Şimdi Ara

Boom Supersonic, sesten hızlı uçan Overture yolcu uçağı için yeni Symphony motorunu tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Boom Supersonic, sesten hızlı uçan Overture yolcu uçağı için yeni Symphony motorunu tanıttı
    Boom Supersonic, iğne burunlu Overture süpersonik uçağıyla gezegenin en hızlı yolcu uçağını yaratmaya oldukça kararlı. Şimdi ise firma, Overture uçağını Symphony olarak adlandırdığı yepyeni bir turbo-fan tahrik sistemi ile donatacağını duyurdu.



    Boom Supersonic, Symphony motoru için endüstrinin önde gelen üç dev firmasıyla ortaklaşa çalıştı: Motor tasarımı için Florida Turbine Technologies (FTT), havacılık ve uzay endüstrisinin en büyük bağımsız bakım, onarım ve revizyon sağlayıcılarından biri olan StandardAero ve tasarım, üretim ve katkı malzemeleri için GE Additive.



    Boom, Symphony motorunu duyurdu



    Boom Supersonic, sesten hızlı uçan Overture yolcu uçağı için yeni Symphony motorunu tanıttı
    Boom Supersonic'in Kurucusu ve CEO'su Blake Scholl yaptığı açıklamada “Symphony programı aracılığıyla müşterilerimize ekonomik ve çevresel olarak sürdürülebilir bir süpersonik uçak sağlayabiliriz. Bu kombinasyona türev motorların mevcut kısıtlamaları ve endüstri normlarıyla ulaşmak imkansız” ifadelerini kullandı.



    Overture'un özelleştirilmiş tahrik sisteminin, net sıfır karbonda çalışması ve süpersonik bir jet için nispeten sessiz uçarak gerekli gürültü seviye testlerini başarıyla geçmesi amaçlanıyor. Boom Supersonic, United Airlines'a yolcu uçuşları için Overture jetleri sağlamayı planlarken aynı zamanda ABD Savunma Bakanlığı için bir askeri jet üzerinde Northrop Grumman ile de işbirliği içerisinde.



    Florida Turbine Technologies Başkanı Stacey Rock, aynı duyuruda, "FTT'deki ekip, yenilikçi, yüksek performanslı tahrik çözümleri geliştirme konusunda onlarca yıllık bir geçmişe sahiptir" dedi. Zira FTT mühendislerinin çoğu F-22 Raptor ve F-35 Panther’de kurulu olan güçlü F-119 ve F-135 süpersonik motorların oluşturulmasında çalıştı.



    Boom Overture'un ilk uçuşu 2027'de



    Boom Supersonic, sesten hızlı uçan Overture yolcu uçağı için yeni Symphony motorunu tanıttı
    Symphony'nin görsellerindeki bazı özel tasarım özellikleri arasında, kalkışta 35.000 librelik muazzam bir itme kuvveti oluşturan ve %100 sürdürülebilir havacılık yakıtı yakan, art yakıcı olmayan çift makaralı, orta baypaslı bir turbofan motoru yer alıyor. Bunların yanında pasif soğutmalı yüksek basınçlı türbin ve sessiz çalışma için tasarlanmış tek kademeli fan da dikkat çeken detaylardan.



    Boom hali hazırda Symphony'nin geliştirme sürecinin devam ettiğini, Overture’un ise 2029’da hazır olacağını belirtiyor. Overture’un üretiminin ise 2024 yılında başlayacağı ve 2027’de de ilk uçuş testinin gerçekleştirileceği belirtiliyor.











  • Elbette Olacak şimdiki teknoloji ile yolcu uçakları sesten hızlı gitmeli

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İyi de supersonic uçaklarda asıl sorun motorun sesi değil ki. Fiziksel olarak aşağıya bıraktığı sonic patlama sesi ve dalgası. Motoru elektrikli, 0 sesli olsa da bu değişmiyor.

  • zamanında concorde destek erilseydi şimdiye kadar jet çağına geçmiş olacaktı ama abd firmaları bastırdılar bir kaç kazadan dolayı engellediler concorde ve fransayı devre dışı bıraktılar onlarda çok çabuk pes etti.

  • Ee yolcular bu basınca nasıl dayanacak

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    sonik patlama ses hızında giderken oluyor. ses hızını aşınca sorun yok.

  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt

    Keşke öyle olsaydı. O zaman zaten bugüne kadar bir çok ses hızından hızlı yolcu uçaklarımız da rahatça olurdu. Bir kere public olmayan bir alanda ses hızını geçip patlamayı yaratırlardı, sonra taa dünyanın öbür ucuna kadar rahatça sessiz uçarlardı, kimse de rahatsız olmazdı.


    Zamanında mach cone matematiği ilgimi çektiği için epey araştırmıştım bu konular ile ilgili. Ses hızını aşan objelerde mach cone denilen bir olay var. Ve aslında hızın üstünde devam ediyor ise sonic boom da devam ediyor, o objenin önünde ve özellikle arkasında basınç farkından dolayı oluşan 2 adet bulutumsuluk da gözle görülmeye devam eder. Maalesef concorde ları bitiren olay da bu zaten sonic boom du. Uçağın güzergahındaki insanlarda da hayvanlarda da büyük rahatsızlık oluşturmaya başlamıştı. Bunun şiddetini belirleyen uçağın şekli, hızı, açısı gibi faktörler var, ama ne yapılırsa yapılsın o sesten kurtulunamıyor. Sesin şiddeti ise enteresan bir şekilde mach 1 ile mach 1.3 arasında çok belirgin artış gösterirken, 1.3 ten sonra, yani örneğin 1.3 ile mach 5 arasında ciddi bir ses farkı olmuyor. Yani genel olarak peak noktası 1.3. Konuyla ilgili de ilginizi çekerse bir çok farklı video var. İngilizceniz var ise tavsiye edebilirim, özellikle ben İngilizcelerden izlediğim için, Türkçe eşdeğerlerini çok bilmiyorum, belki evrim ağacı ya da barış özcan da incelemiş olabilir.


    Sonic Boom'larla ilgili ve neden commercial sesten hızlı uçakların olamadığı ile ilgili videolara buradan ulaşabilirsiniz;



    Boom Supersonic, sesten hızlı uçan Overture yolcu uçağı için yeni Symphony motorunu tanıttıTED-Edyoutube
    View full lesson: http://ed.ted.com/lessons/what-causes-sonic-booms-katerina-kaouri Objects that fly faster than the speed of sound (like really fast planes) create a shock wave accompanied by a thunder-like noise: the sonic boom. These epic sounds can cause distress to people and animals and even damage nearby buildings. Katerina Kaouri details how scientists use math to predict sonic booms' paths in the atmosphere, where they will land, and how loud they will be. Lesson by Katerina Kaouri, animation by Anton Bogaty.
    https://www.youtube.com/watch?v=JO4_VHM69oI


    Boom Supersonic, sesten hızlı uçan Overture yolcu uçağı için yeni Symphony motorunu tanıttıThe Infographics Showyoutube
    Have you ever watched an aircraft fly overhead, and a few seconds after it passes, you hear the roar of the jet engines cutting through the skies? Those aircraft just broke the sound barrier, but what does that really mean? Check out today's epic new video to find out. 🔔 SUBSCRIBE TO THE INFOGRAPHICS SHOW ► https://www.youtube.com/c/theinfographicsshowOFFICIAL?sub_confirmation=1 🔖 MY SOCIAL PAGES TikTok ► https://www.tiktok.com/@theinfographicsshow Discord ► https://discord.gg/theinfoshow Facebook ► https://www.facebook.com/TheInfographicsShow Twitter ► https://twitter.com/TheInfoShow 💭 Find more interesting stuff on: https://www.theinfographicsshow.com 📝 SOURCES:https://pastebin.com/TMsF1zTU All videos are based on publicly available information unless otherwise noted.
    https://www.youtube.com/watch?v=OwDiONfCt2s




  • bakalım şundan farklı bir şey mi olacak



    Boom Supersonic, sesten hızlı uçan Overture yolcu uçağı için yeni Symphony motorunu tanıttıWebtekno Plusyoutube
    Günümüzde geçilmesi 8 saat süren Atlantik Okyanusu, 1970 yılında nasıl oldu da 3.5 saatte geçildi? TeknoTarih’in bu bölümünde sesten tam iki kat hızlı olan ancak ilginç bir şekilde sonu gelen Concorde uçağının filmlere konu olacak hikayesini anlatıyoruz. Herkese keyifli seyirler! Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Rusya arasındaki Soğuk Savaş döneminde, elbette teknolojik rekabetler de yaşanıyordu. İşte Fransa ve İngiltere, adeta ‘Biz de buradayız’ diyerek Concorde adlı bu süpersonik uçağı geliştirdiler. Ses hızını aşabilen bu süper uçak, birçok havayolundan sipariş almaya da başlamıştı. Concorde’nin özellikleri, o dönemde üretilen diğer uçaklara göre çok daha gelişmişti. Aslında her şey iyiye gidiyordu, ta ki videomuzda anlatacağımız, kendisiyle hiç ilgisi olmayan ancak kaderini değiştiren ‘Tupolev Tu-144’ kazasına kadar. İşte o kazayla birlikte, Concorde için artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak ve talihsizlikler peşini bırakmayacaktı. Üstelik bu olaylar, bizi ‘Concorde sendromu’ gibi bir kavramla da tanıştıracaktı… Concorde neden kaldırıldı, artık neden yok gibi soruların yanıtlarını şimdi videomuzu izleyerek öğrenebilir, merak ettiklerinizi yorumlar bölümünde belirtebilirsiniz. #tarih #teknoloji #concorde ► Yerli Üretim Telefon!: vivo Y Serisi: Y16, Y22S ve Y35 İnceleme https://youtu.be/0OfrsTK5eX4 ►Çakma iPhone 14 Pro Max vs Orijinal Android | İki Telefon da 4.500 TL! https://youtu.be/GkPVyqahlGM ►AirPods Pro 1 vs Pro 2 | Kullanıcı Sorularını Cevapladık! https://youtu.be/-6Sff3qXIec ►Telefonu Webcam Yapan Uygulama! https://youtu.be/NjvqR2OEF6Y ►Samsung Galaxy S22 Ultra Uzun Kullanım Testi | 10 Ay'da Neler Yaşadık? https://youtu.be/LE1lz3uZzOQ ►2022 Dünya Kupası Resmi Akıllı Telefonu: vivo V25 İnceleme https://youtu.be/4aHAW7WmkCg ►Samsung Galaxy S21 5G İnceleme: Piyasaya Göre Alınabilecek Amiral Gemisi https://youtu.be/a7AeZRXGMFY ►Kameranın Telefonu Var: Xiaomi 12T Pro İnceleme https://youtu.be/CDtWB-7ul3Q ►Her Videoyu 8K Yapan Televizyon: Samsung QN900B NEO QLED 8K İnceleme https://youtu.be/TRbzZRxW_-Y ► Logitech Pro X Serisi İnceleme (Kulaklık, Mouse ve Klavye) https://youtu.be/9wE6eLcrGmU ► Tekne Fiyatına Deniz Yatağı İncelemesi! https://youtu.be/pKxZu29CahY ► TÜRKİYE'DE İLK! | Xiaomi 12T Pro Kutu Açılışı https://youtu.be/qW8THld6Vkw ► Her Türlü İşinizi Görebilecek Fiyat Performans Bilgisayarı | Monster Abra V14.2 İnceleme https://youtu.be/TZC4FKP6Pcw ► Tertemiz 360 Ses Kastıran Oyuncu Kulaklığı! | Sony INZONE H3 - H7 - H9 Serisi İnceleme https://youtu.be/BOhJHzkNEjQ ► Hem Vücut Hem Sakal için Uygun Braun XT5 Tıraş Makinesi İnceleme https://youtu.be/_43jLJmLid8 ► Tek Tonerle 5000 Sayfa Basan HP LaserJet Tank Yazıcı İncelemesi https://youtu.be/FLSGjDvbW1Y ► iOS 16 Çıktı! İşte iPhone'lara Gelen Tüm Özellikler! https://youtu.be/n-vHVQE8iDs ► Samsung Galaxy ZFlip4 İnceleme https://youtu.be/H_rCzQOliJw ► Asla Gelmeyen EFSANE Amiral Gemisi | Vivo X80 Pro İnceleme https://youtu.be/aBSVTeWnmZQ ►Tek Şarjla Şehir Bile Değiştirir! | Navee N65 Elektrikli Scooter İnceleme https://youtu.be/vFMqpnCCl8U ►Gittigidiyor'dan Son Alışverişi Biz Yaptık! | Bir Devir Kapandı https://youtu.be/eq2_GWDYNKc ►​​ Eski Efsane Reklamları Ofistekilere Sorduk! | Bu Reklam Hangi Markanın? https://youtu.be/LutKNVn-P9k ​​► 21 Yaşında Türkiye'nin En Genç Kadın Ralli Şampiyonu Olmak: Burcu Burkut Erenkul https://youtu.be/x1geahB60_Y ►İnternette Parayla Satılan FPS Artıran Uygulamayı Denedik! https://youtu.be/Vyp3_ixCw1k ►Xiaomi'nin 5000 TL'lik Öğrenci Telefonu | Redmi Note 11 İnceleme https://youtu.be/MIb_8rjemnE ►2 Köpekli Evi Temizlemeye Gittik! | Philips Aqua Plus 8000 Dikey Süpürge https://youtu.be/_ypoUJe7MLc ►7/24 Sınırsız Canlı İngilizce Dersi Almak! | Open English Nedir? https://youtu.be/smZ6jGK4y9s ►ASUS ROG ZEPHYRUS G15 GA503 İnceleme https://youtu.be/CZQbKogcvZ0 🚀 Gündemi ve şahane içerikleri kaçırma: 👉 https://www.webtekno.com​​​​​​​​​​​​ 🚀 Diğer YouTube kanallarımıza da göz atabilirsin: 👉 Webtekno Plus’a abone olun: https://bit.ly/3hIRYJR​​​​​​​​​​​​​​​ 👉 Webtekno’ya abone olun: https://bit.ly/2TIYMit 👉 Mobil uygulamalar için Fobito’ya abone olun: https://bit.ly/3yGhTc7 🚀 Bizi sosyal medyadan takip et: 👉 Instagram: https://www.instagram.com/webtekno​​​ 👉 Twitter: https://www.twitter.com/webtekno​​​​​ 👉 Facebook: https://www.facebook.com/webtekno​​​​ 👉 Telegram kanalımız: https://t.me/webtekno​​​​​​​​​​​​ 👉 Discord sunucumuz: http://discord.gg/webtekno Webtekno Plus YouTube kanalında bilgisayar, tablet, telefon ve aksesuar gibi teknolojik cihazların inceleniyor, sadece ihtiyacınız olan bilgileri veriyoruz. Ayrıca uygun fiyatlı ürün listeleri ve gündelik hayatta işinize yaratacak teknoloji tüyoları veriyoruz. Daha fazlası için abone olup bildirimleri açmayı unutmayın, seviliyorsunuz ❤️‍🔥 Kanalımıza abone olmayı unutmayın.
    https://www.youtube.com/watch?v=vPtYi70wyBU
  • mladenbmv M kullanıcısına yanıt
    27 yıl uçtu Concorde. Yayılamadı ki çok eksiği var, aşırı yakıt tüketimi, işletme maliyetleri, gürültü nedeniyle heryere gidememesi, inememesi vs

  • Spider_hip kullanıcısına yanıt
    Sonic patlama var ama iniş kalkışta da aşırı gürültü. Çoğu yere izin alamıyorlardı.

  • teknokaptan kullanıcısına yanıt
    maliyeti çözerlerse gider. Londra - New York 8 saat şu an. Erken alırsan kampanya vs 159$'a bile var.

    Concorde 3 saate gidiyordu ama bilet fiyatı ortalama 7000$.
    O da o zamanın fiyatı enflasyonu da ekleyin bakın ne oluyor.

  • Keşke Concorde yeni teknoloji malzemeler ve motorlarla aynı dizaynla tekrar üretilse. Muhteşem bir uçak.

  • Yorumlarda bir arkadaş Concorde'un aşırı yakıt tüketimi vardı ondan uçuşları durduruldu demiş.


    Concorde yakıt kapasitesi 95,6 ton. Airbus A380'in yakıt kapasitesi concorde'un yaklaşık 3 katı, 257 ton ve yüzlercesi semalarda uçuyor.


    Dolayısıyla Concorde'un yere indirilmesi yakıt tüketiminden kaynaklı olmasa gerek.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.