Şimdi Ara

BMW F30 3.28i HK. Yardim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
722
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba Sayin Abilerim,Arkadaslarim.

    Sizlere bir konuda danismak isterim.30.06.2018 tarihinde ilk arabami aldim :) Tabi yillarin vermis oldugu heves ve istekle tercihimi 2012 model 245 beygir ve 76.000 km'de olan luxury f30 3.28'den yana kullandim.3 gun oldu garajdan cikartmaya kiyamiyorum.

    Sizlere danismak istedigim sorularim asagidaki gibidir.Yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim.

    1.Arabayi pazar gunu yetkili servise goturdum.Bana motor yaglama pompasi kayisinin ileride degismesi gerektigini soylediler.Bununda emaresinin arabayi ilk calistirinca ortaya cikan ince tiz bir sekilde duyulan ses oldugunu bana gosterdiler.(Kendileri bilgisayardan gormusler sanirim ama bana bu sekilde gosterdiler) acelesi yok ama sorun olabilir dediler.

    Ben bu konuda ne yapmaliyim.Biraz geciktirsem sorun olur mu yoksa hemen degistireyim mi ?

    2.Arac 100 km uzerine cikinda sanki boyle direksiyon saga sola aniden cekiyormus gibi geldi.Balans ayarinin bozuk olabilecegini dusunerek ona da bakmalarini istedim.Servis balansda sikinti yok lastiklerden kaynaklidir dedi.Lastikler 225/45 ebatlarinda 2012 yili 2. ayindan kalma.Asinmalar mevcut.18 inc jantlar uzerine takili.

    Lastik ve jant ebatlarindan dolayi ben yanlis hissetmis olabilir miyim ? Veya bunun baska sebebi varmidir ? (Daha once hep 55-60 ebatlarinda lastik takili olan arac kullandim)

    3.Kontrol tuslarinda TEL yazan bir tus var.Basiyorum calismiyor.Bu ozellik yok dediler bana aracta.Bu mumkun mu yoksa calismiyor olabilir mi ? (USD girisi ve bluetooth'da yok)

    4.Arac ekraninda yazan verilere guvenebilir miyim ? Mesela orada Yagi,suyu,balatalari,hidrolikleri.yag seviyesi normal sikinti yok yaziyor.Gelecek bakima 2019 mayis ayi yaziyor.KM olarak'da epey bir mesafe yazmis.Bu araca guvenebilir miyim ? Yoksa herhangi bir usta yalandan degistirdim gibi gosterip arabayi kandirabilir mi?

    5.Bana bilmedigim ince ipuclari verebilirseniz cok memnun olurum.

    Yardimlariniz icin simdiden tesekkur ederim.

    Saygilarimla,

    Mustafa Berkay DEMIREL

    Edit : Bugun 31.08.2018 yani araci alisimin uzerinden tam 1 ay gecti.Ilk dusuncelerimi asagida aciklamak isterim.

    1-)Arabanin rotlarini yaptirdim.Surus keyfi artti.Kontroller duzeldi.Ara sira hala saga sola gidiyor ama ozellikle kontrol ettim asfaltin bozuk oldugu (Agir araclar yuzunden ezilip oyuklarin olusutugu) yollarda bu hadise yasaniyor.Duzgun yollarda masallah canavar gibi arac.

    2-)Aracta bagaj acma tusu ve yag cubugu yok bu cok ilginc Yag kontrolunu arac otomatik yapiyor gerci ama orada da soyle bir sorun var motor sicakken kontrol yapiyor.Yani oyle aksam biraktiniz sabah araci calistirmadan once bakayim derseniz olmuyor.Aksam eve gelince bakarsiniz :) Bagaj sorununu anahtara iceriden basarak cozuyorsunuz.Gereksiz ugrastirici.

    3-)Anlik yakit tuketimi analog gosterge ile sunuluyor.Kalkarken 20 litreyi goruyor takiliyor bi 5-10 saniye sonra ortalama 9-10 arasina giriyor.Ben 8.9-10 lt arasi yakiyorum comfort modda.Uzun yolda 120 sabit hizda 4-5 lt seviyesine cektim.Ne kadar dogru bilmiyorum ama chevrolet aveo marka aracimiz daha cok yakiyor bence

    4-) 3 surus modu var eco pro kanser eden cinstenNormal kullanimda comfort modu yeterli.Sport ise cok heyecan verici.Ozellikle aracin en cok hosuma giden yani yuksek hizlarda bile ornegin 200 km hizda gaza bastiginiz anda tepki verip ileri atiliyor.Moskova-St.Petersburg arasi M-11 karayolunda ibreyi sonuna kadar hic zorlanmadan getiremeyi basardi arac.Performans olarak son derece guzel.Ayrica surus esnasinda guvenlik hissini en ust duzeyde veriyor.Sport modda direksiyon tas gibi oluyor normal sartlarda araba ok gibi gidiyor.

    5-)Vites gecisleri gayet guzel.Konfor yeterince yeterli.

    Ozet gecersem gayet memnunum ve tavsiye ederim.

    Ek bilgi : Cumartesi gunu evlenme teklif ettim.Dogru mu ettik bilmiyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkaydemirel92 -- 31 Temmuz 2018; 14:42:8 >







  • Forumun laneti var bence fotoğrafları silin :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hauntedd kullanıcısına yanıt
    Tamam siliyorum.Nazar degmesin simdi :)
  • Öncelikle aracınız hayırlı olsun.Güle güle kullanın.Allah nazardan saklasın.Cevaplara gelecek olursam :

    1-Bu konu hakkında bir bilgim yok maalesef.

    2-O lastiklerle 1 km bile yol yapmayın.Bir lastiğin ömrü genelde 5 yıl/50000 km'dir.Sizin lastiğiniz hem 7 senelik,hem de 76000 km'de.Balans düzgün olsa bile o lastiklerden hayır gelmez.Bence ucuz pahalı farketmez o lastikleri HEMEN değiştirin.Sorun büyük ihtimalle lastiklerden fakat bir dönem sıfır F30'larda bile direksiyon titremesi sıkıntısı vardı.Sizde de o sıkıntı olabilir fakat ilk iş lastikleri değiştirin.

    3-Bu dediğiniz mümkün.Bluetooth yoksa zaten TEL fonksiyonu çalışmaz.O dediğinizin çalışması için araçta bluetooth bulunması gerekli ki bluetooth bulunsa bile telefon konuşmasının bulunmadığı,sadece müzik aktarımının mümkün olduğu BMW'ler mevcut.

    4-Araç ekranında bulunan bilgiler kullanımınıza(sert/yumuşak) göre değişiyor diye biliyorum.O bilgilere güvenebilirsiniz diye biliyorum fakat o veriler sıfırlanabiliyor,yani herhangi bir usta parçaları değiştirmese bile arabayı kandırmaktan ziyade verileri sıfırlar,size parçaları/sıvıları değiştirmiş gibi gösterip sizi kandırabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9888 -- 3 Temmuz 2018; 17:22:29 >




  • Çok ciddi olarak söylüyorum; o arabayı satın. Kullanmaya kıyamayacağınız malı almayın, çünkü amacın dışına çıkmış oluyorsunuz ve o mal sizi mutlu ettiğinden çok, mutsuz edecektir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 9888 9 kullanıcısına yanıt
    Guzel dilekleriniz icin tesekkur ederim :)

    Lastikleri aslinda bu yazi cikarsin degistiririm diyordum ama dediginiz dogru Allah muhafaza basimiza cok is acabilir.Bu aralar bir bakayim.Acaba bu araclarda illa runflat mi lastik almak lazim yoksa normal bir lastik alsamda olur mu ? Ne dusunursunuz ?
  • webbie kullanıcısına yanıt
    Abi yok aslinda biraz abarttim arabanin dokumanlari tam olarak hazir degil o yuzden cikarmiyorum (Ben Rusya'da calisiyorum ve yasiyorum o yuzden evrak kurek isi uzun suruyor)

    Ama tabi kiyamiyorum mesela yanlamaya devir cevirmeye bu tarz seyler yapmadim,yapmamda.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: berkaydemirel92

    Abi yok aslinda biraz abarttim arabanin dokumanlari tam olarak hazir degil o yuzden cikarmiyorum (Ben Rusya'da calisiyorum ve yasiyorum o yuzden evrak kurek isi uzun suruyor)

    Ama tabi kiyamiyorum mesela yanlamaya devir cevirmeye bu tarz seyler yapmadim,yapmamda.
    Güle güle, kazasız ve sorunsuz, yanlamaya yanlamaya kullanmanı dilerim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam maddi sıkıntı yoksa, aracın değişecek her şeyini ddğiştirin kafanız rahat olsun. Lastikleri de direk değiştirin hayır gelmez o lastiklerden.



    Ekrandaki servis verileri sıfırlanabiliyor, mesela sıvı değişimlerinden sonra falan ama şöyle bi durum var mesela bazı tırlar balatalarını yüzdd olarak ölçüp söyleyebiliyor, öyle bir durumda nasıl kandırılır bilmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkaydemirel92 B kullanıcısına yanıt
    Normalde runflat kullanılıyor,çoğu yerde süspansiyonlar runflat için yapılmış diye okudum fakat konforlu olması için normal lastik takanlar da yok değil.Ben olsam şahsen güvenlik için runflat takardım.Normal lastik takarsanız da bir şey olacağını sanmıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9888 -- 3 Temmuz 2018; 23:15:17 >
  • webbie kullanıcısına yanıt
    Cok tesekkur ederim :)
  • Gktupc G kullanıcısına yanıt
    Bu haftasonu yag ve filtreleri degistirecegim.Lastik icin bakmaya basladim.Degisim dusunuyorum bende can guvenligi muhim.Lastiklerin fotosunu ekliyorum.

    Fren balatalarinin genisligi 9mm kalmis olarak rapor almistim servisten.9mm olcusu nasildir degistirmek gerekir mi sizce ?

    BMW F30 3.28i HK. YardimBMW F30 3.28i HK. YardimBMW F30 3.28i HK. YardimBMW F30 3.28i HK. Yardim



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkaydemirel92 -- 4 Temmuz 2018; 9:8:10 >




  • berkaydemirel92 B kullanıcısına yanıt
    Balataların ne zaman değişmesi gerektiğini idrive gösteriyor.
    O fonksiyon mevcut değil ise servise sormak lazım, ön arka fark ediyor.
  • ferther kullanıcısına yanıt
    Idrive var suan sikinti yok "ok" yaziyor.Ama idrive'a guvenebilir miyim onu bilmiyorum daha once hic Idrive kullanmadim o yuzden.Eger Idrive guvenilir bir kontrol araciysa o zaman sikinti yok
  • Pompayı değiştirin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • berkaydemirel92 B kullanıcısına yanıt
    Hocam 9mm kalınlık demek istediniz sanırım, balatalar iyi durumda o zaman. Küçükken bisiklet fren pabuçlarını hatırlarsınız belki, fren balataları da ona benzer. Sanırım 2-3mm ye kadar kullanılabiliyordu. Hocam lastik konusunda bana kalırsa zaten fazlasıyla zamanı gelmiş fotoğrafları inceleyemedim internetim sıkıntılı ancak km ve yıl olarak tamam durumda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar öncelikle hayırlı olsun çok keyifli araçtır güle güle kullanın
    Araç geçmişte servis bakımlıysa bilgisayarda yazan şeylere güvenebilirsiniz.Harfi harfine doğrudur.
    Lastiklerinizin değişmesi gerekiyor.
    Yüksek performanslı araç olduğu için servisin bahsettiği değişimleri bir an önce yapın.Kullanmayın,marşa basmayın düzeyinde hayati bişey değil ama 240-250 giderken ömrü bi anda biterse çok dert açar.
    Aracınızda maalesef bluetooth yok.F30larda SOS fonksiyonuyla birlikte (2014) bluetooth geldi.Sizinki bluetoothsuz versiyon.Ama bi aparat yardımıyla oluyor.
    Soracağınız bir şey olursa PM kadar yakınınızdayım.
  • oozgur16 kullanıcısına yanıt
    Ozgur Bey merhaba,

    Kusura bakmayin mesajinizi simdi gorebildim.Degerli yorumlariniz ve iyi niyetiniz icin cok tesekkur ederim.Eksik olmayin :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.