağ değişimi yeni yapılmasına rağmen 2 gün içerisinde yağ minimum seviyesinin altına düşmüş durumda. Egsozdan temiz siyah duman atmıyor. Karterden aşağıya yere yağ damlamıyor. Motora dışardan bakıldığında yağ kaçağı gözükmüyor. Bu kadar ciddi anlamda yağ eksilmesinin nedenleri nelerdir. Araca en son yapılan işlem 1-2 ay önce Swirl flap denen şeylerin çekilmesi ve turbonun tamir edilmesiydi.



  • Hocam, siyah duman çıkmıyorsa ve sızma yoksa problem büyük demektir. Acilen bir servise yada tamirhaneye çekin. Problem motorun içinde olabilir. Şurdan burdan diye söyleyerek sizi yönlendirmek doğru olmaz motor yağı eksilmesi çok önemli bir durum.
    Unutmayalım ki motor yağı neredeyse hiç eksilmez.
  • Sismologger kullanıcısına yanıt
    Hocam şimdi araç bi 10-15 dakika soğuduğunda motordaki çubukla kontrol ettim yağ seviyesi normal seviyede gösteriyor. Motor sıcakken ekrana uyarı vermişti. Yağ seviyesi düşük 1 litre yağ ekleyin gibi. Bundan öncelerdede 1-2 kere "low oil level sensor" hatası vermişti sanırım sensörden kaynaklı hata veriyorda olabilir. Yarın tekrardan bi kontrol ederim.
  • Benim de sensör bozuk kronik heralde

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.