Şimdi Ara

BMW M3 1996 -E36- temiz bulunur mu? bulunursa 50bin verilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
2
Favori
8.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • hayattan güzel bir otomobile sahip olarak zevk almanın
    korkunç vergilerle haram kabul edildiği ülkemizde,

    en makul vergi dilimine sahip olan
    1992 - 1997 arası modellerini
    ciddi kaza yapmamış,
    hırpalanmamış olanını bulmak
    ne kadar zor olabilir?

    ayrıca araç hakkında bilinmedik yönler
    sorunlar vs. bilgisi olan varsa
    ve esirgemezse çok memnun olurum..

    saygı duyuyorum..


     BMW M3 1996 -E36- temiz bulunur mu? bulunursa 50bin verilir mi?


     BMW M3 1996 -E36- temiz bulunur mu? bulunursa 50bin verilir mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pierce -- 22 Nisan 2012; 12:50:17 >







  • Tamamen tahmine göre söylüyorum sizin temiz m3 bulmanız samanlıkta igne aramak gibi birşey. Cok eski bir model ve arabanın anası aglamıstır milletin elinde.
  • 55-60.000 bandında e39 m5 bulabilirsiniz temiz. hem 4 kapılı olur, hem daha temiz olur, hem dana yeni bir teknolojinin ürünü olur, hem de çok amaçlı kullanılabilir.
  • Sorunun cevabı bulunamaz. Gelgelelim yedek parçası oldukça bol bir araç. Piyasadaki digerlerine nazaran temizinden bir adet alınır, heves alınana kadar gazlababilir. Tercihen 321HP 6 ileri
  • zamanında bende böyle bir hevese kapılıp konu açmıştım, inceleyin lütfen biraz fikir sahibi olursunuz

    http://forum.donanimhaber.com/m_47198926/mpage_1/f_/key_//tm.htm
  • Bence gereksiz hızlı yollarımız için yani. Nerde basacaksınız ki? İlla da hız önemli ise yine 2. el bu kadar güçlü olmasada daha genç daha sorunsuz bir sürü hızlı araç alınabilir. Bence 0-100'ü 6 sn olacağına 8 sn olsun daha temiz olsun daha sorunsuz olsun ve en önemlisi parça sıkıntısı olmasın. Mesela 2003-2004 model makyajlı E46 320ci olabilir.
  • Takip bende yakın bir zamanda 2000 ya da 2001 bmw 3.20i arıyorum. 30.000 liradan fazla bütçe ayırdım. beyaz siyah gri ne olursa artık tabi ki manuel vites olacak. bu araçlar hk. bilgisi olan mutlaka vardır gerçi konu açtım ama sadece 1 kişi yazdı.
  • Temizini bulmak zordur o arabanın ya
  • 16 yaşında, metalden yapılmış, yağmur ve güneş altında çalışmış, özellik olarak daha fazla koşturulan bir araç bence temiz halde bulunamaz. Eğer 3 serisi normal bir araç arıyor olsaydınız, belki bulunurdu ama bahsettiğiniz aracı insanlar pikniğe gitmek için almazlar ve bahsettiğiniz dönemde bu araca ulaşmak şimdiye göre çok daha zor olduğu için, alan kişi de büyük ihtimalle bugün Ferrari'ye binen zenginliğe denk bir zenginlik sahibi olacak ve aldığı performan aletine de hakkını vererek binecektir.

    Benim tamamen bir varsayımdır, belki bir evhanımı ya da manken bu aracın tipini çok beğenip kendisine hediye ettirmiş, ardından çarşı, pazar turlamalarında binmeye başlamış, daha sonra kocası onu boşamış ya da metresi olduğu adam daha genç bir metres bulmuş ve kadın da aracı yeniletecek bir kodaman bulamamış, benzin fiyatlarından dolayı da dışarı çok fazla çıkaramamış olabilir. Bu da başka bir varsayım olarak kullanılabilir.




  • Muğla da yaşayan bi adam vardı her kasadan m3ü var adamın.Öyle birine denk gelmen lazım.Yoksa ölüsü zevk vermez bu arabaların.

    edit:Bu adamla tanışıp garajını gezmek isterdim.Dünyanın en temz ve güzel e30 u sanırım garajında

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-bmw-koleksiyonculara-ozel-99-model-e36-m3-cabrio-boyasiz-49718086/detay?source=promotion_topl



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Akhilleus -- 23 Nisan 2012; 0:00:23 >




  • Arada denk geliyor m3. Bmwteam.net te forum üyelerinden satılıklar çıkabiliyor.Ve forum üyeleri araçlarına çok temiz, dikkatli bakıyor.Üstte bir arkadaş hızla ilgili birşeyler yazmış, hız değil tamamen zevk meselesi.Aracın ivmelenmesi ve kaputun altındaki o canavarı bilmek insana farklı zevkler yaşatıyor.
    Yalnız dikkatlice baktırmanız lazım, eğer m3 bitikse sağlam bir 328 her türlü m3 ü alıyor. Yani araç gitmiyor.Bu araç zevk için alınır ve bunun içinde hergün satılıklara bakmanız gerekir.Artık 3 gün sonramı 5 ay sonramı bulursunuz orası tamamen şans işi.Bir tanıdığım 9 ay sonra almıştı. Dediğim sitenin satılık bölümünü gezin ve sahibinden.com dan bakıp plakalarıyla,şase numaralarını öğrenirseniz arkadaşlar hertürlü yardımcı olabilir.




  • ilginiz ve verdiğiniz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim..
    söylediklerinize göre;
    aradığım e36 m3 için
    kriterleri yumuşatmaya karar verdim..
    zamanında posterleri dolap vs. mizi süslerdi namussuz kasanın m3ünün

    sabırla bekleyeceğim;
    mekanik / estetik ne gerekiyorsa
    orijinale döndürülmesi için
    masraf yapılması gerekebilecek
    ama
    toplam 50 bin TL maliyeti geçmeyecek

    sadece ağır kaza yapmamış ve
    acayip renklere boyatılmamış,
    olarak aramaya karar verdim..

    tekrar teşekkür ederim verilen bilgiler ve ilginiz için
  • öncelikle ne istediğinizi bilmek gerek hangi m3?
    yani 2 versiyonu olduğunu biliyorsunuz maalum çift vanos tek vanos muhabbetleri, senesinden senesine bazı farklar var vs. üstüne üstlük zaten yukarıda yazılmış, temiz 3.28 ler m3 leri rahatlıkla alıyorlar doğrudur, ama öyle 5-10 boy olayları hikaye..
    Kazasız m3 var mı?
    Türkiye de nadir belki sadece RUF var onu da zaten satmazlar, kazasız m3 diye bir şey sadece teoride var.
    Peki bu yaşlarda e36 alınır mı?
    Zevk meselesi diyelim, sizin ne kadar istediğinizle ne kadar harcayacağınız arasında bir bağlantı bu..
    Ne kadara maal olur?
    http://www.modifiyem.com/forum/f16/project-e36-91393/ - arabayı borusandan alınmış hali gibi istiyorum derseniz araba hariç, full rektefiye boya 32-33 bin tl.
    Nerden almalıyım m3 ü?
    M3 ü bildiğiniz yerden almalısınız tek kural bu, benim şuanda 3 adet bildiğim var temiz olan; 1 Kayseri de ki kırmızı (ZA plaka) birde Kayseri den İstanbula giden Siyah var (arkadan ufak bir tıklaması var derler) birde doğuda bir arkadaşımızın estorili var ya Gazi Antep de yada Kahraman Maraş da ki çok, oda ederini istiyor :).
    Alır m3 ü yaptırırım mı acaba?
    M3 masrafları, m3 motorunun yapısı diğer 3 kasadan farklıdır, her usta yapamaz vanos ayarları bile başlı başına bir konudur, yanılmıyorsam Türkiye de bilinen adam gibi 4-5 ustası var, en reklam olanı İzmir deki, özellikle Dakar sarıya yaptıklarını biliyoruz ki, cidden efsane günlerine dönmüş..
    E almayayım mı m3?
    e36 kasaların ufak farklılıklar dışında hemen hemen hepsi aynı şaseyi kullanmakta,bir arabanın ne kadar güzel olduğunu sizin sevginiz belirler, ben sizin yerinizde olsam 3.28 alır onu JDM de turbolatırım, m3 ile farklarınıda yavaş yavaş kapatırım.

    Bu arabayı alırken unutmayın, bu araba normal bir araba değil, alır yaptırırım demek için iş adamı olmak lazım ince detayları bile adamı öldürür örnek verelim isterseniz?
    95 den sonraki blokları alüminyum, kalitesiz benzin korozyon benzeri bir şeylere sebebiyet veriyor, motor bloğunun kendisi bile 2-2.5 bin tl..
    Doğuştan immobilzer li orjinal alarm motoru kitliyor, beyni resetlemek gerekiyor yapıldıysa chip vs GG.
    Bu arabayı hızlı yapan şeylerden birisi arabanın yere oturuşu, isterseniz bir bakın fabrika verisi jant ağırlıklarına tanesinin kaç kilo olduğuna, öyle 6 sn fabrika verisi falan kolay işler değil, orjinal AC jant alayım deseniz 3 milyar civarından geliyor??
    Araba arkadan itişli aktarmasındaki en ufak sorun gidişini en direk etkiliyor, öyle bir durum ki lift olmadan şurasında sorun denemiyor bile..
    Bizim ülkemize gelen m3 lerin yarısı SMG 1 vites idi, nerede bir tane yok şimdi, hepsi değiştirdiler, yani anahtar değmemiş motor sadece romanlarda oluyor!

    Tekrarlıyorum, m3le yaşayacağınız dert yerine, arayıp çekeceğiniz çile yerine 3.28 ile daha mutlu olursunuz.Doğru değerlerde ayarlanmış bir Turbo zaten m3 seviyesine getiriyor bu arabayı, kotuk,kadran vites topuzu vs yavaş yavaş zaten halledilir...
    Ben cidden çok aradım yok, o hayal ettiğimiz gibi olanlardan yok..Geç kalmışız harcamışlar arabaları..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Bulbulinho

    55-60.000 bandında e39 m5 bulabilirsiniz temiz. hem 4 kapılı olur, hem daha temiz olur, hem dana yeni bir teknolojinin ürünü olur, hem de çok amaçlı kullanılabilir.

    E36 M3'ün sedanı mevcuttur, düzeltme ihtiyacı hissettim.
  • Arkadaşlar merhaba,
    Üzerinden uzun zaman geçsede bu konuda yazma ihtiyacı hissettim,
    Küçüklükten beri e36 m3 hayali ile büyüdüm ve bunun tarifi yok yolda geçerken sesini duyduğunda kalp atışlarını hızlandırması çok farklı olay:)
    e36 320i ,e46 325i,e39 530i kullandım ve şuan tam anlamı ile m3e yğunlaşmış durumdayım bu derece içinde olarak bukadar çok istmeme rağmen yazılanlara okuduktan sonra insanın içinde bir korku oluşuyor.Bu araçlar çok farklı çok özel araçlar m dünyası çok farklı ve özel insanlar elinde diye düşünüyorum araç ile arasında bağ kurulması muhtemel bi ilişkide bir araca ne derece zarar verilebilir.M54 çift vanos 530i kullandım performans farklı bir olay m daha farklı.
    Konu şöyleki hayllerimi süsleyecek kadar güzel bir olaya sahip olunca(321hp 6ileri) beni tatmin etmemesinde ve sıkıntılarından korkuyorum o paranın yanacağınıda bilsem almak istiyorum beni tatmin etmesi koşulu ile kullanan arkadaşlardan bu konuda yardım almak istedim yardımcı olursanız sevinirim.




  • Hocam en temizinin bile anası ağlamıştır onun. M gibi olmasa da e46 kasalara bakın .20 .30 hangisi uyarsa artık
  • 50bine s2000 bulunur
  • Bu tür aracları özellikle türkiyede istediğin fiyata hemde temiz bi şekilde bulman zorunda zoru!Ayrıca bulsan bile emin ol o rac el değiştire değiştire pis bi herifin elindende geçmiştir!Ama şöyle bi seceneğinde var aracı kıbrıs gibi biyerden getirebilirsin kıbrıstan artık arac getirmek o kadar zor değil tabi ülkemizin kriz üstüne kriz geçirdiği şu günler hariç!
     BMW M3 1996 -E36- temiz bulunur mu? bulunursa 50bin verilir mi?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: pierce

    hayattan güzel bir otomobile sahip olarak zevk almanın
    korkunç vergilerle haram kabul edildiği ülkemizde,

    en makul vergi dilimine sahip olan
    1992 - 1997 arası modellerini
    ciddi kaza yapmamış,
    hırpalanmamış olanını bulmak
    ne kadar zor olabilir?

    ayrıca araç hakkında bilinmedik yönler
    sorunlar vs. bilgisi olan varsa
    ve esirgemezse çok memnun olurum..

    saygı duyuyorum..


     BMW M3 1996 -E36- temiz bulunur mu? bulunursa 50bin verilir mi?


     BMW M3 1996 -E36- temiz bulunur mu? bulunursa 50bin verilir mi?


    Yuksek turlu araba istiyorsan 3.2 u unut, 3.0 al. GT ruhuna daha yakin olsun istiyorsan 3.2 al(6 vites vs)
    Aradaki tek fark his. E tabi 3.2 biraz daha hizli..

    Ben olsam 3.2 motorlu olani alirim. Aldiktan sonra da direk bearingsleri degistiririm, tek hastaligi diyebilirim :)
    Bearing:
     BMW M3 1996 -E36- temiz bulunur mu? bulunursa 50bin verilir mi?


    3.2 motoru cok daha iyi motor diye biliyorum. Orta bandta cok daha guclu. Mesela 3.0 olan 4500 tura kadar pek bisey yapmaz, ama 3.2 olan 3000 tur da maksimum torka ulasir.

    Vanos bozulabilir, bu her ikisi icinde gecerli. Vanos biraz sesde yapabilir, bu bozulacak anlamina gelmez, butun vanoslar zamanla ses yapar(tik-tik-tik gibi :D) ve genelde bu vanos degil hidrolik gergidir..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.