Şimdi Ara

BMW iDrive SİSTEMİ (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
240
Cevap
4
Favori
50.704
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sonradan navigasyon ekleneğini sanmıyorum..

    ekran ebadında fark olmaması gerek..
  • bay techzone merhaba 320 siparişi vericem bu hafta yalnız bu idrıve konusu hakkında sorum olacak .yeni çıkan türkiye paketinde navigasyon standart olmuş.bidiğim kadarıyla sadece navigasyon var .on board tv eklemem mi lazım idrive tam olarak kullanmam için.ben sport plus paketin yanında cruze control,
    hi fi 7logic ses sistemi ve parlak siyah iç kaplama ekletecem.senin tavsiye edeceğin önemli olan ekstra bi şey varmı.
  • hocam su anda bugun aldigim 5.20dnin icindeyim bmwye bir kere daha asik oldum aptalca bir sevinc var ustumde mazur gor :D

    navigasyonu eklettiginde on board monitor zaten otomatik olarak geliyor.. yani onsuz navigasyon olmaz cunku o olmadan ekran olmuyor aracta.. iyi dusunmusun opsiyonlari, borusana gittiginde tam listeyi zaten sana sayiyorlar aciklamalarini da yapiyorlar.. butce musait oldukca araci doldurabildigin kadar doldur cok buyuk keyifle kullanirsiniz..
  • Techzone yine sorum sana olacak zahmet olmassa cevaplarsan sevinirim.

    Iphone 4 e gecis yaptim, İphone un sarj kablosunu usb girisine baglarak normal harici cihazlardan muzik dosyalarimi dinleyebiliyorum. Simdi bir kac application indirdim, Radyo Fenomen yada FG gibi Edirne'de cekmeyen radyolari dinlemek istiyorum, bu mumkunmudur?

    Tesekkur ederim simdiden.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clubber -- 11 Nisan 2011; 23:46:44 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: clubber

    Techzone yine sorum sana olacak zahmet olmassa cevaplarsan sevinirim.

    Iphone 4 e gecis yaptim, İphone un sarj kablosunu usb girisine baglarak normal harici cihazlardan muzik dosyalarimi dinleyebiliyorum. Simdi bir kac application indirdim, Radyo Fenomen yada FG gibi Edirne'de cekmeyen radyolari dinlemek istiyorum, bu mumkunmudur?

    Tesekkur ederim simdiden.

    iPhone'u hiç denemedim arabam da iPod'um var.. fakat appleri çalıştırabileceğinizi sanmıyorum.. çünkü bildiğim kadarıyla telefonun sadece iPod özelliği çalışıyor, birde telefon defteri fln.. ama telefon defteri olayı Gen. GSM Bağlantısı ile fln geliyordu galiba..
  • Merhaba TechZone, bana yardımcı olursan çok sevineceğim. idrive sistemi hakkında yeteri kadar bilgi bulamadım. gordugum kadarı ile senin engin bilgilerin var. bundan faydalanmak istiyorum. Öncelikle daha bmw kullanıcısı olmadım ama olmak için sabırsızlanıyorum :) bütçem çok büyük olmadığından dolayıda çok ince eleyip sık dokumak zorundayım. optimum seviyede beni tatmin edecek aracı butceme gore almak istiyorum. sorularımı istersen madde madde sıralayayım. bu sorularım bmw x1 m sport package için

    1- navigation business ile professional arasında tek fark ekran buyuklugu ve çeşitli açılardan görebilmek mi. yoksa ses sistemi tv /dvd sistemi falan mı? açıkcası. navigasyon olayı benim için çok önemli değil ancak otomobilin dashboard gorunumunde navigasyon olmadımı çok banal durduğu için almak istiyorum.

    2- bizim bmw sitesinde araç alırken konfigurasyon yapılamadığı için bende ingiltere sitesine girdim. orada prof navigasyon aldıgın zaman sadece usb ses arayuzu opsiyonel olarak alınabiliniyor diğer aksesuarların hiçbirini seçemiyorsun. acaba navigasyon prof alındıgı zaman bütün bunlar otomatik olarak paketin içinde olduğu için mi seçilemiyor? ne bluetoothe ne internet vb hiç birseyi secemedim. ( tr de satış danışmanları tr sitesinde konfigurasyon olmadıgından bazı seyleri saklıyor gibi geldi bana. mesela bir fiyat teklifinde once far yıkamayı aksesuar olarak koyup sonradan xenon far koyunca far yıkama fiyatta ekleniyor. halbuki xenon alınınca ingiltere sitesinde otomatik olarak far yıkama konuluyor ve ekstra bir ucret odemiyorsun. sonra indirim yapınca indirim yapmış gibi gorunuyor gibi geldi bana.)

    3- business ve ya prof da wi-fi özelliği var mı yani cep telin wifi router ozelligi ile o ekranlarda internet kullanabiliyor muyuz?

    4- ben çok kalite bir muzik sistemi meraklısı değilim ancak bmw baz ses sisteminin çok dandik olduğu bu forumlarda hep soyleniyor ilave ses sistemi koydurmakta artı masraf. satış danısmanı nav proof aldıgında ek ses sistemi olmasa bile ses kalitesi biraz daha düzelir dedi. bu dogru mudur? x1 lerde nav alındıgında business olursa nasıl bir ses sistemi prof olursa nasıl bir ses sistemine sahip olurum? ya da hiç değişmez o dandik baz ses sistemimi olur?

    5- tv ve dvd 8 km nin ustune çıkınca izlenemiyormuş. keza internet olursa o da aynı şekilde. bunu kıran firmalar varmış. yazılımında kırılması garantiyi etkiler mi?

    6- videolarda on park sensoru olan araçlarda öndeki aracın hızınıda gosteriyor gibi geldi bana. bu tur ozellik idrive da var mı? yani on park sensorunun park haricinde normal kullanım halinde ekranda ekstra bilgi vermesi gibi birsey sozkonusu mu? yoksa sadece park için dusunulmusse bana pek çok onemli bir aksesuar olarak gelmedi ne dusunursun?

    7- eger sesli komut bluetoth telefon vs vs için değilde sadece multimedya, park sensoru ve yol bilgisayarı için kullanacaksam ( navigasyon zaten su anda sunulmuyor ) busines mi yoksa profesyonel mi eklettirsem sen bu konuda ne dusunuyorsun? tabi ses sistemi ikisinde de aynı oldugunu dusunursek.

    8- aux girişinden android telefonların muzik arsivine ulasılabiliniyor mu yoksa sade iphone veya ipad gibi urunlerle mi uyumlu.?


    bilmiyorum zahmet edip cevap yazar mısın ama daha soracak bir suru sorum var aslında ama topic bu baslıkta musait olmadıgı için diger baslıklarda sormayı planlıyorum :)




  • tabiiki cevap veririm fakat öncelikle belirtmem gerekiyor, Mart ayından beri BMW Türkiye hiçbir aracında Navigation Business ya da Professional ekranı koymuyor.. tekrar ne zaman ekleneceği ise bilinmiyor.. yani sorularınızı "bu opsiyon olsaydı ne gibi şeyler olurdu?" sorusuna göre cevaplayacağım..

    1- Navigation Business sistemi ile Navigation Professional sistemleri ekran hariç tamamen aynı sistemlerdir.. N. Business'da 7" lik kare ekran varken N. Prof.'da 10.2" lik wide ekran ile birlikte gelmekte.. fakat bu sistem ne yazık ki sonradan ekletilemiyor, çünkü sistemleri sonradan takılamıyor.. X1'de de ne yazık ki 5, 6, 7, X3, X5, X6 modellerdeki gibi standart olarak ekranlı gelmiyor.. yani bu opsiyonu almamanız halinde ekranın olması gerektiği yerde kapaklı bir bölme olacaktır...

    2- bir opsiyon seçildiğinde, buna bağlı çalışan - ilave olarak eklenen diğer opsiyonların bölgeden bölgeye farklılık gösterdiğini belirtmem gerekiyor.. bu yüzden hangi opsiyonu seçerseniz seçin, onunla birlikte seçilebilen, otomatik olarak eklenen, otomatik olarak çıkan ya da hiç eklenemeyen opsiyonları en iyi bir şekilde satış danışmanı ile birebir konuşarak plazalar da belirlemeniz daha iyi olur..

    3- böyle bir özellik (WIFI) yok ne yazık ki.. böyle bir özellik olmadığı gibi internet kullanmak için ise BMW Assist sistemini eklemeniz gerekiyor.. Ancak TR'de bu sistem desteklenmiyor ne yazık ki.. dolayısıyla opsiyon listesinde de mevcut değil..

    4- nav prof takılınca gelen teyp BMW Business ses sistemi ya da Professional ses sistemindeki teypten daha farklı.. belki teknik detaylarda ufak tefek farklılıklar olduğu için nispeten daha kaliteli ses alınabiliyordur.. ama bu benim bir tahminim, teknik detaylar hakkında bilgim yok.. fakat kaliteli ses istiyorsanız kesinlikle BMW Logic 7 Professional HIFI ses sistemi öneririm..

    5- evet, garanti kapsamından çıkıyor (ekran, TV modülü, genel elektrik aksamı)

    6- öndeki aracın hızını göstermiyor o, sizin aracınızın hızını gösteriyor.. sistemin adı da Headup Display..

    7- sorunuzu anlayamadım ne yazık ki..

    8- AUX çıkışı sadece cihazları 3.5mm'lik kulaklık çıkışlarıyla bağlamaya yarar.. dolayısıyla istediğiniz cihazdan ses aktarımı yapabilirsiniz.. ancak AUX + USB alırsanız, USB çıkışı ile sadece flash disc, iPhone, iPod bağlayabiliyorsunuz..




  • Merhaba TechZone, verdiğin bilgiler çok aydınlattı beni. çok teşekkür ederim. yazının ilk başında ne demek istedin tam anlamadım.

    benim burada forumdan bildiğim mart ayından sonra sistemin sadece navigasyon özelliğinin olmadığı. diğer özellikler sipariş verilebiliniyor diye biliyorum.

    yani navigation business ya da prof aldığında navi olmuyor ama i drive sistemi oluyor diye biliyorum. açıkcası business ta oluyor mu bilmiyorum ama profta i dirive oldugunda eminim.

    sen mart ayından beri getirtilmiyor derken hiç bir sekilde ekran koyduramıyoruz anlamında mı demek istedin? bana satış danışmanı gereksiz okadar paray vermeye navigasyon olmadımı dedi. ama ben farklı dusunuyorum. o ekran kucuk veya buyuk olmadımı sıradan bir arabadan farkı yok bana göre.

    ben 7. sorumda da bunu sormak istemiştim aslında. ayrıca 7. sorumda 2. sorumda bahsettiğim bluetoot vb seylerin ilave edilememesi de vardı. ya da pahallı oldugu icin ben ilave etmezsem , sadece radyo cd sensor ve yol bilgisayarı bilgileri için almaya değer mi diye fikrini almak istemiştim.

    Nav pro ve business gelmiyor derken acaba satıs danısmanının bana teklif ettigi ekran daha farklı bir ekran mı şimdi içime kurt düştü :)




  • bana satış danısmanları head up displayden bahsetmedi. acaba x1 lere takılamıyor mu? video da gormustum çok hosuma gitmişti. özellilkle gece araba kullanırken çok kullanışlıdır eminim.
  • yazının başında Navigasyon opsiyonunun şu anda sunulmadığını belirtmek istedim yani opsiyon listesinde yok.. yani şu anda navigasyon business ya da prof. satın alamazsınız, sonradan da ekletemezsiniz.. benim en son bildiğim bilgi bu yönde.. uzun süredir Borusan'da satış kısmına uğramadım, güncel bilgiyi Borusan'ı ya da Kosifler'i arayarak öğrenebilirsiniz (2 ay kadar oldu)..

    X1'de ise eğer navigasyon almazsanız (ki şu anda alamıyorsunuz) üzerine diğer saydığım modeller gibi ekran gömülü gelmediği için ekranını ve iDrive kontrolünüz gelmemekte.. yani şöyle:

     BMW iDrive SİSTEMİ


    ama eğer ekran istiyorum derseniz o sadece TV opsiyonu ile birlikte gelir ancak sadece CD / Multimedia - Radyo - Araç Bilgileri - TV Fonksiyonu - BMW Hizmetleri (bahsettiğim BMW Assist sistemidir ve çalışmaz) başlıkları olur.. yani Navigasyon, Ofis, Telefon başlıkları bulunmuyor.. tabii X1'de TV fonksiyonu opsiyonu var mı onu da bir sorun derim..

    Headup Display çok gerek yok gerekli bir şey değil bana göre.. açtığım bir diğer başlık olan opsiyon listesindekileri açıkladığım linkide inceleyin..

    http://forum.donanimhaber.com/m_44085931/tm.htm

    Türkiye'de desteklenmeyen BMW Assist sisteminide açıkladığım linki inceleyerek malesef nelerden mahrum kaldığımızı detaylı bir şekilde öğrenebilirisiniz..

    http://forum.donanimhaber.com/m_46302509/tm.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 26 Ağustos 2011; 19:25:48 >




  • ben son 3 hafta sonunda kosifler istinye ve avcılar borusana ugradım cesitli teklifler aldım. gönül almak ister ama istedigim donanımlarla 72 bin euro gibi ucretler cıktı. euronun son zamanlardaki artışıda aşikar. bakalım yıl sonuna kadar düşmesini umuyorum :)

    bu gidişlerimde navigasyon olmadıgını ama seninde dedigin gibi tv mutimedya vs ozellikleri olan ekran konulabilinecegini soylediler. bunlar için yaklasık 4500 euro fiyat farkı deger mi derseniz degmez ancak obur turlude 10 sene kullanacagım bir arabadabu ozellik olmadan da yapamam. tekliflerde navigasyon yazmıyor zaten on board monitor sistem denmiş. ama bu 80 gb bellek içeriyor mu bilmiyorum. navigasyonda olmayınca muzik arsivi için devasa bir doldurulamayacak alan kalır :) onuda sanırım sen bilmiyorsun bir sonraki gidişimde sorarım.

    birde seninde yorumlarının oldugu bir forumda ki baslıgını hatırlamıyorum baska birisine satıs danısmanı navigasyon turkiyeye geldiginde eklettirebilirsiniz yazılımı gibi birsey demiş. böyle birsey varsa garanti suresi dolana kadar beklerim baktım navigasyon gelmiyor kırdırarak navigasyon eklettiririm diye dusunuyorum. yine birisi almanyadan bir sifre aldıgını vs bahsetmiş bunun içinde 400 euro fark vermiş isteyenlerede telefonunu vermiş. gerci alacagım on board monitorde navigasyon varda kilitli mi yoksa hiç yazılım yok içi bos seki,lde mi bilmiyorum. yazılım olmasada o da sonradan ekletilir diye dusunuyorum.

    yine tv/dvd sistemini arac hızlı giderkende şifre kırdırılıp calıstıran sistemler var. olmadı mı onları da garanti suresi bitince kırdırıp ozellik olarak koydururum. bu garanti suresi hakkında bir bilgin var mı? belli bir sure mi yoksa elektronik sistemler için omur boyu garanti var mı :)

    merak etme bu arada linkini göndermiş oldugun forumların hepsine zaten gozattım :) head display bence gereksiz degil çok guzel birsey. surus yaparken yoldan cok gozunu almadan bilgileri goruyorsun neticede. ama tabi opsiyon fiyatı ile kullanım sıklıgı dusunulurse cok yuksek ucretlerse dedigin gibi degmez. ama 500 euro falan civarında ise bence deger.

    yorumlarını bekliyorum techzone kardes.

    saygılar




  • bazi araclarda navigasyon geliyor ancak aktiflestirilmiyor.. Bu 3 serisi ile ilgili bir durumdu diger modellerde bu sekilde geldigini duymadim.. 80GB lik hdd sadece navigasyon opsiyonu ile geliyor yani tv ekletirseniz hddye sahip olamiyorsunuz, o sekilde hddye sahip olsaniz navigasyon her zaman ekletilebilir zaten ama mumkun degil..

    o denileni hatirlamiyorum ama aracta navigasyon gelir fakat etkinlestirilmeyecgi icin tr'de tkrr izin cikinca etkinlestirilir anlaminda bir sey denilmistir.. Yoksa teknik olarak mumkun degil, on gogusun sokulmesi soz konusu.. Her ne kadar on gogusu sokupcyapan firmalar olsa da kesilikle tavsiye etmedigim bir durum..

    tv'nin 8km sinirini kaldiracak olan kirdirma islemini garanti kapsami disinda yaptirmaniz daha iyi olacaktir.. 1 hafta once bir konu icinde garanti kosullarindan bahsetmistim, illa denk gelirsiniz.. Ama garanti bitiminden sonrada bunu tavsiye etmem cunku ciddi anlamda dikkat dagitiyor, kaza yaptirabilir..

    Headup Display'in benim icin gereksizligine gelecek olursak benim aracimda navigasyonu actigimda kadranlarin ortasinda navigasyon yonlendirme gorselinin bir lcd ekran tarafindan destekleniyor olmasi.. Hatta ayni ekrandan radyo frekanslarini, cd track numarasi gibi bilgileri zaten goruyorum.. Bu acidan bakinca headup display bence gereksizdi..




  • anladım. çok teşekkürler.

    sanırım on board monitor sistem hdd sizde gelirse dunyanın en pahalı monitor sistemi satın alınmış olur :) on board monitoru koduna bakınca navigasyon prof la aynı. sanırım ismi boyle ama navigasyonu niye yok diye itiraz edenler için isim değiştirilmiş. o yuzden kodu nav pro ile aynı ise içindede hdd olur diye dusunuyorum. sanırım bunu en iyi satış danısmanları bilir. onlara sormak lazım.

    ben hep x1 ve i drive konularına baktıgımdan garanti konusuna rastlamadım. garanti diye topic arattırıp bulurum hemen şimdi.

    çok yardımcı oldun teşekkürler.
  • nette idrive ile bilgi,paylaşım,yorum yok türkçe olarak. demek ki kullanıcı kitlesi bizim gibi teknoloji meraklısı değil fazla:) o yüzden bu konu gerçekten çok iyi
    olmuş. yeni bmw1 serisi bir araç istiyorum ilerleyen dönemlerde tabi euro böyle giderse hayal olarak kalmaya devam edecek bizim için...
    1)hocam yeni bmw1 lerde idrive navigasyonlu olarak bulunacak mı?
    2)tv ve dvd den bahsedilmiş. bu özellikler sistemin üzerinde stock olarak mı geliyor yoksa her opsiyon için ayrı ayrı ücret mi ödemek gerekiyor? ayrıca atıyorum avi divx jpeg gibi görüntü ve ses dosyalarını gösterebilmek mümkün mü yoksa sadece mp3 mü oynatabiliyor?
    3)ilk sayfada arka görüntü kameralı bir park sistemi vardı yeni bmw1 lerde bu opsiyon da sunulacak mı bilginiz var mı?
  • 1) BMW Türkiye (Borusan Oto) navigasyon opsiyonunu sunana kadar ne yazık ki navigasyon olmaz..

    2) TV Fonksiyonu için ayrı ücret, DVD Changer için ayrı ücret alınır.. bunlar ses dosyalarını okur ama görüntü dosyalarını desteklemezler..

    3) arka görüş için ilgili kamera opsiyonunu alırsanız tabiiki olur..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TechZone

    1) BMW Türkiye (Borusan Oto) navigasyon opsiyonunu sunana kadar ne yazık ki navigasyon olmaz..

    2) TV Fonksiyonu için ayrı ücret, DVD Changer için ayrı ücret alınır.. bunlar ses dosyalarını okur ama görüntü dosyalarını desteklemezler..

    3) arka görüş için ilgili kamera opsiyonunu alırsanız tabiiki olur..


    cevaplar için teşekkürler. hocam merak ettiğim bir konu da bu arka görüş kamerasının tam olark nereye monte edileceği? bir videoda aklımda kaldığı kadarıyla aracın arka logosunun altından bızzt diye kamera çıkıyordu bu opsiyon satın alınırsa kameranın yeri neresi olacak?
  • yenilenen 6 serisinde de aynen dediğiniz gibi logonun arkasına konumlandirilmis vaziyette.. Böylece kameranın kirlenmesinin önüne geçilmiş ve net görüntü elde edilmiş oluyor..
  • cevaplar için teşekkürler
  • her ne kadar on board monitorü tutmasa bile paylaşmak istedim.

    iphone yuklenen bir uygulama ve satınalınan bir aparat ile telefonunuzdaki navigasyonu kullanabiliyor, aracın hoparlöründen verilen sesle telefondaki muzik arsivinizi dinleyebiliyorsunuz. yine izlemek istediginiz videonuz varsa ve internet sitelerinde gezmek isterseniz telefonun buyun ozelliklerini kullanabiliyorsunuz.

    ben her ne kadar yeni aracımda nav proof istesemde ucuz çözüm arayanlar için cok guzel bir opsiyon :) linke mutlaka bir bakın derim

    http://e84.xbimmers.com/forums/showthread.php?t=569973
  • buda orjinal olan aksesuarın kullanma klavuzu.

    http://www.bmw.com/com/en/owners/bmw_apps/downloads/bmw-link-manual.pdf
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.