Şimdi Ara

Böbrek nakli başvuru bölümü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Ehem ehem sözlerime başlamadan önce neyse direk giriyorum bir insan günde su içerde bu kadarda içmez ki canım 15 -20 bardak dişimin kovuğuna yetmiyor sözün özü eğer kaza fln geçirirde " murt " gidersem (Allah korusun ) böbrek ihtiyacınızı benden karşılayabilirsiniz. Burdan duyurulur. Reklam sloganım
    bayandan olmasada erkekten az kullanılmış , sorunsuz BÖBREK Teşekkürler







  • peki hocam spor da yapıyor musun, bir hastalığın var mı ? eğer yoksa tanışmak isterim bi gün yemek ısmarlıyım sana
  • Gazeteye sarip yollasana bi bakiyim nasilmis.
  • Aslında çok ciddi bir konuya değinmişsin arkadaşım organ bağışı ülkemizde ne yazık ki çok az. Organ bekleyen insan sayısı ise çok fazla. Eğer ölürsem bende hepsini inşallah bağışlayacağım. aileme vasiyet edeceğim. Öbür tarafa sadece amelimiz gelebiliyor o yüzden çürüyeceğine son bir sadaka-i cariye ile kendimizi de başka bir insanı da kurtarabiliriz.

    Sual: Sadaka-i cariye ne demektir?
    CEVAP
    Öldükten sonra da, amel defterimize sevap yazdıran sadakadır. Sadaka-i cariye, cami, çeşme, yol yapmak, ağaç dikmek, faydalı ilmi eser bırakmak gibi insanlara faydası dokunan her çeşit iyi işlerdir. Bir hadis-i şerif meali:
    (İnsan ölünce, üç şey hariç ameli kesilir: Sadaka-i cariye, faydalı ilmi eser bırakmak veya ona dua ve istiğfar edecek salih evlat.) [Müslim]

    Herkes cari sadaka olarak cami yaptıramaz, ilmi eser yazamaz. Ama kolayı var. Faydalı bir eserin dağılmasına sebep olmak da, o kitabı yazmak gibi sevap getirir. Bir hadis-i şerif meali:
    (Mümine, öğrenip yaydığı ilmin sevabı, ölümünden sonra da devam eder.) [İbni Mace]

    Faydalı eserden maksat, dinimize dünyamıza faydalı olan her eser buna dahildir. Fıkıh kitabı, tefsir kitabı, ilmihal kitabı, tıp, fizik, kimya kitabı faydalı kitaplardandır. Kasetler, CD’ler, filmler faydalı olmak şartı ile hepsi sadaka-i cariye hükmündedir. Faydalı olmak şartı ile bir radyo, bir televizyon, bir gazete, bir dergi, bir internet sitesi gibi her çeşit yayın, sadaka-i cariyeye dahildir. Hadis-i şerifte buyuruldu ki:
    (Unutulmuş bir sünnetimi meydana çıkarana yüz şehid sevabı vardır.) [Hakim] (Ya bir farzı veya vacibi meydana çıkarmanın sevabının ne kadar çok olduğu buradan anlaşılmalıdır.)

    Ehl-i sünnet âlimlerinin yazdıkları, hakiki din kitaplarına uyanlara yüzlerce şehid sevabı verilir. Sünnete yapışmak, sünneti ortaya çıkarmak Ehl-i sünnet âlimlerinin kitaplarını öğrenmekle olur.

    Bayramlarda, özel günlerde hediye olarak bir kimse, ehl-i sünnet âlimlerinin kitaplarından bir kitap, mesela bir İslam Ahlakı kitabı hediye verse, yüz şehid sevabı alır. Çünkü unutulmuş sünnetlerin yanında, farzlar ve vacipler de yayılmış oluyor. Bozuk din kitabı vermek de bunun aksi olup, çok veballi bir iştir, bu sefer işlenen günaha da ortak olmuş olur.




  • Böbreğine iyi bakıyor olabilirsin ama günde 20 bardak su içen adamda gizli şeker olma ihtimali yüksek derim ben. 8 saat açlıktan sonra eczanede ölçüm yaptır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: faruk

    Böbreğine iyi bakıyor olabilirsin ama günde 20 bardak su içen adamda gizli şeker olma ihtimali yüksek derim ben. 8 saat açlıktan sonra eczanede ölçüm yaptır.

    Troit beziyle ilgilede olabilir, bende de aynı sorun vardı, torit bezinden kaynaklanıyormuş. Şeker falan normal değerlerdeydi.
  • Böbreği kesekağıdına koy ben almaya gelecem
  • Ben de satmayı düşünüyorum.

    Sigara kullanıldı.
    Alkol yılda 3-4 kere kullanıldı.
    Çiziği, hastalığı yok.
    Sağlık sorunu yok.
    Sorunsuz çalışır durumda, doktora götür incelettir masrafsız kullan.
    Fiyat: 40.000 TL









  • opel ignisia almak istiyorum o yüzden de böbreğimin birisi satılık
    not: ciddiyim :D
  • Bende gece çok su içiyorum. Yatmadan önce 2 bardak. Sabaha kadar en az 2 kere kalkarım her kalkışımda 2şer bardak ve sabah kalkınca 2 bardak daha.
  • Alkol kullanmıyorsan ve sağlıklıysan bigün dolaşalım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.