Şimdi Ara

Bmw N13 Cold Start Wastegate Rattle (Kısmi Çözüm) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
3
Favori
6.382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Keşke daha önce girseydim dediğim konu 1.16i N13 Motor işini tam yapamayan ustalar sayesinde bana yeni bir turboya maal oldu cold startta ilk video daki ses ve araç ısındıktan sonra alt devirlerde zırıltı sesinden ustaya götürdüm aracı..İlk olarak 2. Çizginin orayı burçladılar ve bu işlemi yaparken wasgate kapağının ayarını yapamadılar ve araç sürekli olarak tahrik hatası vermeye başladı.. Seste biraz azalma oldu ancak sürekli gidip geldim turbo hortumu dediler turbo valfi dediler herşeyi yaptılar.sorun düzelmedi ve mecbur manifoldu değiştirmem gerekti.Malesefki manifold harici değişmediği için mecbur turboya birlikte 10 bin liraya yeni turbo almak zorunda kaldım.. Sıfır Turbodada aynı şekil sorunlar devam ediyor..Şimdi yeni turboya arkadaşın uyguladığı yöntemi deneyeceğim resimleride yüklüyorum
    Bmw N13 Cold Start Wastegate Rattle (Kısmi Çözüm).yeni turbo
    Bmw N13 Cold Start Wastegate Rattle (Kısmi Çözüm). Burç olayı
    Bmw N13 Cold Start Wastegate Rattle (Kısmi Çözüm) yaptıkları aralık
    Bmw N13 Cold Start Wastegate Rattle (Kısmi Çözüm) Yeni turbonun kapak aralığı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • SemihLand S kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun acaba wastegate ayarı yaparken Ista+ ile mi yaptılar yoksa karadüzen mi ki? Ben bu şekilde (clip ile) uzun süre kullandım aracı hiç bir sorun yaşamaadım, cold starttaki sesi tamamen kesiyor ama alt devir zırıltısına çözüm getirmiyor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üst tarafın burçlanmasından kaynaklı kapak pek sağlıklı çalışmıyordu gazı geç alıyor tepkiler çok geç oluyordu araçta ve turbo basıncı yeterince olmuyordu , ileykeyen süreçlerde gaza basınca turbonun devreye girmesiyle kapak sürtme sesi yapmaya başladı arkadaşın işaretlediği 2. Yere kesinlikle müdahele ettirmeyin..Sadece cold start için arkadaşın yaptığını yapıcam
  • SemihLand S kullanıcısına yanıt
    Aynı zırıltı şıkırtı sorununu ben de dert etmiştim. Cold starttaki zırıltıyı kesmesi için aynı parçadan siparş edip taktırdım ancak sonuç alamadım sesi kesmedi 2 ay sonra çıkardım parçayı malesef. Bence çok kurcalama aracını hepsinde var bu. Sokakta düşük hızda giden bmwlere kulak verirsen çoğunda aynı sesi duyacaksın.
  • Leonda da benzer bir sorun vardi o wastegate sanmistik.turbi degisti yine cozulmedi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel bir konu teşekkürler, ben de çözümünü arıyordum. Anlaşılan en sağlıklısı akışına bırakmak. Ama tabi benim gibi cam hafif açık araç kullanmayı sevenler için can sıkıcı bir durum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merhaba,

    öncelikle konuyu açan arkadaşa teşekkürler, güzel açıklayıcı bilgiler olmuş


    Kaynak olarak gösterdiği siteleri ben de görmüştüm, klipsi aliexpress'ten sipariş verdim ve bakım yaptırdığım servise takmalarını rica ettim. Biraz umutsuz bi şekilde taktılar :)

    Yalnız klipsin ucunu kesmedik ve takan arkadaş klipsin gevşek olduğunu ve eliyle takmadan önce sıktığını söyledi, herhangi bir gres, bakır macunu da sürmediler ne klipse, ne de lambda sensörüne,

    soğuk çalıştırma sesi pek kesilmedi, acaba yanlış mı takıldı?

    seyir halindeki ses daha fazla rahatsız ediyor beni esasen, benzer bir geliştirmeyi VW 1.5 tsi için de yapmıştık, orada wastegate'e bağlı sekmanın arkasına pul konmuştu ve sorun çözülmüştü, BMW için hazır parça var diye satın aldım ancak sorunu çözemedik, acaba bunda da mı pul konmalı


    çok sıkı olursa çalışmasını etkiler mi diye de şüphem yok değil, belki psikolojik ama araba alt devirde yürümüyor mu diye kafam takılıyor klips montajından sonra, bu 10 no.lu ısı kalkanı vidalarını söksem klipse kendim ulaşamaz mıyım? lambdayı hiç ellemeden?


    Bu arada dip not, bu sıkıntıyı bir turbocuya sormuştum daha önce, benzer bir turbonun için gösterdi ve seyir halindeki sesin sebebini işaret etti, içten gelen ses olduğundan maalesef çözüm zor görünüyor dedi





  • redimola R kullanıcısına yanıt
    Klipsin uçları kesilmez ise heat shielde ve turboya sürtüp takılma yapabilir. Belki de alt devirde yürümüyor gibi gelmesinin sebebi bu olabilir.

    Çok sıkı olması çalışmasını tabiki zorlaştıracaktır. Benim VW servisinden aldığım halindeki sıkılığı idealdi, ne çok sıkı, ne de gevşek. Ayrıca antiseize sürmemdeki amaç da zamanla ısı ile clipsin kaynayıp wastegatein çalışmasını engellememsi içindi. VW servis dökümanında da bu şekilde bir uyarı vardı sanırım.

    Ayrıca söylediğim gibi sesin 2 kaynağı var eğer sizin mavi işaretli 2. Sebepden gelen ses artmış ise onu bu şekilde kesmezsiniz. Turbonun içinde kalıyor o parça. Yani turbocunun işaret ettiği parça doğru. Onun çözümü olarak kaynak yapıyorlar ama çok sağlıklı değil, çünkü o parçanın belli bir tölaransta hareket etmesi lazım ki kapalı konumda hava akışını tam kesebilsin. Kaynaklı olur ve tam kesemezse kaçak oluşur. Çok düzgün bir işçilikte kaçak olmayacak şekilde kaynak mümkünmü derseniz bence mümkün ama zor.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.