Şimdi Ara

Boks ve vücut geliştirme ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
792
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 yıl boksla uğraştım. Burun ameliyatı olduğumdan dolayı 1 yıl ara vermek zorunda kaldım. Malum dövüşte az çok biseyler öğrendim. Bu arada gobek oldu vücut hantal oldu iyice. Sormak istediğim vücut geliştirmeye gitsem daha mi mantıklı. Nede olsa dövüşte az çok teknik biliyorum, vücut geliştirmeye giderek kendimi mi geliştirsem biraz güçlü mü olsam. Fikri olan ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Vücut geliştirmeye giderek güçlü olmazsın, kaslarını şişirirsin. Az bir şey kas iyidir ama vücut geliştirme dediğin şey enine büyüme üzerine kurulu bir spor. Ayrıca o kadar basit değil yemek düzenin uyku dengen falan her şeyinin çok iyi olması gerekiyor. Boşver boksa devam et pişman olmazsın.
  • Rychte kullanıcısına yanıt
    Hocam afedersin ama bilmeden konuşmasak keşke. Vücut geliştirme sadece büyümek değildir, yapacağın antrenman çeşidine göre alacağın sonuç farklı olur. Core güçlendirme antrenmanları veya lean muscle antrenmanları illa ki büyümek ile alakalı değildir.

    Direk güç odaklı değildir vücut geliştirme orası doğru ancak, kişinin vücudu gelişiyorsa özellikle dengeli bir şekilde ise gücünün de aynı orantıda artması kaçınılmazdır. Kişiden kişiye güç artışı değişebilir ama vücut geliştirme gücünü arttırmaz diye bir durum söz konusu değil kesinlikle. Kişisel tecrübeden biliyorum ondan bu kadar emin konuşuyorum




  • Kızıl_Şaman kullanıcısına yanıt
    Peki sizce ikisi aynı anda yapılabilirmi ? Ben önceden 6-7 ay kadar boks yaptım,son 1 yıldırda vücüt geliştirmeyle uğraşıyorum.Şimdi ikisini aynı anda yapmayı planlıyorum,3 gün boks 3 gün body şeklinde..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Saintvicious22 kullanıcısına yanıt
    Yapılır "bence" ama boksu bir PT yardımında yapacaksan zaten diyetini vs. o ayarlar. O yüzden vücut geliştirmede yapacağını hocaya belirt sana yapman gereken çalışmaların listesini çıkarır.

    Yok kendim yapacağım diyorsan, oldukça kondisyon isteyeceğini düşünüyorum. O yüzden dengeyi sağlamak için boks antrenmanına göre ayarla vücut geliştirmede yapacağın hareketleri.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.