Şimdi Ara

Boot ekranı ve windowsta tık yok acill!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
659
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhabalar. öncelikle ömrü hayatımda bu kadar saçma sapan sorunlarla karşılaşmadım. sorunun hdd den oldugunu dusnuyordum fakat artık anakarttan da şüpheliyim.

    sorunuma geçeyim hemen. sorun şu çok önceden recuva aracılığı ile bazı dosyalarımı hdd min C: bölümünden kurtarmayı denedim ve yanlışlıkla tekrar C: sürücüsünü seçmişim. sonuç şu kurtaracağım verileri farklı bir partitiona kurtarmam gerekirken ben aynı partitiona kurtardım.

    sonrasında bilgisayarda değişiklikler olmaya başladı. format attım. hdd nin bir bölümü okunmadı D: sürücüsünde. bazı dosyalarımı kurtaramadım. bu sefer D: partitionunu sildim. bilgisayar gün geçtikte daha fazla Startup Repair yapmaya başladı. artık ne program kursam ve güncellesem hemen Startup Repair yapıyordu. tekrar formatladım. bu sefer boot ekranı bios ekranı hiçbirşey gelmemeye başladı. power tuşuna bastıktan sonra ekran simsiyah. bazen Casper yazısı geliyor sonra donuyor bazen hiçbir yazı gelmiyor simsiyah ekran. bazen de Casper yazısı geliyor tam hdd yi boot edecek Bilgisayarı Onarın diyor. seçiyorum progressbar hep aynı yere gelip takılıyor. windowsu normal başlat diyorum tam windows 7 başlatma ekranı geliyor 4top çıkacak donuyor orda. en az 100 kere denedim hep aynı sorunlar boot olmuyor. bios ekranı gelmiyor ara ara. şu power tuşuna bastığımda simsiyah olması delirtiyor beni ve bu aralar daha fazla olmaya başladı.

    arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum yaşayan varsa. şimdi hdd ve anakart değiştirme fırsatım yok. olsa olsa hdd alabilirim ancak. ama lanet anakartın değişmesi umarım gerekmiyordur. yorumlar için şimdiden teşekkurler. acil cevapları bekliyorum iş güç aksadı hep bu yüzden. tekrar teşekkurler.







  • Selam
    Yazdığınız duruma göre HDD'de sorun olduğu kesin gibi gözüküyor kardeş..
    Bu HDD'yi DOS üzerinden LOWLEVEL FORMAT yaparak tekrar normale dönüştürebilirsiniz. Farklı bir yöntem ise, HDD'yi başka bir bilgisayara takarak, oraya Windows üzerinden çalışan LowLevel Format Tool programını kurarak işlem yapabilirsiniz. Bu işlem HDD büyüklüğüne göre birkaç saat sürer ve içinde ne varsa BAD SECTOR'ler dahil silinir veya köreltilir!!!

    Önemli Not: Bu işlem çoğu zaman HDD'nin bir daha çalışmamasına neden olabilmektedir!!! Yani HDD'nin %50 şansı var. Yaşar ya yaşar, yada yaşamaz misali...
    Kolay gelsin..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.