Şimdi Ara

BMW F30 320i ED / 316i RACE CHIP / CHIP TUNING (80. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.670
Cevap
33
Favori
137.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yazilim yapilabilen araca racechip gibi seyleri takmak araca yaziktir gunahtir. O kadar ariza vs beyin actirmaktan cekinirken araciniza daha cok zarar veriyorsunuz. Resmen esnaf agiz yapmis, zayif turbo kullanmak ne demek? Zayif olsa bozulurdu? Egt ile turbonun alakasi nedir? Adi ustunde exhaust gas temperature. Ucuncusu neden racechipten bariz guclu olup 150 bg bandinda gezen arabalar isterseniz 6 saat gidin korumaya almiyor da racechip aliyor? 4-) dizel araclarin egt problemleri pek olmaz zaten egt leri dusuktur. Benzinli araclarda egt daha yuksektir, sebebi temel olarak fakir hava yakit karisimidir. Ya fabrikasyon fakir ayarlanmistir az yaksin diye, ya da yanlis tuning sonucu fakir hava yakit karisimina sahiptir, iyi ihtimalle manifoldunuz vs catlar ya da motor kirmaya kadar gidersiniz. @kkurt2002 araciniz limp moda girmis resmen ve tamamiyle racechip kaynakli, duzelmesine sevindim ancak ufak sebeplerden bu araclar limp
    Moda girmezler. Bayagidir yazacaktim ama konuda cok yanlis yazilan seyler var , artik racechip bayilerinin gizliden burada reklam yaptigini dusunmeye basladim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bimmer20 B kullanıcısına yanıt
    MerhabA bilgilendirme icin tesekkurler yaklasik 3 yildir racechip kullaniorum 1 defa bile hata almadim , yazilim yaptiripda hata almayan sayili ...
    Nasil oluyorda racechip daha zararli diyorsunuz biraz daha acabilir misiniz konuyu ? Artilari ve eskilerini yaazarak ...

    Saygilar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araciniz nedir ve kac hp guce ulasti? Birincisi racechip gibi cihazlar aracin gucunu arttirir ancak dedikleri rakamlar gercek disi, 2- araci kandirarak uyumsuz calismaya sebep veriyor, sadece 3 sensorden baglanan bir yaniltici, yakit, turbo basinci ve muhtemelen maf sensorunu yaniltiyor ve bu da belirli bir devir araliginda oluyor. Dyno egrisine bakin tork egrisi ne kadar dengesiz, yazilimda bu dengesizlik yok, aracin hava yakit karisimi, tork limitorleri, atesleme zamanlamasi ve vanos ayarina kadar her detay birbirine uyumlu hale getiriliyor. Racechip gibi cihazlarin mantigi basittir, 1 bar basan turboya 1.2 bar bastirmak icin arac 0.8 bar basiyor gosterip 1 bar basmasi saglanir halbuki 1.2 basar, sensor kandirmacasidir. 3-racechip gibi cihazlarla yakit ekonomisi saglayamazsiniz cunku o parametreleri degistiremez. Duz mantiktir yakit bi oranda acilir, turbo basinci acilir cuzi bi miktar guc gelir. 4-Hiz limitorunuz kalkmaz. Ya da daha fazla guc istiyorsaniz katalitigi soktugunuzde ariza isigini sonduremezsiniz. 5- Benim aracimda da yazilim, downpipe, komple egzoz sistemi, iridium buji, kutu ici filtre, water/methanol injection kit ve wagner marka intercooler var, inanirmisiniz bende bugune kadar hic ariza yasamadim. 240 bg arac ama gercek 240, 260-265 racechip beygiri vardir :) , performans arttirmak icin racechip gibi urunleri kullanan kisiler genelde zaten araclarina bakan titiz insanlardir, soguk motora gaz basmaz ya da gazlayip kut diye kontak kapatmazlar, her yerden benzin almazlar vs, duzgun kullandiktan sonra ve iyi bi yere yaptirdiktan sonra sorun olmuyor. Racechip in tek artisi sok tak yapilabilmesi baska hicbir artisi yok maalesef.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Açıkçası bilemiyorum teknik detaylarını, doğru yada yanlış bana iletilen bilgiyi paylaştım, ama yenilenen yüklenen yazılım ile en azından güç kesme sorunu ortadan kalktı.

    Bu arada reklam ile kast ettiğiniz nedir tam anlamadım ben satıcı yada kurumsal değilim sadece kullanıcıyım ve amacım bilgi paylaşımı yapmak.

    Zaten doğru yapılan yazılımın racechip yada herhangi başka bir box a karşı üstünlüğü tartışılmayacak bir konu.

    Aracın orjinalini bozup bozmamak ise her kullanıcının kendine kalan bir karar yada kendi alacağı risk. Bu sebeple bazıları yazılım bazıları box tuning tercih ediyor.

    Keyifli sürüşler olsun.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aracına herhangi bir şekilde modifiye yapmayı düşünen arkadaşlar diğer kişilerin tecrübelerine ve yaşadıklarına bakarak, gerekli bilgileri edinerek kendilerince doğru olduğuna inandıkları yolu izliyorlar.

    Rc, yazılım karşısında çok daha basit bir mantıkla ve bahsettiğin gibi yanıltma sistemiyle çalışan ve genel olarak baş ağrıtmayan bir sistem. Tabiki yazılım çok daha verimli ancak yaşadıkları tecrübeleri aktaran bazı arkadaşların sorunlarla karşı karşıya kaldığı görülmekte. Buarada en büyük sıkıntı yazılıma bağlı sorun olmasa bile serviste inceleme sonucu olayın yazılım üstüne yıkılıp kullanıcının mağdur olabilmesidir. Servisler en ufak olayda bile kullanıcıyı yorma peşinde. Motor ve buna bağlı parçalarında arızalanması maliyet açısından yüksek.

    Buaradada çok tartışıldı yazıldı, yazılımın şansa bağlı olduğu kimi arkadaşlarda km lerce sorunsuzca gittiği kimi kullanıcıda da sorunlar olabildiği görünmekte.

    Maşallah senin araç ciddi yüklü imiş kazasız sürüşler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi designo -- 11 Ekim 2016; 16:40:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Arkadaşlar aracımı satmam münasebetiyle 3 ay kullanmış olduğum RC Ultimate 318 de kullanılmış chipim satılıktır.İlgilenen arkadaşlar olursa msj ile tarafıma ulaşabilirler.
  • 0-100 kac sn ölçen app. ne var arkadaslar kullandiginiz? Iphone icin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bimmer20

    superchips kullanan arkadas var mı aramızda?

    var. hayırdır?
  • Yazılım ne zaman ecu sokulmeden yapılır o zaman dusunebilirim bu ameliyat gibi leyimlerle yapılan operasyon bana guvenli gelmiyor malesef,kazanım ve tork/hp eğrilerinin daha linear oldugunu biliyorum genede artı ve eksilerine baktıgımda rc halen bana mantıklı geliyor...

    Saygılar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşım F30 3.16i ye yazılım yaptırdı Ecuda 2 hata gözüküyor ve silinemiyor Gaz pedal sensörü hatası ve Korsan yazılım uyarısı çıkıyor 1 ay uğşatılar ama arıza kodları silinmiyordu orjinal yazılımı geri yüklediler sorun düzeldi .
    F Serisi Tüm BMW lerde yazılım malesef sıkıntı yaratıyor Siz Ekranda hata görmesenizde BMW diagnostic cihazıyla okunduğunda hata kodları çıkıyor.
    Yazılım yaptıran arkadaşlar BMW diagnostic cihazıyla hata kodlarını okutsunlar derim
  • EPC Boxı BMW F30 3.20ied araçta denedim memnun kalmadım daha sonra RaceChip Ultimate aldım 2 yıl oldu çok memnunum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kenan_Kara kullanıcısına yanıt
    bilgisayarda, antivirüs programını başka bir antivirüs programıyla taratırsanız. virüs olarak görüyor. neden, çünkü exe uzantılı dosyaya şüpheyle bakıyor. o nedenle hata göstermesi önemli değil. nihayetinde bir müdahale olmuş. onu tesbit ediyor. bu örnek üzerinden, yazılım olayına gelecek olursak, burada asıl konu o müdahalenin gerçekten araca ne ölçüde zarar verdiği. ya da vermediği. ya da tolere edilebilir ölçüde olduğu. gaz pedal sensörü arızası versin, vermeli yani sonuçta, çünkü mevcut kalibrasyonun dışına çıkılmış. ama bu comfort tan spora almak gibi , marj sınırları içindeyse, göze alınabilir.
  • Ben RaceChip Almadan Önce Yazılımıda Araştırdım BMW F30 3.20 ied 170 HP için , Aracım 2014 Model Sıfır Araca Yazılım yapıldığında Ecu açılıyor ve Araç Tamamen Garanti dışı kalıyor .
    Ayrıca 3.20ied araçlarda yazılımla Maximum 215 HP güç alınıyor Bunun üzerinde Yapılan yazılımlarda Neredeyse Büyük bir bölümü Motor Kırmış durumda Ben RaceChipsiz aracımı ölçtürdüğümde 167 HP güç veriyordu Aynı Dyno üzerinde RaceChip ile 208 HP güç ölçümü aldım.Yani + 41 HP Şimdi Fazladan 7 HP almak için Araç Garantimi Riske atmak ve Arac Ecu sun da 2 veya 3 Arıza koduyla dolaşmaktansa Bana daha Mantıklı geldi. 1.600 cc ve 0-100 Değeri 6 Saniye bir araçla ortalama 7 Litre ile gezebiliyorum.
    Yazılımcılar 2015 Yılı Başlarında ortalama 2.000TL fiyat verdiler RaceChipi 1.500 TL + 18 Ay Motor Garantisi ile aldım.
    Şimdi 4.20 D Araç almayı planlıyorum RaceChip firması ile görüştüğümde 300 TL Kablo ve yazılım farkı ile Bu araca Ürünü aktaracağız.
    RaceChipi Almanyada yaşayan Kuzenimin tavsiyesi ile aldım Hiç Pişman olmadım.
    Yazılımın iyi Sonuç verdiği araçlar Mutlaka vardır Ama F Serisi BMW lerde Hiç Mantıklı değil.




  • Kenan_Kara kullanıcısına yanıt
    320ed + racechip hakikaten mukemmel ikili bazen dizel almasaydım sizin gibi mi yapsaydım demiyor değilim özellikle vergi aylarında :))
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bimmer20

    racechip bayilerinin gizliden burada reklam yaptigini dusunmeye basladim :)

    Arkadaş 17 mesaj atmış hepsi racechip forumuna ???
  • quote:

    Orijinalden alıntı: omerenzo

    quote:

    Orijinalden alıntı: Bimmer20

    racechip bayilerinin gizliden burada reklam yaptigini dusunmeye basladim :)

    Arkadaş 17 mesaj atmış hepsi racechip forumuna ???

    yazılımı kıskanıyorlar

    usta ellerde yapılan yazılım araca zarar vermez rahat olun. yazılımı yapan kendini de aracı da asla riske atmaz.
  • Kenan_Kara kullanıcısına yanıt
    yazılımla motor kırmış yazmışsınız. f30 lar için. nerde bu araçlar hangi linkte. bir kaç örnek paylaşırmısınız. ben size bu forumdan 4-5 örnek paylaşayım isterseniz race chiple ilgili 2 den 4 e aldım arıza yaktı, söndürdüm, sonra yeniden yaktı, bu sabah güçten düştü, diye şikayetler. :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beyoglubeyy

    yazılımla motor kırmış yazmışsınız. f30 lar için. nerde bu araçlar hangi linkte. bir kaç örnek paylaşırmısınız. ben size bu forumdan 4-5 örnek paylaşayım isterseniz race chiple ilgili 2 den 4 e aldım arıza yaktı, söndürdüm, sonra yeniden yaktı, bu sabah güçten düştü, diye şikayetler. :)

    Ben ozelden iki arkadasimin telini verebilirim dilerseniz. Foruma filan girmezler yani link veremem.

    Arkadaslar remap kotu box iyi diye bir sey savunulmamali cunku temelde bakis acisina gore her ikisi de kotu ya da iyi. Amac basit ve ucuz performans ise kisa vadede ikisi de iyi. Yillarca kullanicam derseniz her ikisi de kotu. Oyle ya da boyle zengin karisim, yuksek isi, yuksek devir, ani guc ve basinc... araciniziin motoru ve aktarma organlari uzerinde zararlidir. Lami cimi yok bu boyle.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • özel msj.lara baktım. telefon no gelmemiş. ?. birinin olsa da olur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: beyoglubeyy

    özel msj.lara baktım. telefon no gelmemiş. ?. birinin olsa da olur.

    pm gönderdim. görüştükten sonra sonucu buraya yazabilirsiniz
  • 
Sayfa: önceki 7879808182
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.