Şimdi Ara

Bogaz Kelebegi Sorununa Son! (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
325
Cevap
29
Favori
304.436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaslar aracimda ariza isigi yada ariza kodu yok. Sabah soguklarda 15 20 km gidiyorum bir sikinti yok. Aksam is donusu rampa asagı geliyorum isiklarda kasislerde debriyaja bastigimda stop ediyor. Bogaz kelebeginden midir aracim full bakimli.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tuncercoban kullanıcısına yanıt
    Tuncer bey

    bogaz kelebegi arizasi kesin tespiti nasil yapilir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar

    1.4 tsi 150 hp 4 motion arabam var ve p2263 hata kodu veriyor tum nedenlerine bakildi ancak bulunamadi

    Fakat bu arada vagcom testinde pedal pozisyonu tam gazda bile %60 tan yavas yavas artip maksimum %80 e cikiyor. Izledigim videolarda gaza basar basmaz %100e cikiyor arabalarda ancak benimki oldukca yavas ve %80-85 e cikabiliyor

    Sorun medir acaba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vectra b 2001 1.6 benzin/lpg li aracımda sabah ilk çalıştırmada ibre 1500 civarında çalışıyor bu esna bir anormallik olduğu belli araç fazla bağırıyor bu en fazla 5 saniye sürüyor eğer hemen hareket edip debriyaja bastığımda sanki 1-2 saniye gaz pedalı takılı kalmış gibi 1500 devire alıp koruma moduna geciyor araba üzerinde anhtar simgeli arıza lambası yakıyor ve araba gitmiyor.bir kaç sefer kontak kapa aç çalıştir dan sonra düzeliyor. Opcomda aşağıdaki arızaları veriyor.İşin garibi ben aracı çalıştırmadan önce lpg geçiş düğmesini kapatırsam bu arızayı vermiyor.bende bu şekilde benzinle bir süre gidip aracın ısındığından emin olduktan sonra lpg ye manuel alıyorum aracı.ısındıktan aonra bu arızayı vermiyor.

    Araçta yağ yakma ve eksiltme yok motor 2 sene oldu rektefiye edileli.orjinal parçlar kullanıldı.

    Su eksiltme yok.

    Kırmızı antriz konuldu.

    Yağı ve filtresi yeni.

    Benzin filtresi gm marka yeni.

    Hava filtresi yeni.

    Bujiler gm yeni.

    Bobin delphi yeni.

    Termostat gm yeni.

    Termostat yanındaki ısı müsürü delphi yeni.

    Akü 72 amper yeni. Bır ara kaçak vardı onu kedim multimetre buldum kaçak yok şuan.

    Zaten araç tek marşta hiç sıkıntısız alıyor.

    Lpg regülatörü yeni regülatör üzerindeki ısı müsürü yeni.

    Lpg enjektörü ve filtresi yeni.

    Bu saydığım parçaların bu arıza koduyla ilgili olmadığını biliyorum. Tamamen elektriksel arıza kodu. Ve gaz kelebegi ve pedal sensörü ile alakalı. Gaz kelebegini daha önce sökerek temizlemiştim icinde kücük bir hava deligi var onuda iyice temizledim. Zaten bir süre benzinde kullandım hiç bir zaman arıza vermedi..Şunu bunu degiştir diyenler olabilecegi için yazdım.
    Bu arada opcomdan gaz kelebegi adaptasyonunu yapıyorum sıkıntı yok.

    Lpg geçiş sıcaklığı 40 dereceye ayarlı.

    Fakat cihazı bağlıyorum motor soğuk ilk çalıştirmada lpg gaz sıcaklığı 8 derece bunun 28 derecede buhar haline geldiğini düşünürsek çok düşük ve çabuk ısınmıyor.yani 10-12 derece iken filan lpg ye ğecıyor tabi hemen geçmiyor 1 km sonra ancak geciyor.tabi gaz yarım saat 1 saat sonra 25-30 oluyor. Regülatör ısınıyor elimlede cihazdan kontrol ediyorum.kablom var ordan bakıyorum.motoru istıp kaliprasyon yapıyorum ilk etapta çok güzel 1-2 sonra yine zırva.

    Benim aklıma gelen lpg elektrik aksamında bir sıkınti olduğü veya bağlatılarda onu da kontrol ettim yine sıkıntı bulamadım. Bir yerlede şase ile bir sıkıntı var ama anlayamadım.
    Bir kaç tüpçüye gittim klasik sanayi ustalarının öğrenilmiş bilgileri beyin arızalı çünkü arıza kodları beyni işaret ediyor amma ve lakin benzinle kullanımda bu arızalar oluşmadığı icin beyin,gaz kelebegi veya pedal sensörü arızalarını eliyorum...veya tüp sistemi eski komple degiştirmek lazım diyorlar.. Yani işleri gelen müşterileri nasıl daha çok yolarım olmuş. Aksini söyleyen buyursun..

     Bogaz Kelebegi Sorununa Son!

     Bogaz Kelebegi Sorununa Son!



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Opelvectra01 -- 21 Aralık 2018; 16:5:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • tuncercoban kullanıcısına yanıt
    Benim 2004 polo aracımda normal sıcaklıkta ilk çalıştırmada devir 650 700 civarında ( olmasına gereken devir ) yalniz gaz verip bırakınca 900 e çıkıp sabit kalıyor. Buna bağlı olarak da düşük viteslerde tekleme ve silkeleme oluyor. Boğaz kelebeği temizlenip adaptasyon yapıldı. Ama sonuç aynı. Aynı model başka araçlara baktığımda onları devirleri düşükken benimkisi yüksek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tuncercoban kullanıcısına yanıt
    Yeriniz nerde tuncer bey

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hsynsoy

    Yeriniz nerde tuncer bey
     Bogaz Kelebegi Sorununa Son!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tuncer bey aracımda adaptasyon bozması oluyo 3 4 gün sıkıntısız biniyorum sonra başlıyo titreme gaz almama adapte bozmuş gidip yaptırıyorum araç düzeliyor sizin yazınızda gaz kelebeği bozuksa adapte olmaz demişsiniz peki sorun ne olabilir maf sensöründen olma imkanı varmı adapteyi bozan birşeyler var ama çözemedim
  • hocam merhaba,

    2002 clio2 otomatik.. benzinden gaza geçerken stop ediyordu aracım. bir süre sonra da marşı zor almaya başladı..3-4 kere deniyorum anca alıyor..bunun bu kelebekle ilgisi olabilir mi?
  • ali1468 A kullanıcısına yanıt
    Hocam senin tavsiyen ile gittik yanlış anlamada o adam usta değil esnaf hiç değil. Arabayı götürdüm teyp klima çalışıyor krank mili sensörü değişti sonra aracı alırken bir baktım teyp de klima da çalışmıyor geri götürdüm ben oralara dokunmadım dedi çıktı onun öncesinde teybin orayı söküp şase nerede var oraya baktım demiştim birde 200 TL işçilik aldı fiyatı aşırı kazık. Hakkımı helal etmeyerek çıktım oradan başka elektrikçi ye götürdüm teybin soketi çıkmış hemen taktı çalıştı klimaninda kablonun bağlı olduğu sigorta varmış o yanmış değişti çalıştı 10 dksini almadı ki adam abi Parana yazık kime yaptırdı isen ona git diyor bana boşuna para verme diyor Mahmut Usta getirdiğinde öyleydi diyip çıkıyor diyelim öyle hadi kalkta bir bak demi o sinirle çıktım gittim. Yani esnaf olan açar bir bakar üzerime kalır diye bakmadı bile. Yani benim ağzım yandı sizin yanmasın şaşmaz da 100 liralık iş orada 200 TL hem paranız gidiyor hem rezil olduğunuz yanına kâr kalıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam mrb. 2010 reno symbol 1.2 16v aracım var boğaz kelebeği sökülüp temizlendi takılıp adaptasyon yapıldı. Araç 1500 civarı sabit gaz veriyor vitese takıp hareket etcek gibi olup bırakınca klima açıp kapatınca rölanti 500/700civarı sabit kalıyor gaza basınca gene 1500civarı sabit kalıyor düşmüyor klima ışık fren vb. Aç kapa yapınca normale düşüyor adaptasyonu serviste yaptırsam düzelir mi yoksa kelebeği değiştirmek mi lazım tamir olur mu ii günler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tuncay bey,merhaba,hayırlı işler, 2019 model 1.4 turbo astra j aracım var. Rölantide araçta titreme oluyor. Ateşlemeye batırdım sıkıntı yok. Motor kulaklarında sıkıntı yok. Rölantide dalgalanma olmuyor ama yanımda oturanın dahi hissedebileceği şiddette titreme var. Boğaz kelebeği ile alakalı bir durum söz konusu olabilir mi? Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kml_20 -- 6 Haziran 2020; 11:26:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kml_20 K kullanıcısına yanıt
    Aracınız otomatik mi manuel mi? Otomatiklerde D pozisyonunda rölantide titreme olabilir.
    Rölanti devri kaçta tutunuyor? Düşük kalıyorsa titreme yapar. Normalinden aşağı düşüyorsa rölanti valfinde problem olabilir.
    Son ihtimal sübap kaçağı, gerçi aracınız yeni...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • golf4 akl boğaz kelebeği arızam var bi türlü halledemedim yenisini aldık yan sanayi marka ismi vermicem anlayın pie..g.adlı uyum sağlamadı orjinalini bi kere tamir ettirdim 1 sene kullanmadan bozuldu ustam adaptasyon tutmuyor dedi kelebek almamız lazım aldık sonrada beyin arızalı dedi çıkma taktık öyle böyle derken arabayı çalıştırmayı başardık ama yeni takılan boğaz kelebeği uyum sağlamıyor devir sati yukarı aşağı oynuyor bıktım artık ..
  • Merhaba,
    Bende Opel Zafira-B 2006 model 1.9 TDI otomatik araç var ve araç otobanda giderken gazdan ayağımızı kesip yakıt sıfır olarak gösterdiğinde hata veriyor. hatayı baktırdık boğaz kelebeği hatası olduğu söylendi ve beyinden de bu sorun kaynaklanabileceği yolda bırakmayacağı söylendi. hata verdikten sonra gaza bastığımızda 1 sn sonra hata kayboluyor. Nasıl çözebiliriz ? Siz İstanbulda tamircilik yapıyorsanız iletişime geçmek isterim.
    Turgay Cep:0506 6615863
  • Merhaba peugeot 207 1.4 hdi aracım var araç motor ısındıktan sonra rölantide motor teklemeye başlıyor sanki istop edecekmiş gibi 1 gün önce de şöyle bir hata vermişti eng man system faulty diyordu boğaz kelebeği mi arıza yaptı yoksa başka bir sorun mu bilemedim daha ustaya göstermedim ama bilgili olan arkadaşlar varsa ona göre hareket edeyim.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://forum.donanimhaber.com/profil/1828436


    Hocam konu hakkında, aracın sorunu sizce boğaz kelebeği mi ?

  • https://forum.donanimhaber.com/gaz-kelebegi-tamiri--136163135


    Lütfen benim sorunuma da bir göz atar mısınız ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tuncercoban kullanıcısına yanıt
    Merhabalar gaz kelebeği rolanti dalgalanması ve kendi kendine gaz verme yapar mı hocam kafasına göre de stop ediyor ne yaptıysak olmadı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İyi günler

    Benim arac 2006 aveo 1.2 8valf

    Yol giderken veya ışıklara yaklaşırken vites küçültmede özellikle 3 ten 2 ye vveya 2 den 1e araç rölantisi sıfıra yakın düşüyor bazende stop ediyor

    Sebep gaz kelebeği olabilirmi ve adaptasyon

    Gaz yeme çekiş ve rölantide hiç bir sorun yok

    İlgi ve yardımlarınız için teşekkürler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.