Şimdi Ara

BMW F30 TAHRİK ARIZASI (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
9 Misafir (3 Mobil) - 6 Masaüstü3 Mobil
5 sn
223
Cevap
13
Favori
347.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • TrüflüEbiTen T kullanıcısına yanıt
    Turan güneş petrol ofisinden alıyordum hep , shell e geçtim sıkıntı geçti.
    Petrol ofisinden almıyorum sıkıntı yok şu an

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba herkese iyi forumlar öncelikle,

    2016 bmw 118i benzin (f20) araç sahibiyim, 3 gün önce normal seyir halinde giderken araç birden çekişten düştü ve ekranda “Tahrik, sürüş mümkün tam tahrik gücü mümkün değil..” arızasını verdi. Araç zaten sabah ilk çalıştırmayı yapınca titreyerek çalıştı ve egzozdan çatara patara attı (araçta varex vanalı egzoz takılı) Konum olarak kuzey kıbrısta ikamet ediyorum ve burda hatırı sayılır bir bmw ustasına götürdüm orjinal bilgisayara bağladı ve egzoz valfinden kaynaklandığı söyledi (varex olduğunu belirttim ama alakasız dedi) çünkü bilgisayar iki uyarı verdi biri egzoz biri turbo ile alakalı ama ustaya göre yüzde yüz egzoz valfinden, daha önce bu sorunla karşılaşmış olan yüzlerce kişi olduğu için bir fikir almak istedim belki bu modelde de sorun yaşamış biri vardır diye

    iyi forumlar tekrardan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • isocity kullanıcısına yanıt

    20a608 hata kodu için ne işlem yapıldı ? Su pompası mı değiştirildi ?

  • SLiM_BoY kullanıcısına yanıt

    aracı satalı çok oldu. 20a608 ilave su pompası değişince düzelmişti. orjinal motor suyu kullanmanızı tavsiye ederim.

  • Şelbi kullanıcısına yanıt

    Varex sadece boruyu açıp kapatan bir mekanizma. Tahrik sistemini etkilemez. Ustan haklıdır diye düşünüyorum.

  • aracımı ilk çalıştırmada bazen şu arızaları beraber veriyor.

    aracımın gidişinde sesinde vs hiç bir problem yok.

    hata verdiği zaman motoru durdurup yeniden başlattığımda kayboluyor.


    2013 320ied


    lastik basınç sensörü


    sürüş stabilizasyonu


    tahrik


    bi fikri olan var mı?



     BMW F30 TAHRİK ARIZASI



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pJhier -- 13 Eylül 2023; 22:36:37 >
  • pJhier kullanıcısına yanıt

    gaz kelebeği değişimi sonrası problem çözüldü.

  • benim 2014 320i ed 165.000 km de ki aracımda 120408 sıkıştırma basıncı kontrolü ve 130204 vanos selenoid valfi egzoz arızası veriyor. Fakat bugün tekrar bağlatmak istedim ve 130304 vanos egzoz kontrol arızası kam mili sıkışmış arızası verdi beni acayip korkutuyor ne yapmam lazım bu ne anlama veriyor. Eksantrik mili falan bişeyler dediler biri açıklayabilir mi çekişinde falan sıkıntı yok çalışmasında da sıkıntı yok

  • pJhier kullanıcısına yanıt

    İlk olarak aküden şüphelenmek lazım. Akü ömrünü tamamlamaya başladığında böyle şeyler yapıyor

  • Tahrik Hatası Nedir?

    Öncelikle korkutucu gibi görünen bu arızanın birçok sebebi olabilir. Yetkili bir serviste veya işini deneme yanılma yoluyla değilde eğitimini alarak öğrenmiş bir ustayla cihaza bağlanarak çözülmelidir. Uyarıya sebep olan durumlar basitten-zora ve ucuzdan-pahalıya başlıca şunlardır:

    1) Eskimiş bujiler. Bujiler 2-3 bakımda bir değiştirilmelidir. Eskimiş bujilerdeki kararmadan kaynaklı anlık hata tahrik arızasını görmenize sebep olur.

    2) Eskimiş bobin. Her arabada olduğu gibi BMW bobinlerinin de bir ömrü var. Hele ki geç değişen bujiler bobini daha fazla yoruyor iken 80-120 bin km arası bobinden kaynaklı bu hatanın çıkması normalleşiyor. Bobini tek olarak değil set olarak değiştiriniz.

    3) Yakıt rolesi. Zaman zaman yakıt rolesi anlık veya kalıcı çalışma hatası ile motora yakıt gönderemiyor ve bu hata yine çıkıyor. Birçok usta bu hatayı bulana dek bir sürü parçayı boş yere değiştiriyor.

    4) Turbo diyaframı. Yine zamana, kullanıma, ani ısınıp soğumaya bağlı olarak belli bir süre sonra eskiyip işlevini yitiren bu turbo ekipmanı da tahrik hatasına sebep olabilir.

    5) Turbonun kendisi. Zaman, kullanım, bakımsızlık, eksik yağ ile uzun ve performanslı kullanım gibi sebeplerden turbo zarar görebilir. Bu da tahrik hatasına sebep olabilecek en masraflı sebeptir.

    6) Dizel araçlardaki enjektör. Kurum bağlamış kötü yakıt kullanılmış eskimiş dizel araçlarda da bu durum tahrik hatasına sebep olabiliyor.


    Ek olarak:

    1-Tahrik yazıp , gaz kesebilir( performans eksikliği ) stop edip tekrar çalıştırdığınızda düzelir ise yüksek ihtimal ile aracınızın güncellenmesi ( yeni yazılım ) gerekebilir . Test cihazında , yakıt kütlesi tutarsız arızası görebilirsiniz .

    2-Tahrik yazıp ve sürekli bu hatayı alıyorsanız(bazen sadece göstergede motor ikaz lambası ) turbonun elektrikli westgate sisteminde problem olma ihtimali yüksek , kontrol edilip işlem yapılması gerekir. Test cihazında westgate ile ilgili arıza görebilirsiniz. Bu durumda aracınızın arıza tespiti kontroller sonucunda yapılacaktır. Turbo, westgate, westgate ayarı, egzos kelepçesinin ayarı bile gerekebilir.

    3-Aracınız motor aşırı sıcak veya haşlanma tehlikesi gibi uyarı veriyor ve motor fanı son kademe çalışıyor ise devir daim pompası bozulmuş olma ihtimali oldukça yüksektir . Bunun sebebi bence antifrizsiz kullanım, yanlış ve kalitesiz antifriz gibi sebepler olabilir . Bu durumda aracınızı mutlaka kurtarıcı ile servisinize götürün .

    4-Tahrik arızası verip, motorda silkeleme oluyorsa ve göstergede motor arıza lambası yanıp sönüyorsa ateşleme ile ilgili bir sorun var demektir . Bunun sebepleri buji, bobin, enjektör, motor beynindeki ateşleme devresinden biri ve son olarak N20 motor için düşük ihtimal olan kompresyon eksikliği olabilir .

    Eğer aracınız F10 benzinli ise mutlaka 70binden sonra yağ kaçağını sık sık kontrol ediniz. Koku ve duman varsa külbütör kapağı diye adlandırdığımız (subap kapağı) bunda bir sorun var diyebiliriz .

    Gözle kontrol esnasında ise yağ filtresinin bağlantı contalarında yağ kaçağını rahatlıkla görebilirsiniz. Eğer bakımınızı yapan veya aracınızın kontrollerini yapan usta bunu göz ardı ederse sızan yağlar kayışın üzerine gelir ve kayışınız zamanla parçalanmaya başlar. Parçalanan kayış ön krank keçesinden motorun içine girer ve yağlamada sorun meydana gelirse aracınız yatak sarar .





  • yıllar sonra neler olmuş diye foruma girdim. aynı sorunları yaşayan arkadaşlar var hepinize geçmiş olsun şimdiden.

    Ara ara bu konuyla alakalı farklı platformlardan arkadaşlar yazıyor sorunu çözebildim mi diye. Evet arkadaşlar benim aracımdaki sorunu çözdük.

    Bazı arkadaşlar yetkili servisten şaşmayın demiş. kesinlikle katılmıyorum.

    Yetkili servise kalsaydı aracımın enjektör ve silindire gireceklerdi ve sorun çözülse de çözülmese de o zaman 4500 EURO para alacaklardı.

    bostancıdaki malum yetkili servis de sorun beyinden kaynaklanıyor deyişitirmeliyiz dediler 2.300 EURO


    Ben birkaç bmw kullanan abilerin tavsiyesiyle kartal oto sanayide can otoya gittim

    İrfan usta ben daha arabayı kapıya yanaştırırken yanıma geldi ben bu arabanın problemini biliyorum dedi

    Daha önce bıraktığım ustalar kendisine danışmışlar sorunu çözmesi için. o da sorunu çözmüş ama söylememiş.

    Onlar sözde iyi ustalar ya bulsalarmış dedi.

    Neyse uzatmayayım. 2. Silindir subablarından birinde kaçak varmış. kapak rektifiye edilecek ama her zaman tutmuyor, yeni kapak takmamız gerekebilir dedi.

    Kapak rektifiyeden geldi montaj yaptılar teste çıktık bi müddet sonra yine aynı sorun

    Ankaradan 5000km görmüş çıkma kapak getirdi. SORUN ÇÖZÜLDÜ.


    tabi maceralar daha bitmedi :)


    İrfan usta motora 1 yıl garanti verdi. ne olursa sorumluluk bende dedi.


    Ama arabam 1 yıl sonra PERT oldu :)


    -2. kat otoparkımı sel bastı ve aracım PERT oldu.


    Hep merak etmiştim şehirdeki arabalar nasıl sel hasarlı olur, şehirlerde sel mi olurmuş diye.

    Siz siz olun bazı şeyleri çok merak etmeyin. Başınıza gelebilir. :)





  • Selamlar arkadaşlar aracım 2013 f20 118 100km hızla giderken araç tahrik hatası verdi. Konuyu okudum baştan sona ama bu hata kodunu 130104 göremedim. İzmir’de nerede yaptırabilirim

     BMW F30 TAHRİK ARIZASI

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  •  BMW F30 TAHRİK ARIZASI



    Aracım yaklaşık 1 ay önce ilk defa tahrik hatası verdi, motoru kapatıp açtıgımda hata gitti ve kullanmaya devam ettim. Sonraki günlerde 2-3 günde bir ilk çalıştırma esnasında ilk 1 dakika içinde yine aynı hatayı tekrarladı ( yaklaşık 8-9 çalıştırmada 1 kere hata ). Kapatıp açtıgımda da gidiyodu ve aracı normal kullanıyodum. Bugün ustaya götürdüm, aracı bağladı, ekrandaki sorunlar çıktı. Aküyü ve yakıt rolesini ( mavi role ) değiştirdik bi hata vermedi ama zaten 2-3 günde bir veriyodu. 1 hafta sonra konuya tekrardan yazacağım.


    Araç 320 iED 2016 LCI.





  • Merhaba arkadaşlar aracım f30 dizel ekranda tahrik hatası veriyor sadece çalıştırırken kapatıp açtığımda uyarı gidiyor bu uyarı verdiğinde araç hareket ediyor ama viites değişmiyor ve R ye alamıyorum aracı bu konuyla alakalı böyle nir problem yaşayan oldu mu (aracın performansı ve vites geçişlerinde hiç bir problem yoktur)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Furkan8001 F kullanıcısına yanıt

    Merhaba


    En doğru tespit BMW orijinal ISTA+ programı olan bir cihaza bağlayarak yapılabilir.

    Tahrik genel bir arıza isimlendirmesi aslında.

    R'ye geçmemesi enteresan. Kilometresi kaç bilmiyorum ama şanzıman tribün arızası olabilir tahminen.

  • onurarmutcuoglu kullanıcısına yanıt

    aracın kilometresi 240 binde

    özel servise gösterdim şanzıman kartının değişmesi lazım dedi bende henüz yaptırmadım


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Furkan8001 F kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun. Kilometre itibariyle normal. Hatta şanzıman genel revizyon yapılsa da iyi olur. Şanzıman ömrü 250 bin km civarı zaten

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  •  BMW F30 TAHRİK ARIZASIOnur Armutcuogluyoutube
    İkinci el bir BMW F30 320iEd 316i F20 116i 118i (N13 Motorlu) alırken nelere dikkat etmeli? Tahrik Hatası Nedir? Öncelikle korkutucu gibi görünen bu arızanın birçok sebebi olabilir. Yetkili bir serviste veya işini deneme yanılma yoluyla değilde eğitimini alarak öğrenmiş bir ustayla cihaza bağlanarak çözülmelidir. Uyarıya sebep olan durumlar basitten-zora ve ucuzdan-pahalıya başlıca şunlardır: 1) Eskimiş bujiler. Bujiler 2-3 bakımda bir değiştirilmelidir. Eskimiş bujilerdeki kararmadan kaynaklı anlık hata tahrik arızasını görmenize sebep olur. 2) Eskimiş bobin. Her arabada olduğu gibi BMW bobinlerinin de bir ömrü var. Hele ki geç değişen bujiler bobini daha fazla yoruyor iken 80-120 bin km arası bobinden kaynaklı bu hatanın çıkması normalleşiyor. Bobini tek olarak değil set olarak değiştiriniz. 3) Yakıt rolesi. Zaman zaman yakıt rolesi anlık veya kalıcı çalışma hatası ile motora yakıt gönderemiyor ve bu hata yine çıkıyor. Birçok usta bu hatayı bulana dek bir sürü parçayı boş yere değiştiriyor. 4) Turbo diyaframı. Yine zamana, kullanıma, ani ısınıp soğumaya bağlı olarak belli bir süre sonra eskiyip işlevini yitiren bu turbo ekipmanı da tahrik hatasına sebep olabilir. 5) Turbonun kendisi. Zaman, kullanım, bakımsızlık, eksik yağ ile uzun ve performanslı kullanım gibi sebeplerden turbo zarar görebilir. Bu da tahrik hatasına sebep olabilecek en masraflı sebeptir. 6) Dizel araçlardaki enjektör. Kurum bağlamış kötü yakıt kullanılmış eskimiş dizel araçlarda da bu durum tahrik hatasına sebep olabiliyor. Ek olarak: https://onurarmutcuoglu.com/bmw/tahrik/ BMW F10 520i - Muğla Gökova Sakar Geçidi https://youtu.be/C50budIpTEU BMW F10 520i Seramik Kaplama ve Detaylı Temizlik https://youtu.be/R9bUwwHv3Fk BMW F10 520i Top Speed - 240km/s 1600cc - 170hp https://youtu.be/cmQ8jGjkdaU F10 NBT - Navigasyon EvoPro Rotası https://youtu.be/QMpxqSN0B9g F10 520i Kapalı Unutulan Aynaların Otomatik Açılması https://youtu.be/orDw0GozakQ F10 520i Nasıl Az Yakar? Kazanılmış Hızda Sürüş (Yelkenli Modu) Nasıl Çalışır? https://youtu.be/v4Gb2M4HOeo F20-F30 Nasıl Az Yakar? Start Stop Devreye Girme Şartları Nelerdir? Limitoru Hız Sabitleyici Gibi Nasıl Kullanabilirsiniz? https://youtu.be/Q8wvMICIWss F30 316i 0-180 Hızlanma https://youtu.be/wpXP0aH8leI F30 316i 0-210 Hızlanma (Soğuk Asfalt+Kar Lastiği) https://youtu.be/KZPRtxMf2q4 F20 116i Urban Line 0-210 Hızlanma https://youtu.be/78cGPwdWSBQ Elektrikli BMW i3s Hızlanma https://youtu.be/vcr7-nChrtM G30 520i Kendi Kendine Park Etme https://youtu.be/xdp-kBtEIwk G20 320i Detaylı İnceleme https://youtu.be/FacXTNmc9wM Renault Laguna III 2.0T 170Hp 240km/s (2009) https://youtu.be/-sQ6QSqpeEQ Renault Laguna I 240km/s https://youtu.be/lhAkE6NsMOk Şiirler Baktım Gülüşünden Güzel Şiir Olur https://youtu.be/ZXkbtmvRYNI Bu Gece En Hüzünlü Şiiri Yazabilirim https://youtu.be/g2zK7huOMp8 Beni Güzel Hatırla https://youtu.be/Opxjy28CNRA İyi Düşünün / Bu Yılınızı İyi Geçirdiniz Mi? https://youtu.be/aSNms_OiAUI Unutamıyorum https://youtu.be/ETho0b4uUzE Sen Dizime Yattin https://youtu.be/t1jfFdXvpkA Seninle Olmanin Enleri https://youtu.be/q7XqePA-daU Bir Gün Anlarsın https://youtu.be/1Xejwd-w1zo Sen Kadar (Biraz Değiştim) https://youtu.be/_bzrKlUrxl8 Dikkat Et Yüreğim Seni Bu Ara Görmesin https://youtu.be/ROCw3L9akkM Bilmiyorsun https://youtu.be/mi5ZxB5YK84 Aşık Olmak https://youtu.be/_wJtuGngu2U Çanakkale Bombasırtı Olayı https://youtu.be/jhi77UrCKzE Ben ve Diğerim - İkizler Burcu (Gemini) https://youtu.be/aHaQFebGOvk Onur Armutcuoglu 19 MAYIS 2006 Devlet Töreni Konuşması https://youtu.be/e-Zy1m_mh-M Onur Armutcuoğlu https://www.youtube.com/OnurArmutcuoglu
    https://www.youtube.com/watch?si=wOJb7ceudZQols_4&v=aGWfL8nxp7s&feature=youtu.be
  • onurarmutcuoglu kullanıcısına yanıt

    Çok teşekkür ederim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • wastegate kaynaklı tahrik hatası = orjinal olmayan (kalitesiz) veya kötü durumdaki hava filtresinden kaynaklı olabilir. öncelikle onu kontrol edin.

  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.