Şimdi Ara

Boardwalk Empire (2010 - 2014) (46. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
928
Cevap
14
Favori
33.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Başlamakta kararsızım çünkü, şu an Amazon listemde Boardwalk Empire haricinde The Sopranos, Six Feet Under, The Newsroom, The Pacific, Rome, Carnivale, Deadwood, Oz, The Wire gibi HBO dizileri de var. Çoğu uzun soluklu diziler.. Bu yapımların arasında Boardwalk Empire ilk sırayı hak ediyor mu, bilemiyorum. Tavsiyesi olan var mı?
  • Tamamıyla zevk meselesi, hangisinin konusu seni daha fazla çekiyorsa ona başlamalısın.
  • Rome, Carnivale ve Deadwood final yapmadan iptal edilmiş herhalde. Boardwalk Empire hakkında bilgim yok. Final yapabilmiştir diye umuyorum. Diğerlerini eledim. Boardwalk Empire'a başlayacağım. The Sopranos ve Oz'u da daha sonraya bıraktım.
  • Rome ve Carnivale normalde 2 sezondan fazla olarak planlanmış ancak yarım kalmış diziler. Sen yine de izle, iki dizi de efsanedir. Deadwood'u izlemedim.
  • Rome yüksek bütçe nedeniyle iptal edilmiş. Carnivale'ın izlenme oranları beklenenden daha düşük kalmış. İkisinide tekrar listeme ekledim. Ne de olsa HBO'nun klasikleri.. Her türlü izlenir. Teşekkürler.
  • Benim bildiğim kadarıyla Carnivale dizisi Rome finanse edilsin diye iptal edildi. O dönem Carnivale dizisinden daha düşük reytinge sahip The Wire dizisi de vardı, Carnivale daha masraflı olduğu için kellesi alındı bir nevi.

    O değil Rome da aynı akıbete uğradı. Para sıkıntısı yüzünden 2. sezonda bitirdiler diziyi. Günümüz bütçeleri yoktu o zaman.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Der Meister.

    Başlamakta kararsızım çünkü, şu an Amazon listemde Boardwalk Empire haricinde The Sopranos, Six Feet Under, The Newsroom, The Pacific, Rome, Carnivale, Deadwood, Oz, The Wire gibi HBO dizileri de var. Çoğu uzun soluklu diziler.. Bu yapımların arasında Boardwalk Empire ilk sırayı hak ediyor mu, bilemiyorum. Tavsiyesi olan var mı?
    Boardwalk Empire harika dizidir fakat listeye bakınca önceliklerin şu sırayla olsun derim;

    Six Feet Under > The Wire > OZ > The Sopranos > Boardwalk Empire > Rome (kalanları izlemediğim için dahil etmedim)
  • White Cluster kullanıcısına yanıt
    Dün Carnivale'a başladım. İlgi çekici ve merak uyandırıcı başladı. Zaten 2 sezon. 1 ayda bitirim. Daha sonra da uzun soluklu olarak Boardwalk Empire ve Six Feet Under'a aynı anda başlamayı düşünüyorum. Tavsiyeniz için teşekkürler.
  • Bu diziyi izleyin
  • dizinin ilk 2 sezonu 10/10 3.sezon 10/8 geri kalan 10/6 fakat her türlü peaky blinderstan iyi bir yapımdı.
  • 4 bölüm izleyip bıraktım. Karakter gelişimi diye birşey yok. Ezik büzük takılan,dayak yiyip hastanelere düşen, sağda solda iş arayan kadın bir anda senatörlerle hemde kendisine iş ayarlayan adamın arkadaşları ile siyaset muhabbeti yapabiliyor. Birde adamlara zıt gidiyor. Karakterin profiline aykırı bir davranış.

    O sahneden sonra da izlemeye devam ettim. Ama yine 2 gün önce kendisine verilen parayı sadaka istemiyorum diye kabul etmeyen, namustan dem vuran aynı kadın, çalıştığı işyerinden elbise çalabiliyor.

    Bana çok saçma geldi bu kısımlar. Karakter en başından beri düzgün,saf,efendi biri olarak lanse edildi ve maksimum 2 hafta içinde bu hale geldi.
  • İzlemediğim baba dizilerinden sadece 2'si kalmıştı. OZ ve Boardwalk Empire.

    OZ'u bitirdim, şimdi son olarak Boardwalk Empire'a başladım. Geçmişten başka dizi kalmadı kendi adıma.

    Bir yandan kötü olacak çünkü yeni yapım sağlam dizi gelmiyor artık.
    Sopranos, Breaking Bad, The Wire, Dexter, Six Feet Under, Entourage tarzında kaliteli işler göremiyoruz.
  • 2 sezon bitirdim, taş gibi dizi. Dekor ve prodüksiyon buram buram kalite kokuyor. Richard Harrow enfes karakter.
  • BoJack Horseman kullanıcısına yanıt
    O nasıl ürkütücü bir şey ya.
  • 6 bölüm izledim bugün. Çok etkileyici bir dizi gerçekten. Stendhal sendromu diyorlar sanırım psikolojide ona tutuldum gözümü ekrandan ayıramıyorum. Diyaloglardaki gerçeklik bir yana mimik ve jestlerin hayatın doğal akışı içerisinde bu kadar başarılı kullanıldığı bir bunu bir de Deadwood'u gördüm şimdiye kadar. Prodüksiyon kısmı zaten başka bir seviye. Ancak olayların biraz hızlı ilerlediğini düşünüyorum. Karakter ve bölüm sayısını da göz önüne alırsak daha yavaş bir akış diziye daha çok yakışırdı bence ancak anlatacakları süre 1920-1933 arası epey geniş bir dönem olduğu için bu şekilde bir senaryo yazımı makul karşınalabilir. Yine de en basitinden
    Margaret ve Nucky yakınlaşması bu kadar erken olmasaydı daha iyi olurdu gibi
    Niyetim sabahlayıp ilk sezonu bitirmek aslında ama pek verimli olmaz gibi. Dizinin bölüm sayısı gözümü korkutuyordu. Bir de alıştık 8-10 bölümlük tek sezon dizilere. Keşke önceden başlasaydım diyorum şimdi.




  • 4. sezonu bitirip final sezonuna geçtim. İlk 3 sezon kadar olmasa da farklı şehirlerdeki karakterlerin hikayesini nihayet kesiştiren, yine bazı karakterlerin de hikayesinde önemli ilerlemeler kaydettiren dolu dolu bir sezon oldu.


    Eli’ın oğlu Willie güzel katkı yaptı sezona, 3. sezondaki Margaret’in hastanedeki tıp hikayesinden çok çok daha ilgi çekiciydi. Gillian böyle bir sonu hak edeli epey oluyordu. Jeffrey Wright’ın Narcisse karakterinin, Gyp Rosetti sonrası biraz yavan kalacağını düşünüyordum ilk bakışta ama beni şaşırttı, hele de Başkan ile ittifak kurmasını tahmin etmiyordum.

    Ve tabi ki dizinin en iyi 2-3 karakterinden birisi, Richard Harrow... Ruhun şad olsun kral. Eşine doyamadan göçüp gitti dağ gibi adam




  • Ve bitirdim. Efsaneye yakışır bir final olmuş, bu dizi 8 bölümlük finalden daha da fazlasını hak ediyor diyebilirim hatta. Orijinal karakterleri, nefis kostümleri, 5. sezona renk katan flashbackleri -ki bence 5. sezona kadar kalmamalıydı flashback işi, çok daha erken izlemeliydik-, kusursuz oyunculuklarıyla bir Boardwalk Empire geçti bu dünyadan.


    Finalde Tommy’i tahmin edene helal olsun. Nefis bağladılar. Dizi boyunca Gillian’a sövdüm ama sonda acıdım kıza.
  • 4. sezon finali


    Dizi James öldükten sonra o efsane ilk iki sezonu kadar tat vermese de yapılmış en iyi işlerden biri olduğu muhakkak. James benim adıma dizinin lokomotifiydi. Muazzam yazılıp oynanmış bir karakterdi. Michael Pitt çok iyi iş çıkarmıştı. Bir de sanırım izledikçe alışıyor insan. Pilot bölümü izlediğimde ağzım açık kalmıştı. Yüz yıl öncesine götürüyordu dizi. Gerçekten o rıhtımda dolaştırıyordu. Bu etki kayboluyor ister istemez. Belki sezon sszon takip edebilsem diziyi daha çok severdim. Şu haliyle The Wire kadar iyi bir iş olduğunu düşünmüyorum. Imdb puanı isabetli duruyor. Final sezonundan sonra fikrim değişebilir elbette. Yan karakterlere, hele de ilgi çekmekten uzak Narcisse gibi karakterlere yoğunlaşması sebebiyle 4. sezonu kişisel sıralamamın sonuna koyuyorum. Richard'ın ölürkenki rüyası mükemmeldi. Yüzünü yarasız gördüğümüz kısımda bir damla yaş aktı gözümden. Yalnız tam orada bitmeliydi sahne. Sahildeki cesedini gösterme ucuzluğuna kaçmasalardı keşke. Amerikan izleyicisi anlamaz diye mi yapmışlar bilmiyorum da sahnenin bütün estetiğini mahvetmiş. Richard'ın maskesini her kim düşündüyse de tebrik ediyorum. 48 bölüm izledim hala alışamadım. Çok hastaca bir fikir gibi geliyor.




  • Zebercet kullanıcısına yanıt
    Pilotu yöneten Martin Scorsese, bir farkı olsun elbette. Bildiğim kadarıyla da dizinin bütçe epey bir fazla, her sezon daha da kısıyorlar ve final sezonunu 8 bölüme kadar düşürüyorlar. Epey bir zaman atlıyorlar son sezon. Bütçe kısılınca da ister istemez etki kayboluyor dediğiniz gibi.
  • BoJack Horseman kullanıcısına yanıt
    Tabii muhakkak Scorsese etkisi. Bütçe hususu da dediğiniz gibi olsa gerek mesela o rıhtımı 3 ayda inşa etmişler 100 metre civarıymış. Bütün dükkanlar falan dolu dolu set hazırlamışlar. Onun dışında pilot bölümünde akılda kalıcı pek çok şey vardı. Muhtemelen yapılmış en iyi pilot bölümlerinden biridir.
    James'in ev yaşamı, Margaret'in Nucky'nin ayağına gidip yardım istemesi, Al Capone'un pususu, Colosimo suikastı vs. Sinema filmi gibi aç izle o pilotu. Bölümü Terence Winter'ın yazdığını da unutmayalım. Bence dizinin en iyi yazılmış bölümleri Winter'a ait. Çok çok iyi diyalog yazıyor o adam. Ve ben genel olarak dizinin - bence - bir süre sonra lüzumsuz karakterler ile şişirilmesine ve Meyer, Luciano gibi adamların geri plana atılmasına kızdım. Orada yatan hikayeler varken Narcisse gibi karakterler ile bizi oyaladılar.




  • 
Sayfa: önceki 4344454647
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.