Şimdi Ara

BMW F10 - F20 - F30 coding & retrofit (83. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.677
Cevap
89
Favori
233.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bazı nbt evo id6 cihazlarda gps cıkısı mevcut, ben almanya dan alıp f10 aracıma kendim taktım ve kodlamasını yaptım, aynı zamanda eski ekranı dokunmatik olanla degistirdim aracın ici cok degisti


    m..t oto dan uzak durun, hayatımda gördügüm en pahalı fiyatı verdiler uc kurusluk is icin malum kapıda millet sıra olunca fiyatları 10 a katlamıslar


    aynı zamanda aracımın tüm yazılımını 11/2020 ye yükselttim, bir aylık gece gündüz arastırma sonrasında uzman oldum diyebilirim yazılım ve kodlamada



     BMW F10 - F20 - F30 coding & retrofit
     BMW F10 - F20 - F30 coding & retrofit


     BMW F10 - F20 - F30 coding & retrofit



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi julien -- 9 Ocak 2021; 17:40:32 >




  • Merhabalar,


    Öncelikle bu başlığı açan arkadaşlara teşekkürler.


    Araştırmalardan sonra ben de aracıma android auto yükletmeyi düşünmeye başladım.


    Araç: F20 LCI 2016 Model.

    Küçük ekran var. Linklerden baktığım kadarıyla NBT ID4 ekrana sahip oluyor.


    Bu çerçevede, paylaşmış olduğunuz linkten parçayı sipariş verip, bir servise montaj ve kurulumunu yaptırmak istiyorum. Önceliğim Android autoyu ve telefon görüşmelerini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmek.


    f20 lci aracı için yapan var mı?

    Ankara'da bildiğiniz , bu işlemleri yapan bir firma var mı?


    Selamlar,

  • Slm Smtboz,


    Mesajınızı görmeden yeni üniteyi taktım, launcher kullanmadan yeni versiyon bir E-sys ile CAFD injection yapmaya kalktım. i-step alanları yeni e-sys ile dolu geldi. HU_ENTRYNAV modülünü seçip, "Detect CAF from SWE" ve modul üzerinde iken de "CODE" dedim. "finishedwitherror" ile bitti. Bu işin ticaretini yapan bir yere gittim, sadece 1 dk. içinde kodladılar.


    Eve geldim, baktım VO rakamlarına. Hepsi de benim en son kodladıklarım. Yani yeni bir VO kodu da göremedim. Aracın orijinaline, 606, 6NS eklenmiş, 6NH ve 6VB kaldırılmış. Build date de aynı idi.


    Sizce benim yapamadığım, onların ise sadece 1 dk. içinde yaptığı kodlama neydi acaba ?


    Bu arada, kendim deneyip yapamadığım kodlama esnasında, E-sys'te HU_ENTRYNAV modülünün yanında benim VIN görünmüyordu ve [yyyyyyy] gibi bilinmeyen bir değer vardı. Belki sorun buydu ? Bunu düzeltip, kodlamış olabilirker gibi, ama nasıl ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tk152 -- 12 Ocak 2021; 18:11:17 >




  • tk152 T kullanıcısına yanıt

    Söz konusu VO Araca kodlu olmadığı için,O Donanımın yanındaki VIN tanımsız görünüyor.Cafd injekte ederken Muhtemelen psdzdata güncel olmadığı için error vermiştir diye tahmin ediyorum.Onların yaptığı işlemde aynı yani Build Date vs. uğraşmıyorlar.Kodlarken izledinizmi onları?

  • Maalesef kısa sürdüğü için yakalayamadım. En sonda laptop’ın ekranına bakabildim. Benim hata aldığım kırmızı satırın yerinde başarılı olan yeşil satır duruyordu. Demek aynı işlemi yaptılar.

    Bu arada benim psdzdata versiyonu da yeniydi. 4.22.6 sanırım. Ancak Lite olan versiyondu. Full gerekiyorsa, yapamamam normal. Lite ile olmalı mıydı ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tk152 -- 15 Ocak 2021; 23:4:41 >
  • Selam arkadaşlar,
    Yetkili servis bakımlarında servis geçmişine yapılan işlemler kayıt ediliyor fakat özel serviste veya kendiniz yaptığınız bakımlarda servis geçmişi kaydı olmuyor. Bunun için geliştirilmiş bir program var. Program sayesinde servis geçmişinize kendiniz işlem girebilirsiniz.

    -HU Service Manager-

    http://bmwtools.info/forum/topic/4666-bmw-f-series-hu-servicemanager-by-bmwtoolsinfo/

    Bu adreste programla ilgili birçok bilgi yer almakta fakat linkler ve gerekli programlar açısından eksiklikler var. Ben kendi bilgisayarıma tüm ek dosyaları yükledim ve çalıştırabildim. Bunu yapmak birkaç günüme mal oldu. Özellikle EDIBAS klasörü içeriğini bulmakta zorlandım. Eğer bu programı kendi aracınız için kullanmak isterseniz içerisinde kurulum bilgileri de yazan bir dosya oluşturdum. Linkten indirebilirsiniz.
    Peşinen söyleyim ben sadece bu dosyaları birleştirdim. Kurulumu kolaylaştırdım. Hepinize kolay gelsin. İndirmeden önce bmwtools.info linkindeki açıklamaları okumayı unutmayın.

    Uygulama ENET kablosuyla çalışmakta. Vgate Wi-Fi cihazıyla denedim çalışmadı. Diğer kablo ve cihazlarla çalışıp çalışmadığını bilmiyorum
    Bu da uygulama için gerekli dosyalar
    https://drive.google.com/file/d/1I0Vo98U-h8VJYIrWtFflsrIb8dwsGGG5/view?usp=drivesdk



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhlisnlc -- 17 Ocak 2021; 0:39:47 >




  • tk152 T kullanıcısına yanıt

    Yok Full olmasına gerek yok flashlama yapmayacağımız için.Şuan aracım yoksa olsa deneyeceğim sizin için bende merak ettim.Ne kadar ödediniz 1 dakikalık işleme?

  • 300

  • muhlisnlc M kullanıcısına yanıt

    Ben de birkaç ay önce bu konuyu araştırmıştım ancak bu şekilde manuel olarak yapılan kayıtlar araç serviste online server ile iletişim kurduğunda siliniyor diye biliyorum.


    AOS : Start - AOS (bmwgroup.com) Yetki alınabildiği takdirde bu sistemi kullanarak yapılan kayıtlar her yerde geçerli ve kalıcı oluyor.





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azengin -- 28 Ocak 2021; 13:17:32 >




  • Selam Arkadaşlar,


    Ankara'da G30'a 360 Surround Kamera Retrofit'i yapabilecek ve 5AS Sürüş Asistanını 5AT Sürüş Asistanı Plus'a yükseltebilecek bildiğiniz bir yer var mı acaba? MMTuning'e sordum bi kaç kere ama cevap bile vermediler, kozmetik işlerle uğraşiyorlar sadece..


    Bildiğiniz ve bu işte tecrübeli bir yer varsa önerirseniz sevinirim  BMW F10 - F20 - F30 coding & retrofit 

  • azengin kullanıcısına yanıt
    Sizin attığınız uygulama çok daha iyiymiş hocam ama erişim imkanı yok gibi. Benim attığımda yetkili servise giderseniz hepsi silinir ama yetkili servise gitmeden önce fotoğrafını çekip sonrasında tekrar eksik kalanlar eklenebilir diye düşünüyorum. Zaten bu uygulama yetkili servise gitmek istemeyenler için yapıldığı için pek sorun olacağını sanmıyorum
  • muhlisnlc M kullanıcısına yanıt

    .




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azengin -- 6 Şubat 2021; 9:13:8 >
  • f10 2012 ve oncesıne büyük cic sıkıntı cıkartıyor mu

  • julien kullanıcısına yanıt

    kesinlikle katılıyorum, mert elektronik fiyatları uçurmuş, servisten bile daha pahalı. şöyle ki servise cruise control sordum F20 aracım için işçilik dahil 2600 tl fiyat aldım. Mert elektroniğe sordum 3200 tl dediler ki limitör tuş takımını da bırakmam gerekiyor. maalesef bu ülkede kimse işini hakkaniyetli bir şekilde yapmıyor, herkes insanları yolma peşinde.

  • merhaba arkadaşlar aracım 2016 model f10 kasa yeni nbt var geniş ekranlı ben pc ye e-sys i yükledim gizli özellikleri açmak için özellikle hareket halinde video izleme otomatik açılan klima iptali kapı açıkken camın hareket etmesi ve tek dokunuşla aynaların kapanması kodlarını nasıl öğrenebilirim yardımcı olursanız çok sevinirim

  • quote:

    Orijinalden alıntı: jacobotrr

    arkadaşlar selamlar 2013 f30 aracım var. nbt taktırabileceğim güvenilir tavsiye edebileceğiniz yer var mı? biraz araştırmam sonucu bmwarea ve mertelektronik var sanırım.

    Ayrıca hırsızlıklardan dolayı büyük ekran olmayıp orjinal ekran boyutuna yeni tip ünite yeni menü şeklinde sadece ünite değişebiliyor mu?


    Bir de ışıklı klima çercevesi taktırmak istiyorum fakat bunun orjinali ile orjinal olmayanları var. Orjinal olanlar yansıtıcılı olduğundan kapıdaki ambiyans ışıkları gibi zamanla zayıflayacağı söyleniyor dogrulugu var mı. kapı ambiyanslarını da yan sanayi şekilde yenileyenler varmış.

    Merhaba,

    Ankara'da yapan bir kaç yer var: MMPerforman, BM elektronik, Birlik Otomotiv.


    Asıl sormak istediğim şu: 2016 öncesi F30'lara Ambiyans yaptıran var mı?

    Kapılarda ambiyans ledlerinin yeri var fakat aracın yazılımını güncellemek gerekebilir mi?


    1000 TL üstüne satılan bir takım kitler var.


    Teşekkürler





  • 2015 LCI F30 aracima NBT taktirmak istiyorum. Menu, ayarlar vs orjinal sekliyle birebir ayni olsun istiyorum arkadaslar, okuyunca kafam karisti biraz. Servis gecmisi, anlik tuketim gibi ozellikler orjinal fabrikasyonda oldugu gibi gorunmeli, takintiliyim bu konuda:) Id4,id6 gibi seceneklerden hangisini yaptirmaliyim?

    Kiminde navigasyon calismiyor, kiminde ekran kapanip aciliyor kiminde tuketim vs gorunmuyor.. Gizli özellikler onemli degil, tek istegim fabrikadan cikmis gibi orjinal sekilde kullanmak..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wNchstR -- 6 Eylül 2021; 14:18:35 >
  • Selamlar,


    12.2013 model f30 aracımın ayna üzerindeki ledlerini amerikan olarak kodlayamadım. Sol taraf çalışıyor ama sağ taraf bir türlü yanmıyor. Karşılama ışığı olarak ayarladığımda normal çalışıyor bir sıkıntı yok fakat aracı çalıştırıp baktığımda sol yanıyor sağ yanmıyor.


    Bu konuda destek olabilecek birisi var mı acaba?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesshn18 -- 9 Kasım 2021; 20:53:23 >
  • enesshn18 kullanıcısına yanıt

    MAPPING_UNIVERSAL_4_PWM_1_LEFT


    Werte=64


    Yap ve sonra buradan bana teşekkür et.

  • Hocam bunu ne kadar araştırdım bilemezsin. Işin gücün rast gelsin çok teşekkür ederim  BMW F10 - F20 - F30 coding & retrofit 

  • 
Sayfa: önceki 8081828384
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.